Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ετοιμασου....

τα μερμυγκια ειναι πλουτος.

Η μάνα μου λέει ότι τα μυρμήγκια σε "διώχνουν" από το σπίτι. Και πράγματι, κάθε φορά που έβρισκα μυρμήγκια μέσα στο σπίτι, μετά από λίγο καιρό έφευγα από αυτό το σπίτι. Μεγάλη γρουσουζιά τα έχει, σε καμία περίπτωση πλούτο.

Δημοσ.

Πήγαινε σε ένα μαγαζί με φτυάρια, ζωοτροφές και γενικά τέτοια είδη και ζήτα λίγο μαλαθείο. Αυτό το ρίχνεις στο σημείο που έρχονται τα μυρμήγκια. Λίγο, ε, όχι κάνα τσουβάλι. Μετά δε ξαναπατάνε.

Το μαλάθειο νομίζω έχει χάσει την έγκρισή του και είναι σκόνη δηλαδή δύσκολο να εφαρμοστή χωρίς ο αέρας να μην την παρασύρει σε όλο το σπίτι.

Μεγάλη προσοχή με αυτό.

Δημοσ.

Βρε παιδιά. Τα μυρμήγκια πάνε όπου υπάρχει χωματάκι και γενικά φαγητό, γλυκό ζάχαρη.

Δεν ειναι όπως η κατσαριδα που εμφανίζεται από το πουθενά.

Κάνε μια γενική καθαριότητα στο σπίτι. Ανοιξε τα ντουλάπια σου και δες τα τρόφιμα μην ειναι κάτι ανοιχτό.

Οσες φορές ειχα προβλημα με μυρμήγκια κάτι είχα παραλείψει να κοιτάξω.

Αν σε διώχνει το μυρμήγκι που να δεις τι σου κάνει η κατσαριδα :P

Επισκέπτης
Δημοσ.

Βρες την τρύπα που πηγαινοέρχονται, βάλε μια αραχνούλα εκεί και άφησε την φύση να κάνει το θαύμα της

Δημοσ.

Η μάνα μου λέει ότι τα μυρμήγκια σε "διώχνουν" από το σπίτι. Και πράγματι, κάθε φορά που έβρισκα μυρμήγκια μέσα στο σπίτι, μετά από λίγο καιρό έφευγα από αυτό το σπίτι. Μεγάλη γρουσουζιά τα έχει, σε καμία περίπτωση πλούτο.

τοτε το βλεπει με την μιζερη πλευρα :-D

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

θα τρελαθω!καθε μερα στο γραφειο μου εμφανιζονται 1-2 μυρμηγκια.χθες τα σηκωσα ολα γυρω απο το γραφειο και το εκανα κουκλα αλλα παλι σημερα ειδα ενα.α ρε αχρηστα ε ρε και να βρω απο που ερχεστε θα γινει ο τριτος παγκοσμιος!

explode.gif

υποπτευομαι το πραθυρο που εχω διπλα στο γραφειο και ρωταω:εχω ακουσε οτι αμα κανω μια γραμμη απο κοιμωλια δεν τη περνανε.αυτη η κιμωλία ειναι η απλη απο μαυροπίνακα ή ειδικη?

Δημοσ.

απορώ που βρίσκεται τα μυρμήγκια..

εγω ποτέ δεν σκουπίζω το δωμάτιο μου , ειναι γεμάτο σκόνη , ψίχουλα και οτι μπορείς να φανταστείς απο πέρσι και ποτέ δεν είδα μυρμηγκιά (εκτός απο ενα ποντίκι πριν καιρό αλλα αυτό είχε μπει κατά λάθος επειδή μένω σε ισόγειο και ο κήπος είναι 2-3 μέτρα απο την πόρτα μου).

θυμάμαι μικρός είχα δει κάτι μυρμηγκιά στο μπαλκόνι οταν το έπλενε η μάνα μου και τα έπαιρνα προσεκτικά με ενα χαρτί (τους το έβαζα μπροστά και ανέβαιναν) και τα πήγαινα στον κήπο).

Δημοσ.

απορώ που βρίσκεται τα μυρμήγκια..

εγω ποτέ δεν σκουπίζω το δωμάτιο μου , ειναι γεμάτο σκόνη , ψίχουλα και οτι μπορείς να φανταστείς απο πέρσι και ποτέ δεν είδα μυρμηγκιά (εκτός απο ενα ποντίκι πριν καιρό αλλα αυτό είχε μπει κατά λάθος επειδή μένω σε ισόγειο και ο κήπος είναι 2-3 μέτρα απο την πόρτα μου).

Θα σιχαίνονται μάλλον. :-D

Δημοσ.

τι πράγμα να σιχαίνονται ?

Την σκόνη, τα ψίχουλα, το ό,τι μπορείς να φανταστείς που υπάρχει μέσα στο σπίτι σου και έχει μαζευτεί τον τελευταίο χρόνο που έχεις να καθαρίσεις, ίσως κι εσένα που ζεις εκεί μέσα, μπάνιο τουλάχιστον κάνεις; Ή περιμένεις τις διακοπές να κάνεις στη θάλασσα; :P

Δημοσ.

υποπτευομαι το πραθυρο που εχω διπλα στο γραφειο και ρωταω:εχω ακουσε οτι αμα κανω μια γραμμη απο κοιμωλια δεν τη περνανε.αυτη η κιμωλία ειναι η απλη απο μαυροπίνακα ή ειδικη?

Χαχ. Το εχω κανει αυτο το πειραμα πριν καμια 25ρια χρονια. Σκονη απλης κιμωλιας τοποθετημενη ως ενας μακρυς λοφος(ως προς το μεγεθος των μυγμηγκιων) ωστε να μην μπορουν να διασχισουν εναν κλασικο δρομο που διεσχιζαν συνηθως. Το πρωτο μυρμυγκι που την αγγιξε δεν του αρεσε. Απο οτι ειχα δει κολλουσε στις κεραιες και στο κεφαλι του και το ενοχλουσε. Ειχε πολυ πλακα να το βλεπεις να καθαριζεται ενοχλημενο. Μετα ομως μαζευτηκαν και άλλα και παλι το ιδιο.

Ομως για να μην τα πολυλογω, καποιο μυρμηγκι ηρωας παντα βρισκοταν(γιατι το εκανα 3-4 φορες) που περνουσε χαλωντας τον λοφο και κανοντας τον λοφισκο. Με καποιον τροπο επικοινωνιας ακομα περισσοτερα μυρμηγκια καταλαβαιναν οτι απο εκεινο το σημειο που υπηρξε ορυγμα του λοφου και ετσι περνουσαν απο εκει και η κιμωλια απομακρυνονταν σχεδον τελειως.

Αυτο για τα κλασικα Ελληνικα μαυρα μυρμηγκια, μεσαιου μεγεθους σχετικα μεγαλου, που ειναι σχετικα αργα και που δεν τρωνε συνηθως σαρκα(απο το βασιλειο των ζωων) αλλά φυτικες τροφες.

Γιατι οταν το δοκιμασα στα μεγαλα κοκκινα μυρμηγκια με τα μεγαλα ποδια και που τρεχουν σαν τρελα, που τρεφονται με σαρκα, η κιμωλια δεν ηταν εμποδιο καν αοφυ την υπερπηδησαν για πλακα.

Δημοσ.

Την σκόνη, τα ψίχουλα, το ό,τι μπορείς να φανταστείς που υπάρχει μέσα στο σπίτι σου και έχει μαζευτεί τον τελευταίο χρόνο που έχεις να καθαρίσεις, ίσως κι εσένα που ζεις εκεί μέσα, μπάνιο τουλάχιστον κάνεις; Ή περιμένεις τις διακοπές να κάνεις στη θάλασσα; :P

μα δεν είπα οτι έχω σκόνη και ψίχουλα μέσα στο σπίτι μου , μόνο στο δωμάτιο μου έχω, το υπόλοιπο ειναι ελεύθερη ζώνη για όλους και το καθαρίζουν. Μπάνιο κάνω δυο ή και τρεις φορές την μέρα (τώρα το καλοκαίρι τρεις) και ειμαι πάντα πεντακάθαρος , δεν σε καταλαβαίνω.

στην θάλασσα αποφεύγω να μπαίνω γιατι ειναι βρώμικη , έχει κολοβακτηρίδια , καρχαρίες και καβούρια που τα σιχαίνομαι .

στο θέμα μας τώρα. Πιστευω πως ειναι καθαρά θέμα με το κάρμα το γεγονός οτι έχετε πρόβλημα με τα μυρμήγκια. Μήπως , λέω τώρα εγώ... βασανίζατε μυρμήγκια οταν ήσασταν μικροί ?.

Δημοσ.

Μωρέ να το δεχτώ πως έρχονται απέξω, αλλά στον πρώτο όροφο;

Πριν ένα χρόνο, ανέβαιναν στο μπαλκόνι μας στον 3ο όροφο, μέχρι που βρήκα τη φωλιά τους στον κήπο και τη γέμισα με "Γη Διατόμων"...

Δημοσ.

βρείτε το σημείο που ανεβαίνουν και το σημείο εισόδου στο σπίτι και ψεκάστε τακτικά ...

ΜΗΝ ΨΕΚΑΖΕΤΕ μέσα στο σπίτι, δεν έχει νόημα.

Απέξω έρχονται..

Αν δεν προσέξετε θα γεμίσουν ντουλάπια-συρτάρια και πάει λέγοντας..

Γενικά είναι υποχρεωτικός ο ψεκασμός από εγκεκριμένο τεχνικό στις πολυκατοικίες 2 φορές το χρόνο (στους κοινόχρηστους χώρους).

για ποντίκια - κατσαρίδες - μυρμήγκια κλπ..

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι τα εξαλείφουν κιόλας.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...