Προς το περιεχόμενο

Εσείς ΠΟΣΟ θα χρεώνατε ;;;

tranquility

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Κοιτα να δεις justapstar οταν εγω αρρωσταινω και παω στον γιατρο για να με εξετασει θελει 50$

Ανταλλάσω μια έγκαιρη διάγνωση καρκίνου με το νέο android λογισμικό.

Πώς το βλέπεις δίκαιη ανταλλαγή δεν είναι?

Έλεος!!!

Η Ιατρική είναι η ανώτερη επιστήμη μη λέμε οτι θέλουμε!

Άλλο τα λαμογια γιατρόι, άλλο η κρισιμότητα επαγγέλματος!

Οταν ο δημοσιος υπαλληλος "ξύνετε" με το ζορι 25 μερες τον μηνα (ολο και θα τυχουν αργιες και γιορτες και θα δουλεψει λιγοτερο) και παιρνει 1000-1200 ευρω, εγω που σπουδασα 4 χρονια γιατι να μην παρω το 50αρικο?

Ίσα ίσα αυτό λέω να το πάρεις εσυ που το σπούδασες κ προσφέρεις φορολογητέο(?) έργο.

Καποια πραγματα πανε με ταριφες. Φορματ 40ευρο και το λεω προκαταβολικα, αντιβιοτικα και λοιπα προγραμματακια +20ευρο και ερχομαι τον παιρνω απο το σπιτι σου και στον φερνω πισω την επομενη μερα (εκτος αν ειναι βλαβη hardware και θελω εξτρα μερα). Τι νομιζεις? Οτι καθε μερα θελουν φορματ ή τους χαλαει ο υπολογιστής? Υπαρχουν ατομα που τους κανω συντηρηση στον υπολογιστη 1φορα τον χρονο (για 20-30ευρο) και τα κρατανε 5χρονια χωρις αναβαθμησεις.

Με τις ελάχιστες γνώσεις που έχω σε ενα μετριο μηχάνημα αυτα που λές είναι 2hrs δουλεια.

60/2=30€/ωρα για χρήση 2 dvd το ένα με το λειτουργικό,το άλλο με τα προγράμματα.Μήπως να αλλάξω επάγγελμα?καλά λεφτά βγάζετε!!!

Επίσης δεν έχεις μονο εναν πελάτη.......Και αυτοί που δεν κάνουν αναβαθμίσεις είναι 3στους10.

Στην τελικη ο υπολογιστης ειναι ειδος πολυτελειας και οποιος δεν εχει χρηματα ή νομιζει οτι ειναι κοροϊδια τα 50$ ας μην τον φτιαξει, ο γιατρος και ο υδραυλικος ομως δεν ειναι που τους πληρωνουμε συχνα πυκνα

Όχι μην τρελαθούμε φίλε μου,ο υπολογιστής δεν είναι είδος πολυτέλειας,το γιώτ είναι,το αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού είναι,η πισίνα είναι..

οχι κατι που αν το συνθέσεις μόνος χωρις υπερβολικές απαιτήσεις(π.χ. game rig) κάνει μετα βίας 300€.

Α..και το λειτουργικό δώρο!

;)

• Απαντ. 173
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

-Οι γιατροι πλεον σπουδαζουν σε κατι ρουμανιες και βουλγαριες και σου παιρνουν και 50$ και σε σφαζουν στο τελος (χαχαχ), τουλαχιστον εμεις δεν βαζουμε την ζωη σας σε κινδυνο.

-Για να περασεις σε πανεπιστήμιο πληροφορικής στην Αθηνα, τουλαχιστον πριν 6-7 χρονια ήθελες 19+ οπωτε θεωρω οτι ειτε Γιατρος ειτε Πληροφορικός το σχολιο απαιτει να κανεις 20τετραγωνικα κολο που αποκτας μετα απο το καθισιο στην καρεκλα του διαβασματος.

-Μιση ωρα ειναι η διαδρομη μου να παω να παραλαβω τον υπολογιστη και να τον παω στο σπιτι μου για να τον φτιαξω και αλλη μιση για να τον παω πισω

20-40λεπτα ειναι το φορματ και να περασω λειτουργικο (αναλογα το ποσο καινουργιος ή παλιος ο υπολογιστης). 1-1:30 ωρα γεματη γεματη, θελω για να περασω firefox, nod32, spybot, tuneup utilities, powerdvd, office, adobe acrobat, gomplayer, nero9, ΟΛΑ τα windows updates και φυσικα τους τελευταιους drivers απο το ιντερνετ.

Πιστευω οτι τα 60$ τα αξιζω, αν σκεφτεις οτι χαλαω 3ωρες γεματες σε νορμαλ υπολογιστη, γτ φυσικα υπαρχουν και τα απροοπτα. Πολλες φορες σου λενε κανε backup και χαροπαλευει ο υπολογιστης με τους ιους που τον κανουν και σερνεται και εσυ πρεπει να φυλαξεις τα 100GB ταινιες και μουσικη που εχουν κατεβασει.

Στις καλυτερες περιπτωσεις θελω 3ωριτσες (μαζι με την μετακινηση) και στην χειροτερη εχω κανει και 4-5 ωρες γτ κρασαρε ο υπολογιστης χωρις λογο ή επεσε το ρευμα πανω που εκανα εγκατασταση το λειτουργικο

Δημοσ.

justapstar7

Καταλαβαίνω τι θες να πεις αλλά μην τα ισοπεδώνεις τελείως. Το οτι η Ιατρική έχει να κάνει με την ζωή μας δεν σημαίνει ότι με το που περάσεις την πόρτα του ιατρείου τους πρεπει να πεφτει το 50αρικο... Κ ειναι κ θεμα το τι κανει ο καθε γιατρος. Για παραδειγμα πηγαινα τοσα χρονια σε μια οφθαλμιατρο κ επαιρνε το 50αρηκακι χωρις να κανει τιποτα ουσιαστικα... Την εστειλα κ στην καινουρια οφθαλμιατρο που πηγα τα εξεταζε ολα μιση ωρα κ πηρε και αυτη 50 ευρω.Αυτη τα αξιζε ομως... Τι γινεται ομως οταν απλα θες να πας στον γιατρο να σου πει αν οι εξετασεις σου ειναι καλες? Μιλαμε για 2 λεπτα δουλεια... Κοιταει 2 νουμερα κ σου λεει αν ειναι καλα ή οχι... Εκει γιατι να του δωσω το 50αρικο?Ε ειναι γδυσιμο αυτο το πραγμα...

klimis13

Που ηθελε 19+ για πληροφορικη...? Μονο οι Ηλεκτρολογοι στο ΕΜΠ εχουν τοσο...

Επισης τι σχεση εχει το οτι καποιος εστρωσε τον κωλο του κ εδωσε πανελληνιες. Το οτι καποιος εβγαλε 19.000 μορια το μονο που μου λεει εμενα ειναι οτι δεν ειναι στοκος. Τιποτα αλλο...

Το τι θα κανεις στη σχολη ειναι κατι εντελως μα εντελως διαφορετικο με το τι βαθμο εβγαλες πανελληνιες...

Ξερω παααρα πολλους που ηταν τα αστερια του σχολειου κ απουσιολογοι κλπ κλπ κ στις σχολες τους μλκιζονται... Κ επισης ξερω παααααρα πολλους που δεν περασαν κ πρωτοι στις σχολες τους κ ομως πανε τζετ κ παιρνουν κ υποτροφιες.....

Στο θεμα μας τωρα...

Ποσο θα χρεωνα? 50αρικο στανταρ. Οποιο πισι εχω φτιαξει το δινω πενα.... Ωστοσο μεχρι τωρα φτιαχνω σε γνωστους κ φιλους κ δεν χρεωνω τιποτα προφανως...

Δημοσ.

klimis φιλε μου δεν λεω οτι δεν αξιζεις εσυ αυτα τα λεφτα,αλλα οι χομπιστες "μαυροι" που απο την μια λενε οτι κανουν εξυπηρετηση κ απο την αλλη λενε πεσε το 50ρικο.

Διαλεξτε φιλοι μου ή εξυπηρετηση θα το βαφτισετε ή εργασια επι πληρωμη με τις αναλογες ευθυνες.

Kαι επαναλαμβανω μην βαζουμε στο ιδιο τσουβαλι τους γιατρους που ηρθαν απο Ρουμανια κλπ με αυτους που σκιστηκαν στο διαβασμα εντος η αλλου εκτος συνορων!

Αν δεχεστε εσεις να πατε στο ιατρειο τους αντι στο ικα -τεβε κλπ. που χρυσοπληρωνουμε γιατι "πιθανως" τα εσοδα σας ειναι μαυρα αρα δεν εχετε ασφαλιση αρα μονοδρομος το 50ρικο με μια ακροαση.

εμεις χαλασαμε την πιατσα,εμεις μπορουμε να την ξαναφτιαξουμε.οχι ομως βγαζοντας τον κωλο μας απ'εξω!!

YΓ.σε μειζον κοινωνικο ζητημα το αναγαμε ενα κωλοφορματ!Λες κ αυτο φταιει για ολα τα δεινα!

ΥΓ2.συγνωμη για την ελλειψη τονων,γραφω απο το κινητο.

Δημοσ.

Για συγγενείς οποιουδήποτε βαθμού, δεν υπήρχε χρέωση για εμένα. Επίσης χρέωση δεν υπήρχε μέχρι και φίλο φίλου. Άρα δεν πληρωνόμουν ποτέ για όποιο PC ακουμπούσα.

Επειδή όμως μου έχει τύχει αρκετές φορές και εμένα να κάνω πράγματα από μεράκι (να αλλάζω την ξεφτιλισμένη homepage από msn και να την κάνω google, το πιο απλό - για να μη μιλήσω για firefox ή ό,τι άλλο) και να αντικρύζω ξυνισμένα μουτράκια και να ακούω "μμμμμμμ, τί είναι αυτό τώρα, γιατί δεν παίζει, τί έγινε κτλ κτλ). Υπάρχει απίστευτη αχαριστία εκεί έξω, και δεν έχω καμμία διάθεση να την τρώω στη μάπα.

Δεν ακουμπάω πια PC κανενός, παρά μόνο των συγγενών Α' και Β' βαθμού. Ο κάθε αναξιοπαθής να πλερώσει όσα τους ζητάνε Plaisio και Σια ή να καθήσει και να τα μάθει μόνος του, δεν είναι πια και Πυρηνική Φυσική, μία μέρα googling είναι.

ΥΓ. πολύ γουστόζικο thread!

Δημοσ.

Όταν οι εταιρίες χρεώνουν 90€/ώρα όταν έρχονται στον χώρο σου, ανεξάρτητα το τι δουλειά θα κάνουν, (ακόμα και αν έρθουν και τους διώξεις επιτόπου, πληρώνεις), για 4 ώρες που έκατσες τα 50€ είναι μια χαρά φιλική τιμή.

Όποιος δεν γουστάρει να πληρώσει, ας κουβαλήσει τον Η/Υ του να τον πάει στα καταστήματα ή ας πληρώσει επίσκεψη απο τεχνικό εταιρίας. Αλλιώς να κάτσει να διαβάσει και να το κάνει μόνος του το format/backup αφού είναι τόσο εύκολο.

Δημοσ.
Όταν οι εταιρίες χρεώνουν 90€/ώρα όταν έρχονται στον χώρο σου, ανεξάρτητα το τι δουλειά θα κάνουν, (ακόμα και αν έρθουν και τους διώξεις επιτόπου, πληρώνεις), για 4 ώρες που έκατσες τα 50€ είναι μια χαρά φιλική τιμή.

Όποιος δεν γουστάρει να πληρώσει, ας κουβαλήσει τον Η/Υ του να τον πάει στα καταστήματα ή ας πληρώσει επίσκεψη απο τεχνικό εταιρίας. Αλλιώς να κάτσει να διαβάσει και να το κάνει μόνος του το format/backup αφού είναι τόσο εύκολο.

Σωστό αυτό.

Όποιος θέλει να του βγει φθηνά το σερβις... κάνει μόνος του backup, τον κουβαλάει σε κάποιο κατάστημα που κάνει φθηνό φορμάτ-πέρασμα windows (έχει και ορισμένους που παίρνουν κάνα 20ευρω).

Οταν πηγαίνει ο τεχνικός στο σπίτι του και του ζητάει φορματ-μπακαπ-πέρασμα όλων των προγραμμάτων, ρυθμίσεις στο msn και στο facebook και ένα σωρό άλλα χαζά... θα έχει και την ανάλογη χρέωση.

Δημοσ.

Εγώ ένα ξέρω.

Όλοι έχουν το θράσος να σε παίρνουν τηλέφωνο για το παραμικρό και για χρήμα ούτε λόγως.

Έχουμε φτάσει σε σημείο να κάνουμε δορυφορικές εγκαταστάσεις,επισκευές κινητών τηλεφώνων και υπολογιστών για ένα κερασμένο καφέ.

Δημοσ.

Προς τον τοπικ σταρτερ,φιλαρακι και πολυ λιγα ζητησες,αυτο που σου προτεινω εγω ειναι οτι υπαρχουν αυτες οι δουλειες,λες εξαρχης ποσα θες,αν θες φορματ μονο πχ 30 ευρω,αν θες να κατσω να λυσω δεσω τα windows να παιδευτω να μην χασεις τα αρχεια σου σκασε την 60αρα,ευκολα και ωραια,αν δεν θελει?εχε γεια,πολυ πιθανον να του τα αρπαξει τα διπλασια καποια τεχνικη εταιρια,οσο γιαυτους τους "φιλους" που εχει ο καθενας,ας κατσουν να τα φτιαξουν,απο την στιγμη που φωναζεις εμενα,σημαινει οτι η ειναι ανικανος ο φιλος σου η δεν τον εμπιστευεσε η δεν εχει χρονο να ασχοληθει με το pc,οπως και να χει ομως δεν εχει δικαιωμα να μιλαει για την δικη σου δουλεια,ειναι ακριβος οταν ψηνεις με παρεα και ερχεται ο καθενας και σου λεει εγω θα το εκανα ετσι η καντο αλλιως,με τρελαινει :mad:

Εγώ ένα ξέρω.

Όλοι έχουν το θράσος να σε παίρνουν τηλέφωνο για το παραμικρό και για χρήμα ούτε λόγως.

Έχουμε φτάσει σε σημείο να κάνουμε δορυφορικές εγκαταστάσεις,επισκευές κινητών τηλεφώνων και υπολογιστών για ένα κερασμένο καφέ.

εχω πιει καφεδες και καφεδες γιαυτο το λογο αχαχαχα

Δημοσ.
Παρακολουθω αυτο το θεμα απο την αρχη. Πραγματικα δεν ξερω που κολλησαν καποιοι. Το παιδι εφαγε 4 ωρες απο τον χρονο του, γυρισαν τα ματια του αναποδα για να το καθαρισει και ζητησε 40 € οπως ειπε. Κατα τη γνωμη επρεπε να ζητησει περισοτερα απο τη στιγμη που αν πηγαινε σε μαγαζι θα πληρωνε ετσι κι αλλιως 100αρα / αν καθοταν μονος του να διαβασει, μαθει πως να το φτιαξει θα του επαιρνε πολυ παραπανω απο το διπλασιο χρονο που αφιερωσε το παιδι.

Επισης διαβασα να λετε για τους ερασιτεχνες εδω μεσα. Καποια παιδια απο εδω θα τα φωναζα, θα τους πληρωνα 100αρες και θα ημουν και υπερευχαριστημενος και τυχερος. Περισσότερη εμπιστοσυνη εχω σε αυτα τα παιδια εδω παρα τον ταδε ή δεινα τεχνικο του Πλαισιου/multirama ή κι εγω δεν ξερω ποια αλυσιδα!

Μεγαλε!Ποσο δικιο εχεις! Το Λακωνιζειν εστι φιλοσοφειν.Μαζι σου 1000%

Δημοσ.
Εγώ ένα ξέρω.

Δεν είναι θράσσος, φυσικό το βρίσκω από την μεριά του "μπαταξή" να προσπαθεί να κερδίσει, όπως και όλοι μας. Εδώ εγώ αγόρασα opel μόνο και μόνο γιατί ήξερα ότι θα έχω φτηνό service και ανταλλακτικά από φίλους - φυσικά όχι τζάμπα, απλά όχι τις απίστευτες τιμές που ζητάνε από άλλους.

Από την πλευρά σου, αν είσαι επαγγελματίας και ζεις από εγκαταστάσεις,επισκευές κινητών τηλεφώνων και υπολογιστών, τότε πολύ απλά ΔΕΝ το κάνεις τζάμπα. Σε αυτήν την περίπτωση ο μπαταξής είναι και θρασύς και πρέπει να φάει πόρτα.

Αν είσαι πάλι χομπίστας, τότε είναι στην ευχέρειά σου, αλλά θεωρώ ότι γενικά δεν αξίζει ο κόπος. Για εμένα, ακόμη και 100 φορές να ακούσω "ευχαριστώ" και 1 "αχ, τί μου το έκανες τώρα το μηχάνημα;", το τελευταίο θα μου μείνει.

Δημοσ.

και να στην λένε και από πάνω :P

Η' να βάζεις και χρήματα από την τσέπη σου !

π.χ κάποιος συγγενής όταν έβαλε DSL του είπα ο μαλάκας μην πληρώσει τσάμπα λεφτά για να του κάνουν εγκατάσταση από ΟΤΕ , θα του το συνδέσω εγώ το router.

Πάω σπίτι του όταν έλαβε το ρουτερ τι να δω . Δεν είχε καν κάρτα δικτύου το PC . Τεσπα πετάγομαι του παίρνω μία με δικά μου λεφτά , και αφού τελειώνω μου κάνει "Aν ήταν να πληρώσω τελικά , άφηνα να μου το φτιάξει και ο OTE τσακ μπαμ" . Τι να του εξηγήσω τώρα τι είναι η κάρτα δικτύου και πως δεν θα του έφερνε ο ΟΤΕ. Του λέω δεν χρειάζεται να πληρώσεις τπτ για την κάρτα που αγόρασα και έφυγα.

Όταν μια μέρα με πήρε έντρομος πως του κάηκε το PC και επείγει για την δουλειά του , του απάντησα πως δεν ξέρω από αυτά και να το πάει στο πλαίσιο. Δεν θα τον χάλασε :)

Δημοσ.
Δεν είναι θράσσος, φυσικό το βρίσκω από την μεριά του "μπαταξή" να προσπαθεί να κερδίσει, όπως και όλοι μας. Εδώ εγώ αγόρασα opel μόνο και μόνο γιατί ήξερα ότι θα έχω φτηνό service και ανταλλακτικά από φίλους - φυσικά όχι τζάμπα, απλά όχι τις απίστευτες τιμές που ζητάνε από άλλους.

Από την πλευρά σου, αν είσαι επαγγελματίας και ζεις από εγκαταστάσεις,επισκευές κινητών τηλεφώνων και υπολογιστών, τότε πολύ απλά ΔΕΝ το κάνεις τζάμπα. Σε αυτήν την περίπτωση ο μπαταξής είναι και θρασύς και πρέπει να φάει πόρτα.

Αν είσαι πάλι χομπίστας, τότε είναι στην ευχέρειά σου, αλλά θεωρώ ότι γενικά δεν αξίζει ο κόπος. Για εμένα, ακόμη και 100 φορές να ακούσω "ευχαριστώ" και 1 "αχ, τί μου το έκανες τώρα το μηχάνημα;", το τελευταίο θα μου μείνει.

Χομπίστας που ψάχνει δουλειά ώστε να γίνει επαγγελματίες:)

Όλοι θέλουν να γίνεται η δουλειά τους τσάμπα αλλά εγώ ποτέ δε πήγα στην ταβέρνα τους να φάω τσάμπα,ποτέ δε πήγα στο καφέ τους να πιω καφέ τσάμπα και πολλά ποτέ ακόμη.

Δημοσ.

ΥΓ. πολύ γουστόζικο thread!

άσε έχω βγάλει όλα τα απωθημένα μου λέμε

επιτελεί κοινωνικό εργο το thread :)

Δημοσ.

Το γέλιο θα πέσει με τις καινούριες τηλεοράσεις που μπαίνουν σιγά σιγά στα σαλόνια μας και παρέχουν δικτυακές και ιντερνετικές υπηρεσίες...

Έλα κορόϊδο να μου σετάρεις την τηλεόραση...Δεν παίρνει IP και δεν έχω ιντερνετ...Κατέβασέ μου το νέο firmware update της tv και εγκατέστησέ το μου...

Θέλω να πατάω στο Αι-Φόνι το γκουμπί και να παίζει το στερεοφωνικό στο σαλόνι.Βάλε μου και μια συντόμευση στην επιφάνεια εργασίας να την πατάω και να ανοίγει η καφετιέρα της κουζίνας.

Ο ορισμός του αχταρμά.Όποιος ξέρει φτοιάχνει τα δικά του.Ο τζάπας πέθανε

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...