Προς το περιεχόμενο

αγορά desktop -pc

alexandro_89

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προς τον φιλο @IoannisDr.

Εφτιαξα μια πλήρη σύνθεση (σύμφωνα με αυτά που θελει), πλησίον του budjet που έθεσε. Τον ssd τον θεωρώ απαραίτητο ενώ τον Samsung 1Τb μπορεί να τον αφαιρεσει αν δεν τον χρειαζεται και να βρεθεί κάτω απο τα 1200 ευρώ η σύνθεση, αφού όπως λέει θα κρατήσει σκληρούς απο το προηγούμενο set up του. Ο Αthlon II X4 είναι σαφώς καλύτερος / δυνατότερος σε εφαρμογές και όχι μόνο έναντι του πανάκριβου διπύρηνου i3 530 που επέλεξε αρχικά. Εξτρά ψύξη δεν θα χρειαστεί διότι είναι ψυχρός και δεν θα ασχοληθεί με o/c. Αν όμως θέλει μια αθορυβη λύση ψύξης μπορεί να αγοράσει αυτή και θα μείνει πολύ ικανοποιημένος. Στη σύνθεση μπήκε και DSP λειτουργικό (με την αγορά νέου υπολογιστή) Win 7 x64 Greek. :-)

post-138197-129063098605_thumb.jpg

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Παιδιά σας ευχαριστώ όλους για το χρόνο και τις προτάσεις σας!!

Να συμπληρώσω πως προορίζεται για κλασσική-καθημερινή χρήση και λίγο gaming ενώ δεν προτίθεμαι να κάνω overclocking

τα εξοδα για να βαλεις τα win7 32bit home premium ειναι αν δεν κανω λαθος 100 ευρω

http://www.plaisio.gr/B2O/B2O-Software/Operating-System/Microsoft-Windows-7-Home-Premium-32bit-Greek-Eng-OEM.htm

κανε την παραγγελια σαν ΟΕΜ και τον σκληρο τον βαζεις μονος σου

εννοείς να πάρω και σκληρό ώστε να εγκαταστήσουν αυτοί τα windows?

Πολλές απο τις επιλογές που έχεις κάνει είναι fail τελείως.

Εκτός των μνημών που όπως σωστά είπε και ο αποπάνω φίλος, έχεις διαλέξει μια πανάκριβη υλοποίηση της hd5770 με 210 ευρώ τη στιγμή που η πολύ ανώτερη 5850 φτάνει τα 250 ευρώ. Επίσης έχεις επιλέξει ένα ακριβό 600w τροφοδοτικό τη στιγμή που το setup σου καλύπτεται πολύ άνετα με ενα επώνυμο 425 - 450w 80+ τροφοδοτικό.

Τέλος θέλεις οπωσδήποτε να πάς σε intel μεριά? Γιατί? απο τη στιγμή που μπορείς να φτιάξεις ισάξιο ή και δυνατότερο μηχάνημα με λιγότερα χρήματα σε AMD. ;)

lionheart η κάρτα GV-R577SO που πόσταρα κοστίζει 209€ ενώ η gigabyte 5850 είναι στα 285€ ( τιμές πλαίσιο ) για το τροφοδοτικό μάλλον έχεις δίκιο όμως για τον επεξεργαστή λέω να προτιμήσω intel αυτή τη φορά

μια σύνθεση απο plaisio, απλά να ξέρεις πως αμα πάρεις τα κομμάτια απο διαφορετικά μαγαζιά με τα ίδια λεφτά θα πάρεις πολύ πιό καλύτερο

34974037.jpg

άμα θες απο e-shop παίρνεις καλύτερα κομμάτια με ίδια τιμή περίπου

12909326.jpg

κατα λάθος εχω βάλει λάθος μνήμες, αυτές ήθελα να βάλω

ναι αλλά αν πάρω όλα τα κομμάτια από έναν πχ πλαίσιο τότε ίσως κάνουν κάποια προσφορά ή έστω άτοκες δόσεις...διαφορετικά μαζί σου, θα το ψάξω όποιος τα έχει φθηνότερα

επίσης επειδή σκέφτομαι να μείνω με την αρχική επιλογή για επεξεργαστή ( i3 55 )δε ξέρω κατά πόσο ταιριάζει η asrock που μου προτείνεις...και η ψύκτρα καλή αλλά πολύ πιο ακριβή από την χigmatek. Για τον ίδιο λόγο θα προτιμήσω και την mushkin

από την OCZ FATAL1TY, δεν τον προορίζω για ( τόσο :P ) gaming

Και πάλι ευχαριστώ παίδες!! νάστε καλα! :lol: :-D

@lion τώρα πρόσεξα το τλταίο σου ποστ...

ο ssd τα σπάει, πανάκριβος μεν αλλά ίσως ότι πρέπει για λειτουργικό+gameς ενώ έχω τους υπολοιπους για data

Και συ amd ε? χμμμ...

Δημοσ.

Μπορεί να γίνομαι λίγο επιθέτος και χίλια συγνώμη... αλλα εδώ έχουμε αλλο ένα κλασσικό θύμα της Intel... που θα προτιμίσει έναν ΥΠΕΡακριβοπληρωμένο 2πύρηνο επεξεργαστή με ΝΕΚΡΟ socket έναντι ενός πολυ πολύ καλύτερου 4πύρηνου σε χαμηλότερη τιμή!!!

Πραγματικά πλέον πιστεύω ότι η INTEL δεν χρειαζεται καν να συντηρεί τμημα μαρκετινγκ όταν κυκλοφορούν τέτοια μυαλά μεταξύ των καταναλωτων....

Και πάλι χιλια συγνώμη για τον τονο μου και για το αν γινομαι κουραστικος...

Αλλα μερικές φορές δεν γίνεται να μην σχολιάσω!!!

Δημοσ.

Επίσης να προσθέσω κάτι ακόμα για κάτι που διάβασα πριν σχετικά με phenom vs i5 .Πως γίνεται ο i5 να έχει καλύτερο overclockability όταν ο phenom πάει στα 3.8 με stock ρεύματα και ο i5 αν δεν κάνω λάθος τα θέλει ποιο πριν (ρωτάω ,δε γνωρίζω) ?Επίσης αν κρίνω από τον δικό μου πιστεύω ότι υπερέχει και σε θέμα θερμοκρασιών .

@TS τώρα ,να πάρεις όποιον είναι ποιο φθηνός και αξιοποιεί άλλα πράματα καλύτερα .Ειλικρινά αν κάποιος έχεις δουλέψει και τους 2 επεξεργαστές ας βγει να πει τη διαφορές είδε .

Δημοσ.
Επίσης να προσθέσω κάτι ακόμα για κάτι που διάβασα πριν σχετικά με phenom vs i5 .Πως γίνεται ο i5 να έχει καλύτερο overclockability όταν ο phenom πάει στα 3.8 με stock ρεύματα και ο i5 αν δεν κάνω λάθος τα θέλει ποιο πριν (ρωτάω ,δε γνωρίζω) ?Επίσης αν κρίνω από τον δικό μου πιστεύω ότι υπερέχει και σε θέμα θερμοκρασιών .

@TS τώρα ,να πάρεις όποιον είναι ποιο φθηνός και αξιοποιεί άλλα πράματα καλύτερα .Ειλικρινά αν κάποιος έχεις δουλέψει και τους 2 επεξεργαστές ας βγει να πει τη διαφορές είδε .

Χωρίς να έχω δοκιμάσει και τους 2 απλά απο μερικές φωτογραφίες που έχω δει απο 3dmark06 παρατήρησα ότι ο ι5 στα 3.8 βγάζει σκόρ 5800 κάτι ενώ ο 955 στα 3.8 βγάζει σκόρ απο 5000 μέχρι 5200.Επίσης παρατήρησα ότι σε intel burn test o i5 δείχνει 55gigaflop ενώ ο 955 45-50.Τώρα όπως ανέφερα και πιο πρίν δεν γνωρίζω κατα πόσο παίζουν ρόλο αυτές οι διαφορές απλά έτυχε να τις δω και τις αναφέρω.:-)

Δημοσ.

ποια ειναι τα στοκ ρευματα του phenom, γιατι εκει ψηλα νομιζω οτι εχουν μεγαλη ταση

αντε μη βαλω τωρα τη δικη μου και με πει παλι κωλοφαρδο ο fastmanakos :lol:

Δημοσ.

τη βαζω (μονοωρο τεστ) , αλλα ειπαμε οτι αυτο ειναι pure κωλοφαρδια. στοκ απο οτι διαπιστωσα προσφατα παει 1.24 , το οποιο δε χρειαζεται καν να πιασω

2010042623h53vcore.png

Δημοσ.

Ο ι5 κατα γενική ομολογία σχεδών όλων εδώ μέσα είναι λίιγο καλύτερος σε επεξεργασία βίντεο και τέτοιες εργασίες ενώ σε παιχνίδια είναι ισάξιοι.Τί να κάνουμε έστω και απειροελάχιστα ο ι5 υπερτερεί :-D

Δημοσ.

O 750 ειναι ο καλυτερος επεξεργαστης στα λεφτα του σε ολα.

Αλλα για να πανε ολα καλα θελεις μητρικη ακριβουτσικη γυρω στα 130 ευρω +/- και ακριβες μνημουλες.Αν παρει κανεις εναν 955 και με φτηνη μητρικη και μετριες σε αξια μνημες ειναι με ελαχιστες διαφορες σε πραγματικες ,καθημερινες εφαρμογες στα ιδια επιπεδα.

Για μενα η λεγομενη ''φτηνη'' πλατφορμα της intel εβγαλε προβληματα σε τσιπσετ και μονο φτηνη δεν αποδειχτηκε τελικα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...