Προς το περιεχόμενο

Περιεργο φαινομενο με Post-it. Ξερεις κανεις πως γινεται???

memtsas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εχετε ποτε αναρωτηθει γιατι οταν ξεκολλαμε ενα post-it απο το "πακετακι", παντοτε η κολλα μενει μονο στο πισω μερος απο το χαρτακι που ξεκολλαμε και οχι στο μπροστα μερος του επομενου??

γιατι γινεται αυτο? ενω πχ οταν κολλας 2 χαρτια με UHU μεταξυ τους και η κολλα ειναι ακομη υγρη, οταν τα ξεκολλας η κολλα μενει και στις 2 επιφανειες??

Δημοσ.

Γιατί η κόλλα των post it είναι ειδική πατέντα, αξίας πολλών εκατομμυρίων. Πιθανότατα για αυτό και όλες οι άλλες αντιγραφές δεν κολλάνεμε τίποτε, μόνο με αυθεντικά post it έχω δει χαϊρι.

Δημοσ.

Απλά η uhu stick πχ κολλάει αλλά όταν στεγνώσει δεν συνεχίζει να κολλάει. Η κόλλα που χρησιμοποιούν τέτοιου είδους χαρτάκια έχει την ιδιότητα να κολλάει αφού στεγνώσει.

Δεν ξέρω τι ηλικία έχεις αλλά παλαιότερα τα άλμπουμ φωτογραφιών (δεν ξέρω αν υπάρχουν ακόμη) είχαν μια τέτοιου είδους κόλλα στα φύλλα τους.

Στο εμπόριο πωλούνται τέτοιες κόλλες σε ρευστή μορφή για να τις χρησιμοποιήσεις όπως και όπου θέλεις. Εγώ έχω κάνει ένα μικρό κομμάτι του τοίχου στο παιδικό για να κολλάνε και ξεκολλάνε τις ζωγραφιές τους, φωτογραφίες κ.α. Μπορείς να τη βάλεις σε ένα κομμάτι ξύλου πχ και να κάνεις κάτι σαν πίνακα ανακοινώσεων. Στο εξωτερικό χρησιμοποιούνται σε δημοτικά, νηπιαγωγεία κλπ

Δημοσ.

Και αν δεν κάνω λάθος, τα Post It προέκυψαν... κατά λάθος! Δεν τους είχε πιάσει η κόλλα γιατί αρχικά πήγαιναν για μόνιμο αποτέλεσμα, αλλά το τελικό αποτέλεσμα δεν πρέπει να τους χάλασε :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...