user12 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 Ο ι5 κατα γενική ομολογία σχεδών όλων εδώ μέσα είναι λίιγο καλύτερος σε επεξεργασία βίντεο και τέτοιες εργασίες ενώ σε παιχνίδια είναι ισάξιοι.Τί να κάνουμε έστω και απειροελάχιστα ο ι5 υπερτερεί Βαλε ομως οτι καθε χρονο αλλαζει socket αν θες να αλλαξει πχ cpu δεν μπορεις παει πακετο με την μητρικη.
qsis Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 ενταξει ειναι μαλακια αυτη της intel, αλλα απο την αλλη καποιος που πηρε πριν καποιους μηνες εναν 955 θα τρεξει να παρει τωρα 6πυρηνους? αλλωστε και η amd μαζι με τους 6πυρηνους δεν εβγαλε νεα chipset που προφανως τους υποστηριζουν καλυτερα ? δεν ειναι το ιδιο βεβαια , αλλα οπως και να το κανουμε για τον περισσοτερο κοσμο η μητρικη αλλαζει μαζι με τον επεξεργαστη δεν προσπαθω βεβαια να υποστηριξω την intel η οποια πολλες φορες μας κοροιδευει, αλλα μην ειμαστε και υπερβολικοι στο κατω κατω υπαρχει και ο ανταγωνισμος για οποιον δε τη γουσταρει εγω προσωπικα αν δεν υπηρχε ο i5 θα πηγαινα καρφι για amd, ποτε δε θα εδινα τα λεφτα που ζητουν για τους i7
benign Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 Qsis δεν εχεις υποψη σου τα προβληματα που ειχαν οι 1156 μητρικες με τις pci express π.χ.?
benign Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 '...limitation στα pci-e lanes, δεν έχει true sata III, true usb 3.0...'' Σωστο quote απο τον φιλο cortaN@.Εδω ειναι και το νημα: http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?p=3399283#post3399283
qsis Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 αυτο δεν ειναι προβλημα, απλα ετσι ειναι.. οι asus το εχουν ξεπερασει το προβλημα στις μητρικες τους με bridge chip , εμενα που ηθελα να φτιαξω μια σχετικα φθηνη πλατφορμα δε με νοιαζει καν.. δε με νοιαζουν καν τα sli/crossfire μια x16 θελω να χω να κανω τη δουλεια μου ΥΓ οι κατοχοι amd θα πρεπει να παρουν ή οχι τα νεα chipset για να εχουν true sata3 ? (αυτο δε το ξερω ρωταω)
benign Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 Ενταξει αλλα το αντιπαλο στρατοπεδο τα δινει.(Εστω και αν εσενα προσωπικα δεν σε ενδιαφερουν.Και σε προσιτοτερες τιμες σαν συνολικη πλατφορμα.Εξαλλου ξερεις οτι πολλοι overclockers-gamers θελουν και sli/crossfire.Γιατι δηλαδη να περιοριζονται???)Δεν εγινε καλη δουλεια.Εγω λεω,υπεροχος ο 750 στα λεφτα του,αλλα η υποστηριξη απο την πλατφορμα ελλιπης.
GOAKIAS Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 παιδια θα μπορουσατε να με help θελω να αγορασω ενα pc για gaming και δεν μπορω να βρω κανα καλο μηπως μπορειτε να μου φτιαξετε ενα.(με ποντικι πληκτρολογιο και οθονη)μεχρι 650 ευρο? πειτε μου γρηγορα παιδια.Το χρειαζομαι πολυ συντομα
qsis Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 Ενταξει αλλα το αντιπαλο στρατοπεδο τα δινει.(Εστω και αν εσενα προσωπικα δεν σε ενδιαφερουν.Και σε προσιτοτερες τιμες σαν συνολικη πλατφορμα.Εξαλλου ξερεις οτι πολλοι overclockers-gamers θελουν και sli/crossfire.Γιατι δηλαδη να περιοριζονται???)Δεν εγινε καλη δουλεια.Εγω λεω,υπεροχος ο 750 στα λεφτα του,αλλα η υποστηριξη απο την πλατφορμα ελλιπης. παντως μια UD4 πχ προσφερει και sli και crossfire (x8 το καθε pci, αρα μια χαρα) αν ομως ενεργοποιησεις τα sata3 /usb3 δε μπορεις να κανεις sli μαλλον σε αυτο αναφερεσαι αλλα σου ξαναλεω οτι η asus στις δικες της μητρικες εχει λυση για το προβλημα και δεν περιοριζεσαι πουθενα απλα η τιμες ανεβαινουν και δε μιλαμε πλεον για φθηνο συστημα εγω τον i5 τον ειδα απλα σαν φθηνο 920 (χωρις hyperthreading και triple channel) και οχι και τοσα λεφτα ακριβοτερο απο εναν 955, σιγουρα ειναι πιο τσιμπημενος , αλλα ηταν μεσα στα λεφτα που ημουν διατεθημενος να δωσω οσο για το crossfire , ειχα κερδισει ud4 που οπως λεω παραπανω κανει κανονικα crossfire γιατι η δικη μου μητρικη εχει 2o pcie χ4 και παρολα αυτα τη πουλησα οχι γιατι δε με νοιαζει να παιζω , ισα ισα για αυτο εχω το pc, αλλα γιατι το θεωρω πεταμενα λεφτα να παρω αλλη μια ιδια καρτα με τη δικη μου και να μην παω απλα σε μια αρκετα δυνατοτερη στο μελλον (βεβαια θα μπορουσα να βρω μια μεταχειρισμενη σε καλα λεφτα, οκ αλλα και παλι λογω του οτι κρατησα το παλιο μου κουτι θα ειχα θεματα ζεστης) με λιγα λογια εν γνωση μου εφτιαξα φθηνο συστημα και ας "ξεφυγα" λιγο σε σχεση με ενα phenom και δε μπορω να εχω τρελες απαιτησεις απο αυτο , ισα ισα για τα 600 ευρω που εδωσα (psu,mobo, cpu, ram, cooler) ειναι τρομερο (και -100 ευρω που πηρα απο τη μητρικη που κερδισα χαρη σε αυτο σε διαγωνισμο = 500 στη πραγματικοτητα) ομως ειναι υπερβολη να λεμε οτι η ιντελ κλεβει και κοροιδευει (που το κανει, δε διαφωνω), αλλα δε το κανει η amd η οποια κακα τα ψεματα αν θες 6πυρηνο και sata 3 θα πρεπει να πας σε νεα μητρικη με νεο chipset , το οτι εχουν συμβατοτητα στο σοκετ και οι παλιοτερες ειναι θετικο, αλλα δεν ειναι και το παν τουλαχιστον στο 1156 υπαρχει το sata 3 ηδη κι ας σου κοβει απο την pcie (πραγμα το οποιο δε θα καταλαβεις ποτε, εκτος αν θες crossfire και στο κατω κατω αν τα θες ολα παρε i7 μην εισαι τσιπης ) σημερα θα εφτιαχνα μαλλον 6πυρηνο amd να σου πω την αληθεια, εκεινη τη στιμη ομως ο i5 μου φανηκε καλη περιπτωση, δε θα πεθανω και απο το αγχος ακολουθωντας τη τεχνολογια φιλε μου για τα επομενα 3 χρονακια που θα κρατηθει το pc μου θα κανει τη δουλεια του με το παραπανω
benign Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 παντως μια UD4 πχ προσφερει και sli και crossfire (x8 το καθε pci, αρα μια χαρα) αν ομως ενεργοποιησεις τα sata3 /usb3 δε μπορεις να κανεις sli μαλλον σε αυτο αναφερεσαι αλλα σου ξαναλεω οτι η asus στις δικες της μητρικες εχει λυση για το προβλημα και δεν περιοριζεσαι πουθενα απλα η τιμες ανεβαινουν και δε μιλαμε πλεον για φθηνο συστημα (Qsis εκανα επιλεγμενο quote για να σου δειξω τι επικαλουμαι εγω.) Σε ολα οσα λες εγω συμφωνω απολυτα.Εγραψα ,το ειδες,οτι ο i5 750 ειναι το καλυτερο cpu βασει τιμης/αξιας.Το πιστευω αυτο. Αλλα οπως γραφεις κι εσυ οι μητρικες της Asus που ξεπερνουν το προβλημα ειναι ακριβες.Αρα το λανσαρισμα της 1156 πλατφορμας σαν φτηνη,απετυχε.Οχι οτι η πλατφορμα δεν αξιζει. (Μην ξεχνας οτι υπαρχει και η μεταχειρισμενη αγορα εν τω μεταξυ ,εγω τον 930 τον βρηκα 180 και την μητρικη που παει πολυ καλα 80 ευρω. ) Αλλο ενα προβλημα που υπηρχε,δεν ξερω αν λυθηκε τωρα ειναι οτι πολλα i5 sockets καιγονταν ευκολα με ελαχιστο overclocking.Εδω κοιτα το λινκ απο γνωστοτατο site του εξωτερικου: http://www.overclockers.com/socket-1156-i5i7-burning-issues/
qsis Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 ναι το προβλημα με τα socket της foxconn στη δικη μου μητρικη το θεμα υποτιθεται οτι εχει λυθει, γενικα σε ολα τα P55A των gigabyte εκτος απο sata3/usb3 μπηκε και νεο socket , για αυτο κι εγω πηρα Α, sata 2 εχω πανω (βεβαια σε σχεση με την πιο απλη εκδοση μου πηγε 20 ευρω παραπανω ) αυτο ομως ειναι θεμα της foxconn και των εταιρειων που φτιαχνουν τις μητρικες , οχι τοσο της intel γενικα παντως συμφωνω με πολλα απο αυτα που λες το θεμα ειναι να αγοραζεις με συνειδηση το οτιδηποτε αγοραζεις, εγω πανω κατω ηξερα τι πηρα και αυτα που πηρα τη δεδομενη στιγμη που τα πηρα με ικανοποιουν πληρως οσο για την αγορα μεταχειρισμενων δεν ειμαι σε καμια περιπτωση εναντιον, δεν αποκλειεται να κινηθω ετσι στο μελλον και ξερω αρκετο κοσμο που στηνει πολυ αξιολογα συστηματα αγοραζοντας πολυ φθηνα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.