Προς το περιεχόμενο

Πιστεύετε στον θεο?

georgeuk

Πιστεύετε σε κάποιον θεό;  

4 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Πιστεύετε σε κάποιον θεό;

• Πιστεύω στον θεό όπως παρουσιάζεται μέσω μιας θρησκείας.
    • Πιστεύω σε μια ανώτερη δύναμη που δεν εκφράζεται από κάποια θρησκεία.
    • Δεν πιστεύω σε κάποιον θεό κάποιας θρησκείας αλλά δεν αποκλείω την ύπαρξή του.
    • Δεν πιστεύω σε κάποιον θεό αλλά δεν αποκλείω την ύπαρξη μιας γενικότερης ανώτερης δύναμης.
    • Δεν πιστεύω σε κανέναν θεό ή ανώτερη δύναμη.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 239
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Όχι στον θεό με τη θρησκευτική έννοια. Ναι στη ύπαρξη ανώτερου όντος γιατί η ζωή είναι άπειρη.Μπορεί όπως εμείς αναγνωρίζουμε την ύπαρξη μικροβίων, είμαστε ανώτεροι σαν πολυπλοκότητα αλλά δε μας νοιάζει κάθε στιγμή τι κάνουν ούτε έχουμε επικοινωνία μαζί τους,βέβαια όταν μας ενοχλούν τα καταπολεμούμε αδιαφορώντας για το σκοπό τους. Κάπως έτσι μπορεί να υπάρχουν κάποια ανώτερα όντα που μας έχουν χεσμένους. Μέχρι να τους ενοχλήσουμε.Γενικότερα ΟΧΙ στο μοντέλο του ΘΕΟΥ.Μόνο ότι είναι υπαρκτό κι έχει να κάνει με εμάς κ τον αντιληπτό μέσω της επιστήμης κόσμο που να μας περιβάλλει.Η ζωή είναι αρκετά πολύπλοκη και δύσκολη χωρίς αερολογίες και συμβολικές γενικοποιήσεις όπως θεούς κ δαίμονες.

Αυτό που λες όμως (και συμφωνώ) απαντάει περισσότερο στην ερώτηση "πιστεύετε πως υπάρχουν εξωγήινοι;" κατά τη γνώμη μου :-)

Δημοσ.

αν και δεν είναι το σωστό μέρος να μιλήσουμε για θεούς κτλ

εγώ να σας πω πιστεύω στο Θεό (όχι όπως το λένε στα εγχειρίδια αλλά όπως οι μεγάλη μοναχή, οι Πατέρες της σύγχρονης Εκκλησίας )

και παλιότερα μπορώ να πώ αμφισβητούσα την ύπαρξη κάτι ανώτερου αλλά έπαψα όταν συνέβη ένα μικρό θαύμα στην οικογένειά μου (απο πλευράς υγείας) και όταν (αυτό είναι πρώτο) όταν έμαθα και κατανόησα οτι απο το τίποτα δεν παράγεται τίποτα .

Δημοσ.

Σαφως και πιστευω. Οχι οπως τα παρουσιαζουν βεβαια αλλα εχω και εγω τους λογους μου τοσο σε φιλικο οσο και σε προσωπικο επιπεδο οτι "κατι" υπαρχει.

Δημοσ.
ε, τι να σκεφτούμε; Το ότι ο Ρόντμαν είναι εξωγήινος το ήξερα και πριν την ταινία.

Will Smith :devil: φδφ . Το κάτι που υπάρχει no offence δε σημαίνει οτι είναι κ καλά θεός. Καλό είναι ότι δεν κατανοούμε να μην του αποδίδουμε ιδιότητες που δεν ξέρουμε ότι έχει. Γιατί αυτό ακριβώς κάνει η θρησκεία,προσδίδω πχ σε ένα μήλο την ιδιότητα οτι θεραπεύει τον καρκίνο; Γιατί; ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ! Μπορεί όντως να θεραπεύει τον καρκίνο αλλά το να το αποδίδουμε σε μαγείες κτλ είναι επεικώς βλακία. Καλό θα ήταν κάποτε να απαλλαγούμε από τις μεσαιωνικές αντιλήψεις.

Δημοσ.

Δε πιστευω στο θεο ουτε και σε καμια αλλη αορατη ανωτερη δυναμη γιατι ολα αυτα ειναι αναγκες του ανθρωπου να πιστευει σε κατι ανωτερο που στα δυσκολα τον σκεφτετε και τον βοηθα τα οποια ομως δεν υπαρχουν αλλα ειναι δυσκολο να το αποδεχτειι!

Δημοσ.
Όχι, είμαι πολύ μεγάλος για να έχω κατά φαντασίαν φίλους.

...κατα φαντασίαν εχθρούς θα ήταν πιο σωστό πιστεύω. Γιατί αν είναι έτσι οι φίλοι...

Δημοσ.

Πιστευω οτι ο Θεός είναι ο άνθρωπος.Αλήθεια!

Ο Θεος των χριστιανών μην λησμονούμε οτι ήταν ανακάλυψη των Εβραίων,οι οποίοι ωστόσο αντιγράψανε πολλές αρχές απο τους Ελληνες πολυθειστές.

Πάντως εμένα με βρίσκει μάλλον σύμφωνο και η ιδεολογία του Βολταίρου που υποστήριζε οτι εφόσον δεν υπάρχει Θεός ο άνθρωπος είναι υποχρεωμένος να τον δημιουργήσει.

Ναι μεν πολλοί τον χρειάζονται και η πίστη σε μια ανώτερη δύναμη τους βοηθάει αλλά βρε αδερφέ απο την άλλη πολύ δυστυχία προσέφερε στην ανθρωπότητα.Πόσοι πολιτισμοί,άνθρωποι καταστράφηκαν στο όνομα του Θεού ή του Αλλάχ?Πόσοι πλούτισαν στο όνομα του Χριστού?Και πόσες φορές η επιστήμη έμινε πίσω?

Το συμπέρασμα μάλλον είναι οτι ο άνθρωπος βρίσκεται ακόμη σε πολύ ανώριμη κατάσταση ώστε να εκμεταλλευτεί την φιλοσοφία περί....Θεού.

Δημοσ.
Oχι.. Κατηγορηματικα οχι στο Θεο των χριστιανων και απλο οχι στην υπαρξη του θειου γιατι πολυ απλα δεν μπορω να το δω και να το νιωσω.. Επισης ως απιστος θωμας δεν μπορω να πιστεψω και να βασισω τη ζωη μου σε κατι που δεν εχω αποδειξεις οτι υπαρχει...

Τελος οτι πιο κοντα στο θειο αν οχι Θεος ειναι ο Γκαλης.. true story. :-)

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.

Να ναι καλά ο Αλβέρτος

Δημοσ.

απλα αναρωτηθηκα. ειμαι χριστιανος ορθοδοξος ετσι με βαφτισανε. τωρα σιγουρα δεν πηγαινω εκκλησια καθε κυριακη παρα μονο μια φορα το πασχα ετσι για την παραδοση. έχετε δίκιο. και εγω πιστεύω στον θεό. αλα δεν ξερω αν πιστεω στον θεο οπως τον διχνει ο χριαστιανισμος. ομως οταν πεθανουμε που παμε. δεν γινεται απλα να μην υπαρχουμε κατι θα γινεται. δεν ξερω εγω προσωπικα μαρεσι να πιστευω σε κατι. εδω στην αγγλια γενικα πολυς κοσμος δεν πιστευει σε τπτ. οταν δεν εχουμε καμια ελπιδα για κατι που απευθυνομαστε αν δεν υπαρχει καπια δυναμη να μας βοηθησει.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...