zoranb Δημοσ. 17 Απριλίου 2010 Δημοσ. 17 Απριλίου 2010 Έχει γίνει κάποια επίσημη αλλαγή για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους στα λεφτά που δίνονται για το δώρο του Πάσχα; Είδα διαφορά πέρσι με φέτος και ήθελα να μάθω πού οφείλεται;
kirimis Δημοσ. 17 Απριλίου 2010 Δημοσ. 17 Απριλίου 2010 στον ιδιωτικο τομεα δεν αλλαξε τιποτα. Ρωτα αυτον που βγαζει τις μισθοδοσιες...
black_widow Δημοσ. 17 Απριλίου 2010 Δημοσ. 17 Απριλίου 2010 Λιγότερα δηλαδή πήρες; Μήπως δούλεψες λιγότερες μέρες, μήπως υπήρχε αλλαγή στις τακτικές αποδοχές σου φέτος και για αυτό προέκυψε η διαφορά; Μήπως ο λογιστής της εταιρείας έχει κάνει λάθος ( μην το αποκλείεις καθόλου αυτό). Με ένα πρόχειρο ψάξιμο βρήκα αυτό http://www.makthes.gr/index.php?name=News&file=article&sid=16145 Δεν έχω προλάβει να το τσεκάρω το κείμενο της σελίδας που σου παραθέτω, θα το δω αύριο. Στην Επιθεώρηση ρώτησες;
kfyros Δημοσ. 18 Απριλίου 2010 Δημοσ. 18 Απριλίου 2010 απ' ότι ξέρω το δώρο του Πάσχα υπολογίζεται με βάση τις ημέρες εργασίας που έχεις δουλέψει από τα Χριστούγεννα και μετά (Νομίζω από την 1/1 του έτους μέχρι την αρχή του μήνα που είναι το Πάσχα). Αν τις έχεις δουλέψει όλες κανονικά παίρνεις μισό μισθό σαν δώρο. Αν έχεις πάρει αναρρωτικές ή άδειες άνευ αποδοχών, λογικά αυτές δεν μετράνε και παίρνεις λιγότερο δώρο.
Physics_Rulez Δημοσ. 18 Απριλίου 2010 Δημοσ. 18 Απριλίου 2010 Δεν έχει αλλάξει τίποτα για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους.
zoranb Δημοσ. 18 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 2010 βρε παιδιά μπορεί να είναι το ότι είναι λιγότερες μέρες οι μέρες εργασίας αφού το Πάσχα φέτος ήταν αρκετά νωρίτερα;
kfyros Δημοσ. 18 Απριλίου 2010 Δημοσ. 18 Απριλίου 2010 βρε παιδιά μπορεί να είναι το ότι είναι λιγότερες μέρες οι μέρες εργασίας αφού το Πάσχα φέτος ήταν αρκετά νωρίτερα; όχι ρε. βγαίνει ως ποσοστό επί του συνόλου των εργάσιμων. Αν έχεις δουλέψει το 100% παίρνεις το σύνολο του δώρου (μισό μισθό). Αν έχεις δουλέψεις λιγότερες παίρνεις το αντίστοιχο ποσοστό (το 100% είναι ο μισός μισθός). Απλή μέθοδος των τριών είναι. Αν το σύνολο των εργάσιμων είναι πχ. 55 και έχεις δουλέψει τις 50, τότε 55 100% 50 Χ; Χ= 50/55 Χ 100 και αυτό το πολλαπλασιάζεις με το μισό μισθό για να δεις τι θα πάρεις (στο περίπου)
zoranb Δημοσ. 18 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 2010 μα μου κάνει εντύπωση να είναι έτσι διότι πέρσυ είχα 2μέρες αδικαιολόγητη απουσία για ιατρικούς λόγους και πήρα περισσότερα χρήματα... είσαι σίγουρος για τον υπολογισμό αυτό;
Physics_Rulez Δημοσ. 18 Απριλίου 2010 Δημοσ. 18 Απριλίου 2010 Μήπως πέρσι είχες δουλέψει αργίες/νυχτερινά? Μήπως είχες υπερωρία/υπερεργασία; Επίσης υπάρχει περίπτωση να σου παρακράτησαν κάποιο ποσό, (φόβος για πιθανή αποχώρηση) το οποίο υποχρεούνται να σου δώσουν έως 30 Απριλίου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.