klainmaingr Δημοσ. 28 Απριλίου 2010 Δημοσ. 28 Απριλίου 2010 H οθόνη δεν έχει δουλειά να προκαλεί μπλέ οθόνες. Θα έλεγα οτι το πρόβλημα σου είναι στο slot κάποιας ram στη μητρική. Δοκίμασε να αφήσεις μόνο 1 ram και δούλευε έτσι τον υπολογιστή. Αν σου πετάξει πάλι μπλέ άλλαξε slot στη ram και so on. Aν δοκιμάσεις όλα τα slot, τότε άρχισε να πειραματίζεσαι με τις ram. Είχα το ίδιο πρόβλημα σε φίλο. Τελικά του άφησα τον υπολογιστή με 1 συγκεκριμένη ram σε ένα συγκεκριμένο slot και όλα πήγαν καλά. Κατα 99% το πρόβλημα ήταν σε κάποιο slot της μητρικής μιας και είχα κάνει Ότι τέστ υπάρχει και δεν υπάρχει στο hirens και όλα έβγαιναν οκ.
Kadaz Δημοσ. 28 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 28 Απριλίου 2010 Πανε ξαναβαλτο σπιτι σου και πες μας.Αλλαξε και κανα πολυμπριζο..... Η οθονη να δημιουργει bsod λιγο απιθανο.... Μεσα στο μυαλο μου εισαι φιλε πηρα καινουργια πολυμπριζα,αλλαξα και μπριζα στο σπιτι μου αλλα τιποτα.. Θα δοκιμασω αυτο με τις ραμ και θα σας ενημερωσω
LouCi4er Δημοσ. 28 Απριλίου 2010 Δημοσ. 28 Απριλίου 2010 Μεσα στο μυαλο μου εισαι φιλε πηρα καινουργια πολυμπριζα,αλλαξα και μπριζα στο σπιτι μου αλλα τιποτα.. Θα δοκιμασω αυτο με τις ραμ και θα σας ενημερωσω Τρεξε ρε φιλε ενα memtest.Καθεσαι και ασχολεισαι με τα πολυπριζα.
Kadaz Δημοσ. 29 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 2010 Τρεξε ρε φιλε ενα memtest.Καθεσαι και ασχολεισαι με τα πολυπριζα. αφινω το memtest ωσ εσχατη λυση δε θελω να stretchαρω τις μνημες.Btw αλλαξαθεση τις μνημες στα slots και τρεχει κανονικα το pc εδω και 2 μερες.Θα σας ενημερωσω για νεοτερα.
d3m0n Δημοσ. 29 Απριλίου 2010 Δημοσ. 29 Απριλίου 2010 Μην ανησυχείς δεν παθαίνουν τίποτα οι μνήμες απ' το memtest.
Kadaz Δημοσ. 30 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 30 Απριλίου 2010 Λοιπον οπως σας ειχα πει αλλαξα θεση στις ραμ,και το pc δουλεψε κανονικα 2 μερες(ενω πριν δεν κρατουσε ουτε 2 ωρες).Οποτε δεν νομιζω να φταινε τα slots απο τη μιτρικη ,και τα 4 χαλασμενα?Αρα ή ειναι ολοκληρη η μιτρικη χαλασμενη ή δεν φταιει αυτη....
Themos3 Δημοσ. 30 Απριλίου 2010 Δημοσ. 30 Απριλίου 2010 αφινω το memtest ωσ εσχατη λυση δε θελω να stretchαρω τις μνημες.Btw αλλαξαθεση τις μνημες στα slots και τρεχει κανονικα το pc εδω και 2 μερες.Θα σας ενημερωσω για νεοτερα. Καλα κανεις φιλε .... μπορει το memtest να σου καταστρεψει και το air condition μαζι με τις μνημες .... ωρες ωρες απορω γιατι μπαινω στην διαδικασια να βοηθησω.... Καλη τυχη ...
Kadaz Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Το τρεξα το μεμτεστ 8 ωρες και τωρα που το ειδα τ πρωι εγραφε ERRORS 0 και το σταματησα..Καμια αλλη ιδεα? ^^
1000 Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Ρίξε μια ματιά στα specs των ram να δεις τι ρεύμα λειτουργίας τους δίνει ο κατασκευαστής. Αφού βρεις τι ρεύμα χρειάζονται μπες στο bios και βάλε το manual. Επίσης αν έχει πορτοκαλί slots η μητρική σου, επέλεξε να τοποθετήσεις τις μνήμες σε αυτά. Δες αν θα υπάρξει βελτίωση και βλέπουμε.
The_Judas Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Για να μην ταλαιπωρείσαι άδικα... κατέβασε κάποιο boot cd (hirens ή ultimate boot cd). 1) Από περιβάλλον dos (με υποστήριξη ntfs) κάνε chkdsk /R. 2) Επειτα κάνε έλεγχο στον δίσκο με το αντίστοιχο πρόγραμμα της εταιρίας. 3) Δοκίμασε άλλο cd με win 7 μήπως και έτυχες σε χαλασμένο κομμάτι. Εχεις δοκιμάσει άλλο λειτουργικό μετά από φορμάτ; Δοκίμασε xp ή κάποιο Linux live cd για ευκολία. 4) Αν μετά από όλα αυτά έχεις πρόβλημα (και εφόσον έχεις ήδη δοκιμάσει psu-ram-gpu) κάνε επιστροφή την μητρική.
Kadaz Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Τα εχω ρυθμισει τα σπεκς.Εχω δοκιμασει και τα 4 σλοτς τησ μιτρικης χωρις καμια βελτιωση. Για να μην ταλαιπωρείσαι άδικα... κατέβασε κάποιο boot cd (hirens ή ultimate boot cd). 1) Από περιβάλλον dos (με υποστήριξη ntfs) κάνε chkdsk /R. 2) Επειτα κάνε έλεγχο στον δίσκο με το αντίστοιχο πρόγραμμα της εταιρίας. 3) Δοκίμασε άλλο cd με win 7 μήπως και έτυχες σε χαλασμένο κομμάτι. Εχεις δοκιμάσει άλλο λειτουργικό μετά από φορμάτ; Δοκίμασε xp ή κάποιο Linux live cd για ευκολία. 4) Αν μετά από όλα αυτά έχεις πρόβλημα (και εφόσον έχεις ήδη δοκιμάσει psu-ram-gpu) κάνε επιστροφή την μητρική. 1)Δεν εχω ιδεα τι εννοεις. 2)οκ 3) Εχω κανει 2 φορματ με τα xp και το τελεφταιο ηταν με τα 7,και στα 2 λειτουτγκα ειχα μπλε οθονες. 4)Εχω αλλαξει τροφοδοτικο,3 σεττακια ραμ και πριν λιγες μερες πηρα καινουργια καρτα.Ολα αυτα μπας και αντιμετωπιστει το προβλημα αλλα τιποτα. Κατι αλλο τωρα,παιζει να χρειαζεται bios update η μιτρικη?Δεν ξερω αν εχει γινει γι'αυτο ρωταω...
The_Judas Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Τα εχω ρυθμισει τα σπεκς.Εχω δοκιμασει και τα 4 σλοτς τησ μιτρικης χωρις καμια βελτιωση. 1)Δεν εχω ιδεα τι εννοεις. 2)οκ 3) Εχω κανει 2 φορματ με τα xp και το τελεφταιο ηταν με τα 7,και στα 2 λειτουτγκα ειχα μπλε οθονες. 4)Εχω αλλαξει τροφοδοτικο,3 σεττακια ραμ και πριν λιγες μερες πηρα καινουργια καρτα.Ολα αυτα μπας και αντιμετωπιστει το προβλημα αλλα τιποτα. Κατι αλλο τωρα,παιζει να χρειαζεται bios update η μιτρικη?Δεν ξερω αν εχει γινει γι'αυτο ρωταω... Πήγαινε στο -> υπολογιστής μου -> δεξί κλίκ στον δίσκο -> εργαλεία -> έλεγχος σφαλμάτων -> τικάρισε όλες τις επιλογές. Το σύστημα θα κάνει επανεκίννηση και θα σκανάρει και διορθώσει τυχόν πρόβλήματα στον δίσκο. Αλλιώς κατά πάσα πιθανότητα είναι πρόβλημα μητρικής.
Kadaz Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Πήγαινε στο -> υπολογιστής μου -> δεξί κλίκ στον δίσκο -> εργαλεία -> έλεγχος σφαλμάτων -> τικάρισε όλες τις επιλογές. Το σύστημα θα κάνει επανεκίννηση και θα σκανάρει και διορθώσει τυχόν πρόβλήματα στον δίσκο. Αλλιώς κατά πάσα πιθανότητα είναι πρόβλημα μητρικής. ΕΙσαι σιγουρος οτι πρεπει να το κανω απο εκει?Γιατι εχω ακουσει οτι το προγραμμα των windows δεν ειναι και τοσο καλο και οτι θα επρεπε να το κανω απο αλλου..
1000 Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Έχεις στο bios επιλογή DRAM read training και DRAM write training; Αν ναι, παίξε με αυτές τις επιλογές απενεργοποιώντας τες.
The_Judas Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 ΕΙσαι σιγουρος οτι πρεπει να το κανω απο εκει?Γιατι εχω ακουσει οτι το προγραμμα των windows δεν ειναι και τοσο καλο και οτι θα επρεπε να το κανω απο αλλου.. Γι'αυτό σου είπα 1) Από περιβάλλον dos (με υποστήριξη ntfs) κάνε chkdsk /R. ...αλλά δεν κατάλαβες τι εννούσα και σου πρότεινα την πιο εύκολη λύση. Αλλος τρόπος... Εναρξη - > εκτέλεση -> cmd -> chkdsk /R Αλλά επειδή τα win7 δεν έχουν επιλογή εκτέλεση στο μενού εξ αρχής πρώτα κάνεις αυτό: http://www.nirmaltv.com/2009/01/15/enable-run-command-in-start-menu-in-windows-7/
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.