Προς το περιεχόμενο

κόλησα σε μία άσκηση

pagratios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω μία άσκηση στην οποία διαχειρίζομαι μπλοκ και θελω στο πρώτο μπλοκ να τοποθετήσω 2 νούμερα από τα οποία το πρώτο θα είναι σταθερό και το δεύτερο να το αλλάζω.

Κάνω το εξής αλλά σίγουρα είναι λάθος καθώς πετάει seg

memcpy(block, 2, sizeof(int));

memcpy(block+sizeof(int), 4, sizeof(int));

όπου block είναι το μπλοκ από το αρχείο που χειρίζομαι

Τι πρέπει να κάνω?

Δημοσ.
Το κατάλαβα ότι δεν την κάνω σωστά. Τι πρέπει να κάνω για να τρέξει?

void * memcpy ( void * destination, const void * source, size_t num );

(Απο το παραπανω site που πσοταρε ο javavall)

στο source βαλε ενα pointer που ειναι ελευθερο.

πχ

>
inr i=2;
memcpy(mpla,&i,mpla);

Δημοσ.

Τώρα θέλω να ρωτήσω αν σε μια δομή έχω κάτι σαν char * και στην συνάρτηση παίρνω το κάτι σαν όρισμα πάλι τύπου char * τότε θέλω strcmp ή απλό '=' ?

Δημοσ.
Λάθος μου, ήθελα να πω strcpy... Με αυτή τι γίνεται?

ΕΠίσης το netbeans στα windows για c/c++ δεν την πολυ παλεύει

Γινετε οτι γινετε με την memcpy. Η διαφορα ειναι οτι στη memcpy βαζεις το size ενω στη strcpy δε το βαζεις (σταματαει οταν βρεθει ο χαρακτηρας '/0')

Δημοσ.
Με memcpy πέταγε segmatation fault

Το πιο πιθανο ειναι να προσπαθεις να γραψεις σε const. Τεσπα, αναεβασε το κωδικα. Αυτα τα error ειναι (υπερβοληκα) πολυ γενικα.

Δημοσ.
Το πιο πιθανο ειναι να προσπαθεις να γραψεις σε const. Τεσπα, αναεβασε το κωδικα. Αυτα τα error ειναι (υπερβοληκα) πολυ γενικα.

Γενικά έχεις δίκιο αλλά σε αυτή την περίπτωση μπορούμε να κάνουμε την εξής υπόθεση, πως δεν είναι γράψιμο σε read-only μνήμη, μιας που δουλεύει με την strcpy, αλλά μάλλον ένα sizeof αντί για strlen.

Το καλύτερο θα ήταν να διάβαζε ο φίλος μας το documentation.

http://www.freebsd.org/cgi/man.cgi?query=memcpy&apropos=0&sektion=0&manpath=FreeBSD+8.0-RELEASE&format=html

Δημοσ.

Είναι εργασία σε βάσεις δεδομένων και έχω να φτιάξω συναρτήσεις για σωρο και για στατικο κατακερματισμό. Στο δεύτερο κομμάτι το περίεργο είναι ότι ενώ η create σε δικιά μου main τρέχει στου καθηγητή δεν περνάει το πεδίο-κλειδί. Θέλετε να σας ανεβάσω όλες τις συναρτήσεις του καταερματισμού όπου έχω και πρόβλημα καθώς και μαιν??

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...