zio10 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 Για αυτό ανέφερα οτι πρεπει να δουλέψουν νέοι άνθρωποι σε προηγούμενο post μου γιατι ξεκίνησα με σύμβαση που ήθελε μπλοκάκι σαν ελ επαγγ.... Προσωπικά δεν πιστεύω ότι υπάρχει ρεαλιστική ελπίδα να αλλάξει κάτι...ίσως σε 30-40 χρόνια 2
bluesattack Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 Προσωπικά δεν πιστεύω ότι υπάρχει ρεαλιστική ελπίδα να αλλάξει κάτι...ίσως σε 30-40 χρόνια Λιγα βαζεις.Οσο υπαρχει η συνταγματικη εγγυηση της μονιμοτητας πιστευω οτι μπορει να παρει και εκατονταετιες.Ισως και χιλιετιες. 1
zio10 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 Λιγα βαζεις.Οσο υπαρχει η συνταγματικη εγγυηση της μονιμοτητας πιστευω οτι μπορει να παρει και εκατονταετιες.Ισως και χιλιετιες. Ας είμαστε αισιόδοξοι!
bluesattack Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 Αισιοδοξοι μπορουμε να ειμαστε με την προκριση της Εθνικης.Με το δημοσιο ? Πλακα κανουμε ? 1
paylidis Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 Λιγα βαζεις.Οσο υπαρχει η συνταγματικη εγγυηση της μονιμοτητας πιστευω οτι μπορει να παρει και εκατονταετιες.Ισως και χιλιετιες. Δεν υπάρχει πλέον η μονιμότητα οπως την ξέρετε/ξερουμε/ξεραμε... Κάτι ειναι και αυτό... 1
Silok Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 Τρολάρω? εντάξει, τι να πώ, έχεις δίκιο σε όλα, δεν τα αξίζω αυτά που έλεγα καθώς επίσης και τρολάρω όταν λέω ότι πληρώνω από την τσέπη μου και οτι η αλληλογραφία γίνεται με μεταφορικό... ζητώ απο όλους συγνώμη για το τρολάρισμα λοιπών. Δεν βγάζω άκρη. Συμφωνώ μαζί σου φίλε μου, να' σαι καλά. Είναι πολλά για ποιο λόγο?? στον ιδιωτικό έχεις ΕΝΑ πράγμα συγκεκριμένο να κάνεις... πράγμα που δεν συμβαίνει στο Δημόσιο, ειδικά σε αυτό που κάνω εγώ Είμαι γραφίστας σε εταιρία αξεσουάρ ρούχων. Πέρα από το σχεδιασμό έχω: 1) Nα φτιάχνω το παραμικρό πρόβλημα στον υπολογιστή του κάθε άσχετου συναδέλφου γιατί έβαλε 150 window themes, 5-6 δήθεν βοηθητικά προγράμματα,γιατί ξέχασε να διαγράψει e-mails και καργάρησε το pst. 2)Έχουμε άλλους 3 "γραφίστες" (έτσι λένε τουλάχιστον) που ξέρουν κατά βάση το coredraw,να δεις γλέντια όταν χρειάζεται photoshop. 3)Πρέπει να είμαι απίκο σε κάθε ερώτηση του αφεντικού και να εξηγώ τα "γιατί πάει αργά το outlook,΄σερνεται το erp,δεν μου παίζει καλά τις ip κάμερες ενώ έχει ανοίξει όλο το σύμπαν από προγράμματα. 4) Πρέπει να κάνω συνεχή έλεγχο των servers και διόρθωμα σε ότι πρόβλημα προκύψει με τις όσες γνώσεις έχω. 5)Πρέπει να ξέρω γιατί δεν λειτουργούν τα voip τηλέφωνα που έχουμε για το εργοστάσιο της Βουλγαρίας. 6) Πρέπει να κάνω το παραμικρό που δεν ξέρει η ανηψιά του η γραφίστρια που παίρνει 350 ευρώ παραπάνω από μένα αλλά δεν ξέρει πως να εγκαταστήσει ούτε γραμματοσειρά. 8) Δουλεύω και παραγωγή σε 2 ψηφιακές μηχανές(μία σε πανί και η άλλη σε αυτοκόλλητα 9)Πρέπει αφού συμβαίνουν όλα τα παραπάνω να έχω έτοιμες τις δουλειές του τομέα μου (μακέτες και παραγωγή) εντός της ημέρας εκτός κι αν η παραγωγή είναι αρκετές χιλιάδες 10)Πρέπει να κατεβαίνω όποιο Σάββατο με χρειάζονται σχεδόν πάντα απλήρωτο. 11) Πρέπει να εξηγώ σε καθημερινή βάση όποια οδηγία έρχεται στα Αγγλικά γιατί οι 3 σχεδιαστάρες μας δεν ξέρουν. Όλα αυτά για 800 το μήνα και οι λοιποί σχεδιαστές παίρνουν τα ίδια λεφτά με μένα (πλην της ανιψιάς που παίρνει 350 παραπάνω) και δεν σηκώνονται από την καρέκλα παρά μόνο για κατούρημα. Μιά χαρά βρε στον ιδιωτικό,κάνουμε 1 ΠΡΑΓΜΑ αλλά είναι σπασμένο σε πολλά κομμάτια το ρημάδι,επίσης όποτε χρειαστεί φορμάτ,εγκατάσταση προγραμμάτων,αλλαγή μητρικής ή στήσιμο pc μάντεψε ποιός τα κάνει και ταυτόχρονα πρέπει να παραδώσει τις δουλειές της ημέρας
defacer Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 Τρολάρω? εντάξει, τι να πώ, έχεις δίκιο σε όλα, δεν τα αξίζω αυτά που έλεγα καθώς επίσης και τρολάρω όταν λέω ότι πληρώνω από την τσέπη μου και οτι η αλληλογραφία γίνεται με μεταφορικό... ζητώ απο όλους συγνώμη για το τρολάρισμα λοιπών. Δεν βγάζω άκρη. Συμφωνώ μαζί σου φίλε μου, να' σαι καλά. Είναι πολλά για ποιο λόγο?? στον ιδιωτικό έχεις ΕΝΑ πράγμα συγκεκριμένο να κάνεις... πράγμα που δεν συμβαίνει στο Δημόσιο, ειδικά σε αυτό που κάνω εγώ Κάποιος τρολάρει, αλλά δεν είσαι εσύ. Πάντως και στον ιδιωτικό το ένα πράγμα συγκεκριμένο δεν υπάρχει εκτός ίσως αν μιλάμε για γραφεία με 100 άτομα προσωπικό και βάλε. Στην καλύτερη περίπτωση κάνεις εκτός από τη βασική σου δουλειά και ο,τι άλλο προκύψει για το οποίο είσαι ο κατάλληλος να ασχοληθεί, στη χειρότερη (π.χ. μικρή εμπορική επιχείριση) είσαι μόνος σου και κάνεις τα πάντα όλα. Όλα όμως. Από το να κλείσεις την πώληση και να παραδώσεις το προϊόν μέχρι το να πας να πάρεις καινούρια μελάνια για τον εκτυπωτή. 1
Star_Light Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 @Silok σε έχουν κανει τον ανθρωπο για ολες τις δουλειές με 800 ευρώ. Βεβαια ειναι καλο που έχεις δουλειά ενω υπάρχει τοση ανεργια αλλα αυτα να τα δούν οσοι υποστηρίζουν τον ιδιωτικο τομέα λες και ειναι ο ευεργετης τους. Ο ιδιωτης ειναι τοσο αμειλικτος οσο και οι αριθμοι των ισολογισμων της επιχειρησης του δεν ειναι το φιλαράκι σου ουτε εσυ το δικο του. Απορω πως έχουν βρει τοσους πολλους υποστηρικτες οι ιδιωτικοι. Ο μονος λογος που θα γινομουν υποστηρικτης θα ηταν οταν θα γινομουν και εγω επιχειρηματιας.
lary7 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 Λοιπόν, διάβασε προσεκτικά σε παρακαλώ γιατί σαν και εσένα σκέπτονται πολλοί... (Δουλεύω στην Διοίκηση των Παιδικών Σταθμών) Αλληλογραφία δεν είναι μόνο email, είναι να παραδίνεις και να παραλαμβάνεις φακέλους σε διάφορες υπηρεσίες απο την κάθε άκρη της πόλης, χρισημοποιόντας ΔΙΚΟ ΣΟΥ μεταφορικό μέσο, και βάζοντας λεφτά για βενζίνη απο την ΤΣΕΠΗ ΣΟΥ, διότι η υπηρεσία δεν προβλέπει μεταφορικό μέσο, ενώ ξέρεις οτι πίσω στο γραφείο σε περιμένουν ένα σωρό αποφάσεις να συντάξεις και να τις αναρτήσεις στο σύστημα διαύγεια ενω πρέπει να τις τριπλοτσεκάρεις, ενώ έχεις να σε περιμένουν 3.000 περίπου αιτήσεις με δικαιολογητικά να περάσεις στο ηλεκτρονικό πρόγραμμα και να τις ελέγξεις ως προς την πληρότητά τους, να πρέπει να βάλεις καμια 50αριά πρωτόκολλα την μέρα το λιγότερο, να πρέπει να δουλέψεις στο πρόγραμμα της απογραφής υπαλλήλων, να πρέπει να δουλέψεις στο πρόγραμμα πιστότητας πτυχίων, να πρέπει να αρχειοθετείς εισερχόμενα, εξερχόμενα κτλ κτλ και άλλα που δέν στα αναφέρω... Έτσι για να έχεις μια εικόνα, και μετά έλα να μου πείς αν τα 1000€ είναι πολλά η λίγα... Φιλε το πόσο ειναι πολλα ή λιγα ειναι κάτι εντελώς σχετικο, και δεν αφορα μόνο το δημόσιο αλλά και τον ιδιωτικό τομέα. Το αν ειναι πολλα η λίγα δεν εξαρτάται μόνο απο το πόσο δουλεύεις εσύ αλλα και αν η δουλεια που κάνεις αντιστοιχεί σε παραγωγικότητα. πχ δουλευεις σε ενα Δημόσιο που σαν φορέας συνολικά χρωστάει 300++δις ευρώ σε κάποιους "δανειστές" και τα οποία τυπικά πρέπει να επιστρέψει κάποτε, οπότε κρίνε εσυ αν το να σου πληρωνει 1000Ε ειναι εφικτό ή οχι. Βέβαια το παράλογο δεν είναι αν αξιζεις εσυ 600 ή 1000, το παράλογο ειναι να περνει σημερα ενας συνταξιουχος του δημοσίου 1000-1500Ε σύνταξη και εσυ να πέρνεις 600 ενω εργάζεσαι. Σιγα σιγά ομως η τροικα θα στειλει καθε κατεργάρη στον πάγκο του....
bluesattack Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 Απο όλα είμαι... κάνω και καφέδες στο Διοικητικό Συμβούλιο κάθε φορά... άστο φίλε μου μην ψάχνεις... Και δέν ζήτησα ποτέ να παίρνω 2 και 3 χιλιάρικα το μήνα, ζήτησα να παίρνω το μισθό για τον οποίο ΔΟΥΛΕΥΩ και αξίζω... Και να σου πώ οτι στην αρχή πλήρωνα και ΤΕΒΕ απο αυτά τα χρήματα. δηλαδή: 225 ΤΕΒΕ και 200 ενοίκιο... 425 - 1000 = 575 το μήνα μου έμεναν, χωρίς να σου βάζω μέσα φαγητό και βενζίνες και ρεύμα και τηλέφωνο.... και 1000€ είναι πολλά? Αν δεν ειναι πολλα τοτε τι ειναι ? Λιγα ? Ποσα θα επρεπε δηλαδη να παιρνει βασικο μισθο ενας υπαλληλος γραφειου στο δημοσιο ? 1500 Ε ? Ποιος θα τα πληρωνει αυτα ? Οι υπολοιποι Δ.Υ ? Οι ελευθεροι επαγγελματιες ? Οι μικροεμποροι -επιχειρηματιες ? Οι συνταξιουχοι ? Οι μερικοι του ιδιωτικου τομεα που εξακολουθουν ηρωικα σχεδον να παραγουν (μεχρι ποτε ομως ) ?
Star_Light Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 1000 ευρω για εναν οικογενειαρχη ειναι λίγα για εναν εργένη ειναι μιά χαρααααα. Αυτο το θέμα με την παραγωγικοτητα του ιδιωτικου το ακουω συνέχεια δηλαδη τι παράγει ο ιδιωτης? που δεν παράγει ενας δημοσιος? έχουμε γινει στρατοπεδο ιδιωτικοι εναντιον δημοσιων υπαλληλων. Ποσες ιδιωτικες στην Ελλάδα προσφέρουν απλα υπηρεσιες? τις οποιες δεν προσφέρει πχ ενας στο δημοσιο τομέα?
Star_Light Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 Παραγει το δημοσιο ? Παράγει το ιδιωτικο? μην αναπαράγετε τις γενικευσεις που σας ταιζουν 1
lary7 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 1000 ευρω για εναν οικογενειαρχη ειναι λίγα για εναν εργένη ειναι μιά χαρααααα. Αυτο το θέμα με την παραγωγικοτητα του ιδιωτικου το ακουω συνέχεια δηλαδη τι παράγει ο ιδιωτης? που δεν παράγει ενας δημοσιος? έχουμε γινει στρατοπεδο ιδιωτικοι εναντιον δημοσιων υπαλληλων. Ποσες ιδιωτικες στην Ελλάδα προσφέρουν απλα υπηρεσιες? τις οποιες δεν προσφέρει πχ ενας στο δημοσιο τομέα? O ιδιωτης παραγει αναγκαστικα, αν δεν παραγει δεν πληρωνεται. Αυτη ειναι η ισορροπια, στον ιδιωτικο τομεα πληρωνεσαι για αυτο που παραγεις, αλλα αυτο ειναι σχετικο με την οικονομια που εργάζεσαι. Αλλοιως πληρωνεται ο εργάτης στη BMW για να παραγει μπεμπες προς εξαγωγη και διαφορετικα ο εργάτης στον Ελλάδα για να παράγει φρεζες για τρακτερ. Στο δημόσιο αυτο που παράγεις δεν έχει συνήθως σχέση με αυτο που πληρώνεσε, οι περισσοτεροι πληρώνονται παραπάνω απο όσο δουλεύουν, ενω υπάρχουν και τα κορόιδα που γίνεται το ανάποδο. Επίσεις στο εργοτάξιο που δουλευω, ο εργάτης δουλευει 11 ωρες με ενα μικρο διαλειμα για να βγαλει το μεροκάματο, ενω απο εξω απο εμας περνανε οι συμβασιούχοι με τις μεσινέζες του δήμου. Μιση ωρα δουλεια, μια ωρα καφε, αργά αργα χωρίς κανένα έλεγχο και δουλεια με λάθος τρόπο που χαλάει το μηχάνημα.... 1
N3k21 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 Παραγει το δημοσιο ? Σκέψου το δημόσιο σαν έναν Pentium 4 Prescott, ο οποίος τρέχει ένα bloated και κάκιστο όσον αφορά το GUI λειτουργικό (π.χ. Windows Me). Αν αλλάξεις την συγκεκριμένη CPU με έναν π.χ. σύγχρονο Core i3, θα δεις διαφορά στην κατανάλωση ρεύματος και την παραγόμενη θερμοκρασία, θα δεις το λειτουργικό να τρέχει κάπως αποδοτικότερα, στην τελική όμως πάλι θα τρέχεις ένα αργό και δύσχρηστο σύστημα. Αν πάλι περάσεις στο ίδιο μηχάνημα μια τακτοποιημένη εγκατάσταση Debian, θα δεις διαφορά στην απόδοση με μικρότερο κόστος. Βέβαια και σ' αυτή την περίπτωση θα φας στη μάπα τα κουσούρια του Pentium 4, ενώ ενδέχεται να έχεις και θέματα ασυμβατότητας του Debian με πολλές εφαρμογές του εμπορίου. Ιδανικά, θα μπορούσες να πάρεις μηχανήματα με Core i3 και να περάσεις σε όλα Windows 7 ή 8. Οι τελευταίες κυβερνήσεις, θέλοντας να περιορίσουν τα έξοδά κατανάλωσης του PC (δηλαδή το μικρότερο πρόβλημα απ' όλα), αλλάζουν τον P4 με έναν Celeron βασισμένο στην ίδια NetBurst αρχιτεκτονική, ο οποίος είναι επίσης χρονισμένος 800Mhz χαμηλότερα. CPU = ανθρώπινο δυναμικό του δημοσίου τομέα OS = καθεστώς λειτουργίας του δημοσίου GUI = interaction πολίτη με δημόσιο code bloat = γραφειοκρατία του κράτους κατανάλωση ρεύματος του επεξεργαστή = μισθοί δημοσίων υπαλλήλων θερμική συμπεριφορά του επεξεργαστή = αγραμματοσύνη, τζάμπα μαγκιά, κατάχρηση του δικαιώματος στο συνδικαλισμό των Δ.Υ. Οπότε ναι, το δημόσιο παράγει. Παράγει όμως άχρηστες υπηρεσίες, οι οποίες αποτελούν συνήθως αποτέλεσμα του γραφειοκρατικού κράτους και μπορούν να θεωρηθούν προϊόν "εσωτερικής κατανάλωσης". Τζάμπα χαραμίζονται τόσες εργατοώρες. Δυστυχώς όντως χρειάζεσαι άπειρους υπαλλήλους πίσω απ' τους γκισέδες, επειδή ακριβώς χρειάζεσαι για την απλούστερη δουλειά σφραγίδες, παρασφραγίδες, υπογραφές και πλήθος υπεύθυνων δηλώσεων. Εν ολίγοις, αν θέλουμε σοβαρό και φτηνό δημόσιο, είναι απαραίτητη πρώτα η αλλαγή του καθεστώτος λειτουργίας αυτού. Όλα τ' άλλα είναι αρπακόλες και δεν θα οδηγήσουν πουθενά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα