Προς το περιεχόμενο

Ποια γλωσσα προγραμματισμου μου προτεινετε;

cxmgp

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

VB.NET (δεν αναφέρομαι σε απλή VB6) και C#.NET δεν έχουν καμία διαφορά εκτός από τον τρόπο που γράφονται.

Επίσης όσοι έχουν δει το νέο συντακτικό της VB.NET στο VS2010 ακόμα και εκεί είναι όμοιες πλέον. Αν γνωρίζεις την μία και σου ζητήσουν να γράψεις στην άλλη, (VB.NET/C#.NET) δεν είναι και τόσο δύσκολο.

Τώρα σχετικά με τον OP.

VS2010 (ανεξάρτητα γλώσσας ακόμα και αν είναι F#) και Silverlight 4 (Expression Blend 4) είναι τα βασικά. Με το SL είσαι πάνω από τα μισά του δρόμου για WCF/WPF (βέβαια ισχύει και το ανάποδο)

Και κλείνω λέγοντας. Ξεκολλήστε με την VB. Στην .ΝΕΤ μορφή της είναι καθαρά αντικειμενοστραφής και ισάξια με όλες τις λοιπές γλώσσες του VS.

• Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Δηλώνω ψιλοάσχετος με τις γλώσσες προγραμματισμού οπότε μερικές απορίες:

* Ποια γλώσσα είναι καλύτερο συμπλήρωμα της PHP? Να πω τι εννοώ μπας και μπορείτε να βοηθήσετε. Αναγκαστικά έχω ξεκινήσει να ασχολούμαι με την PHP για να χειρίζομαι βάση δεδομένων αλλά φαντάζομαι θα πρέπει να μάθω να χρησιμοποιώ και άλλη μία (σαν την HTML?). Που να στραφώ?

* Ποιες οι διαφορές των C#, C++, C?

Δημοσ.

Η σύγκριση περί γλωσσών μου θυμίζει ένα παράδειγμα που μας έλεγαν στην σχολή.

"Τα πορτοκάλια είναι λίγο ξινά, αλλά τα μήλα είναι κόκκινα."

Όπως βλέπετε το παραπάνω επιχείρημα δεν στέκει, ένας καθηγητής μου έλεγε: "Εάν θες να φτιάξεις μηλόπιτα, χρησιμοποίησε μήλα."

Παρακάτω αναγράφω μια εμπειρική μεθοδολογία για την επιλογή μιας γλώσσας. Όχι ότι είναι η καλύτερη επεξήγηση αλλά νομίζω πως είναι αντικειμενική και δίκαιη.

Που και πως θα χρησιμοποιηθεί η γλώσσα (εκμάθηση/ακαδημαϊκά/επαγγελματικά);

Όταν βρούμε την χρήση, τότε βρίσκουμε το πρόβλημα που θέλουμε να επιλύσουμε. Γενικά είναι ασκήσεις-αλγόριθμοι ή βιβλιοθήκες-εφαρμογές.

Με ασκήσεις-αλγόριθμους δεν ζητάμε πολλά, λίγα βασικά πραγματάκια.

Για βιβλιοθήκες ή εφαρμογές όμως έχουμε άλλα κρητήρια. Τι θα κάνει η βιβλιοθήκη/εφαρμογή;

Οι κατηγορίες προγραμμάτων ενδεικτικά στο sourceforge

http://sourceforge.net

Μόλις βρούμε το είδος και την χρήση που μας ενδιαφέρει, τότε πρέπει να βρούμε και τον προορισμό.

Που προορίζεται να λειτουργήσει το πρόγραμμα;

Σε Linux server; Σε PS3; Σε Windows με Ageia PhysX; Θα είναι cross platform; Στο iPhone;

Μόλις αποφασίσουμε τον προορισμό, τότε εξετάζουμε τα τεχνικά/νομικά/στρατηγικά/οικονομικά/μαρκετινίστικα.

Ποιό είναι project; Τι απαιτήσεις έχει; Τι τεχνολογικές απαιτήσεις έχει; Τι βιβλιοθήκες έχουμε διαθέσιμες; Ποια γλώσσα είναι συμβατή με τα API και τα SDK που θα χρησιμοποιήσουμε; Τι άδεια χρήσης έχουν τα SDK και τα API;

Σίγουρα ούτε καν έξυσα την επιφάνεια, ίσα ίσα είδαμε πόσο πολύπλοκα είναι τα πράγματα για την επιλογή μιας γλώσσας.

Το συμπέρασμα είναι πως ο καθένας μπορεί να επιλέξει ότι θέλει, ανάλογα με το ενδιαφέρον του. :-D

Δημοσ.

Σε καμια περιπτωση vb.net

Αν πας σε .net τοτε μονο c#.

Τα resources (βιβλια και internet) ειναι εδω και χρονια στο 1 προς 10 υπερ της c#.

Δημοσ.

Γνωρίζοντας την μία, δεν σημαίνει δεν μπορείς να διαβάσεις βιβλίο/πηγή της άλλης, αν δεν γνωρίζεις την γλώσσα παπαγαλίστικα.

Δημοσ.

Γνωρίζοντας την μία, δεν σημαίνει δεν μπορείς να διαβάσεις βιβλίο/πηγή της άλλης, αν δεν γνωρίζεις την γλώσσα παπαγαλίστικα.

Δημοσ.

Αν και προσωπικά προτιμώ τη C++, η ελληνική αγορά εργασίας έχω την αίσθηση ότι ζητάει C# και Java.

Προσοχή: αναφέρομαι σε ΓΛΩΣΣΑ και όχι σε toolkit/framework κλπ. Εάν μιλήσουμε για το δεύτερο, προτιμώ C++/Qt αλλά έχω την αίσθηση ότι η αγορά εργασίας ζητάει C#/.NET και Java/swing.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...