Προς το περιεχόμενο

[VB] Combobox και External File

Zephyros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά,

Λοιπόν!Έχω φτιάξει ένα mini radio σε Visual Studio και το προβλημά μου είναι ότι έχω βάλει το Combobox και έχω κάνει την εξής "πατατιά":

>
    If Combobox1.Text = "Radio 1" Then
           MediaPlayer.URL = "www.radio1url.com"
       ElseIf Combobox1.Text = "Radio 2" Then
           MediaPlayer.URL = "www.radio2url.com"
       End If

Με αποτέλεσμα :

1)Στην περίτπωση της αναβάθμισης να κάθομαι να περνάω με τις ώρες elseif.

2)Να μην μαθαίνω VB.

Όμως θέλω (για λόγους χρηστικότητας) αυτό το combobox να "τραβάει" items από ένα εξωτερικό αρχείο (στην προκειμένη περίπτωση ένα txt ή κατά προτίμηση αρχείο με δικιά μου κατάληξη - αν γίνεται αυτό- που θα περιέχει τους σταθμούς και τα URL τους

ΠΧ.της μορφής

"Freedom FM" >>> "URL HERE";).

Αν φτιάξω db αρχείο στην Access,λέτε να μπορώ να τραβήξω από εκεί?Και ας υποθέσουμε ότι φτιάχνω μια DB με τα ονόματα και τα URL δίπλα,ποιός είναι ο κώδικας να το τα τραβήξω στο combobox?Εγώ πότε θα γίνω μάνα?Τους αριθμούς του τζόκερ,τους έχει κανείς?:-D

Νομίζω αρκετά σας κούρασα,ευχαριστώ πολύ! :o

Δημοσ.
Καλησπέρα παιδιά,

Λοιπόν!Έχω φτιάξει ένα mini radio σε Visual Studio και το προβλημά μου είναι ότι έχω βάλει το Combobox και έχω κάνει την εξής "πατατιά":

>
    If Combobox1.Text = "Radio 1" Then
           MediaPlayer.URL = "www.radio1url.com"
       ElseIf Combobox1.Text = "Radio 2" Then
           MediaPlayer.URL = "www.radio2url.com"
       End If

Με αποτέλεσμα :

1)Στην περίτπωση της αναβάθμισης να κάθομαι να περνάω με τις ώρες elseif.

2)Να μην μαθαίνω VB.

Όμως θέλω (για λόγους χρηστικότητας) αυτό το combobox να "τραβάει" items από ένα εξωτερικό αρχείο (στην προκειμένη περίπτωση ένα txt ή κατά προτίμηση αρχείο με δικιά μου κατάληξη - αν γίνεται αυτό- που θα περιέχει τους σταθμούς και τα URL τους

ΠΧ.της μορφής

"Freedom FM" >>> "URL HERE";).

Αν φτιάξω db αρχείο στην Access,λέτε να μπορώ να τραβήξω από εκεί?Και ας υποθέσουμε ότι φτιάχνω μια DB με τα ονόματα και τα URL δίπλα,ποιός είναι ο κώδικας να το τα τραβήξω στο combobox?Εγώ πότε θα γίνω μάνα?Τους αριθμούς του τζόκερ,τους έχει κανείς?:-D

Νομίζω αρκετά σας κούρασα,ευχαριστώ πολύ! :o

Ένα πρώτο βήμα που πρέπει να κάνεις είναι να φτιάξεις μια δομή (κλάση πχ) που να κρατά τις πληροφορίες που χρειάζεσαι και να έχει το απαραίτητο interface (συναρτήσεις) για να γεμίσεις τα combo-boxes κλπ. Πχ:

(σε ψευδοκώδικα)

>class Data
{
  string name, url;
  string get_name();
  string set_name(string name);
  string get_url();
  string set_url(string url);
}

Στη συνέχεια, μπορείς να έχεις εναν container (πχ array, list, set) τον οποίο κατά το φόρτωμα του προγράμματος θα τον γεμίσεις με τέτοιου τύπου δεδομένα. Αυτά μπορείς να τα αποθηκεύεις σε ένα txt αρχείο. Αφού τα διαβάσεις από το αρχείο, μπορείς να κάνεις ένα loop μετά σε αυτόν τον container και να γεμίσεις τα gui widgets. Αυτή είναι μια απλή λύση. Τελικά, θα χρειάζεται μόνο να αλλάζεις το αρχείο txt και τίποτα άλλο.

ΥΓ: Δε γνωρίζω VB οπότε δε ξέρω πως φτιάχνεις μια κλάση, ή τί containers έχει, αλλά είμαι σίγουρος πως περιλαμβάνει ότι έχει και οποιαδήποτε άλλη γλώσσα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...