xjps Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 Καλησπέρα σε όλους. Εχω αγοράσει μία Time Capsule, με χωριτηκότητα 1 ΤΒ. Αφού καταταλαιπωρήθηκα να την εγκαταστήσω, (τελικά με καλώδιο στο modem/router), ενώ έχει επιλογή ασύρματης σύνδεσης(??), τώρα πρέπει να μεταφέρω αλλού το modem/router, διότι η καλωδίωση του τηλεφώνου είναι χάλια και έχω πολλές απώλειες. Ξέρει κανείς να μου πεί - βοηθήσει στα κάτωθι: 1. Η Time Capsule (από μόνη της) είναι modem (?), router (?), και τα δύο, ή τιποτα από τα δύο..? 2. Αν είναι (ότι είναι) μπορεί να συνδεθεί ασύρματα με το modem/router που ήδη έχω στο σπίτι, και είναι το AirTies, Air5450..? 3. Αν μεταφέρω TC & AirTies σε άλλο όροφο (μεσαίο) και μέσα σε ντουλάπι, νομίζετε πως θα έχω σήμα, ένα όροφο πάνω και ένα όροφο κάτω..? Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να κάνω χρήση συσκευής ή συσκευών Airport Express..? 4. Το Apple TV, από που παίρνει σήμα..? από το bluetooth των Mac (iMac & MacBook Pro) ή από ενδιάμεση συσκευή, πχ. Time Capsule.?? Ευχαριστώ εκ των προτερων
peterhammill Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 Καλησπερα xjps.Παρα το οτι δεν διαθετω time capsule αλλα επειδη χρησιμοποιω καιρο προιοντα apple ξερω πως δεν προκειται για συσκευη modem αλλα για ενα σκληρο δισκο με δυνατοτητες routing και δικτυωσης.Δουλευει τελεια μεταξυ mac υπολογιστων και με την βοηθεια του modem/router της οικιας σου.Η αποσταση του airties απο τους υπολογιστες που δουλευεις παιζει ρολο οσο αυξανεται αφου εξασθενει το ασυρματο σημα.Ακομα περισοοτερο με εμποδια τυπου τοιχοι,ντουλαπεσ κτλ. Σε αυτην την περιπτωση βοηθουν μεγαλυτερες κεραιες ή συσκευες ενισχυσης σηματος(υπαρχουν στα καταστηματα πληροφορικης,δες google). To Apple TV ειναι κατι σαν media player αλλα mac style.Το σημα ειναι ασυρματο ή με καλωδιο δικτυου.Παντα μεσω οικιακου modem/router. Ελπιζω να βοηθησα λιγο.
georgeadams Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 1. Είναι router, όχι modem. Πιθανόν να μπορείς να ρυθμίσεις τον adsl router σου να δουλεύει ως adsl modem μόνο (και όχι σαν router) και να ρυθμίσεις το time capsule να κάνει αυτό το router, αλλά συνήθως δεν υπάρχει λόγος. 2. Μπορεί. Εξαρτάται και από το AirTies. 3. Όλα τα WiFi access point είναι σχεδιασμένα για να εκπέμπουν το σήμα τους κατά κύριο λόγο οριζόντια και όχι κάθετα. Δεν είναι σίγουρο αν θα πιάνει καλά στον πάνω ή κάτω όροφο. Μόνο αν το δοκιμάσεις θα σιγουρευτείς. 4. Το AppleTV συνδέεται μέσω δικτύου (ασύρματου ή ενσύρματου). Όχι μέσω bluetooth. Είχα ένα παρόμοιο πρόβλημα. Η τηλεφωνική μου γραμμή φτάνει στο σπίτι μου στο πατάρι. Από εκεί διακλαδώνεται στα δωμάτια του σπιτιού. Μετά από δοκιμές που έκανα είδα πως το ADSL router μου συνδέεται σε πολύ καλύτερη ταχύτητα αν το έχω στο πατάρι παρά σε οποιοδήποτε δωμάτιο του σπιτιού. Προφανώς τα καλώδια που μεταφέρουν το σήμα στα δωμάτια είναι χάλια. Για να μην βάλω και το TimeCapsule στο πατάρι, και μιας και το adsl router μου δεν είναι ασύρματο έκανα τα εξής: Στο Time Capsule, στις ρυθμίσεις του WiFi έβαλα την "Create a Wireless Network". Πάνω στον ADSL router μου στο πατάρι, συνέδεσα με καλώδιο δικτύου ένα Apple Airport Express, στο οποίο, στις ρυθμίσεις του WiFi έβαλα την "Join a Wireless Network" και το έβαλα να συνδεθεί με το ασύρματο δίκτυο του Time Capsule. Έτσι, το internet "πάει" ενσύρματα από το adsl router στο Airport Express, από εκεί "πάει" ασύρματα στο Time Capsule και από εκεί ενσύρματα και ασύρματα στους υπολογιστές μου. Αν το AirTies σου έχει επιλογή να δουλεύει ως Wireless Client μπορείς να κάνεις κάτι παρόμοιο με αυτό χωρίς να χρειαστείς το Airport Express. Με μια τέτοια λύση λογικά δε θα έχεις πρόβλημα με τους ορόφους γιατί θα μπορείς να στρέψεις τις κεραίες του AirTies ή το Airport Express έτσι ώστε να "βλέπει" καλά το Time Capsule.
xjps Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 Νομίζω πως με έσωσες......... Ευχαριστώ.!!! :-)
tr3quart1sta Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 Νομίζω πως με έσωσες.........Ευχαριστώ.!!! :-) αλλη φορα ψαχνουμε και λιγο παραπανω πριν αγορασουμε ε....
xjps Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 αλλη φορα ψαχνουμε και λιγο παραπανω πριν αγορασουμε ε.... Δηλαδή, τι ακριβως εννοείς...?? Να βοηθήσω: Την TC, την αγόρασα, ακριβώς για την δουλειά που την χρειάζομαι. Σαν BackUp, ασύρματο, εξωτερικό δίσκο. Βεβαίως, αν μπορώ να πάρω και κάτι περισσότερο, δεν με χαλάει. Σαφώς δεν διεκδικώ την παντογνωσύνη, αλλά θεωρώ πως για κάποιον που παράτησε τα PC, και μπήκε στην απέραντη ομορφιά των Mac, πάω πολύ καλά..! ΄Ηδη έχω στείσει ένα μικρό δικτυάκι με 2 MacBook Pro, 1 PC (παιγνιδομηχανή) και αύριο συνδέω το ΝΕΟ ΜΟΥ 27" iMAC......:-D:-D:-D ΥΓ. Αν έχω προβλήματα θα σας καλέσω όλους προς βοήθεια, αλλά δυστηχισμένοι μου PCάδες τα Mac, δουλεύον μόνα τους. Να ξέρετε κάνουν και καφέ..!!!
tr3quart1sta Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 εννοω οτι στο 1ο post εκανες μερικες ερωτησεις που θα επρεπε να ηξερες για αυτα τα πραγματα απο πριν... η apple προσφερει μια απο τις πιο καλοσχεδιασμενες ιστοσελιδες οπου μπορεις να βρεις οποιαδηποτε πληροφορια ευκολα και η περιγραφη των προιοντων ειναι τελεια.... επισης θα μπορουσες να ρωτησεις και καποια πραγματα απο πριν εδω μεσα η καπου αλλου ωστε να σου απαντησουν οι ηδη κατωχοι time capsule... http://www.apple.com/timecapsule/backup.html http://www.apple.com/timecapsule/wireless.html http://www.apple.com/timecapsule/setup.html http://www.apple.com/timecapsule/specs.html btw: πως δημιουργω alias του time capsule στην επιφανεια εργασιας???
ApostolosA Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 Finder -> Preferences. Απο την καρτέλα General επιλέγεις Connected servers.
tr3quart1sta Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 Finder -> Preferences.Απο την καρτέλα General επιλέγεις Connected servers. thx!!!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.