Προς το περιεχόμενο

Δεν κανει boot το macbook...

alex2539

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα με το macbook μου:

Δεν μπουτάρει καθόλου. Κολλάει στην πρώτη εικόνα, εκεί με το μηλαράκι και το δείκτη απο κάτω να γυρίζει. Όσο και να το αφήσω αυτό μένει εκεί και δεν κάνει τίποτα. Το έχω κάνει tripleboot με snow leopard, windows 7 και ubuntu και δεν προχωράει στην επόμενη οθόνη για επιλογή λειτουργικού όπως συνήθως.

Επίσης δοκίμασα να κάνω boot απο ένα cd με linux και στην επιλογή boot from first hard disk μου φορτώνει κατευθείαν τα windows όπου όλα λειτουργούν κανονικά, οπότε δεν νομίζω να παίζει πρόβλημα hardware.

Κανείς που μπορεί να βοηθήσει?

Δημοσ.
έφυγες για σκληρό θα έλεγα 100% κλασσικο θεμματάκι την εικονίτσα την stucked

:-(:-(:cry:

....κάτι που να μπορούμε να δοκιμάσουμε πριν καταλήξουμε σε αυτό το συμπέρασμα?

Δημοσ.

Δυστυχώς δεν έχω Back up.....:-(:-(

Αλλά αφού έχω με κάποιο τρόπο πρόσβαση στο partition των windows λογικά θα μπορώ να σώσω κάποια αρχεία που θέλω, έτσι?

Αν είναι αυτό που λέτε, θα μπορώ να τον χρησιμοποιήσω με μια θήκη σαν εξωτερικό ή είναι τελείως άχρηστος?

Η εγγύηση ισχύει στο macbook με την αλλαγή δίσκου?

Κοίτα που πήγε και αυτό και χάλασε την πιο ακατάλληλη στιγμή....άντε να βρεις τώρα λεφτά για σκληρό:mad:

Δημοσ.

Οταν το ανοιγεις απο τελειως κλειστο, με το που κανει τον ηχο της apple, κρατα πατημενο το αριστερο Alt. Σε βγαζει στην οθονη επιλογης λειτουργικου?

Αν εισαι μεσα στην εγγυηση τοτε ισχυει και για τον σκληρο.

Δημοσ.

Κάνε εκκίνηση με το cd του Snow και τρέξε το disk utility. Από κει προσπάθησε να κάνεις verify disk και μετά repair στο Macintosh HD, δοκίμασε να μπουτάρεις και πες μας τα αποτελέσματα! Βέβαια ίσως χάσεις κάποια λίγα αρχεία έτσι, ίσως και όχι. Διαφορετικά πήγαινε σε κάποιον ειδικό να σου σώσει τα δεδομένα. Μπορείς επίσης να μπουτάρεις από εξωτερικό σκληρό εγκαθιστώντας εκεί το Snow. Στη συνέχεια προσπάθησε να δεις αν το λειτουργικό σου μπορεί να διαβάσει τα αρχεία στον προβληματικό σου εσωτερικό σκληρό. Αν ναι σώσε τα σημαντικά σου αρχεία και μετά format.

Δημοσ.

Όταν έχω πατημένο το alt με βγάζει στην επιλογή λειτουργικού. Εκεί όταν επιλέγω το mac συνεχίζει να κάνει το ίδιο. Όταν επιλέγω windows μπουτάρει κανονικά στα windows και λειτουργεί χωρίς πρόβληματα.

@ixthy

Αυτή τη στιγμή δεν έχω το cd του snow leopard. Έχω όμως του leopard. Αν κάνω τη διαδικασία που μου είπες με αυτό?????

Επίσης συνεχίζει να ισχύει η εγγύηση μετά την αλλαγή δίσκου?

Δημοσ.
@ixthy

Αυτή τη στιγμή δεν έχω το cd του snow leopard. Έχω όμως του leopard. Αν κάνω τη διαδικασία που μου είπες με αυτό?????

Ναι, κάνει και αυτό που έχεις.

Δημοσ.

Μαλλον δισκος ειναι τοτε. Εννοειται, εισαι καλυμμενος απο εγγυηση και μετα την αλλαγη δισκου.

Δημοσ.
Κάνε εκκίνηση με το cd του Snow και τρέξε το disk utility. Από κει προσπάθησε να κάνεις verify disk και μετά repair στο Macintosh HD, δοκίμασε να μπουτάρεις και πες μας τα αποτελέσματα! Βέβαια ίσως χάσεις κάποια λίγα αρχεία έτσι, ίσως και όχι. Διαφορετικά πήγαινε σε κάποιον ειδικό να σου σώσει τα δεδομένα. Μπορείς επίσης να μπουτάρεις από εξωτερικό σκληρό εγκαθιστώντας εκεί το Snow. Στη συνέχεια προσπάθησε να δεις αν το λειτουργικό σου μπορεί να διαβάσει τα αρχεία στον προβληματικό σου εσωτερικό σκληρό. Αν ναι σώσε τα σημαντικά σου αρχεία και μετά format.

Το δοκίμασα και αυτό και δυστυχώς το πρόβλημα παρέμεινε:cry::cry:

Θα δοκιμάσω και ένα clean install κάποια στιγμή μήπως και γίνει κάτι....

Δημοσ.

Το disk utility νομίζω είναι το ίδιο, αλλά δεν είμαι σίγουρος. Δεν ξέρω αν ο τρόπος που εκκινεί το snow είναι ο ίδιος με αυτόν του Leopard και έτσι δεν μπορώ να γνωρίζω αν το disk utility στο leopard κάνει την ίδια δουλειά και στο snow. Όμως όπως σου είπα μπορεί να χάσεις αρχεία. Εγώ έχασα μια εργασία, αλλά με έσωσε το time machine, αλλιώς θα είχα πάθει μεγάλη ζημιά! Δεν ξέρεις που μπορεί να είναι η ζημιά, οπότε δεν ξέρεις και τι αρχεία θα χάσεις! Μετά το ανακαλύπτεις. Τώρα αν δεν έχεις backup, προσπάθησε πρώτα να κάνεις αυτό που σου είπα. Κάνε εγκατάσταση του Leopard σε εξωτερικό σκληρό, κάνε boot από κει, και μετά προσπάθησε να δεις αν διαβάζεται ο δίσκος σου. Αν ναι σώσε όλα τα σημαντικά σου αρχεία. Αλλιώς προσπάθησε μήπως κάνεις κάτι παρόμοιο με κάνα live cd από το linux. Δλδ κάνε boot από το live cd και προσπάθησε να διαβάσεις το χαλασμένο δίσκο σου και να σώσεις τα αρχεία σε κάποιον εξωτερικό σκληρό.

Δημοσ.

Με ubuntu live cd βλέπω κανονικά το δίσκο. Το προβλημα είναι ότι στους περισσότερους φακέλους δεν έχω πρόσβαση λόγο permissions και ούτε μπορώ να τους αντιγράψω σε άλλο δίσκο. Μπορώ να κάνω κάτι για αυτό?

Δημοσ.

Αν έχεις διαθέσιμο ένα USB εξωτερικό σκληρό (ή έστω ένα φλασάκι των 16GB) μπορείς να εγκαταστήσεις εκεί το Mac OS X.

Έτσι, θα μπορέσεις να κάνεις boot με αυτό και να πάρεις τα αρχεία που θέλεις από το δίσκο με το πρόβλημα.

Δημοσ.
Αν έχεις διαθέσιμο ένα USB εξωτερικό σκληρό (ή έστω ένα φλασάκι των 16GB) μπορείς να εγκαταστήσεις εκεί το Mac OS X.

Έτσι, θα μπορέσεις να κάνεις boot με αυτό και να πάρεις τα αρχεία που θέλεις από το δίσκο με το πρόβλημα.

boot απο εξωτερικο δεν κανει μονο απο firewire??

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...