mentoras99 Δημοσ. 14 Απριλίου 2010 Δημοσ. 14 Απριλίου 2010 http://www.gsis.gr/prothesmies/proth_fp_2010_taxisnet.pdf Να σαι καλα. Δεν ειδα ομως πουθενα ημερομηνιες υποβολης για το Ε9?
antonl Δημοσ. 14 Απριλίου 2010 Δημοσ. 14 Απριλίου 2010 [...]Δε νομιζω οτι λαμβανονταν υποψη, ηταν καταργημενες. Αφου δεν υπηρχε ουτε ο αναλογος κωδικος(075). Περσι ηταν το οικονομικο ετος 2009:-) Έχεις δίκιο για το οικονομικό έτος :> Αλλά άδικο για τις περσινές αποδείξεις Στον Πίνακα 7, πεδίο 1 δηλώνονταν. Κανονικά ήταν να πληρώσω κανα 100άρικο και λόγω των αποδείξεων πήρα επιστροφή.
alexx20 Δημοσ. 15 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2010 Π.χ. Εάν έχεις μεγάλες παρακρατήσεις ( π.χ. σε επαγγέλματα διαμεσολάβησης που γίνεται παρακράτηση 20 % στις προμήθειες) είναι λογικό μέχρι κάποια κλίμακα του εισοδήματος να έχεις επιστροφή σχετικά καλή . Δε χρειάζεται να έχεις απαραιτήτως πάρει μεγάλο στεγαστικό. A μιλας για παρακρατησεις που σου κανουν, οποτε απλα παιρνεις τα λεφτα σου πισω. Αν παρεις στεγαστικο εχεις μεγαλη εκπτωση απ τους δηλωθεντες τοκους, ειδικα τα πρωτα χρονια. Έχεις δίκιο για το οικονομικό έτος :>Αλλά άδικο για τις περσινές αποδείξεις Στον Πίνακα 7, πεδίο 1 δηλώνονταν. Κανονικά ήταν να πληρώσω κανα 100άρικο και λόγω των αποδείξεων πήρα επιστροφή. Σε ποιον κωδικο?.. Σημειωσε οτι αποκλειεται να κερδισε καποιος 100€ και πανω απο τις αποδειξεις
antonl Δημοσ. 16 Απριλίου 2010 Δημοσ. 16 Απριλίου 2010 Σε ποιον κωδικο?.. Σημειωσε οτι αποκλειεται να κερδισε καποιος 100€ και πανω απο τις αποδειξεις Κωδικός 049. Πέρσι εργάστηκα σε 2 δουλειές. Απ τη δεύτερη, σύμφωνα με τις κρατήσεις μου, δεν έπρεπε ούτε να πάρω, ούτε να δώσω. Απ την πρώτη είχα πάρει ~1000€ χωρίς σ αυτό το ποσό να γίνει καμία παρακράτηση φόρου. Το συνολικό εισόδημα υπερέβαινε το αφορολόγητο, οπότε θα πρεπε αυτό το χιλιάρικο να φορολογηθεί με 27-30% (δε θυμάμαι πόσο ακριβώς). Τελικά δεν πλήρωσα και πήρα επιστροφή 53€. Οπότε υποθέτω πως γλίτωσα κάπου 350€ λόγω τον αποδείξεων. Δεν έχω κανενός άλλου είδους φοροελάφρυνση.
alexx20 Δημοσ. 16 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 16 Απριλίου 2010 Mην το συζητας καθολου αυτο, να σου δωσουν 350€ λογω αποδειξεων αποκλειεται. Στο μεταξυ καπου αλλου διαβασα οτι μετρανε αποδειξεις για τη φετινη Δηλωση... Μπορει να μας διαφωτισει καποιος σχετικος? Βαζουμε ή οχι, ποιες και ποιού ποσού?
Sorath Δημοσ. 16 Απριλίου 2010 Δημοσ. 16 Απριλίου 2010 Εντάξει το σύστημα είναι λίγο βλαμμένο. Να μαζέψεις ένα κάρο αποδείξεις, δηλαδή να ξοδέψεις το 30% τουλάχιστον του ετήσιου μισθού σου, απλά για να γλυτώσεις στην ουσία 600€ καί ίσως κάτι παραπάνω....
Xdanger Δημοσ. 16 Απριλίου 2010 Δημοσ. 16 Απριλίου 2010 Ευχαριστώ πολύ! Και μία ακόμη ερώτηση από το taxisnet όταν κάνω εγγραφή έχει δύο επίλογές να επιλέξω, μία για υποβολή ΦΠΑ και μία λοιπές υπηρεσίες, εγώ ποια από τις δύο διαλέγω. Μόνο το Ε1 έχω να συμπληρώσω αν δεν κάνω λάθος. λοιπές υπηρεσίες
Finn Δημοσ. 16 Απριλίου 2010 Δημοσ. 16 Απριλίου 2010 Κανείς που δεν έχει τι να κάνει και θέλει να βοηθήσει στη συμπλήρωση της δήλωσης; Πρώτη φορά θα κάνω και δεν είναι φασαρία λογικά!
antonl Δημοσ. 17 Απριλίου 2010 Δημοσ. 17 Απριλίου 2010 Mην το συζητας καθολου αυτο, να σου δωσουν 350€ λογω αποδειξεων αποκλειεται. Στο μεταξυ καπου αλλου διαβασα οτι μετρανε αποδειξεις για τη φετινη Δηλωση... Μπορει να μας διαφωτισει καποιος σχετικος? Βαζουμε ή οχι, ποιες και ποιού ποσού? Για τις αποδείξεις ισχύουν τα ίδια με την προηγούμενη χρονιά. Αν θες δες αυτό (είναι οι οδηγίες για το πεδίο που προανέφερα απ τη φετινή δήλωση - δε μπορώ να το κάνω copy-paste εδώ δυστυχώς - είναι σε doc format). Οπότε από που κέρδισα εγώ το παραπάνω ποσό; Σύμφωνα με όσα ξέρω και με φίλο λογιστή που του χα πει τα ποσά πάνω-κάτω πέρσι τέτοια εποχή, κάπου κει προέβλεψε την επιστροφή μου λόγω αποδείξεων. Αναφέρεται κάπου το όριο που λες;
Luxx Δημοσ. 17 Απριλίου 2010 Δημοσ. 17 Απριλίου 2010 Ηταν η πρωτη χρονια που πληρωνομουν και δε μαζεψα καθολου αποδειξεις. Η μητερη μου εκανε τη δηλωση και βγηκε να πληρωσω φορο 323 ευρω!! ΕΛΕΟΣ!
mentoras99 Δημοσ. 17 Απριλίου 2010 Δημοσ. 17 Απριλίου 2010 Ξερει κανεις αν μετρανε αποδειξεις απο ιδιωτικα σχολεία; Ειδα υπαρχει ενα κουτι για φροντιστηριακα μαθηματα νομιζω στο Ε1, αλλα για ιδιωτικη εκπαιδευση δεν ειμαι σιγουρος.
alexx20 Δημοσ. 17 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 17 Απριλίου 2010 Για τις αποδείξεις ισχύουν τα ίδια με την προηγούμενη χρονιά.Αν θες δες αυτό (είναι οι οδηγίες για το πεδίο που προανέφερα απ τη φετινή δήλωση - δε μπορώ να το κάνω copy-paste εδώ δυστυχώς - είναι σε doc format). Το ξερω οτι ισχυουν τα ιδια με τη προηγουμενη φορα, το θεμα ειναι ΤΙ ισχυε τη προηγουμενη χρονια. Το αρχειο που εβαλες το κατεβασα αλλα δεν μπορω να το διαβασω, μαλλον γιατι δεν εχω το Word. Γραφει τι ισχυει με τις αποδειξεις? δηλαδη εσυ γνωριζεις? Οπότε από που κέρδισα εγώ το παραπάνω ποσό; Σύμφωνα με όσα ξέρω και με φίλο λογιστή που του χα πει τα ποσά πάνω-κάτω πέρσι τέτοια εποχή, κάπου κει προέβλεψε την επιστροφή μου λόγω αποδείξεων. Αναφέρεται κάπου το όριο που λες; Ποιο οριο παιδι μου, αυτο το οριο ψαχνω κι εγω να μαθω(αν υπαρχει). Ο λογιστης σου ηταν ευκολο να υπολογισει το ακριβες ποσόν της επιστροφης σου, οπως το ιδιο κανουν και τα σχετικα προγραμματακια που κυκλοφορουν αυτο το καιρο. Η επιστροφη ή η χρεωση δεν καθοριζεται αποκλειστικα απο τις αποδειξεις αλλα απο το συνολο της Δηλωσης σου. Αληθεια, πόσες εβαλες? ΕΑΝ για την φετινη Δηλωση μετρανε οι αποδειξεις, το ερωτημα ειναι ΠΟΙΕΣ μετρανε και μεχρι ΠΟΙΟΥ ποσού. Και ΠΟΙΑ η εκπτωση που θα κερδισουμε (για το μονο που μπορω να σε διαβεβαιωσω ειναι οτι αποκλειεται να εχουμε εκπτωση 350€ απο αποδειξεις) Η πλακα ειναι οτι εφοσον μετρανε θα υπαρχει καποιο ανωτατο πλαφον αποδειξεων που μπορει να δηλωσει καποιος, και εφοσον τη στειλουμε ηλεκτρονικα θα δηλωσουμε ολοι το ανωτατο αυτο ποσον για να τυχουμε της μεγιστης δυνατης εκπτωσης! ---------- Προσθήκη στις 16:56 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 16:13 ---------- Ξεχασα να απαντησω σε αυτο: Κωδικός 049 Απ οτι βλεπω στο βιβλιαρακι οδηγιων, αυτος ο κωδικος δεν ειναι οτι ηταν ο καταργηθεις 075. Μιλαει για δαπανες γαμου, επιδιορθωσεις σπιτιου, συντηρηση καλοριφερ και τετοια...
antonl Δημοσ. 17 Απριλίου 2010 Δημοσ. 17 Απριλίου 2010 [...] Γραφει τι ισχυει με τις αποδειξεις? Ποιο οριο παιδι μου, αυτο το οριο ψαχνω κι εγω να μαθω(αν υπαρχει). [...]Σημειωσε οτι αποκλειεται να κερδισε καποιος 100€ και πανω απο τις αποδειξεις max 100€ κέρδος από τις αποδείξεις πού το είδες γραμμένο; Ο λογιστης σου ηταν ευκολο να υπολογισει το ακριβες ποσόν της επιστροφης σου, οπως το ιδιο κανουν και τα σχετικα προγραμματακια που κυκλοφορουν αυτο το καιρο. Η επιστροφη ή η χρεωση δεν καθοριζεται αποκλειστικα απο τις αποδειξεις αλλα απο το συνολο της Δηλωσης σου. Το σύνολο της δήλωσής μου ανέφερα τι περιλαμβάνει. a) Έσοδα από εργασία Α που έχει γίνει αντίστοιχη παρακράτηση φόρου τέτοια ώστε να βγάζει μηδενική επιστροφή. Έσοδα από εργασία Β στα οποία δεν έχει γίνει καμία παρακράτηση και θα πρεπε να φορολογηθούν με το ποσοστό της πρώτης κλίμακας (>12000€). c) Αποδείξεις. (για το μονο που μπορω να σε διαβεβαιωσω ειναι οτι αποκλειεται να εχουμε εκπτωση 350€ απο αποδειξεις) link it please Έστω ανέφερε πού το γράφει. Ελπίζω να μην είναι κάποια προσωπική άποψη του στυλ «σιγά μην επιστρέψουν τόσα χρήματα». Εφόσον δηλώσεις μεγάλο ποσοστό αποδείξεων, υπάρχει (εμπειρικά) μεγαλύτερη πιθανότητα να σε καλέσουν για τον έλεγχό τους. Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιο penalty αν δε μπορείς να προσκομίσεις αποδείξεις αντίστοιχου ποσού.
alexx20 Δημοσ. 17 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 17 Απριλίου 2010 Nαι ειπαμε, αυτα τα διαβασα κι εγω. Δεν αφορουν τις αποδειξεις του τ.075, ειναι ειδικα εξοδα. max 100€ κέρδος από τις αποδείξεις πού το είδες γραμμένο; Δεν σε πιανω, εγω δεν ειπα κατι για max κερδος 100€, παντως πρεπει να καταλαβες πλεον οτι μιλουσα για τις αποδειξεις του τ.075, οχι αυτες του 049. Το σύνολο της δήλωσής μου ανέφερα τι περιλαμβάνει. a) Έσοδα από εργασία Α που έχει γίνει αντίστοιχη παρακράτηση φόρου τέτοια ώστε να βγάζει μηδενική επιστροφή. Έσοδα από εργασία Β στα οποία δεν έχει γίνει καμία παρακράτηση και θα πρεπε να φορολογηθούν με το ποσοστό της πρώτης κλίμακας (>12000€). c) Αποδείξεις. Eγω περσυ δηλωσα εισοδημα 15,8 χιλ.ευρω, ιατρικα εξοδα 330 ευρω, τοκους στεγαστικου 3,3 χιλ. ευρω, ασφαλιστρα 600 ευρω και αποδειξεις 0... Ελαβα επιστροφη 870 ευρω. Μπορεις κι εσυ παρομοια να μου πεις τι ποσά δηλωσες και ποσα ευρω ελαβες επιστροφη?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.