bluesattack Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 Εχω ενα προβλημα με το pc μου βρε παιδια και χρειαζομαι τα φωτα σας.. Παθαινει κατι παγωματα ξαφνικα (και αναγκαζομαι να κανω restart ) ,κατι κολληματα , και γενικα ψιλοσερνεται θα ελεγα (καλα αυτο δεν εγινε και ξαφνικα , αλλα εχει καποιο καιρο ) , δηλαδη στο ανοιγμα προγραμματων , σε παραλληλες εργασιες , μεχρι και στο view των προγραμματων απο το -> start... Ιους κλπ , δεν εχει το ελεγξα.Νεες συσκευες δεν εχω προσθεσει , ουτε καποιο νεο software (παρα αναβαθμισεις καποιων απο επισημα σαιτ) , καθως δεν εχω βαλει καινουργιους drivers κλπ .Επισης θερμοκρασιες, ρευματα δειχνουν ενταξει (απο το everest παντα ) Εχω την υποψια οτι ειναι θεμα hardware , κατι αργοπεθαινει ..αλλα τι να πρωτοελεγξω ? [Επισης εβαλα καποιο στιγμη εναν αλλο παλιο σκληρο -κλωνο και δεν ειδα βελτιωση.Αρα μαλλον δεν ειναι σκληρος , (αν και συντομα θα αντικατασταθει με καποιον πιο γρηγορο )} Και η ερωτηση .Υπαρχει καποιο προγραμμα που να τσεκαρει (με ασφαλεια ) cpu ,motherboard , καρτα γραφικων κλπ, ευκολο στη χρηση ακομα και εναν αρχαριο ? Να τσεκαρει δηλαδη ολα τα υπολοιπα πλην του σκληρου .. Κανουν δουλεια αυτα ? Καμμια αλλη ιδεα ?
STORM1978 Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 memtest για να τσεκαρεις τις μνημες σου, ποια μαρκα ειναι ο σκληρος σου; αν ειναι WD κατεβασε το WD Diagnostics για να τον ελενξεις αν ειναι samsung το αντιστοιχο κλπ, δες και το Hard Disk Sentinel για τον σκληρο κανει καλη δουλεια. μπορει παλι να ειναι και το τροφοδοτικο σου. βαλε κανενα intellburn test και στρεσαρε λιγο το μηχανημα και ταυτοχρονα κοιταξε τις θερμοκρασιες με το cpu-z και τις τασεις με το CPUID HWMonitor. λογικα θα ειναι το τροφοδοτικο.
cocoflop Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Δες στο Task Manager (Control + Alt + Delete) τον φόρτο CPU; Κανονικά πρέπει να βρίσκεται κατά μέσο όρο στο 0%. Πόσα processes τρέχεις; Εμένα αυτή την στιγμή είναι 43 (μαζί με τον Mozilla ) Βλέπεις κάποιο process να τρώει μνήμη ή CPU (εκτός από το System Idle Process). Ένα πάρα πολύ γρήγορο είναι να κατεβάσεις τα updates των windows. Εάν δεν γίνει τίποτα τότε πρέπει να κάνεις αναβάθμιση του BIOS. Εάν ούτε αυτό βοηθήσει τότε σίγουρα να λάβεις υπ όψη την επανεγκατάσταση του λειτουργικού συστήματος. Εάν δεν γίνει εντελώς τίποτα, τότε περνάς σε φάση τεσταρίσματος του υλικού. Τέσταρε μια μια τις μνήμες (πρώτα το ένα Chip μετά το άλλο) εάν είναι δυνατόν. Δηλαδή εάν έχεις 4 GB μνήμης, ξεκίνα το PC με 2 GB. Εάν υπάρχουν κολλήματα, τότε δοκίμασε άλλη κάρτα γραφικών (ζήτα από κάποιον φίλο σου βοήθεια ένα δεν έχεις έξτρα). Εάν δεν γίνει τίποτα τότε το επόμενο βήμα είναι επανεγκατάσταση του λειτουργικού συστήματος σε άλλο σκληρό δίσκο. Τώρα μου τελείωσαν οι ιδέες... Θα είναι πάρα πολύ δύκολα ένα δεν γίνει η δουλειά σου.
washcloud Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Πριν αρχίσεις να κάνεις μεταμοσχεύσεις και σκαναρίσματα με Άνθρακα 14, πάνε στο Device Manager, και τσέκαρε στις ιδιότητες των IDE ATA/ATAPI controllers, τις ιδιότητες και των 2 καναλιών (Primary & Secondary), κι αν στο Advanced Settings tab δεις στο Current Tranfer Mode, είτε του Device 0, είτε του Device 1, ν' αναφέρεται PIO Mode ,,, κατά πάσα πιθανότητα εδώ είσαι (και πόσταρε σχετικά για να παμ' παρακάτ').
bluesattack Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 Δες στο Task Manager (Control + Alt + Delete) τον φόρτο CPU; Κανονικά πρέπει να βρίσκεται κατά μέσο όρο στο 0%. Eλαχιστη χρηση Εάν δεν γίνει τίποτα τότε πρέπει να κάνεις αναβάθμιση του BIOS. Δεν εχω κανει αλλα επανεφερα το συστημα (λειτουργικο ) με το αcronis , εκει που ολα λειτουργουσαν αψογα με αυτο το bios,και με τις ιδιες συσκευες (δεν αλλαξα τιποτα) Εάν υπάρχουν κολλήματα, τότε δοκίμασε άλλη κάρτα γραφικών (ζήτα από κάποιον φίλο σου βοήθεια ένα δεν έχεις έξτρα). Το φοβαμαι κατι τετοιο.Ειχα ριξει τις στροφες του ανεμιστηρα για πολυ καιρο (δεν το θυμομουν καν ...)για να μην κανει θορυβο , μια που ουσιαστικα το χρησιμοποιουσα το pc μονο για σερφαρισμα και μουσικη.Φοβαμαι μηπως επαθε κατι.Και επειδη δεν ειναι ευκολο να βρω αλλη καρτα για δοκιμες , υπαρχει κανα καλο software για εντοπισμο βλαβης ? Εστω πρωτων ενδειξεων , ωστε να την παω για σερβις αν ειναι... .................. ---------- Προσθήκη στις 01:37 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 01:37 ---------- Πριν αρχίσεις να κάνεις μεταμοσχεύσεις και σκαναρίσματα με Άνθρακα 14, πάνε στο Device Manager, και τσέκαρε στις ιδιότητες των IDE ATA/ATAPI controllers, τις ιδιότητες και των 2 καναλιών (Primary & Secondary), κι αν στο Advanced Settings tab δεις στο Current Tranfer Mode, είτε του Device 0, είτε του Device 1, ν' αναφέρεται PIO Mode ,,, κατά πάσα πιθανότητα εδώ είσαι (και πόσταρε σχετικά για να παμ' παρακάτ'). Απο εδω ειμαστε ενταξει...
bluesattack Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 Η καρτα γραφικων εχει 70+ C idle... Eνταξει δεν εχει και φοβερο εξαερισμο το κουτι, ειναι και σχεδον κολλητα με την καρτα ηχου..αλλα πολυ δεν ειναι ? Τι κανουμε τωρα ? Μπορει να φταει αυτο ?
washcloud Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 ...κι εμένα δε μου φαίνεται λίγο (ειδικά για idle) - αλλά υψηλή θερμοκρασία = πάγωμα της οθόνης (κολλάνε τα windows ουσιαστικά). Αυτό μόνο. Τα σουρσίματα, καμμία σχέση. Δοκίμασε πάντως να βάλεις ακόμα κι έναν ΚΑΝΟΝΙΚΟ ανεμιστήρα, να χτυπάει στ' ανοιχτό κουτί, και κόψε συμπεριφορά, παρακολουθώντας αν πέσει η θερμοκρασία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.