fe31h Δημοσ. 20 Απριλίου 2010 Δημοσ. 20 Απριλίου 2010 Γεια σας... Ενα απογευμα με παιρνει ο φιλος μου τηλεφωνο και μου λεει "Νικο ο υπολογιστης δεν ανοιγει! κολλαει στην οθονη που δειχνει την εικονα της μητρικης..." Ε λεω θα κολλησε τιποτα... παρε τηλεφωνο στο servise του λεω... παιρνει του λενε να κανει κατι.. τιποτα... το παει απο εκει (και επιδι ειχαμε αλλαξει λειτουργικο του λεω πες τους να σε ενημερωσουν πριν κανουν κατι και σε χρεωσουν).... εν τω μεταξυ δεν ακουγε ουτε πληκτρολογιο...ουτε μπορουσε να μπουταρει απο σιντι... (οι ρυθμισεις ειχαν αλλαχτει).. οποτε λεω παει και η μητρικη... (ηταν και απο της καλες!! :p) Ωσπου τον παιρνουν την επομενη μερα τηλεφωνο (το πηγε αργα στο καταστημα...) και του λενε 30ευρω γιατι ειχατε αλλαξει λειτουργικο και κολλησατε ιους....(ουτε τον ενημερωσαν απο πριν για το κοστος ουτε τιποτα!!!!!!!!!!! ) (πηγε τον πηρε ολα οκ..) Αλλα... γιατι?? Ασχολουμε με υπολογιστες... και απο οσο ξερω απο ιο δεν χαλαει το υλικο... στην χειροτερη καταστρεφεται το λειτουργικο (γνωμη μου αλλα και γνωμη του καθηγητη!) Δηλαδη για να μην παραδεχτουν οτι καηκε η μητρικη (το πιο πιθανο ηταν αυτο) το εριξαν στους ιους?????? :X Οκ..ειχαμε αλλαξει λειτουργικο..ειχε και ενα avast home για προστασια... ε οκ.. τι στο καλο? δηλαδη τι ιος ειναι αυτος που καιει μητρικες? Ελεος δηλαδη... πρωτων γιατι ενω τους ειπε να τον ενημερωσουν για τυχον κοστος και μετα εκαναν τους κινεζους, και δευτερων γιατι δεν παραδεχτηκαν οτι εφταιγε καποιο απο το υλικο απο τους διασημους TURBO X υπολογιστες τους?? Και τελικα το κοστος ηταν 30 ευρω για...."ελεος δηλαδη!!!" τον καθαρισμο απο ιους.... και καλα... και οχι για μια μητρικη η οποια κανει ουτε 20 ευρω.... Εγω τους θεωρω ολιγον τι απατεωνες... συγνωμη αν κανω καποιο λαθος...... Για πειτε και την δικη σας γνωμη...
kage Δημοσ. 20 Απριλίου 2010 Δημοσ. 20 Απριλίου 2010 στο hardware πρεπει να παει το ποστ. 1)ποιες ρυθμισεις ειχαν αλαχτει στο bios?εφτανε/εμπαινε στο bios? 2)checkare s/n αν εχεις το κουτι της παλιας. 3)να υποθεσω πως ολα τα αρχεια ηταν στην θεση τους? 4)γινετε bios Update στο σταδιο που ταν το pc?
fe31h Δημοσ. 20 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 20 Απριλίου 2010 στο hardware πρεπει να παει το ποστ.1)ποιες ρυθμισεις ειχαν αλαχτει στο bios?εφτανε/εμπαινε στο bios? 2)checkare s/n αν εχεις το κουτι της παλιας. 3)να υποθεσω πως ολα τα αρχεια ηταν στην θεση τους? 4)γινετε bios Update στο σταδιο που ταν το pc? το εβαλα εδωπερα για απλη συζητηση... (ειχα και μια υποψια για την hardware κατηγορια) 1)σιντι και μετα σκληρος, ειχα φορτωσει και λινουξ σε εικονικο δισκο πιο παλια... 2)θα το τσεκαρω αν ειναι αυριο...(αν εχει το κουτι ακομα) 3)αυτην την λεπτομερεια δεν την εμαθα ακομα.. το μονο που μου ειπε ειναι οτι ηταν οπως το εδωσε.. λογικα μαζι με τα αρχεια προγραμματα κτλ.. 4)δεν ασχοληθηκα καθολου... για τον πολυ απλο λογο του οτι ηταν μεσα στην εγγυηση και δεν ηθελα να την ακυρωσω... αλλα απ'οτι φαινεται.....
aledjo Δημοσ. 20 Απριλίου 2010 Δημοσ. 20 Απριλίου 2010 μου φαινεται ακυρο το ποστ γιατι πρωτον λες οτι: "κολλαει στην οθονη που δειχνει την εικονα της μητρικης.." που σημαινει οτι δε προχωραει παρακατω για να δεις τα υπολοιπα μετα λες: "εν τω μεταξυ δεν ακουγε ουτε πληκτρολογιο...ουτε μπορουσε να μπουταρει απο σιντι... (οι ρυθμισεις ειχαν αλλαχτει).. οποτε λεω παει και η μητρικη." μα πως να μπουταρει απο το cd αφου ειχε κολησει στην οθονη της μητρικης? ΑΣ υποθεσουμε λοιπον οτι δε κολαει στην αρχικη οθονη της μητρικης και προχωραει παρακατω, αλλα σκαλωνει στο boot των windows. οι τεχνικοι καλα σκεφτηκαν το ενδεχομενο για ιους. ετσι ενας τροπος για να δουν ΑΝ φταιει αυτο, εβγαλαν το δισκο, το βαλανε σε αλλο pc και κανανε ελεγχο για ιους! ΑΝ εβγαλε μυνημα για ιους ΤΙ επρεπε να κανουν? καθε λογικος ανθρωπος θα πατουσε διαγραφη για να δει τελικα ΑΝ αυτη ηταν η αιτια. αφου τελικα τελειωσε το scan και ειχαν σβησει τους ιους, το βαλανε στο pc και βουαλα δουλεψε..... ΠΟΙΑ θα ηταν η επομενη επαγγελματικη κινηση για σενα? ΤΙ επρεπε να κανουν δηλαδη με τη δικη σου λογικη? 1) να του λεγανε, "τελικα ειχε προβλημα με ιους, κοστιζει 30 ευρω, αν δε θες να το φτιαξουμε τοτε θα ξαναβαλουμε τους ιους πισω!" 2) να του λεγανε πριν κανουν οτιδηποτε "φανταζομαστε οτι υπαρχει περιπτωση να εχει κολησει ιους. για το καθαρισμα/εργασια απο ιους η χρεωση ειναι 30 ευρω. αν δεν λυθει ετσι το προβλημα, τοτε θα πρεπει να συνεχισουμε το ελεγχο και θα χρεωθειτε και τις επομενες εργασιες" 3) να του λεγανε, "ισως φταιει το λειτουργικο και χρειαζεται φορματ. το φορματ/εργασια χρεωνεται 30 ευρω, θελετε να το κανουμε? ή τι αλλο ΘΑ επρεπε να κανουν? κατι τετοια ακουω και νευριαζω ειχε και ενα avast home για προστασια... ε οκ.. τι στο καλο? δηλαδη τι ιος ειναι αυτος που καιει μητρικες? 1) κανενα antivirus δε μπορει να εχει 100 ασφαλεια. εχω κολησει και ιους ενω ειχα το avast και αλλα antivirus 2) ΠΟΙΟΣ σου ειπε οτι καικε η μητρικη???? μονος σου το λες.... εχω αναψει πραγματικα τωρα με αυτη την ιστορια, μου θυμιζεις περιπτωσεις που εχω ζησει εγω σαν τεχνικος καποτε και τα παρατησα γιατι θα αποκτουσα ψυχολογικα προβληματα με αυτα που λεει ο καθενας..... παω να τρεξω λιγο εξω στους δρομους μπας και ηρεμισω λιγο...
fe31h Δημοσ. 20 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 20 Απριλίου 2010 Ναι... εννοουσα πως απλα κολλαει στο ποστ να το πω? και πριν δεν ακουγε τιποτα απο το πληκτρολογιο.... ε δεν επρεπε να πεταει καποιο σφαλμα κατα το φορτωμα του λειτουργικου??? Μα αυτο λεω... αν εφταιγε κατι στο λειτουργικο και οχι στην μητρικη τοτε δεν επρεπε να ξεκινισει απο το σιντι? τελειως ασχετο απο τον σκληρο δισκο... ΥΣ: μην νευριαζεις... απλα μιλαμε
aledjo Δημοσ. 20 Απριλίου 2010 Δημοσ. 20 Απριλίου 2010 ε δεν επρεπε να πεταει καποιο σφαλμα κατα το φορτωμα του λειτουργικου??? ΟΧΙ! τι να εγραφε δηλαδη? "φιλε εχω κολησει ιο και δε μπορω να φορτωσω" Μα αυτο λεω... αν εφταιγε κατι στο λειτουργικο και οχι στην μητρικη τοτε δεν επρεπε να ξεκινισει απο το σιντι? αφου επιμενεις οτι κολαει στη οθονη της μητρικης, πως να φορτωσει απο cd? αλλα και να μη κολαγε στην οθονη της μητρικης, δε λεει πουθενα κανεις οτι if not boot windows then boot from cd! πρεπει να το κανεις εσυ ο ιδιος...... u know
fe31h Δημοσ. 20 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 20 Απριλίου 2010 μαλιστα.... οποτε λες και εσυ (οπου εισαι τεχνικος καπου αλλου διαβασα??) και σεβαστη η γνωμη σου οτι ειχαν τοσους πολλους ιους τα παραθυρα που ενω ολα ηταν ρολοι ξαφνικα κολλανε και δεν ξεκινανε!! και μαλιστα δεν πεταει κανενα μηνυμα σφαλματος........
fe31h Δημοσ. 20 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 20 Απριλίου 2010 Εντός εγγύησης είναι το pc; ολιγον μηνων ειναι ο υπολογιστης.... οποτε ναι.. ειναι στην εγγυηση ακομα... αυτος ηταν και ο λογος που δεν το σκαλισα και πολυ
liopyr Δημοσ. 20 Απριλίου 2010 Δημοσ. 20 Απριλίου 2010 AΝ κόλλαγε στην post screen, ή οι τεχνικοί είπαν ότι τους κατέβηκε για να χρεώσουν εργασία λόγω software, (μιας και η εντός εγγύησης hardware επισκευή/αλλαγή δεν χρεώνεται), ή ο φίλος σου μας τα μεταφέρει ...περίεργα. Πολλά έχω ακούσει, αλλά θεωρώ πολύ ακραίο να έκαναν όλη αυτή την ιστορία για να πάρουν 30€, ειδικά στο πλαίσιο.
fe31h Δημοσ. 20 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 20 Απριλίου 2010 Μα και εμενα περιεργο μου φενεται..... για αυτο μπηκα εδω και ρωταω...μηπως κανω κανενα λαθος... Δεν νομιζω να μας τα μεταφερει..περιεργα... του πηραν 30ευρω για επισκευη λογισμικου... (καθαρισμα απο ιους και καλα).. τωρα δεν ξερω... παντως θεωρω λιγο την κατασταση... ελεος... και να πεις οτι του περασαν τα βιστα? μπα... τα 7 που του περασα εγω αφησαν....
liopyr Δημοσ. 20 Απριλίου 2010 Δημοσ. 20 Απριλίου 2010 Το μόνο σίγουρο πάντως, είναι πως δεν έχει καμία σχέση το σκάλωμα του υπολογιστή στην post screen με ιούς του λειτουργικού.
kfyros Δημοσ. 20 Απριλίου 2010 Δημοσ. 20 Απριλίου 2010 Επειδή "ασχολείσαι με υπολογιστές" δε σημαίνει ότι είσαι και ο φωτεινός παντογνώστης. Πόσο μάλλον όταν χαρακτηρίζεις το Πλαίσιο ως απατεώνες, επειδή χρέωσαν 30 ευρώ για έλεγχο σε μηχάνημα που προφανώς ο φίλος σου το είχε κάνει πουτ...... Αν έχουν αλλάξει μητρική , πιστεύω ότι μπορείς να το δεις πολύ εύκολα... Όσο για το αν μπουτάρει από CD, αυτό το ρυθμίζεις από το BIOS. Και το πιο πιθανό είναι ότι κόλλαγε στο boot από το δίσκο , και δεν έκανε τίποτα μετά. Για να παίξει από το CD σε τέτοια περίπτωση , το CD θα πρέπει να είναι πρώτο στο boot sequence , πριν από το σκληρό δίσκο. Αυτοί οι απατεώνες στο Πλαίσιο τα φταίνε όλα
fe31h Δημοσ. 20 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 20 Απριλίου 2010 Ναι... αν προσεξες.. προσθεσα το μπορει να κανω και λαθος... και φυσικα δεν κανω τον παντογνωστη.. απλα δεν ειμαι.... οσο για το boot sequence.. το ξερω.. ηταν ρυθμισμενο να ξεκιναει πρωτα σιντι και μετα σκληρος... (εχω ξεκινησει και τα 7 αλλα και λινουξ...) τωρα...δεν ξερω τι αλλο να πω... πως μπορω να δω αν αλλαξε η μητρικη εκτος απο τον σειριακο αριθμο? Ευχαριστω...
aledjo Δημοσ. 20 Απριλίου 2010 Δημοσ. 20 Απριλίου 2010 πως μπορω να δω αν αλλαξε η μητρικη εκτος απο τον σειριακο αριθμο? ανοιξε το κουτι και δες τι mobo. αν ειναι πεντακαθαρη και μυριζει "καινουργιο" τοτε την εχουν αλλαξει. αν εχει εστω και λιγο σκονη μεσα-μεσα στους πυκνωτες τοτε οχι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.