alexx20 Δημοσ. 15 Απριλίου 2010 Δημοσ. 15 Απριλίου 2010 Σου εύχομαι να μην πέσεις σε ανάλογη βλάβη. Ρώρα να σου κοστολογήσουν λύσιμο-δέσιμο-αντικατάσταση original-πάστα-εργατοώρες από και προς την πηγή ανεμιστήρων και ύστερα εκφράζεις γνώμη. Ο "δικός" μου ήθελε "φιλική τιμή" για μένα,120€. Α,δεν είμαι τεχνικός,"τεχνικός" είμαι,τα φιλαράκια μου ξεστραβώνω,δεν βιοπορίζομαι απ' τις επισκευές. Eιναι καλο το οτι παραδεχεσαι οτι εισαι τεχνικος εντος εισαγωγικων. Γιατι ενας επαγγελματιας δυσκολα θα εκανε τετοια λαμογια. Ειναι σαφες οτι αυτο που εκανες ειναι ληστεια/αισχροκερδεια. Δεν προκειται για εκφραση γνωμης, ειναι η αληθεια. Αλλα πρεπει να ειναι και πολυ ανοητος ο "πελατης" για να δεχτει να πληρωσει ετσι. Με αλλα τοσα αγοραζεις καινουργιο λαπτοπ. Ο παππους μου εφτιαχνε τηλεορασεις. Πρωτου ξεκινησει την επισκευη σε ενημερωνε πόσο θα κοστιζε, οποτε αποφασιζες αν θα την αφηνες ή θα την επαιρνες πισω οπως την εφερες. Για την εξεταση ομως (ανοιγμα, ελεγχος, κλεισιμο) σε χρεωνε 1000 δρχ. Ετσι ξηγιεται ο σωστος κοσμος
minarokeftes Δημοσ. 15 Απριλίου 2010 Δημοσ. 15 Απριλίου 2010 Το παλικάρι απότι είδατε, παρά τις κακές επιρροές ΔΕΝ τον έκλεψε και πήρε χρήματα μόνο για τον κόπο του.
dis_member80 Δημοσ. 15 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2010 Eιναι καλο το οτι παραδεχεσαι οτι εισαι τεχνικος εντος εισαγωγικων. Γιατι ενας επαγγελματιας δυσκολα θα εκανε τετοια λαμογια. Ναι,καλά,τραγούδα τσάμικα.Σου ξαναλέω,να εύχεσαι να μην χρειαστεί να σου λύσουν όλο το laptop σου για να σου αλλάξουν ανεμιστήρα. Ειναι σαφες οτι αυτο που εκανες ειναι ληστεια/αισχροκερδεια. Δεν προκειται για εκφραση γνωμης, ειναι η αληθεια. Αλλα πρεπει να ειναι και πολυ ανοητος ο "πελατης" για να δεχτει να πληρωσει ετσι. Με αλλα τοσα αγοραζεις καινουργιο λαπτοπ.Όπως πιό πάνω.btw,ρώτα ρε συ πόσο παίρνουν για αλλαγή ανεμιστήτα,κάνε google στο φινάλε,θα δεις.Επίσης,με 200€ δεν αγοράζεις διπλοπύρηνο laptop,ή άσχετος είσαι ή για εμφύλιο μπήκες.Εγώ σου μιλάω σοβαρά κι εσύ κλάνεις. Ο παππους μου εφτιαχνε τηλεορασεις. Πρωτου ξεκινησει την επισκευη σε ενημερωνε πόσο θα κοστιζε, οποτε αποφασιζες αν θα την αφηνες ή θα την επαιρνες πισω οπως την εφερες. Για την εξεταση ομως (ανοιγμα, ελεγχος, κλεισιμο) σε χρεωνε 1000 δρχ.Ετσι ξηγιεται ο σωστος κοσμος Κάποτε οι μαστόροι είχαν μπέσα.Πηγαινες την τηλεόραση/dvd ,πολυμετρίζανε,κοιτάγανε σχεδιαγράμματα,αλλάζανε αντιστάσεις (3,5 δρχ το 1/4w,χρυσή ανοχή,btw)καθόντουσαν ώρες στο πάγκο για να βρουν+λύσουν κάποια βλάβη και πληρωνόντουσαν δυασανάλογα με την εργατοώρα τους.Τότε όμως το μεροκάματο ήταν παραπλήσιο και η αγοραστική δύναμη του καθενός,ανταγωνιστική.Μετράγανε δε και τα πενηνταράκια. Τώρα,ακόμα και τα modules κανένας δεν τ' αλλάζει,πόσο μάλλον να κάτσει να fixάρει,μαλάκας είναι;Παίρνει μια ολόκληρη πλακέτα ή μάλλον άλλη συσκευή. Στο τέλος θα φύγουμε εμείς για να έχουν χώρο τα σκουπίδια μας... Α,κάτι άλλο,σκιζτής ο παπούκος.Εγώ θυμάμαι ότι (παλιάάάά) αν δεν στην φτιάχνανε,δεν πλήρωνες φράγκο,πες του τα χαιρετίσματα.Και έχοντας στο μυαλό μου ακόμη αυτό,πορεύομαι.Άμα βρω/επισκευάσω βλάβη,πληρώνομαι.Αν δεν καταφέρω τπτ,τζάμπα. Ας πούμε,σήμερα ήρθε ένα χρέπι που δεν κράταγε τις επιλογές στο bios.Τί θα κοστολογούσε ένς μάστορας;Έβγαλα το πληκτρολόγιο,είδα ότι δεν είχε μπαταρία,τούβαλα μπαταρία κόβοντας απ' αλλού άλλο φισάκι να ταιριάζει,κόλλησα στο καλώδιο της μπαταρίας τις καινούργιες υποδοχές και του τόδωσα. Εσύ τί θα κοστολογούσες;=Homework. Kι άλλο,σημερινό.Ήρθε άλλος ένας με το "πορτοφόλι ανοιχτό".Δηλαδή ήθελε να του ανεβάσω μια φωτογραφία σε ένα social net και με ρώτησε πόσο θα του στοιχίσει.Αν είναι δυνατόν,μα το ψωμάκι,σαν να μου έλεγε βάλε το χέρι σου στη τσέπη μου και άρπαξε ότι μπορείς να χουφτώσεις από λ7.Κι αυτό στο δίνω για homework,λύσε αυτές τις δύο κοινωνικές εξισώσεις και θα δω αν θα τη βγάλεις καθαρή στη ζωή σου...
apd453 Δημοσ. 15 Απριλίου 2010 Δημοσ. 15 Απριλίου 2010 Πάρε 100, αν σου ζητήσει απόδειξη 121 και κόψε. Τη δύσκολη δουλειά την έκανες. Καλά μερικοί που νομίζουν ότι ζούνε? Στο Λιχτεσταιν (ούτε εκεί δεν γίνονται αυτά)? Για κάτι τέτοιους άνοιξε ο λογαριασμός στην τράπεζα. Άντε παιδιά να σώσετε την Ελλάδα. Εδώ στο πλαίσιο θέλουν 15 με το καλημέρα. Αφήστε τον dis και εμένα να βράσουμε στην κόλαση με τη Τζούλια.
dis_member80 Δημοσ. 15 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2010 Πάρε 100, αν σου ζητήσει απόδειξη 121 και κόψε. Τη δύσκολη δουλειά την έκανες. Καλά μερικοί που νομίζουν ότι ζούνε? Στο Λιχτεσταιν (ούτε εκεί δεν γίνονται αυτά)? Για κάτι τέτοιους άνοιξε ο λογαριασμός στην τράπεζα. Άντε παιδιά να σώσετε την Ελλάδα. Εδώ στο πλαίσιο θέλουν 15 με το καλημέρα. Αφήστε τον dis και εμένα να βράσουμε στην κόλαση με τη Τζούλια. Είπαμε,τα υπόλοιπα 80 τάβαλα στον κουμπαρά,με είκοσι την έβγαλε ο κιτρινιάρης ο Ασιάτης...
Moderators Malthador Δημοσ. 15 Απριλίου 2010 Moderators Δημοσ. 15 Απριλίου 2010 Κρίμα, δεν σε πρόλαβα νωρίτερα για να σου πω την άποψή μου. Εν τέλει, νομίζω ότι έκανες μαλακιούλα. Γιατί σου έφερε κάτι που δεν δούλευε και του έδωσες κάτι που δουλεύει. Έπρεπε να πληρωθείς για το απότελεσμα κι όχι για την ποσότητα της δουλειάς που κατέβαλες. Εκτός κι αν θεωρείς ότι πρόκειται να αντιμετωπίσεις αυτή τη συμπεριφορά σε οποιοδήποτε κατάστημα για οποιαδήποτε μικροεπισκευή. Σημασία δεν έχει τι θες ή δεν θες να σου κάνουν. Σημασία έχει τι ισχύει γενικά. Το "φιλότιμο" και η "συνείδηση" είναι έννοιες που δεν εφάπτονται με την έννοια του χρήματος, εννοείται εφόσον και μόνο εφόσον κάνεις ΣΩΣΤΑ τη δουλειά σου. Κι εσύ την έκανες, αφού ο μάγκας σου έφερε ένα χαλασμένο μηχανάκι και πήρε ένα μηχανάκι που δούλευε. Δεν έχει σημασία αν είχες ανάδρομο Ερμή ή εάν πάτησες το μηδέν την ώρα του boot. Η δουλειά έγινε. Μιά απορία μόνο: Πριν κράτησεις το μηχανάκι, του είχες πει πόσο θα κόστιζε η εγχείρηση;
ksaplostra Δημοσ. 15 Απριλίου 2010 Δημοσ. 15 Απριλίου 2010 Ρε ντισμεμπερ κανα 2 λαπτοπ που εχω κάνει κομμάτια,10 βίδες ήταν,τι κόπο μολογάς;
dis_member80 Δημοσ. 15 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2010 @malthador: Κρίμα, δεν σε πρόλαβα νωρίτερα για να σου πω την άποψή μου. Εν τέλει, νομίζω ότι έκανες μαλακιούλα. Γιατί σου έφερε κάτι που δεν δούλευε και του έδωσες κάτι που δουλεύει. Έπρεπε να πληρωθείς για το απότελεσμα κι όχι για την ποσότητα της δουλειάς που κατέβαλες. Εκτός κι αν θεωρείς ότι πρόκειται να αντιμετωπίσεις αυτή τη συμπεριφορά σε οποιοδήποτε κατάστημα για οποιαδήποτε μικροεπισκευή. Σημασία δεν έχει τι θες ή δεν θες να σου κάνουν. Σημασία έχει τι ισχύει γενικά. Το "φιλότιμο" και η "συνείδηση" είναι έννοιες που δεν εφάπτονται με την έννοια του χρήματος, εννοείται εφόσον και μόνο εφόσον κάνεις ΣΩΣΤΑ τη δουλειά σου. Κι εσύ την έκανες, αφού ο μάγκας σου έφερε ένα χαλασμένο μηχανάκι και πήρε ένα μηχανάκι που δούλευε. Δεν έχει σημασία αν είχες ανάδρομο Ερμή ή εάν πάτησες το μηδέν την ώρα του boot. Η δουλειά έγινε.Μα το μηχάνημα δούλευε,έτσι κι αλλοιώς.Απλά έπρεπε να του δείξει κάποιος ότι για να αρχίσει να παίρνει μπρος ο ανεμιστήρας πρέπει να ζοριστεί ο επεξεργαστής.Αυτό δεν μπόρεσα τελικά να το κοστολογήσω πάνω από 20€,βάζοντας μάλιστα ρεγάλο την εργασιακή μου υπεραξία (με το ζόρι,btw),με επικάλυψη εκ νέου θερμοαγώγιμης πάστας...Μιά απορία μόνο: Πριν κράτησεις το μηχανάκι, του είχες πει πόσο θα κόστιζε η εγχείρηση; Μα αν διάβαζες απ' τη αρχή,θ'άβλεπες ότι του είπα εκατό και όταν στράβωσε τούδειξα βάζοντάς τον να το λύσει μόνος του μπροστά μου (με την ανάλογη επίβλεψη)πως εννοώ εγώ τα εκατό (μαζί με το πήγαιν' έλα στην Αθήνα καθώς και την αγορά του ανταλλακτικού),άσχετα αν δεν έκατσε και έκλασε μέντες ο πιτσηρής στα τρία τέταρτα πάνω,μήν θέλοντας να γλυτώσει τα εκατό της τσέπης του τα παράτησε... Κανονικά έπρεπε να τον βάλω να σκουπίσει το πεζοδρόμιο όση ώρα δούλευα στο μηχανάκι του πάνω ή στην ιδανική ουτοπική κοινωνία να τον βάλω να μου σκάψει το σοκήπι,αλλά έχει χάρη που ζούμε στον 21° αιώνα.lol @ksaplostra:Θες κανα δίωρο λύσε-δέσε-αντικατέστησε-καθάρισε και βάλε και το πήγαιν' έλα στα ανταλλακτικά,κάποιος πρέπει να το πληρώσει αυτό,δεν έχω παρακαταθήκη ανταλλακτικών. Τόσο πάνω-κάτω κοστολογούν οι μαστόροι έξω,ρώτα...
alexx20 Δημοσ. 15 Απριλίου 2010 Δημοσ. 15 Απριλίου 2010 Ναι,καλά,τραγούδα τσάμικα.Σου ξαναλέω,να εύχεσαι να μην χρειαστεί να σου λύσουν όλο το laptop σου για να σου αλλάξουν ανεμιστήρα. Πρωτα απ ολα μεγαλε μου, προσπαθησε να μιλας πολιτισμενα, οχι σαν αλήτης. Στο κατω-κατω εσυ ζητησες να σου πουμε τη γνωμη μας. Στραβωνεις που δεν ακους αυτο που θα θελες?... Συνεπως το τραγουδι τσαμικο να το τραγουδησεις εσυ. Προσωπικα φτιαχνω το pc μονος μου οποτε δεν υπαρχει περιπτωση να πεσω σε λαμογιο "επαγγελματια" σαν εσενα. Όπως πιό πάνω.btw,ρώτα ρε συ πόσο παίρνουν για αλλαγή ανεμιστήτα,κάνε google στο φινάλε,θα δεις.Επίσης,με 200€ δεν αγοράζεις διπλοπύρηνο laptop,ή άσχετος είσαι ή για εμφύλιο μπήκες.Εγώ σου μιλάω σοβαρά κι εσύ κλάνεις. Εσυ κλανεις και εσυ μπηκες για εμφυλιο, εγω σου μιλαω σοβαρα. Με <200€ μπορεις να αγορασεις ενα laptop ασχετως χαρακτηριστικων. Κάποτε οι μαστόροι είχαν μπέσα.Πηγαινες την τηλεόραση/dvd ,πολυμετρίζανε,κοιτάγανε σχεδιαγράμματα,αλλάζανε αντιστάσεις (3,5 δρχ το 1/4w,χρυσή ανοχή,btw)καθόντουσαν ώρες στο πάγκο για να βρουν+λύσουν κάποια βλάβη και πληρωνόντουσαν δυασανάλογα με την εργατοώρα τους.Τότε όμως το μεροκάματο ήταν παραπλήσιο και η αγοραστική δύναμη του καθενός,ανταγωνιστική.Μετράγανε δε και τα πενηνταράκια........ Μη λες βλακειες. Καποτε ηταν αλλη εποχη, αλλες συσκευες, αλλα λεφτα. Σημερα σου χαλαει η τηλεορεαση τη πετας, τοτε υπηρχαν οι μεγαλες βαρειες ασπρομαυρες και ηταν πολυ ακριβες. Α,κάτι άλλο,σκιζτής ο παπούκος.Εγώ θυμάμαι ότι (παλιάάάά) αν δεν στην φτιάχνανε,δεν πλήρωνες φράγκο,πες του τα χαιρετίσματα.Και έχοντας στο μυαλό μου ακόμη αυτό,πορεύομαι.Άμα βρω/επισκευάσω βλάβη,πληρώνομαι.Αν δεν καταφέρω τπτ,τζάμπα. Προφανως δεν καταλαβες τι ειπα, παντως σκιντζη να πεις τον δικο σου παπουκο... εσυ δε σεβεσαι τιποτα απ οτι βλεπω... Προσπαθησε να καταλαβεις οτι αν ξοδεψεις 2 ωρες για να ξεβιδωσεις και να ελεγξεις εκεινο το τεραστιο πραγμα και μετα να το ξαναβιδωσεις, πρεπει να πληρωθεις γιαυτο. Να σου θυμισω οτι και εσυ το ανεφερες αυτο στο προηγουμενο σου? Ειναι αστειο να κατηγορεις τον παππου μου τη στιγμη που εσυ σαν γνησιος λησταρχος ζητας 100 ευρω για εναν ανεμιστηρα... Κανονικα εισαι για τη στενη. Kι άλλο,σημερινό.Ήρθε άλλος ένας με το "πορτοφόλι ανοιχτό".Δηλαδή ήθελε να του ανεβάσω μια φωτογραφία σε ένα social net και με ρώτησε πόσο θα του στοιχίσει.Αν είναι δυνατόν,μα το ψωμάκι,σαν να μου έλεγε βάλε το χέρι σου στη τσέπη μου και άρπαξε ότι μπορείς να χουφτώσεις από λ7.Κι αυτό στο δίνω για homework,λύσε αυτές τις δύο κοινωνικές εξισώσεις και θα δω αν θα τη βγάλεις καθαρή στη ζωή σου... Ποιος εγω?? Εσυ εισαι που ξεκινησες πολυ ασχημα τη ζωη σου φουκαρακο μου. Κλεβοντας το κοσμο δεν θα πας πουθενα.
dis_member80 Δημοσ. 15 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2010 Αααααλήήήήτηηηηη,με δίχως μάνα και δίχως σπίτι,αααλήήήήτηηηη...lol Καλά,με νικάς άμα παλέψουμε... btw,με τούτα και με τ΄άλλα βγαίνω σύνταξη όπου νάναι (άμα προλάβω δηλαδή),αλλοίμονο σε σένα,μικρούλη μου. Καλά μυαλά.
alexx20 Δημοσ. 15 Απριλίου 2010 Δημοσ. 15 Απριλίου 2010 Σε ευχαριστω για το κοπλιμεντο φιλε μου "τεχνικε", αλλα ειμαι >40. Καλα μυαλα πρεπει να βαλει καποιος που εχει το δικο σου επιπεδο. Εσυ δεν αρχισες πρωτος τις προσβολες?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.