kolobaki Δημοσ. 12 Απριλίου 2010 Δημοσ. 12 Απριλίου 2010 Χαιρετω ολη τη παρεα. Λοιπον μπαινω κατευθειαν στο ψητο. Το προβλημα μου ειναι το εξης. Εχω ενα καλωδιο cat5 απλο (4 ζευγη) και εχω συνδεσει ενα switch χιλιαρι με δυο pc.Το θεμα ειναι πως στις συνδεσεις δικτυου μου εμφανιζεται η συνδεση με 100mbit αντι για ενα gigabit. Μπορει καποιος να με βοηθησει για αυτο,μηπως κανω κατι λαθος? Ευχαριστω για τον χρονο σας. ---------- Προσθήκη στις 09:50 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 08:01 ---------- Κανεις βρε παιδια?
nikos_gr Δημοσ. 12 Απριλίου 2010 Δημοσ. 12 Απριλίου 2010 Χαιρετω ολη τη παρεα.Λοιπον μπαινω κατευθειαν στο ψητο. Το προβλημα μου ειναι το εξης. Εχω ενα καλωδιο cat5 απλο (4 ζευγη) και εχω συνδεσει ενα switch χιλιαρι με δυο pc.Το θεμα ειναι πως στις συνδεσεις δικτυου μου εμφανιζεται η συνδεση με 100mbit αντι για ενα gigabit. Μπορει καποιος να με βοηθησει για αυτο,μηπως κανω κατι λαθος? Ευχαριστω για τον χρονο σας. ---------- Προσθήκη στις 09:50 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 08:01 ---------- Κανεις βρε παιδια? Το είπες μόνος σου.Το gigabit θέλει και τα 8.
kolobaki Δημοσ. 12 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου 2010 Φιλε σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση. Αυτο το γνωριζω το θεμα ομως ειναι πως δεν δουλευει το καλωδιο σαν χιλιαρι για αυτο τρελαινομαι. Μηπως χρειαζεται αλλη συνδεσμολογια? Πχ εγω τα εχω βαλει ως εξης πορτοκαλι ασπρο πορτοκαλι πρασσινο ασπρο μπλε μπλε ασπρο πρασσινο καφε ασπρο καφε Μηπως δεν ειναι αυτη η σωστη?
v-tidus Δημοσ. 12 Απριλίου 2010 Δημοσ. 12 Απριλίου 2010 φιλε το cat5 ειναι μεχρι 100mbit το cat6 ειναι μεχρι 1000....
kolobaki Δημοσ. 12 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου 2010 Για αυτο που λες εισαι σιγουρος? Γιατι εχω την εντυπωση πως το cat6 πρεπει να ναι για μεγαλυτερη αποσταση και πως 1 gigabit δινει το cat6 αλλα και το cat5 αφου ειναι και τα δυο 4 ζευγων. Εσυ πιστευεις πως αν παρω ενα cat6 θα λυθει το προβλημα μου?
v-tidus Δημοσ. 12 Απριλίου 2010 Δημοσ. 12 Απριλίου 2010 Ειμαι 99.9% σιγουρος επειδη με εβαλες σε σκεψεις και επειδη λεει κατι περιεργα στη wikipedia http://en.wikipedia.org/wiki/Category_5_cable Παντως αν ημουν στη θεση σου θα το δοκιμαζα το cat6. Αν δεν σου κανει λογικα μπορεις να το επιστρεψεις, δεν νομιζω να βαζουν ταινια ασφαλειας και στα καλωδια..
kolobaki Δημοσ. 12 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου 2010 Αυτο φοβαμαι και εγω.Λογικα δεν θα μπορω να το επιστρεψω και χρειαζομαι γυρω στα 40 μετρα. Δεν εχω προβλημα να το αγορασω ομως αν δεν κανει πεταμενα λεφτα. Για αυτο ρωταω για να το σιγουρεψω.
Bspus Δημοσ. 12 Απριλίου 2010 Δημοσ. 12 Απριλίου 2010 Το cat5e (βελτιωμενο cat5) κανει για gigabit, αν και νομιζω οτι αυτο ισχυει για σχετικα μικρες αποστασεις. Δεν ξερω αν ενα 40μετρο καλωδιο μπορει να δουλεψει σε gigabit. Απο κει και περα, αν το εχεις φτιαξει μονος σου ειναι ακομα μικροτερες οι πιθανοτητες να το πιασεις γιατι μπορει να μην ειναι απολυτως τελειο στον τερματισμο. Το 100ρι ειναι σχετικα πολυ λιγοτερο ευαισθητο σε τετοια θεματα. Ειναι τοσο σοβαρο το να εχεις 1000ρι?
kolobaki Δημοσ. 12 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου 2010 Το cat5e (βελτιωμενο cat5) κανει για gigabit, αν και νομιζω οτι αυτο ισχυει για σχετικα μικρες αποστασεις. Δεν ξερω αν ενα 40μετρο καλωδιο μπορει να δουλεψει σε gigabit. Απο κει και περα, αν το εχεις φτιαξει μονος σου ειναι ακομα μικροτερες οι πιθανοτητες να το πιασεις γιατι μπορει να μην ειναι απολυτως τελειο στον τερματισμο. Το 100ρι ειναι σχετικα πολυ λιγοτερο ευαισθητο σε τετοια θεματα. Ειναι τοσο σοβαρο το να εχεις 1000ρι? Εχω ταχυτητα internet 1gigabit Το απλο τερματιζει. Σκεψου οτι κατεβαζω με 99mbit και ανεβαζω με 70. Δεν θα θελες και συ να δεις αυτες τις ασυλληπτες ταχυτητες αμα σου τις εδιναν?lol!! ---------- Προσθήκη στις 12:21 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 12:18 ---------- δες
_Anonymous_ Δημοσ. 12 Απριλίου 2010 Δημοσ. 12 Απριλίου 2010 θες καλωδιο 5e και να ενεργοποιησεις τα jumpo frames στη καρτα σου αν δεν ειναι ενεργοποιημενα φιλε. fibernet εχεις?
kolobaki Δημοσ. 12 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου 2010 θες καλωδιο 5e και να ενεργοποιησεις τα jumpo frames στη καρτα σου αν δεν ειναι ενεργοποιημενα φιλε. fibernet εχεις? Φιλε το μονο που ξερω να σου απαντησω ειναι πως το καλωδιο μου δεν cat5e. Μπορεις να γινεις λιγο πιο ανθρωπινος και να μου δωσεις δυο επιπλεον πληροφοριες για τα παραπανω που ανεφερες?
Peavy Δημοσ. 12 Απριλίου 2010 Δημοσ. 12 Απριλίου 2010 fibernet εχεις? Στο screenshot λέει University of Patras λογικά κανά gigabit μπουρί θα έχουν.
glober Δημοσ. 12 Απριλίου 2010 Δημοσ. 12 Απριλίου 2010 Εχω ταχυτητα internet 1gigabitΤο απλο τερματιζει. Σκεψου οτι κατεβαζω με 99mbit και ανεβαζω με 70. Δεν θα θελες και συ να δεις αυτες τις ασυλληπτες ταχυτητες αμα σου τις εδιναν?lol!! ---------- Προσθήκη στις 12:21 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 12:18 ---------- δες Αυτό είναι που λένε: "Κομάτια πάει το εργαλείο"
_Anonymous_ Δημοσ. 13 Απριλίου 2010 Δημοσ. 13 Απριλίου 2010 Αν δεν ειναι 5e το καλωδιο δε θα δεις φως φιλε. Δεν περναει η συχνοτητα του gigabit
_Anonymous_ Δημοσ. 13 Απριλίου 2010 Δημοσ. 13 Απριλίου 2010 Αν δεν ειναι 5e το καλωδιο δε θα δεις φως φιλε. Δεν περναει η συχνοτητα του gigabit
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.