fadomarios Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 τι πως συντάσσομαι με αυτό; δείχνει πως παίζουν τα html 5 sites στο ipad. Άσχημα ως φαίνεται.. Μπορούσες αντί να παραθέσεις ένα utube,να πεις την άποψή σου,τεκμηριώνοντάς τη κατα το δοκούν. και -1 στο βιντεο, φαντάσου να σχολίαζα κιόλας Αν σχολίαζες,από μένα τουλάχιστον θα γλύτωνες την αρνητική.Απ' τους άλλους δεν ξέρω,μία ψήφο έχω διαθέσιμη. Κοίτα,πολλές φορές δημιουργείται η κακώς εννούμενη εντύπωση ότι όλοι είναι ενημερωμένοι για τις τελευταίες (εσωτερικές σας) τεχνικές επικοινωνίας.Ε,δεν προλαβαίνουμε όλοι...
Freakster Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 και ξανά, τι να τεκμηριώσω; έχω κανένα ipad στα χέρια μου να το δοκιμάσω να πω την στοιχειοθετημένη άποψη μου; ενα βιντεακι δυο λεπτών με επεξηγηματικό τίτλο παρέθεσα, ρίξε όσες αρνητικές θες αν βαριέσαι να διαβάσεις τον τίτλο του βίντεο.
Nomedor Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 Για να μη λέμε ότι μας κατέβει υπάρχει άραγε κανένας που να γνωρίζει πραγματικά αν προσφέρει όντως το HTML5 ταχύτητα σε σχέση με το flash στην πράξη!!!!!!! Μερικά άρθρα που έχω διαβάσει εγώ πάντως δεν το υποστηρίζουν. Θυμάμαι κάποτε που γράφανε προγραμματάκια σε assembly για να κάνουν επίδειξη ικανοτήτων οι προγραμματιστές, πόσο να έχουμε απομακρυνθεί τα προγράμματα από την άμεση επαφή με τη "μηχανή" για χάρη της ευκολίας άραγε;
Super Moderators billdanos Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 Super Moderators Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 Για να μη λέμε ότι μας κατέβει υπάρχει άραγε κανένας που να γνωρίζει πραγματικά αν προσφέρει όντως το HTML5 ταχύτητα σε σχέση με το flash στην πράξη!!!!!!! Μερικά άρθρα που έχω διαβάσει εγώ πάντως δεν το υποστηρίζουν. Θυμάμαι κάποτε που γράφανε προγραμματάκια σε assembly για να κάνουν επίδειξη ικανοτήτων οι προγραμματιστές, πόσο να έχουμε απομακρυνθεί τα προγράμματα από την άμεση επαφή με τη "μηχανή" για χάρη της ευκολίας άραγε; Νομίζω πως είναι αρκετά νωρίς ακόμη για να το συγκρίνεις άμεσα με το flash! Προφανώς όμως δεν θα είναι και κάτι εντελώς ανώδυνο για το μηχάνημα, όπως το browsing ας πούμε!
digekas Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 Για να μη λέμε ότι μας κατέβει υπάρχει άραγε κανένας που να γνωρίζει πραγματικά αν προσφέρει όντως το HTML5 ταχύτητα σε σχέση με το flash στην πράξη!!!!!!! Μερικά άρθρα που έχω διαβάσει εγώ πάντως δεν το υποστηρίζουν. Θυμάμαι κάποτε που γράφανε προγραμματάκια σε assembly για να κάνουν επίδειξη ικανοτήτων οι προγραμματιστές, πόσο να έχουμε απομακρυνθεί τα προγράμματα από την άμεση επαφή με τη "μηχανή" για χάρη της ευκολίας άραγε; http://www.readwriteweb.com/archives/does_html5_really_beat_flash_surprising_results_of_new_tests.php http://www.themaninblue.com/writing/perspective/2010/03/22/ Αν και είναι σχετικά παλιά (2 μηνών). Την άμεση επαφή με την μηχανή την έχασαν όχι τόσο για χάρη της ευκολίας όσο για λόγους συμβατότητας. Αν στραφεί η adobe στο opencl θα δούμε πράγματα και θαύματα.
Nomedor Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 Προφανώς όμως δεν θα είναι και κάτι εντελώς ανώδυνο για το μηχάνημα, όπως το browsing ας πούμε! Έχεις δίκιο σε αυτό, δεν μπορεί ένα κείμενο και δυο φωτογραφίες να είναι το ίδιο με δυναμικά εφέ και κολπάκια όσο καλογραμμένο να είναι κάτι. Την άμεση επαφή με την μηχανή την έχασαν όχι τόσο για χάρη της ευκολίας όσο για λόγους συμβατότητας. Πολύ σωστή και αυτή η άποψη αλλά έχει πολύ μεγάλη σημασία η ευκολία, θυμάμαι κάποτε, κάποιοι δοκίμασαν να φτιάξουν παιχνίδι σε assembly 3d και καλά, είχαν βγάλει και demo και πήγαινε κομμάτια ακόμα και σε αρχαία για εκείνη την εποχή μηχανήματα. Tο παιχνίδι δεν ολοκληρώθηκε ποτέ από ότι θυμάμαι.
digekas Δημοσ. 4 Μαΐου 2010 Δημοσ. 4 Μαΐου 2010 Πολύ σωστή και αυτή η άποψη αλλά έχει πολύ μεγάλη σημασία η ευκολία, θυμάμαι κάποτε, κάποιοι δοκίμασαν να φτιάξουν παιχνίδι σε assembly 3d και καλά, είχαν βγάλει και demo και πήγαινε κομμάτια ακόμα και σε αρχαία για εκείνη την εποχή μηχανήματα. Tο παιχνίδι δεν ολοκληρώθηκε ποτέ από ότι θυμάμαι. Αυτό θέλει και ο Jobs, να τρέχουν native οι εφαρμογές και όχι μέσω ενός κλειστού player o οποίος από την φύση του σαν διερμηνέας είναι αναγκασμένος να έχει μία καθυστέρηση στην απόκρισή του και επιπλέον να είναι αργός λόγω της κακής σχεδίασης και υλοποίησής του. Από την άλλη οι προγραμματιστές πλέον θέλουν εργαλεία που να κάνουν την ζωή τους πιο εύκολη, δεν πρόκειται να γράψουν χιλιάδες σελίδες κώδικα για κάτι που ήδη έχει ένα api και που αύριο μεθαύριο ο πολυσέλιδος κώδικάς τους δεν θα τρέχει πχ σε νέες κάρτες γραφικών λόγω των αλλαγών που θα έχουν κάνει οι εταιρίες που όμως το υλικό αυτό θα λειτουργεί άψογα με api που υπήρχε. Η στροφή στο υλικό δεν είναι λύση. Καλύτερα στην υλοποίησή τους εργαλεία χρειάζονται ώστε να μην χρειαστεί να ανακαλυφθεί από την αρχή ο τροχός και αυτά τα εργαλεία πρέπει να είναι τυποποιημένα ώστε όποιος τα μαθαίνει να γνωρίζει ότι σε λίγους μήνες δεν θα είναι άχρηστα και θα αντικατασταθούν από άλλα νέα. Μια και ανάφερα τα πρότυπα, τα οποία για να είναι πλήρως αξιοποιήσιμα πρέπει να είναι ανοικτά, πάρτε σαν παράδειγμα το opencl και δείτε ποιες εταιρίες βρίσκονται πίσω από τη Khronos Group και ποιας η απουσία είναι τόσο μα τόσο έντονη και ηχηρή... αλλά έτσι είναι αυτά, έτσι έχει η υποκρισία... τα δικά σας, δικά μας, τα δικά μου, δικά μου και αυτό δεν ισχύει μόνο για την Μ$/adobe κλπ αλλά για όλες που από κάπου πρέπει να εξασφαλίσουν τα έσοδά τους, περιορίζοντας τόσο τις επιλογές των προγραμματιστών αλλά προπάντων του κόσμου.
PappouC_ALeXi5 Δημοσ. 4 Μαΐου 2010 Δημοσ. 4 Μαΐου 2010 Όσα δίκια και να έχει ο Jobs τα χάνει με τις τακτικές που ακολουθεί. Κατά την γνώμη μου η ιστορία θα επαναληφθεί γιατί μυαλό δεν βάζει. γιατί τι έκανε παλιά και λες ότι ξανακάνει λάθος? απλά ειδα και από άλλους να το λένε και ρωτάω να μου πείτε να ξέρω μωρέ τι έγινε ty
digekas Δημοσ. 4 Μαΐου 2010 Δημοσ. 4 Μαΐου 2010 Μεγάλη ιστορία και οι περισσότεροι βαριούνται να διαβάζουν σεντόνια... δείτε καλύτερα την ταινία... http://www.imdb.com/title/tt0168122/
Nomedor Δημοσ. 4 Μαΐου 2010 Δημοσ. 4 Μαΐου 2010 Ξεκίνησαν ?????????? Apple to face antitrust probe over Flash-to-iPhone ban? Άλλο ένα δείγμα από flash... είχε δίκιο τελικά το Jobs [ame]http://www.youtube.com/watch?v=EbmnvikY0rg[/ame]
Tigran Δημοσ. 4 Μαΐου 2010 Δημοσ. 4 Μαΐου 2010 Τι εννοείς είχε δίκαιο; Εγώ μια χαρά τις βλέπω να τρέχουν τις εφαρμογές... όχι βέβαια ότι θα κάτσει κανείς να παίξει Flash games στο κινητό του, αλλά λέμε τώρα.
Nomedor Δημοσ. 4 Μαΐου 2010 Δημοσ. 4 Μαΐου 2010 Όσον αφορά επιδώσεις και touch ('οτι το flash δεν κάνει για touch).
Tigran Δημοσ. 4 Μαΐου 2010 Δημοσ. 4 Μαΐου 2010 Ε ναι. Σίγουρα οι εφαρμογές που έχουν βγει ως τώρα δεν κάνουν, αλλά τώρα με την υποστήριξη Flash από τα Android θα εμφανιστούν πολλές που θα είναι touch-friendly.
digekas Δημοσ. 4 Μαΐου 2010 Δημοσ. 4 Μαΐου 2010 (επεξεργασμένο) Ξεκίνησαν ??????????Apple to face antitrust probe over Flash-to-iPhone ban? Άλλο ένα δείγμα από flash... είχε δίκιο τελικά το Jobs http://www.youtube.com/watch?v=EbmnvikY0rg Δεν ξεκίνησαν τώρα, τουλάχιστον εδώ και ένα μήνα έχει προσφύγει στην FTC κάποιος κύριος ονόματι Threatt (εδώ ισχύει το : όποιος έχει το όνομα έχει και την χάρη ) σχετικά με την παραπληροφόρηση και την λανθασμένη εντύπωση που είχε δοθεί αρχικά που σε παρουσιάσεις φαινόταν το ipad να τρέχει flash σε διάφορες σελίδες. http://www.pcworld.com/article/188189/apples_ipad_marketing_sparks_complaint_to_ftc.html Το αν είχε δίκιο το ότι σήμερα ο flash player έχει προβλήματα με τις touchscreen, ναι αλλά θα διορθωθεί γρήγορα και ήδη υπάρχουν αρκετά παιχνίδια και εφαρμογές όπως βλέπουμε που λειτουργούν απροβλημάτιστα, οπότε αν και είχε δίκιο τότε, πολύ σύντομα θα πρέπει να αναθεωρήσει και από την στάση που έχει κρατήσει μέχρι σήμερα δεν νομίζω να έριξε τον εγωισμό του για να πληρώσει η google την προσαρμογή του flash στις touchscreen πόσο μάλλον τώρα που μέσω της FTC φαίνεται στον κόσμο η τακτική του να έχει και επίσημα (sic!) μία αρνητική χροιά... Edit: What people are telling the FTC about Google-AdMob Επεξ/σία 5 Μαΐου 2010 από digekas Για να αποφύγω το double-post...
tr3quart1sta Δημοσ. 5 Μαΐου 2010 Δημοσ. 5 Μαΐου 2010 λιγο ασχετο αλλα δεν ηξερα που να το βαλω... ελπιζω να το αντιμετωπισετε με χιουμορ...
Προτεινόμενες αναρτήσεις