Προς το περιεχόμενο

Σωστή διατροφή!


Alchemist`

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αρχικά ήθελα να κάνω ένα θέμα, μόνο για να θέσω τα παρακάτω ερωτήματα, αλλά μιας και με το search δεν βρήκα κάτι σχετικό, σκέφτηκα πως θα μπορούσε να γίνει μια γενικότερη συζήτηση με συμβουλές για την υγειηνή/σωστή διατροφή... Όχι μόνο από την πλευρά της γυμναστικής/δίαιτας, αλλά και όσων αφορά την λήψη βιταμινών κτλπ...

 

Έχω ακούσει κατα καιρούς λοιπόν διάφορες αμπελοφιλοσοφίες σχετικά με το τι αποτελέσματα έχει η κατανάλωση κάποιων ειδών τροφίμων μαζί, μερικά που θυμάμαι είναι τα εξής:

 

* Καλό είναι το φρούτο να το τρώμε πριν το φαγητό και όχι μετά, γιατί τα τρόφιμα χωνεύονται περίπου με την σειρά που καταναλώθηκαν, και μέχρι να ολοκληρωθεί η πέψη του γεύματος, πολύτιμα συστατικά του φρούτου έχουν καταστραφεί

 

* Καταναλώνοντας ταυτόχρονα φρουτα και γαλακτοκομικά, και ιδιαιτέρως γάλα δεν κερδίζουμε και πολλά. Διότι οξέα που περιέχει το γάλα καταστρέφουν τις βιταμίνες των φρούτων

 

* Κάτι παρόμοιο συμβαίνει σε όλες τις σαλάτες με σως/σάλτσες

 

* Δεν είναι καλό να τρως μαζί ψωμί/ρύζι/μακαρόνια, διότι όλα είναι πλούσια σε άμυλο και παχαίνουν

 

Τελικά τι παίζει με αυτά? Όντως ισχύουν?

 

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

 

Υ.Γ. Άσχετο αλλά κάτι που είδα τυχαία τελευταία και με εξέπληξε... Το ξέρατε ότι το βούτυρο είναι συνήθως 80-90% λίπος? Κάθησα και διάβασα στο σούπερ μάρκετ την ετικέτα από ένα κουτάκι και έπαθα πλάκα... Δεν παίζει να ξαναφάω τέτοιο πράγμα!

 

EDIT: Ά και κάτι ακόμη που ξέχασα. Είδα στα ράφια του σουπερ μάρκετ κάτι "light" αλάτια. Πήρα ένα και δεν είδα ιδιαίτερη διαφορά στην γεύση του φαγητού, οπότε το προτιμάω. Το πρότεινα στον πατέρα μου που έχει πρόβλημα με πίεση/χοληστερίνη αλλά ο γιατρός του του είπε, πως σε συνδυασμό με κάποια φάρμακα που παίρνει για διαβήτη, μπορεί να του δημιουργήσει το αλάτι αυτό μεγάλο πρόβλημα... Τι κακό ακριβώς κάνει δλδ? Ποιά ουσία του είναι επιβλαβής? Μπορεί να προκαλέσει προβλήματα και σε έναν άνθρωπο που δεν παίρνει φάρμακα?

Δημοσ.
* Καταναλώνοντας ταυτόχρονα φρουτα και γαλακτοκομικά, και ιδιαιτέρως γάλα δεν κερδίζουμε και πολλά. Διότι οξέα που περιέχει το γάλα καταστρέφουν τις βιταμίνες των φρούτων

 

ενδιαφέρομαι και εγώ να μάθω αν ισχύει αυτό.

 

Για το αλάτι δες τα συστατικά του από τι είναι φτιαγμένο σε σχέση με το κανονικό αλάτι.

Δημοσ.

light αλατι; με δουλευετε; αφου το αλατι ουτος η αλλως δεν εχει θερμιδες, απλα δεν πρεπει να το παρακανεις γτ και τα νεφρα σου χαλας και κατακρατηση υγρων κανεις. ασε που γενικοτερα το αλαι χρειαζεται σε λογικες ποσοτητες

Δημοσ.

Ίσως αναφέρεται ότι περιέχει λιγότερο νάτριο και τέτοια....όχι από θερμιδικής άποψης...:P

Δημοσ.
Ίσως αναφέρεται ότι περιέχει λιγότερο νάτριο και τέτοια....όχι από θερμιδικής άποψης...:P

 

δεν γινεται αυτο. ειναι αδυνατο. το αλατι ειναι χλωριουχο νατριο σε αναλογια 1 προς 1

Δημοσ.
Κι'ομως ειναι αλατι με χαμηλοτερη περιεκτικοτητα... σε αλατι.

Βασικα ειναι σκευασμα αλατιου (ο,τι και αν σημαινει αυτο).

 

http://www.perlasalt.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=NODE&cnode=13

 

καταλαβα ειναι γι αυτους που δεν μπορουν να βλεπουν οτι βαζουν μικροτερη ποσοτητα αλατιου. αλατι + μια αλλη σκονη για να βγαινει σε ογκο οσο το κανονικο

 

υγ και δεν ειναι κατ αναγκη καλυτερο απο το κανονικο

Δημοσ.

Το βούτυρο είναι γενικά 82 νομίζω % λίπος. Το υπόλοιπο είναι νερό*. So Fing what? Το ελαιόλαδο είναι 100% λίπος οουμιτζι. Σταμάτα το και αυτό.

 

*ψιλο-ασχετο: Επειδή το βούτυρο περιέχει νερό, κατά το σοτάρισμα αφρίζει, το νερό φτάνει μέγιστη θερμοκρασία 100 βαθμούς πριν εξατμιστεί, όταν σταματήσει το βούτυρο να αφρίζει σημαίνει πως έχει φύγει όλο το νερό που περιέχει και ανεβάζει και άλλο λίγο θερμοκρασία (μέχρι τους 120) και μετά αρχίζει να καίγεται. Για το λόγο αυτό, όταν θες να σοτάρεις-τηγανίσεις με βούτυρο είναι καλό να βάλεις ότι είναι να τηγανίσεις κάποια δεύτερα αφού σταματήσει να αφρίζει καθώς είναι τότε στην υψηλότερή του θερμοκρασία... Λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας που αντέχει, συχνά το βούτυρο προστίθεται προς το τέλος της προετοιμασίας για να δώσει γεύση.

 

Κατά τα λοιπά, οι υδατάνθρακες είναι η βασική πηγή ενέργειας του οργανισμού, δίνουν 4 θερμίδες το γραμμάριο (όσο και οι πρωτεΐνες) και όχι δεν παχαίνουν, όπως δεν παχαίνει τίποτα στα πλαίσια φυσιολογικής, ολοκληρωμένης, ισορροπημένης όπως θες πες το διατροφής.

 

Τα φρούτα είναι καλό να καταναλώνονται πριν από γεύμα για να σου κόψουν την όρεξη ίσως, κατά τα άλλα @@.

 

Φρούτα και γαλακτοκομικά = no problem... Αν και τα γαλακτοκομικά έχουν ζωικά λίπη οπότε νταξ, με μέτρο (όπως όλα).

 

Οι σάλτσες ενδέχεται να προσθέτουν πολλές θερμίδες, δεν απορροφούν όμως θρεπτικά συστατικά από λαχανικά...

Δημοσ.

btw υπάρχει και το βούτυρο με γιαούρτι το οποίο έχει πάλι μια χαρά αίσθηση και γεύση βουτήρου (το γιαούρτι δεν φαίνεται κάπως) και έχει γύρω στις 500 τα 100.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...