pagratios Δημοσ. 8 Απριλίου 2010 Δημοσ. 8 Απριλίου 2010 Έχω μία άσκηση στην οποία διαχειρίζομαι μπλοκ και θελω στο πρώτο μπλοκ να τοποθετήσω 2 νούμερα από τα οποία το πρώτο θα είναι σταθερό και το δεύτερο να το αλλάζω. Κάνω το εξής αλλά σίγουρα είναι λάθος καθώς πετάει seg memcpy(block, 2, sizeof(int)); memcpy(block+sizeof(int), 4, sizeof(int)); όπου block είναι το μπλοκ από το αρχείο που χειρίζομαι Τι πρέπει να κάνω?
pagratios Δημοσ. 9 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2010 Το κατάλαβα ότι δεν την κάνω σωστά. Τι πρέπει να κάνω για να τρέξει?
Evgenios1 Δημοσ. 9 Απριλίου 2010 Δημοσ. 9 Απριλίου 2010 Το κατάλαβα ότι δεν την κάνω σωστά. Τι πρέπει να κάνω για να τρέξει? void * memcpy ( void * destination, const void * source, size_t num ); (Απο το παραπανω site που πσοταρε ο javavall) στο source βαλε ενα pointer που ειναι ελευθερο. πχ > inr i=2; memcpy(mpla,&i,mpla);
pagratios Δημοσ. 16 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 16 Απριλίου 2010 Τώρα θέλω να ρωτήσω αν σε μια δομή έχω κάτι σαν char * και στην συνάρτηση παίρνω το κάτι σαν όρισμα πάλι τύπου char * τότε θέλω strcmp ή απλό '=' ?
lion2486 Δημοσ. 16 Απριλίου 2010 Δημοσ. 16 Απριλίου 2010 με την strcmp() συγκρίνεις δύο συμβολοσειρές για το αν είναι ίσες.
pagratios Δημοσ. 16 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 16 Απριλίου 2010 Λάθος μου, ήθελα να πω strcpy... Με αυτή τι γίνεται? ΕΠίσης το netbeans στα windows για c/c++ δεν την πολυ παλεύει
Evgenios1 Δημοσ. 16 Απριλίου 2010 Δημοσ. 16 Απριλίου 2010 Λάθος μου, ήθελα να πω strcpy... Με αυτή τι γίνεται? ΕΠίσης το netbeans στα windows για c/c++ δεν την πολυ παλεύει Γινετε οτι γινετε με την memcpy. Η διαφορα ειναι οτι στη memcpy βαζεις το size ενω στη strcpy δε το βαζεις (σταματαει οταν βρεθει ο χαρακτηρας '/0')
Evgenios1 Δημοσ. 16 Απριλίου 2010 Δημοσ. 16 Απριλίου 2010 Με memcpy πέταγε segmatation fault Το πιο πιθανο ειναι να προσπαθεις να γραψεις σε const. Τεσπα, αναεβασε το κωδικα. Αυτα τα error ειναι (υπερβοληκα) πολυ γενικα.
C6WGMN Δημοσ. 16 Απριλίου 2010 Δημοσ. 16 Απριλίου 2010 Το πιο πιθανο ειναι να προσπαθεις να γραψεις σε const. Τεσπα, αναεβασε το κωδικα. Αυτα τα error ειναι (υπερβοληκα) πολυ γενικα. Γενικά έχεις δίκιο αλλά σε αυτή την περίπτωση μπορούμε να κάνουμε την εξής υπόθεση, πως δεν είναι γράψιμο σε read-only μνήμη, μιας που δουλεύει με την strcpy, αλλά μάλλον ένα sizeof αντί για strlen. Το καλύτερο θα ήταν να διάβαζε ο φίλος μας το documentation. http://www.freebsd.org/cgi/man.cgi?query=memcpy&apropos=0&sektion=0&manpath=FreeBSD+8.0-RELEASE&format=html
pagratios Δημοσ. 16 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 16 Απριλίου 2010 Είναι εργασία σε βάσεις δεδομένων και έχω να φτιάξω συναρτήσεις για σωρο και για στατικο κατακερματισμό. Στο δεύτερο κομμάτι το περίεργο είναι ότι ενώ η create σε δικιά μου main τρέχει στου καθηγητή δεν περνάει το πεδίο-κλειδί. Θέλετε να σας ανεβάσω όλες τις συναρτήσεις του καταερματισμού όπου έχω και πρόβλημα καθώς και μαιν??
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.