Προς το περιεχόμενο

Αμοιβή δικηγόρου

katrinara

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας.

Θα ήθελα να θέσω το εξής θέμα:

Μια φιλη μου ειχε καποια κτηματα κ τα πουλησε για 500.000 ευρω. Ο δικηγορος της κρατησε για αμοιβη το 25% των χρηματων αυτων. Μου φανηκαν υπερβολικα σαν αμοιβη κ θελω να μαθω αν την κοροιδεψε η απλως τοσο παει η αμοιβη της.

Ποσο ειναι το ελαχιστο που επρεπε να ζητησει (βασει νομου)?

Ευχαριστω κ περιμενω απαντηση αν κάποος γνωρίζει...

• Απαντ. 73
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

δλδ ο δικηγόρος πήρε 125,000 ευρώ σαν αμοιβή επειδή μεσολάβησε στην πώληση των κτημάτων..!?

fuck

λογικά η φίλη σου είχε συμφωνήσει απο την αρχή για το ποσο/ποσοστό αμοιβής επι της πώλησης..

Δημοσ.

ακριβως.. τοσα πηρε αλλα με την αμοιβη του πληρωσε κ τον μεσιτη για την δουλεια του.. (ποσα ποια να πηρε κ αυτος?)

Μου φανηκαν παρα πολλα λεφτα.

Σιγουρα την εκλεψε της το λεω αλλα πιστευει οτι κ λιγα πηρε !!!!

Μα ειναι δυνατον?

Δημοσ.

ε πόσο να πήρε ο μεσίτης.. άντε κανα 25αρι χιλιάρικα. δλδ έμεινε ενα κατοσταρικο στον δικηγόρο. φαίνονται υπερβολικά τα ποσά αλλα δεν είμαι δικηγόρος οπότε μη σου πω κάτι που θα είναι λάθος. όταν μπεί κάποιος με δικηγορικές γνώσεις θα σου απαντήσει..

Δημοσ.

για να ζητησε τοσα σιγουρα θα πηρε 6ψηφια αμοιβη.

υποψιν οτι τα κτηματα ειναι στην κρητη.

η συνεργασια εγινε απο δικηγορο στην θεσσαλονικη κ μεσιτη στη κρητη..

Δημοσ.

η αμοιβη του μεσιτη παντως ειναι 2% (δλδ 10.000ε στη συγκεκριμενη περιπτωση)

με τους δικηγορους δεν ξερω τι ισχυει αλλα το ποσό ακουγεται εξωφρενικο!

Δημοσ.

μας δουλεύετε ρε παιδιά τι πάει να πει την κορόιδεψε, δλδ δεν τον ρώτησε ποια θα είναι η αμοιβή του πριν του αναθέσει τη δουλειά?

anyway προφανώς είναι υπερβολικό το ποσό εάν είναι όλα σωστά και νόμιμα, αν δεν είναι όμως τότε σου ζητάει όσα θέλει ο άλλος

Δημοσ.

Σιγουρα θα τον ρωτησε (δεν το ξερω στα σιγουρα θα μαθω κ θα σας πω) απλα εγω θελω να της ανοιξω τα ματια κ να δει η ιδια οτι οντως ειναι υπερβολικο το ποσο που ζητησε...

Γιατι οταν τον ξαναχρειαστει στο μελλον να ξερει με τι ατομο εχει να κανει να συμβουλευτει κ αλλον δικηγορο...

Δημοσ.
η αμοιβη του μεσιτη παντως ειναι 2% (δλδ 10.000ε στη συγκεκριμενη περιπτωση)

με τους δικηγορους δεν ξερω τι ισχυει αλλα το ποσό ακουγεται εξωφρενικο!

Με μία πρόχειρη αναζήτηση στο google βρήκα το εξής:

[...]

Για αγοροπωλησίες άνω των 29.347 ευρώ είναι απαραίτητη η παράσταση των δικηγόρων πωλητή και αγοραστή. Η ελάχιστη νόμιμη αμοιβή στο κάθε συμβαλλόμενο ανέρχεται σε 1% για τα πρώτα 44.020 ευρώ και σε 0,5 % για ποσό έως 1.467.351 ευρώ. Ο αγοραστής επιβαρύνεται και με την αμοιβή του δικηγόρου του για τον έλεγχο των τίτλων .Οι αμοιβές των δικηγόρων μπορούν να διαφοροποιηθούν προς τα πάνω ανάλογα με την περίπτωση.

πηγή

Σύμφωνα και με τα όσα έχω ακούσει, τα ποσοστά αυτά φαίνονται οκ, χωρίς να βάζω και το χέρι μου στη φωτιά. Όπως και να έχει, 25% μου φαίνεται τρελό ποσοστό.

Δημοσ.

Ηταν ατυπη συμφωνια η εγινε εγγραφως και με τα σχετικα?Αν τα φορολογησε τοτε του φευγει ακομα ενα μεγαλο μερος απο τα 125.

Δημοσ.
ακριβως.. τοσα πηρε αλλα με την αμοιβη του πληρωσε κ τον μεσιτη για την δουλεια του.. (ποσα ποια να πηρε κ αυτος?)

Μου φανηκαν παρα πολλα λεφτα.

Σιγουρα την εκλεψε της το λεω αλλα πιστευει οτι κ λιγα πηρε !!!!

Μα ειναι δυνατον?

Μηπως η φιλη σου χανει απο καπου?

Δημοσ.

χαχα αυτο της ειπα κ γω κ για αυτο εθεσα αυτο το θεμα να τα διαβασει κ η ιδια οτι κατι δεν παει καλα με αυτον τον δικηγορο..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...