Praetorianos Δημοσ. 10 Μαΐου 2010 Δημοσ. 10 Μαΐου 2010 τα καινε Τσάμπα δηλαδή σας εκπαιδεύουνε 4 χρόνια ε? Πεταμένα λεφτά
evabb Δημοσ. 10 Μαΐου 2010 Δημοσ. 10 Μαΐου 2010 Τσάμπα δηλαδή σας εκπαιδεύουνε 4 χρόνια ε? Πεταμένα λεφτά δεν τα καινε την ωρα του μαγειρεματος ξες υπαρχει ειδικος τροπος
Praetorianos Δημοσ. 10 Μαΐου 2010 Δημοσ. 10 Μαΐου 2010 δεν τα καινε την ωρα του μαγειρεματος ξες υπαρχει ειδικος τροπος Ρε κοπελιά δεν μιλάς σε μπάρμπα από στάνη, ξέρω πως "καίγονται" οι τροφές για να μετρήσεις τις θερμίδες. Ήλπιζα όμως ότι μετά από 4 χρόνια σπουδών και 250 τόμους ανώτερων μαθηματικών θα έχετε να παρουσιάσετε μια πιο σοφιστικέ λύση στην ανθρωπότητα από το να "ψήνετε" cheeseburger.
evabb Δημοσ. 10 Μαΐου 2010 Δημοσ. 10 Μαΐου 2010 Ρε κοπελιά δεν μιλάς σε μπάρμπα από στάνη, ξέρω πως "καίγονται" οι τροφές για να μετρήσεις τις θερμίδες. Ήλπιζα όμως ότι μετά από 4 χρόνια σπουδών και 250 τόμους ανώτερων μαθηματικών θα έχετε να παρουσιάσετε μια πιο σοφιστικέ λύση στην ανθρωπότητα από το να "ψήνετε" cheeseburger. σιγα μην μπαινουμε σε τετοιο κοπο να βρουμε ακριβως την αναλογια του καθε υλικου, το οποιο φυσικα ειναι αδυνατο οσο αφορα τις τροφες. ασε που υπαρχουν χιλιαδες διαφορετικες πρωτεινες και λιπιδια και υδατανθρακες σου φαινεται λογικο να καναμε αυτο που λες;
Praetorianos Δημοσ. 10 Μαΐου 2010 Δημοσ. 10 Μαΐου 2010 σιγα μην μπαινουμε σε τετοιο κοπο να βρουμε ακριβως την αναλογια του καθε υλικου, το οποιο φυσικα ειναι αδυνατο οσο αφορα τις τροφες. ασε που υπαρχουν χιλιαδες διαφορετικες πρωτεινες και λιπιδια και υδατανθρακες σου φαινεται λογικο να καναμε αυτο που λες; Άρα επανερχόμαστε σε αυτό που έλεγα από την αρχή, τσάμπα οι σπουδές και τα μαθηματικά τόσα χρόνια, φουρνάκια ξέρω να χειρίζομαι κι εγώ. Έχω περιέργεια να δω μέχρι πόσο θα το τραβήξεις μέχρι να καταλάβεις ότι σε εμπαίζω
ennoeitai Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2012 Ξέρει κανείς πόσες θερμίδες έχουν τα 100 γρ. τηγανητές πατάτες (να είναι 100 γρ. όταν είναι άψητες); Και τα υπόλοιπα θρεπτικά συστατικά; Δεν μπορώ να βρω άκρη. Έχω βρει 20 διαφορετικά σάιτ, που μου βγάζουν τις θερμίδες (για τα 100 γρ. όπως είπα) από 50 kcal. μέχρι 270 kcal. Χαμός γίνεται. Έψαξα και "home made french fries", γιατί πιο πριν έβγαζε και από φαστφουντάδικα εκτός απ'τα γενικά αποτελέσματα, αλλά πάλι υπάρχουν μεγάλες διαφορές. Και γενικά ποιά είναι η καλύτερη λύση, όταν θες να βρεις κάτι τέτοιο (αν μου χρειαστεί και για άλλα φαγητά);. Δευτερεύον: Με το τηγάνισμα και το λάδι τι παίζει; Αλλάζει η ποσότητα των συστατικών στο φαγητό; Υπάρχει π.χ. κάποιος παράγοντας, που να πολλαπλασιάζω την τιμή των θερμίδων ενός φαγητού και να βγαίνει σαν αποτέλεσμα το πόσες θερμίδες έχει μετά το τηγάνισμα σε λάδι; Με το μαγείρεμα σε νερό, τι γίνεται; Αλλάζουν οι ποσότητες των συστατικών του φαγητού;
viper2005 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2012 μιας που επεσε resurrection: η κορα του ψωμιου ποσες θερμιδες εχει...? Thanks
MJBulls23 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2012 Και με ποια διαδικασία υπολογίζεται πόσες θερμίδες περιέχει? Το καίνε και μετράνε πόσα τζάουλ ενέργειας παρήγαγε? Πάντα είχα αυτή την περιέργεια... Απο εδω ξεκινησαν ολα και υιοθετηθηκε η συμβαση/ορισμος περι "ενεργειας φαγητου": Merrill, A.L. and Watt, B.K. (1955) Energy Value of Foods Διαβασε εδω για περαιτερω: http://www.fao.org/d...7E/M2847E00.HTM
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα