Προς το περιεχόμενο

Κρίσεις αγχους και δωρεαν ψυχολόγος

stardust_lia

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οι κρισεις πανικου ανηκουν στο ευρυ φασμα των αγχωδων διαταραχων και ο βαθμος που βιωνονται ειναι διαφορετικος απο ατομο σε ατομο.

Για την διαγνωση της Διαταραχης πανικου υπαρχουν συγκεκριμενα κριτηρια που μπορει καποια ατομα να τα παρουσιαζουν ολα η μερικα.Συνηθως οι κρισεις πανικου οταν ειναι επαναλαμβανομενες με μεγαλη συχνοτητα και διαρκεια μπορουν να υποβιβασουν ουσιαστικα την ποιοτητα ζωης του ασθενη και να οδηγησουν σε σημαντικη εκπτωση των καθημερινων δραστηριοτητων των ασθενων σε σημειο που μερικοι να μην μπορουν να λειτουργησουν σχεδον καθολου

Οι κρισεις πανικου συνδεονται αρκετα και με φοβιες και σε μερικες περιπτωσεις ενδεχεται να αποτελουν και προδρομο αγοραφοβιας.

Ουσιαστικα ο φοβος του οτι μπορει να ξανασυμβει ανα πασα στιγμη ειναι αυτο που παγιδευει τους περισσοτερους ασθενεις.

Η πιο αποτελεσματικη θεραπεια διεθνως ειναι συνδιασμος γνωστικης συμπεριφοριστικης θεραπειας (cbt) με φαρμακευτικη αγωγη.Υπαρχουν νεοτερες ερευνες που δειχνουν οτι η cbt μακροπροθεσμα ειναι η πιο αποδοτικη θεραπεια καθως δινει στο ασθενη τις καταληλλες δεξιοτητες ωστε να αντιμετωπιζει τις κρισεις πανικου.

Συνηθως το πρωτο βημα ειναι επισκεψη σε ψυχιατρο ωστε να εχουμε διαγνωση και στην συνεχεια αγαστη συνεργασια ψυχολογου ψυχιατρου για οριστικη καταπολεμηση.

Σημειωτεον οτι η προγνωση των κρισεων πανικου ειναι απο τις καλυτερες στα ψυχικα νοσηματα οπου μαζι με την καταθλιψη θεωρουνται οι ψυχικες παθησεις με την καλυτερη ανταποκριση στις θεραπειες.

Φυσικα σε περιπτωση που οι κρισεις πανικου δεν αντιμετωπιστουν μπορει να εκπεσουν σε χρονια κατασταση πολυ συχνα με συννοσηροτητα ''μεικτων επεισοδιων αγχους -καταθλιψης''

Ελπιζω να βοηθησα καπως

---------- Προσθήκη στις 00:24 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 00:03 ----------

δεν ειναι τοσο απλο.λες να μ αρεσει να με κυριευει το αγχος και να μην μπορω να λειτουργησω?συν οτι αισθανομαι πολυ χαζη που δεν μπορω να το ελεγξω.τα συμπτωματα ηταν κοψιμο της αναπνοης,πονοκεφαλοι,τρεμουλο,μουδιασμα στα χερια,την μια κρυωνα και την αλλη εσκαγα και ας ειχαμε στο σπιτι την ιδια νορμαλ θερμοκρασια,κλαμα,αδυναμια,πονος στο στηθος,ταχυπαλμια και αλλα πολλα "ευχαριστα".γι αυτο δεν θελω να τα ξαναπερασω.και αν και τωρα αισθανομαι καλα,νιωθω οτι θα μου ξαναρθει.ενα βραδυ ονειρευτηκα οτι εδινα μαθημα και μ επιασε στον υπνο μου η κριση και ξυπνησα.γι αυτο θελω να το προλαβω.

αυτο που περιγραφεις ειναι διαταραχη πανικου ....υπαρχουν ατομα που βιωνουν πολυ χειροτερα η πολυ ελαφρυτερα συμπτωματα παντα μεσα στο spectrum της συγκεκριμενης διαταραχης.

Για να σου το εξηγησω καλυτερα μπορει να υπαρξει καποιος ο οποιος θα το βιωσει ως οτι πεθαινει εδω και τωρα και καποιος αλλος να το βιωσει πολυ ελαφροτερα απο αυτο που περιγραφεις εσυ

• Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

O προλαλήσαντας είπε και το πρόβλημα με το όνομα του : κρίση πανικού λέγεται και όχι άγχους.

Επειδή προσωπικά έζησα 2 τέτοια επεισόδια πανικού και το 1ο ήταν τρομακτικό.

Mπορώ να πώ με απόλυτη σιγουριά ότι τα αντικαταθλιπτικά ειναι μονοδρομος για 6 μηνες minimun σε συνδιασμό με τακτικες επισκέψεις σε ψυχιατρο/ ψυχολόγο για συζήτηση.

Το διάστημα που παιρνεις τα αντικαταθλιπτικα, πρεπει να ''εντοπίσεις'' τις πραγματικες αιτίες του αγχους και να προγραμματίσεις ανάλογα την ζωη σου. Δηλαδή , να φιλοσοφισεις καποια πραγματα, να γράψεις στα @@@ σου ότι σε αγχώνει και ΠΑΝΩ από όλα να ξεπεράσεις τις φοβίες σου για τις σωματικές εκδηλώσεις του αγχους.

Μετά όταν θα διακόψεις την φαρμακοθεραπεία, πρέπει να προσέξεις τον εαυτό σου να μην ξαναμπεις στον ίδιο φαυλο κύκλο του υπερβολικού αγχους...διαφορετικά μια κριση πανικου μπορεί να ξαναεμφανιστεί ευκολά.

Δυστυχώς η πραγματική αιτία των κρίσεων πανικού είναι άγνωστη ακόμη. Και άλλοι αγχώνονται υπερβολικα, αλλα δεν καταλαβαινουν τπτ...

Πρακτικά πρόσεξε την αναπνοή σου, γιατί η υπερπνοια δλδ η έντονη αναπνοή ( περισσότερο οξυγόνο από όσο χρειάζεται) ευθύνεται επίσης για τις κρίσεις πανικού.

Ανέπνεε με αργο ρυθμό λοιπόν. Επίσης , να ξέρεις ότι δεν πρόκειται να ''καταλήξεις'' από καμμία κρίση πανικού όσο πειστικες και αν είναι με τις ταχυκαρδίες , τις ζαλάδες και τα τρεμουλα....

Το 2007 έπαθα το 1ο επεισόδιο πανικού και τον περασμένο Σεπτέμβριο το 2ο και τελευταιο- διάρκειας μόλις 5 λεπτών , αλλα το αντιμετώπισα μόνος μου χωρίς φοβο, αφού κατάλαβα ότι ήταν πανικός και ήξερα τί να κανω...το δέχτηκα και το άφησα να περάσει... Αυτό σου μαθαίνει ο ψυχιατρος/ ψυχολόγος.

Όσο για τα ηρεμιστικά και πασης φυσεως αγχολυτικα...χεστα!

Στο ιντερνετ υπαρχουν κάποια φόρουμς στα οποία διάφοροι περιγράφουν τις κρίσεις πανικού σαν τον μπαμπούλα. Κλαίγονται ότι δεν μπορούν να τις αντιμετωπίσουν και υποφέρουν με τα χρόνια κλπ... Μην τους δώσεις σημασία- τα θέλουν και τα παθαίνουν , αφού οι περισσότεροι από αυτούς δεν απευθύνονται ούτε σε γιατρό, ούτε δέχονται να πάρουν αντικαταθλιπτικά...παρά μόνο ηρεμιστικά και αγχολυτικά. Κάποιοι από αυτούς είναι και μανιοκαταθλιπτικοί άρα άλλη ιστορία...

Δυστυχώς αν δεν τα στάξεις σε τακτικές επισκέψεις στον doctora... δεν...

Δημοσ.
Τον φλεβαρη επαθα μια τρελη φρικη λογω εξεταστικης και λογω μιας γενικης πιεσης,η οποια με οδηγησε σε ψυχιατρο.αυτος διεγνωσε οτι παθαινω κρισεις αγχους,μου εδωσε καποιο ηρεμιστικο για να βγαλω την εξεταστικη αλλα μου ειπε οτι αυτο δεν αντιμετωπιζεται ριζικα με φαρμακα,παρα μονο με συνεδριες,για να εμβαθυνω πραγματικα στο προβλημα και να το αντιμετωπισω μακροπροθεσμα.αυτο χρειαζεται επισκεψεις σε ψυχολογο,οι οποιες ειναι πανακριβες αν παω σε ιδιωτη.εχει αντιμετωπισει κανεις κατι παρομοιο ή γνωριζει κανεις που μπορω να βρω δωρεαν ψυχολόγο στην θεσσαλονικη?ενας γνωστος μου με παρομοιο προβλημα μου ειπε οτι τα νοσοκομεια εχουν ψυχολογους και δινεις ενα συμβολικο ποσο για καθε επισκεψη.μετα σκεφτηκα και την φοιτητικη λεσχη,οπου απ τοι διαβασα στον οδηγο σπουδων προσφερουν ψυχολογικη υποστηριξη στους φοιτητες.αλλα ντρεπομαι να παω.δεν ξερω τι να πω,ειναι λιγο αμηχανο το ολο θεμα.και στον ψυχιατρο που πηγα εκεινη την μια φορα ενιωθα τρομερα αβολ;α.κανεις με παρομοιο προβλημα και πως το αντιμετωπισε???

Καλησπέρα!Με βάση αυτά που γράφεις θεωρώ ότι έχεις μικρή ηλικία και γι αυτό έχω δύο πραγματάκια να σου πώ:

Πρώτον η κρίση πανικού είναι κάτι που συμβαίνει τουλάχιστον μία ή περισσότερες φορές στην ζωή όλων μας είτε το παραδεχόμαστε είτε όχι.Θεωρώ επίσης λάθος μεγάλο την άμεση χορήγηση χαπιών αγχολυτικών,αντικαταθληπτικών ή ηρεμιστικών σε όσο μικρή δοσολογία και αν είναι αυτά και ιδίως σε νέα άτομα,χωρίς ιστορικό!!!

Δεύτερον...δεν είσαι τρελλός/η και δεν τρελένεσαι ούτε χρειάζεται να κρύβεις το τι αισθάνεσαι αλλά ούτε και να ντρέπεσαι γι αυτό.Πιστεύω ότι υπάρχουν πράγματα που μπορείς να κάνεις σε πρώτη φάση από μόνος/η σου όπως:

Αποστολή από iPhone με το Insomnia.app

Δημοσ.

Καλησπέρα!Με βάση αυτά που γράφεις θεωρώ ότι έχεις μικρή ηλικία και γι αυτό έχω δύο πραγματάκια να σου πώ:

Πρώτον η κρίση πανικού είναι κάτι που συμβαίνει τουλάχιστον μία ή περισσότερες φορές στην ζωή όλων μας είτε το παραδεχόμαστε είτε όχι.Θεωρώ επίσης λάθος μεγάλο την άμεση χορήγηση χαπιών αγχολυτικών' date='αντικαταθληπτικών ή ηρεμιστικών σε όσο μικρή δοσολογία και αν είναι αυτά και ιδίως σε νέα άτομα,χωρίς ιστορικό!!!

Δεύτερον...δεν είσαι τρελλός/η και δεν τρελένεσαι ούτε χρειάζεται να κρύβεις το τι αισθάνεσαι αλλά ούτε και να ντρέπεσαι γι αυτό.Πιστεύω ότι υπάρχουν πράγματα που μπορείς να κάνεις σε πρώτη φάση από μόνος/η σου όπως:

Εφόσον έχεις καταλάβει την αιτία του άγχους σου προσπάθησε να χαλαρώνεις πριν την εξεταστική σου με τρόπο που να μην συνδέεται με σχολή,συζητήσεις για μαθήματα και βαθμολογίες και τα σχετικά!Πως;;Βάλε σπορτεξάκια,κεφάτη μουσική στα αυτιά και πάρε την παραλιακή στη Θεσσαλονίκη για μισή ωρίτσα περπατώντας με ρυθμό.Επιστρέφοντας πέρασε τον εαυτό σου μια μπουγατσα ή έναν καφέ και χαλάρωσε το μυαλόσου προγραματίζοντας κάτι ευχάριστο όπως τις καλοκαιρινές διακοπές!!

Μην μπαίνεις στην διαδικασία επαναλήψεων της τελευταίας στιγμής άφησε το μυαλό σου να ξεκουραστεί λίγη ώρα πριν πας να γράψεις

Μην ασχολείσαι να αναλύεις τι έγραψες εσύ ή οι φίλοι σου ακριβώς αλλά κάνε διάλλειμα και προχώρα στα επόμενα

Να ξέρεις ότι οι εξετάσεις δεν είναι το άλφα και το ωμεγα σ αυτήν την Ζωη ούτε θα σε σκοτώσει κανείς αν δεν γράψεις καλά ή δεν περάσεις με την πρώτη ή κοπεις!

Έχεις χρόνια μπροστάσου για να αγχωθείς με πολύ σοβαρότερα θέματα,πίστεψε με,το ξέρω από πρώτο χέρι!

Αα....και επ ουδενι μην πάρεις χάπια για κάτι που μπορείς να καταπολεμήσει και χωρίς αυτά,αλλάαν εντέλει πας στον ψυχολόγο και αισθανθείς ότι μπορεί να σε βοηθήσει με συνεδρίες και σου εμπνέει εμπιστοσύνη...go for it!!!!!

Δημοσ.

Πηγα σημερα στην 1η μου επισκεψη στον ψυχολογο.μου εκανε παρα πολλες ερωτησεις σχετικα μ εμενα και την ζωη μ,το περιβαλλον μ,κτλ κτλ.διεγνωσε αγχωδη διαταραχη με κρισεις πανικου,που ειναι ενα απ τα πιο light προβληματα που αντιμετωπιζει κανεις απο ψυχολογικης αποψης και αντιμετωπιζεται σχετικα ευκολα.μου εδωσε ενα ημερολογιο να κραταω για οποτε με πιανουν συμπτωματα αγχους και ειπε οτι συνηθως αρκουν 8-10 συνεδριες.ειπε επισης οτι θα μου δειξει και καποιες τεχνικες για να τ αντιμετωπιζω.καλα ηταν.πιστευα οτι θα καθομουν και θα τον κοιτουσα σαν χαζη τον ψυχολογο και οτι δεν θα χα κατι να του πω αλλα ηξερε ο ανθρωπος τι να ρωτησει.βεβαια καποια πραγματα προτιμησα να τα κρατησω για μενα.δεν ξερω αν εκανα καλα,αλλα πιστευω οτι δεν τον αφορουν.θα δουμε.την αλλη φορα

Δημοσ.
Πηγα σημερα στην 1η μου επισκεψη στον ψυχολογο.μου εκανε παρα πολλες ερωτησεις σχετικα μ εμενα και την ζωη μ,το περιβαλλον μ,κτλ κτλ.διεγνωσε αγχωδη διαταραχη με κρισεις πανικου,που ειναι ενα απ τα πιο light προβληματα που αντιμετωπιζει κανεις απο ψυχολογικης αποψης και αντιμετωπιζεται σχετικα ευκολα.μου εδωσε ενα ημερολογιο να κραταω για οποτε με πιανουν συμπτωματα αγχους και ειπε οτι συνηθως αρκουν 8-10 συνεδριες.ειπε επισης οτι θα μου δειξει και καποιες τεχνικες για να τ αντιμετωπιζω.καλα ηταν.πιστευα οτι θα καθομουν και θα τον κοιτουσα σαν χαζη τον ψυχολογο και οτι δεν θα χα κατι να του πω αλλα ηξερε ο ανθρωπος τι να ρωτησει.βεβαια καποια πραγματα προτιμησα να τα κρατησω για μενα.δεν ξερω αν εκανα καλα,αλλα πιστευω οτι δεν τον αφορουν.θα δουμε.την αλλη φορα

Καλα εκανες.Το ημερολογιο που σου εδωσε ειναι στα πλαισια της cbt και σου κανει αυτη την στιγμη την καλυτερη και πιο ενδεδειγμενη θεραπεια παγκοσμιως.

Οι δεξιοτητες που θα σου μαθει και θα σου δωσουν οι συνεδριες cbt ειναι δεξιοτητες που θα κουβαλας μετα σε ολοκληρη την ζωη σου!!!Επιστημονικα αποδεδειγμενο αυτο.

Οποτε δινε βαση αρκετα στις συνεδριες καθως θα σε βοηθησουν και σε αλλα θεματα στην ζωη σου εκτος του συγκεκριμενου

Επισης οι Ψυχολογοι στην Ελλαδα δεν μπορουν να κανουν διαγνωση,απλα σου εδωσε την γνωμη του προφανως.Η διαγνωση γινεται μονο απο Ψυχιατρο στην Ελλαδα.Στην Βρετανια και στην Αμερικη ομως οι Κλινικοι Ψυχολογοι εχουν κατοχυρωσει δικαιωμα διαγνωσης

Στατιστικα οι αγχωδεις διαταραχες ειδικα μαζι με καταθλιψη επηρεαζουν περιπου το 40% του γενικου πληθυσμου παγκοσμιως σε καποια φαση στην ζωη τους.Μιλαμε για το πιο συνηθες ψυχολογικο προβλημα της ανθρωποτητας...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...