tsifotis Δημοσ. 23 Απριλίου 2010 Δημοσ. 23 Απριλίου 2010 Ελεος, τι virtualbox βρε σεις, μιλαμε για καποιον ασχετο με υπολογιστες - επειδη περασα τετοια φαση με εναν φιλο που ητανε απιστευτα αρχαριος κ αγορασε υπολογιστη 'ετσι γιατι πρεπει" να ανοιξει το ματι του του εμαθα μερικα πραγματα κ τωρα με ορεξη εχει γινει ενθουσιωδης χρηστης. Ξεκινας εν ταχει απο τα βασικα - τι ειναι ο υπολογιστης κ τα μερη του πχ σκληρος δισκος/μνημη/επεξεργαστης - τι κανει τι. Τι ειναι ενα λειτουργικο συστημα και τι ενα προγραμμα. Τι ειναι το ιντερνετ και τι το web, τι ειναι ο firefox και τι το google - να κανει διαχωρισμους. Τωρα στα βασικα αφου τους εξηγησεις διαφορες/ομοιοτητες του email με το sms ανοιξε του εναν λογαριασμο μπροστα του (πχ ενα gmail) και μαθε του να το χρησιμοποιει κ κανε μια νυξη περι spamming. Δειξε του τα windows κ κλασσικες εφαρμογες office (αν θελεις ως εναλλακτικος να του μαθεις linux κ openoffice δεν εχει τοσο σημασια - αν και πιστευω οτι καλυτερα να ξεκινησει με windows , μετα ας παει κ σε freebsd - αλλωστε κι οι σπουδαιοτεροι κινηματογραφιστες/κριτικοι πρωτη επαφη στο σινεμα ειχανε με κανεναν james bond κι οχι με το θωρηκτο ποτεμκιν) Ετσι καλο ειναι να μαθει να χειριζεται το word, ισως και μια επαφη με powerpoint - μπορει στο μελλον κ excel Επιβαλλεται να ξερει να χειριζεται οπωσηποτε browser, εγκατασταση/απεγκατασταση εφαρμογων. Αν εχει μια ψηφιακη μηχανη δειξε του πως κανει διαχειριση των φωτωγραφιων του. Εν καιρω ασε τον να παιξει με το google earth, το msn, τα torrents. Μαθε του για την σαβουρα malware διαφημισεις που κατακληζουν το web και γιατι θελει ενα antivirus Δειξε του πως χρησιμοποιειται ενας ονλαιν μεταφραστης/λεξικο, το google maps, το youtube, ενας media player πχ winamp, ενα voip προγραμμαα, Δειξε του ομοιοτητες/διαφορες σε blogs/wikipedia/forum/portal. Ενδιαφερον θεμα παντως
Whiteyez Δημοσ. 23 Απριλίου 2010 Δημοσ. 23 Απριλίου 2010 17 χρονών στο σχολείο δεν του έχουν μάθει τπτ; Έστω τα βασικά.
Krokodilos Δημοσ. 23 Απριλίου 2010 Δημοσ. 23 Απριλίου 2010 Να μάθει μπαίνει στο Internet με Firefox. Θλίβομαι όταν βλέπω ψηφιακά αναλφάβητους συμμαθητές μου να σερφάρουν ακόμα με IE6. Και όταν πας να τους συμβουλέψεις παρεξηγούνται κιόλας. Εισαι σοφος τοτε. Ενας ακομα πιο σοφος ομως θα σου ελεγε οτι θλιβεται να σε βλεπει να χρησιμοποιεις την λεξη ψηφιακα αναλφαβητος και να δειχνεις να ξερεις τοσα πραγματα για τους υπολογιστες(με την εννοια οτι εχεις μπει στο λουκι του ψηφιακου κοσμου).
tsifotis Δημοσ. 23 Απριλίου 2010 Δημοσ. 23 Απριλίου 2010 ξεκολλατε με την διαμαχη ie/firefox . ο πρωτος ειναι default αλλα βαρυς κι ο δευτερος πρωην "για ψαγμενους' και πρωην "ελαφρυς". Καλως ή κακως ie/firefox/opera/safari/chrome ειναι οι επιλογες και πια δεν διαφερουν κ τοοοσο μεταξυ τους (εγω προσωπικα εμπιστευομαι τον πραγματικσ ασφαλη/γρηγορο/παναλαφρο k-meleon) Ας παραμεινουμε στο θεμα του topic starter "βασικες γνωσεις pc για αρχαριους" Ας του προτεινουμε και site χρησιμα οπως ebay/skroutz/ose/whitepages ...
slvsnt Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 όταν λέω δεν έχει ιδέα από υπολογιστές, εντάξει να μπει σε κανένα youtube να ψάξει κανένα video το ξέρει. να γράφει κανένα κείμενο στο word τα καταφέρνει. δε μιλάμε για μορφοποιήσεις περίεργες. τα βασικά και να αποθηκεύει. έμαθε πρόσφατα να βάζει και το crack του παιχνιδιού. απλά δεν έχει ασχοληθεί πολύ αλλά είναι άτομο που άμα του πεις κάτι θα το πιάσει σχετικά γρήγορα. ο λόγος που πήρε υπολογιστή δεν είναι το facebook πάντως ούτε κάποιος συγκεκριμένος. ποιό πολύ θα έλεγα η σκέψη των γονιών: "οι υπολογιστές βρίσκονται παντού, να μάθει και το παιδί μας αυτά τα μηχανήματα γιατί μόνο με αγγλικά δεν κάνει τίποτα" μιας κι εγώ λοιπόν δεν κάνω κάτι αυτόν τον καιρό μου ζητήθηκε να του μάθω μερικά πράγματα για να μη βαράει απλά τα πλήκτρα. όσο γι αυτόν που είπε τι κάθομαι και ασχολούμαι. δείτε το σαν ένα συνδιασμό υποχρέωσης και ανάγκης. αλλιώς σιγά μη καθόμουν. έχω διάφορα στο μυαλό μου απλά δεν μπορώ να τα οργανώσω ώστε να βρω τι θα του είναι απαραίτητο. Η ιδέα με το image restore πάντως μου άρεσε. το virtual box το θεωρώ υπερβολικό. άλλες ιδέες ευπρόσδεκτες... @tsifotis ωραίες οι ιδέες σου
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.