Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χελόου πίπολ

Καταρχάς συγγνώμη για τυχόν λάθη αλλά γράφω απο το κινητό μου μέσω remote

Μένω στον πρώτο όροφο σε πολυκατοικία και το δωμάτιό μου έχει μπαλκόνι και παράθυρο που βλέπουν σε κήπο/οικόπεδο. Εδω και καποιες ημέρες έχω παρατηρήσει αρκετά... μυρμήγκια στο δωμάτιο κυρίως επάνω στο γραφείο μου. Εχω τσεκάρει για φωλιές κ.λπ. αλλα εκ πρώτης όψεως δεν βλέπω κάτι... δεν νομίζω άλλωστε να υπάρχει στο δωμάτιο κάποια φωλιά γιατί μιλάμε για μάξιμουμ 6 ''εμφανίσεις'' την ημέρα... οπότε δεν τα θεωρώ τόσο επικίνδυνα, όσο ενοχλητικά.

Χαρακτηριστικό είναι πως αν βάλω πάνω στο γραφείο κουτάκι αναψυκτικό, ακόμα και κλειστό, ένα-δυο θα εμφανιστούν και θα ορμήξουν κατα πάνω του!

Γνωριζει κανείς τι μπορώ να κάνω; έχω ακούσει από παγίδες στις οποίες κολλάνε επάνω μέχρι και χημικά (αν και τείνω προς το πρώτο) αλλα δεν έχω ιδέα για το πως δουλεύουν και αν όντως κάνουν δουλειά. Αν τυχόν το πρόβλημα δεν είναι τοπικό, αλλά κατα κάποιο τρόπο έρχονται απο έξω, τι μπορώ να κάνω για να τα ξεφορτωθώ;

Δημοσ.

Τα μυρμήγκια έρχονται απο έξω λογικά αν και για να βρείς φωλιά δύσκολα...δεν κάνουν μέσα στα σπίτια ποτέ:-D (εκτός και αν τα "τρόφιμα" στο πάτωμα περισσεύουν:lol:)(με το συμπάθειο):-D:-D

Το θέμα με το αναψυκτικό είναι πως τα τραβάει η υγρασία...να φανταστώ είναι κρύο...

Οι παγίδες δεν δουλεύουν σχεδόν ποτέ...έστω στο παλιό μου σπίτι δεν είχαν δουλέψει...

Εγώ είχα βάλει μπαιγκόν ΕΞΩ απο τις μπαλκονόπορτες και εν τέλη έκανε κάποια δουλειά...

Αν θα πας σε ένα σούπερ μάρκετ θα βρείς έχει ποικιλία απο σπρέυ στο πάγκο για τις κατσαρίδες...θα βρείς και για μυρμήγκια..αν τυχόν βρείς "κρέμα" πάρτην είναι κορυφαία...(ένα πράσινο σωληνάριο ήταν)

Δημοσ.

Μωρέ να το δεχτώ πως έρχονται απέξω, αλλά στον πρώτο όροφο; Πρόβλημα με τρόφιμα (:P) δεν εχω οπότε φαντάζομαι πως δεν τα τραβάει κάτι συγκεκριμένο...

Αυτό που σκέφτομαι είναι στην χειρότερη να έρχονται "ανιχνευτές" από την όποια φωλιά υπάρχει εδώ κοντά μπάς και βρούνε τζάμπα φαϊ... just in case έχω ένα φλογοβόλο μάρκας bic έτοιμο :P

Θα δοκιμάσω μηπως βρω κάποιο σπρεϊ ή αλοιφή και βλεπουμε!

Δημοσ.
Ευκάλυπτος!

Αυτό τα απωθεί ή απλά τα σκοτώνει;

Γενικώς έχω παρατηρήσει πως αν δω ένα, κάπου εδώ γύρω κρύβονται ένα-δυο ακόμα.

Δημοσ.

Yeap. Το ίδιο πρόβλημα είχα κι εγώ πριν κάμποσο καιρό. Είχα παρατηρήσει κάτι μικρά βουναλάκια από χώμα( ;; ) στις γωνίες ενός τοίχου του σπιτιού μου που "επικοινωνεί" με μπαλκόνι. Στην αρχή δεν είχα καταλάβει πώς και τί. Όταν κατάλαβα, ψέκασα σ'εκείνα τα σημεία με aroxol (για έρποντα έντομα), και ζωή σε λόγου μας.

Δημοσ.

WTF? Τα τουβλα των τοιχων σου αψητα ειναι? :s

Επισης και το λεμονι κανει δουλεια αλλα δοκιμασε να κανεις κανενα πειραματακι να περναει και η ωρα σου... παρε ενα μακρυ κομματι συρμα και καντο ηλεκτροφορο φρακτη like... :P με το που ακουμπισουν ΜΠΑΜ!

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Ήμουν σίγουρος ότι κάαααπου θα υπάρχει τέτοιο θέμα...

Λοιπόν στο ψητό, εδώ και κάτι μέρες έσκασαν μύτη στην κουζίνα μου μικροσκοπικά μυρμήγκια, όχι πάρα πολλά τύπου Invasion from Mars αλλά αρκετά για να σου τη σπάνε μόλις το πάρεις χαμπάρι. Όπως ειπώθηκε και παραπάνω, οι παγίδες δεν κάνουν τίποτε, σε φάση που μάλλον τα μυρμήγκια μάλλον πιστεύουν ότι τις βάλαμε για να τα ταΐσουμε. Είμαι σε πολυκατοικία στο κέντρο της πόλης, πως διάολο επιβιώνουν; Τεσπα, λέω να προχωρήσω σε ψεκασμό ή κανέναν αφρό για να μην υπάρχουν σταγονίδια στον αέρα, θα πιάσει ή μόλις εξατμιστεί θα βγει η νέα γενιά;

Δημοσ.

η μανα μου τα ψεκαζει με το ποιο φτηνο σπρει που βρίσκει και οντως κανει δουλεια για καποιο διαστημα.αν ξαναεμφανιστουν ξαναψεκαζει και παει λεγοντας..

@ Waldo_Vrs θα κοιταξω για αυτη τη κρεμα που λες..

Δημοσ.

Χελόου πίπολ

Καταρχάς συγγνώμη για τυχόν λάθη αλλά γράφω απο το κινητό μου μέσω remote

Μένω στον πρώτο όροφο σε πολυκατοικία και το δωμάτιό μου έχει μπαλκόνι και παράθυρο που βλέπουν σε κήπο/οικόπεδο. Εδω και καποιες ημέρες έχω παρατηρήσει αρκετά... μυρμήγκια στο δωμάτιο κυρίως επάνω στο γραφείο μου. Εχω τσεκάρει για φωλιές κ.λπ. αλλα εκ πρώτης όψεως δεν βλέπω κάτι... δεν νομίζω άλλωστε να υπάρχει στο δωμάτιο κάποια φωλιά γιατί μιλάμε για μάξιμουμ 6 ''εμφανίσεις'' την ημέρα... οπότε δεν τα θεωρώ τόσο επικίνδυνα, όσο ενοχλητικά.

Χαρακτηριστικό είναι πως αν βάλω πάνω στο γραφείο κουτάκι αναψυκτικό, ακόμα και κλειστό, ένα-δυο θα εμφανιστούν και θα ορμήξουν κατα πάνω του!

Γνωριζει κανείς τι μπορώ να κάνω; έχω ακούσει από παγίδες στις οποίες κολλάνε επάνω μέχρι και χημικά (αν και τείνω προς το πρώτο) αλλα δεν έχω ιδέα για το πως δουλεύουν και αν όντως κάνουν δουλειά. Αν τυχόν το πρόβλημα δεν είναι τοπικό, αλλά κατα κάποιο τρόπο έρχονται απο έξω, τι μπορώ να κάνω για να τα ξεφορτωθώ;

ετοιμασου....

τα μερμυγκια ειναι πλουτος.

εχει κατι ωραιες μεζονετες στη χαλκιντικη με 150χιλ.τζαμπα πραμα :mrgreen:

Δημοσ.

Πήγαινε σε ένα μαγαζί με φτυάρια, ζωοτροφές και γενικά τέτοια είδη και ζήτα λίγο μαλαθείο. Αυτό το ρίχνεις στο σημείο που έρχονται τα μυρμήγκια. Λίγο, ε, όχι κάνα τσουβάλι. Μετά δε ξαναπατάνε.

Δημοσ.

Πήρα αφρό από το SM για αρχή, θα ψεκάσω σήμερα και ελπίζω σε καλύτερες μέρες. Αν δεν πιάσει, θα δοκιμάσω το ματζούνι του Haldol και μετά δυναμίτη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...