varemarious Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 Καλημέρα και καλό μήνα σε όλους. (ελπίζω να είναι καλός) Χτες μου ήρθαν τα κομμάτια από το πλαίσιο για να φτιάξω τον υπολογιστή ενός φίλου.. Ξεκινάω την συναρμολόγηση όλα κανονικά δένω το κουτί τοποθετώ τη μητρική μετά μνήμες , επεξεργαστή κτλ... μέχρι που μπήκαν όλα πάνω.. σήμερα λοιπόν είπα να το τελειώσω και να το βάλω στο ρεύμα για να του βάλω τα windows .. αλλά δεν μου δείχνει εικόνα.. κάτι που με προβληματίζει είναι ότι δεν κάνει κάποιο μπιπ η μητρική .. επίσης όταν πατήσω το power για να ανάψει μετά αν το ξαναπατήσω για να σβήσει δεν σβήνει.. στη μητρική απάνω έχουμε το κλασικό 4πινο όπου παίρνει ρεύμα η μητρική.. εμένα η μητρική αυτή έχει 8πινο .. αλλά εμένα το τροφοδοτικό μου έχει μόνο 4πινο.. οπότε έχω συνδέσει μόνο τα 4 από τα 8 μήπως φταίει αυτό ; μνήμες είχα κάτι άλλες τις έβαλα δεν άλλαξε κάτι .. η κάρτα γραφικών τροφοδοτείται κανονικά ..
liopyr Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 Δεν νομίζω να παίζει ρόλο το 8πινο, τα 4 pin είναι απαραίτητα, τα υπόλοιπα προαιρετικά. (τουλάχιστον σε αρκετές συνθέσεις που έχει στήσει με παλιότερα psu). To beeper είναι συνδεδεμένο; H οθόνη είναι checked πως δουλεύει σωστά; Δοκίμασες άλλο καλώδιο και άλλη θύρα σύνδεσης; Bios reset; Aν κρατήσεις παρατεταμένα πατημένο το power button εξακολουθεί να μη σβήνει; Πες μας από τι parts αποτελείται. (ανάκριση, χεχ).
varemarious Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 ναι το ηχείο της μητρικής το έχω βάλει πάνω.. η οθόνη παίζει καθώς μέσω αυτής σας γράφω τώρα. δοκίμασα όλες τις θύρες της κάρτας γραφικών. bios reset δεν έχω κάνει .. (hardware reset φαντάζομαι) ναι το κρατάω παρατεταμένα και δεν σβήνει. AMD Phenom II X4 955 Sapphire 5770 SVGA Gigabyte GA-770TA-UD3 Apacher 4GB DDR3 Thermaltake 500W (μη με βασανίζεις άλλο θα ομολογήσω)
liopyr Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 Οκ, the tough way. Ξηλώνεις το σύμπαν από πάνω, (από περιφερειακά - ποντίκια - mouse μέχρι σκληρούς - pci συσκευές και μνήμες). Αφήνεις πάνω αυστηρά μόνο psu - κάρτα γραφικών, 1 dimm ram, cpu και monitor φυσικά, και ξαναδοκιμάζεις.
onty Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 Δοκιμασε να βαλεις στην καρτα γραφικων το 6πινο τροφοδοσιας
varemarious Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 Οκ, the tough way. Ξηλώνεις το σύμπαν από πάνω, (από περιφερειακά - ποντίκια - mouse μέχρι σκληρούς - pci συσκευές και μνήμες). Αφήνεις πάνω αυστηρά μόνο psu - κάρτα γραφικών, 1 dimm ram, cpu και monitor φυσικά, και ξαναδοκιμάζεις. Το έκανα δίχως αποτέλεσμα ...φαντάζομαι πως πρέπει να έχω πρόβλημα στη μητρική. Δοκιμασε να βαλεις στην καρτα γραφικων το 6πινο τροφοδοσιας μα φίλε μου εννοείτε ότι είναι επάνω το 6πινο της κάρτας γραφικών .. χωρίς αυτό δε παίζει.
varemarious Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 Γιατι στην μητρικη και οχι στην καρτα γραφικων? δε σε καταλαβαίνω εξήγησε μου καλύτερα αυτό που σκέφτεσαι
liopyr Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 Βασικά τα πάντα μπορεί να είναι. Αν έχεις άλλα parts και όρεξη να κάνεις τράμπες μέχρι να βρεις φταίει, κάντο. Αλλιώς ...πίσω. Κάνε και μια δοκιμή της απελπισίας, αποσύνδεσε τα pins του κουτιού πάνω στην μητρική, και δοκίμασε να το ανοίξεις βραχυκυκλώνοντας τα 2 pins (power) με ένα κατσαβίδι.
benign Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 Αν εκανες ολα αυτα που σου λενε και παλι εχεις προβλημα,απο εμπειρια η καπου στο κουτι κατι ακουμπα λαθος και εχεις στατικο η ο επεξεργαστης ειναι χαλασμενος. Κανε κατι ,ετσι για πλακα.Για κουνα λιγο το κουτι μηπως εχει μεινει καμμια βιδα μεσα και ακουσεις κανενα κλικ.Αν γινει αυτο ,περιμενε μετα απο λιγο και ξανακανε προσπαθεια.Βεβαια αυτο ειναι ελαχιστη πιθανοτητα,προσωπικα νομιζω οτι φταιει ο επεξεργαστης. Υπαρχει και η πιθανοτητα να μετεφερες στατικο ηλεκτρισμο στον επεξεργαστη για αυτο πρεπει καθε φορα που συνθετεις PC να γειωνεσαι σε καποιο μεταλο π.χ. καλοριφερ η να φορας αντιστατικα γαντια.Εγω ας πουμε εχω πολυ στατικο στο σωμα μου,παρα πολες φορες οταν ακουμπω το αυτοκινητο,η την καρεκλα που καθομαι στο PC ,στο γραφειο μου,με τιναζει ηλεκτρισμος.Τουλαχιστον 3-4 φορες την βδομαδα.
liopyr Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 Aν αποκλείσουμε την πιθανότητα λάθος συνδεσμολογίας πάντως, εγώ θα πόνταρα με σειρά πιθανοτήτων αρχικά σε ram, μετά σε gpu, και ακολούθως psu & mobo. DOA cpu παίζει να μην έχω πετύχει ποτέ.
benign Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 Μα φιλε liopyr υπαρχει τιποτε πιο ευκολο απο το να συνδεσει κανεις ram,gpu,psu,mobo?Και το παιδι απο αυτα που ειπε ξερει να σεταρει.Εκτος αν εννοεις να εχουν ελαττωμα οποτε εκει συμφωνω οτι ειναι πολυ πιθανο με την σειρα που ειπες.DOA cpu μου ειχε τυχει το 2009, 2 φορες σε 15 συστηματα που εφτιαξα.Και τις 2 φορες ηταν AMD. Αλλα ηταν διαφορετικη περιπτωση απο του φιλου.Το συστημα ανοιγε αλλα ειχε τρελλαθει στις μπλε οθονες θανατου. EDIT Σορυ τωτα καταλαβα τις λες,αν εξαιρεσουμε την περιπτωση λαθος συνδεσης,οκ ναι εχεις δικιο ειναι καπως πιθανοτερο.
varemarious Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 επειδή έλειπα λόγω δουλειάς .. και επέστρεψα πριν απο λίγο .. θα σας πώ μερικά πράγματα .. όπως ότι γνωρίσω για τον στατικό ηλεκτρισμό οπότε φροντίζω να γειώνομαι ..πάντα πριν την συναρμολόγηση ενός υπολογιστή. οι μνήμες δεν είναι καθώς έβαλα διαφορετικές μνήμες σε όλα τα σλοτ.δίχως αποτέλεσμα για την κάρτα γραφικών δεν είμαι σίγουρος αλλά θα το τεστάρω εντός ολίγου.. αν και δε νομίζω διότι αν έβρισκε σφάλμα υλικού θα βάραγε τα καταραμένο beeper το οποίο τηρεί σιγή ιχθύος . τείνω προς την μητρική ,,δεν ξέρω πιστεύω όπως είπατε και παραπάνω ότι αν ήταν ο επεξεργαστής θα ξεκίναγε αλλά θα είχε κάποια προβλήματα τα οποία θα φαινόντουσαν. αφού θα λειτουργούσε. κάτι το οποίο δεν έχω δοκιμάσει ακόμα είναι να βγάλω το board εντελώς να το βάλω στο γραφείο μήπως και ακουμπάει κάπου στο κουτί ..(για ξεκρέμαστη βίδα απλά δεν ... το pc είναι καθαρό)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.