zoranb Δημοσ. 20 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 20 Απριλίου 2010 ίοσως είναι το καλύτερο ο νοικάρης να το κόβει, ώστε και ο νέος νοικάρης μετά να πληρώνει το τέλος επανασύνδεσης κλπ. αλήθεια το τέλος επανασύνδεσης πόσο είναι;
kfyros Δημοσ. 20 Απριλίου 2010 Δημοσ. 20 Απριλίου 2010 Ωχ. Να ανοίξει τις μολυβδοσφραγίδες και να χρησιμοποιήσει μια "γέφυρα" ούτως ώστε να παίρνει ρεύμα απ' το δίκτυο χωρίς να μεσολαβεί ο μετρητής. Όχι,δεν σου δείχνω πως γίνεται και να παρακάμπτει και την ασφάλεια του ρολογιού ??? :fear: μπουουουουρλοοοοοότοοοοοο....
dis_member80 Δημοσ. 20 Απριλίου 2010 Δημοσ. 20 Απριλίου 2010 και να παρακάμπτει και την ασφάλεια του ρολογιού ??? :fear: μπουουουουρλοοοοοότοοοοοο.... Συνήθως αυτοί ξέρουν μέχρι πόσο τους παίρνει να "πίνουν" το ρεύμα...35Α fush,πάνω κάτω μέχρι ένας θερμοσίφωνας και μια κουζίνα-μάτι.Αν βάλει και φούρνο ταυτόχρονα,καλύτερα να βάλει το φαΐ απευθείας στο ρολόϊ,αποκάτω...lol
ThamasTrelanoun Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2010 Καλησπέρα! Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω σχετικά με την ενοικίαση νέου διαμερίσματος. Έχει ως εξής: Πριν δυο μέρες πήγα και είδα ένα υποψήφιο διαμέρισμα για να ενοικιάσω. Μου άρεσε, επειδή όμως η πολυκατοικία είναι νεόδμητη (πρώτη ενοικίαση) ο ιδιοκτήτης μου επισήμανε πως το συγκεκριμένο διαμέρισμα δεν έχει ακόμα παροχή ρεύματος και θα πάρει περίπου μια εβδομάδα για να ξεκινήσει η παροχή απ'την στιγμή που θα κάνουν την αίτηση στη ΔΕΗ. Απάντησα οκ, θα περιμένω, συμφωνήσαμε με τον ιδιοκτήτη, είπα το κλείνω και δώσαμε τα χέρια. Πάω σήμερα, όπως συμφωνήσαμε, στο γραφείο για να δώσω τα 2 ενοίκια και να υπογράψουμε το συμφωνητικό μίσθωσης. 'Ελα μου όμως που το μισθωτήριο είχε σημερινή ημερομηνία.... Ακολούθησε ο παρακάτω διάλογος: ΕΓΩ: - Θα πληρώνω από σήμερα το διαμέρισμα ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΟΧΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ?? ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ : - Ασφαλώς ναι, αφού σήμερα θα πάρεις και τα κλειδια. ΕΓΩ: - Τι να τα κάνω τα κλειδιά, μπορώ να μεταφερθώ σε ένα σπίτι που δεν είναι κατοικίσημο, χωρίς ρεύμα? Μετά τισ 17:00 θα είμαι με κεράκια? ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: - Εγώ σου είπα χθες πως δεν έχει παροχή, το ήξερες!!! ΕΓΩ : - Το ήξερα, αλλά θεώρησα πως το μισθωτήριο θα ξεκινήσει ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΠΑΡΟΧΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ. ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΣΕ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙς ΡΕΥΜΑ?? και εαν η παροχή της ΔΕΗ το καθυστερήσει (όπως συνηθως γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις) 3-4 εβδομάδες??? Εγώ θα έχω πληρώσει ένα μηνιάτικο σχεδόν, σε ένα σπίτι που δεν θα έχω μπει?? Τεσπα, ήταν ανένδοτος, μου είπε καθαρά πως αν δεν το δεχτώ αυτό, θα συμεχίζει να δείχνει το διαμέρισμα και σε άλλους και πως εαν βρει κάποιον άλλο θα το δώσει κιόλας. ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ. Θα το εκτιμούσα ιδιαιτέρως εαν λάβω απαντήσεις από γνώστες του θέματος....αρκετα μπερδεμένος είμαι και απογοητευμένος και κουρασμένος απ'το ψάξιμο και από μόνος μου... Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
cosmos000 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2010 Ωχ....αν αρχίζουν τέτοια ωραία με τον ιδιοκτήτη πριν καν νοικιάσεις δεν είναι καλά σημάδια. Δείχνει ανευθυνότητα και μη κατανόηση προβλήματος (που κάνει μπαμ από χιλιόμετρα). Καλά χαζός είναι??Τί να το κάνεις το σπίτι χωρίς ρεύμα??? Τί να πω?Να έπαιρνες κάποιο τηλ στη Δεή για να μάθεις επ ακριβώς,αν σου πουν! Είπαμε υπάρχει κρίση και όλοι κοιτάμε να μην έχουμε απώλειες...αλλά αυτό που σου λέει είναι παράλογο.Πάντως με κριτήριο τέτοιο σκεπτικό...μπορεί και όταν το νοικιάσεις να σου ζητάει κ άλλα παράλογα....
kfyros Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 μην υπογράψεις τίποτα και φυσικά μην το κλείσεις... χαμός γίνεται με τα ξενοίκιαστα , αυτός σε έχει ανάγκη όχι εσύ. Δηλαδή θα κάνει την αίτηση μόλις βρει ενοικιαστή και πάρει τα φράγκα; Κι αν η ΔΕΗ κλείσει ραντεβού τα Χριστούγεννα; Ο τύπος είναι πολύ μ@λ@κ@ς και κλασσικός γύφτος ταλιροφονιάς ιδιοκτήτης οικοπέδου που πήρε διαμερίσματα αντιπαροχή ,και θέλει να πληρώσει τη ΔΕΗ από την εγγύηση που θα του δώσεις .. Ασε που από τη στιγμή που δεν έχει ρεύμα το διαμέρισμα σημαίνει ότι δεν έχει γίνει ποτέ έλεγχος της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης με τάση, και ότι θα την τσεκάρεις εσύ με τις συσκευές σου .. Αν εντέλει συμφωνήσετε, πρόσεξε πολύ καλά τι θα υπογράψεις, και τσέκαρε ότι όλα τα δίκτυα λειτουργούν σωστά , ή πρόβλεψε να αναφέρετει γραπτώς τι γίνεται σε κάθε περίπτωση και ότι θα σου πληρώσει τυχόν ζημιές σε συσκευές και εξοπλισμό (με πλήρη απογραφή συσκευών και οικοσκευής και κόστος της καθεμιάς, όχι γενικόλογα). Ακόμα και για καταστροφή ρουχισμού κλπ ή επίπλων πχ. από πλημύρα ή από διαρροή υδραυλικών. Τα καινούργια σπίτια συνήθως βγάζουν ότι προβλήματα είναι να βγάλουν τα δύο πρώτα χρόνια. κυρίως διαρροές σε υδραυλικά, βούλωμα αποχετεύσεων , αγωγών ομβρίων (σιφώνια μπαλκονιών) , πρίζες τηλεόρασης (κακές συνδέσεις ) κλπ. μιλάω εκ πείρας. σε 2 νεόδμητα , και τις 2 φορές πλημύρισαν (μία από βουλωμένο σηφώνι μπαλκονιού και τα νερά μπήκαν μέσα στο σπίτι, και μία με βουλωμένο αγωγό ομβρίων που ξέσπασε στο υπόγειο και συγκεκριμένα στην αποθήκη μου και σε 2-3 άλλες).. οπωσδήποτε να ζητήσεις απόφραξη όλων των αποχετευτικών, γιατί τα συνεργεία έχουν το κακό συνήθειο να ξεπλένουν τα εργαλεία τους στις αποχετεύσεις (πλακάδες - μπογιατζήδες κλπ.) και να τα βουλώνουν όλα με στόκους - μπογιές τσιμέντα σφουγγάρια και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς.. 1
ThamasTrelanoun Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 @kryfos Σε ευχαριστώ πολύ για τα tips και τον χρόνο σου.
aggelosserres Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 να ρωτησω κατι? ο ενοικιαστης πληρωνει μονο την καταναλωση ρευματος?? δηλαδη το "χαρατσι" και τις ρυθμιζομενες χρεωσεις τις πληρωνει ο ιδιοκτητης??
gigisoni Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 να ρωτησω κατι? ο ενοικιαστης πληρωνει μονο την καταναλωση ρευματος?? δηλαδη το "χαρατσι" και τις ρυθμιζομενες χρεωσεις τις πληρωνει ο ιδιοκτητης??Το χαράτσι είναι του ιδιοκτήτη.Κατανάλωση ρεύματος, ΕΡΤ, δήμος, πάγια κτλ είναι όλα του ενοικιαστή.
herc2k8 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2014 ....εφυγε ο νοικαρης και δεν πληρωσε/εκοψε το ρευμα στο σπιτι (το ρολοι εγινε στο ονομα του οταν μπηκε στο σπιτι και ετσι ερχεται ο λογαριασμος στο ονομα του.) οταν ομως ειχαμε δηλωσει στην εφορια (φετος ηλεκτρονικα) το συμφωνητικο , εκεινη τη στιγμη δεν ειχε ρευμα και ετσι δηλωσαμε δεν ηλεκτροδοτειται, μετα απο 1 εβδομαδα περιπου που εμεινε μεσα χωρις ρευμα τοτε πηγε και εκααν το ρολοι στο ονομα του τελικα. στο συμφωνητικο ομως δεν το δηλωσαμε τοτε και μετα δεν μπορεις να κανεις τροποποιηση. τωρα θελω να παω στη δεη να το κοψουν φου δεν παει αυτος (δεν σηκωνει τηλεφωνο) θα εχω προβλημα ? εχει συμβει σε κανεναν αυτο?
GreyHorse Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2014 ....εφυγε ο νοικαρης και δεν πληρωσε/εκοψε το ρευμα στο σπιτι (το ρολοι εγινε στο ονομα του οταν μπηκε στο σπιτι και ετσι ερχεται ο λογαριασμος στο ονομα του.) οταν ομως ειχαμε δηλωσει στην εφορια (φετος ηλεκτρονικα) το συμφωνητικο , εκεινη τη στιγμη δεν ειχε ρευμα και ετσι δηλωσαμε δεν ηλεκτροδοτειται, μετα απο 1 εβδομαδα περιπου που εμεινε μεσα χωρις ρευμα τοτε πηγε και εκααν το ρολοι στο ονομα του τελικα. στο συμφωνητικο ομως δεν το δηλωσαμε τοτε και μετα δεν μπορεις να κανεις τροποποιηση. τωρα θελω να παω στη δεη να το κοψουν φου δεν παει αυτος (δεν σηκωνει τηλεφωνο) θα εχω προβλημα ? εχει συμβει σε κανεναν αυτο? Αν καταφέρει να καταλάβει κανείς τι λες κιόλας..
pournaras Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2014 ....εφυγε ο νοικαρης και δεν πληρωσε/εκοψε το ρευμα στο σπιτι (το ρολοι εγινε στο ονομα του οταν μπηκε στο σπιτι και ετσι ερχεται ο λογαριασμος στο ονομα του.) οταν ομως ειχαμε δηλωσει στην εφορια (φετος ηλεκτρονικα) το συμφωνητικο , εκεινη τη στιγμη δεν ειχε ρευμα και ετσι δηλωσαμε δεν ηλεκτροδοτειται, μετα απο 1 εβδομαδα περιπου που εμεινε μεσα χωρις ρευμα τοτε πηγε και εκααν το ρολοι στο ονομα του τελικα. στο συμφωνητικο ομως δεν το δηλωσαμε τοτε και μετα δεν μπορεις να κανεις τροποποιηση. τωρα θελω να παω στη δεη να το κοψουν φου δεν παει αυτος (δεν σηκωνει τηλεφωνο) θα εχω προβλημα ? εχει συμβει σε κανεναν αυτο? Μην μπλεκεις μεσα την εφορια. Καμμια σχεση. Αν το σπιτι παραμενει ξενοικιαστο, αστον μεχρι να του το κοψουν, το ρευμα ειναι στο ονομα του, τα χρεη ανηκουν σε αυτον. Αν το νοικιασες σε αλλον, πηγαινε με το νεο συμφωνητικο, δηλωσε οτι ο προηγουμενος την εκανε με ελαφρα, και ζητα διακοπη, και επανασυνδεση στο νεο ενοικιαστη. Σε ολες τις περιπτωσεις, απο τη στιγμη που το ρολοι δε γραφει στο ονομα σου, δεν εισαι εσυ υπολογος ουτε χρωστας κατι. 1
maryath Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2015 Γειά σας παιδιά..έχω ένα πρόβλημα και ελπίζω να με βοηθήσετε...είμαι ενοικιαστής σε ένα διαμέρισμα.Στις 17/11 κάναμε το ενοικιαστήριο και στις 19/12 γυρίσαμε το όνομα του ρολογιού ΔΕΗ στο όνομα μας...μετά απο 15 ημέρες μας έρχεται ένας λογαριασμός 638 ευρω σαν εκκαθαριστικός...Σήμερα λοιπόν και χωρίς να έχουμε πληρώσει ακόμα τα 638ευρώ μας έρχεται ένας λογαριασμός ΕΝΑΝΤΙ 2061ευρώ..638 ευρώ που ήταν η οφειλή +1234ευρώ το έναντι +κάποιες λοιπές χρεώσεις=2061.Παίρνω αμέσως τηλ στα κεντρικά να ρωτήσω απο που βγάινει το 1234 και μου λένε ότι βγαίνει σε συνάρτηση με το πόσο κατανάλωση είχε το ίδιο χρονικό διάστημα την περσυνί χρονιά το ίδιο ακίνητο..Εμείς τον Νοέμβριο του 2014 μπήκαμε σε αυτό το σπίτι και πριν έμεναν άλλοι..και ρωτώ εγώ λοιπόν επειδή οι προηγούμενοι ενοικιαστές είχαν κάψει τόσο πολύ θα πρέπει να πληρώσω και εγώ τόσα?είναι δυνατόν?από την δεη μας είπαν να πληρώσουμε σε αυτόν τον λογαριασμό μόνα τα τέλη για τον δήμο μας κάπου στα 25 ευρώ και να πάμε να ακυρώσουμε τον λογαριασμό..τι να κάνω??????????
Zus Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2015 από την δεη μας είπαν να πληρώσουμε σε αυτόν τον λογαριασμό μόνα τα τέλη για τον δήμο μας κάπου στα 25 ευρώ και να πάμε να ακυρώσουμε τον λογαριασμό..τι να κάνω?????????? Να σταματήσεις να μας κάνεις πλάκα και να πας να πληρώσεις τα 25€ που σου είπαν από τη ΔΕΗ. Εκεί θα εκθέσεις και το προβλημά σου και θα σε κατευθύνουν αναλόγως οι αρμόδιοι
tarantules Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2015 Για να μην σου έρχεται το έναντι καθε φορά υπολογισμένο με βάση τις αντίστοιχες καταναλώσεις της προηγούμενης αντίστοιχης περιόδου, τώρα πλέον έχεις τη δυναντότητα να δίνεις εσύ ο ίδιος online την ακριβή μέτρηση. Αυτό κάνω πλέον κι εγώ και αντί για "έναντι" πάνω θα γράφει "ένδειξη πελάτη". Μπορείς να το κάνεις εδώ , και γίνεται για συγκεκριμένη χρονική περίοδο κάθε φορά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα