Προς το περιεχόμενο

Εγγραφή τέκνων εκπαιδευτικών

yannis27gr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μάλλον ο paredwse θα μπορεί να απαντήσει, ίσως όμως να υπάρχει κι άλλος με παρόμοιο πρόβλημα.

Η γυναίκα μου είναι δασκάλα σε σχολείο όμορου δήμου και η μεγάλη κόρη μας είναι 3 ετών. Θέλουμε να την πάμε στον παιδικό εκείνου του δήμου (για λόγους που δεν αφορούν το παρών ποστ). Ξέρω (από το Νομοθετικό Κώδικα Α/θμιας Εκπαίδευσης) ότι ο εκπαιδευτικός μπορεί να εγγράψει τα παιδιά του στο νηπιαγωγείο/σχολείο του δήμου που εργάζεται.

Ισχύει το ίδιο και για τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς; Έχει κάποιος σχετική εμπειρία;

Δημοσ.

γιατι δε δηλωνεται μια ψευτικη διευθυνση κατοικιας στο δημο που θελετε να παει το παιδι?

η μιση ελλαδα αυτο δεν κανει?

Δημοσ.

Πήρα και μου τα μασούσανε. Γι αυτό θέλω να ξέρω αν υπάρχει νόμος για τους σταθμούς όπως υπάρχει για νηπιαγωγείο και πέρα.

Δημοσ.

Μπορείς να του πεις να μας πει το νόμο; Μόνο ποιος είναι, και θα τον βρω εγώ από κει και πέρα. Θέλω όταν πάω να κάνω αίτηση να τον έχω μαζί μου για να μην μπορούν να κάνουν τίποτα.

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον!

Δημοσ.
Μπορείς να του πεις να μας πει το νόμο; Μόνο ποιος είναι, και θα τον βρω εγώ από κει και πέρα. Θέλω όταν πάω να κάνω αίτηση να τον έχω μαζί μου για να μην μπορούν να κάνουν τίποτα.

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον!

Ότι αφορά τους σταθμούς καθορίζεται από έναν νόμο που υπάρχει στο Τεύχος Β΄(εφημερίδα κυβερνήσεως) Αρ. Φύλλου 467 22/4/2002 και συγκεκριμένα στο άρθρο 7 όπου καθορίζεται το δικαίωμα εγγραφής.Αυτήν δεν χρειάζεται να την βρεις την έχει κάθε σταθμός και πέστους να στην δείξουν. Με μια πρόχειρη ματιά που έριξα στον αριθμό 2 του άρθρου αυτού κατά προτεραιότητα γράφονται τα παιδιά που κατοικούν στον δήμο χωρίς να αποκλείονται παιδιά από όμορους δήμους αλλά με την προϋπόθεση να υπάρχει κενή θέση ή με την εγγραφή εξυπηρετείται ιδιαίτερα οξυμένη κοινωνική ανάγκη των γονέων.

Από ότι κατάλαβα όλα είναι θέμα διοικητικού συμβουλίου του σταθμού και επειδή πολλά παίζονται λόγω περιορισμένου αριθμού παιδιών που πέρνουν πρέπει να το παλέψεις πολύ το πράγμα. (βάλε και κανέναν γνωστό ;)

Αυτά!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...