Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μιας και οι κλέφτες ποδηλάτων καλά κρατούν,είμαι στην αναζήτηση νέου μοντέλου.Γενικά εμπιστεύομαι την ideal αρκετά και την προτιμώ.Αυτό που θέλω είναι ένα all terain ποδήλατο αλλα επειδή δεν παίζει και πολύ χρήμα,σκεφτόμουν έναν ποδήλατο με καλό σκελετό και μπροστινή ανάρτηση.Το θέμα είναι οτι εδώ και 2 χρόνια περίπου έχω σταματήσει αν ασχολούμαι.Οπότε να πάρω ideal?Αν ναι,έχετε κάποιο καλό μοντέλο υπόψιν σας?Υπάρχει κάποιο κατάστημα η αξιόπιστος διαδικτυακός τόπος με μεταχειρισμένα σε καλή κατασταση?Υπάρχει κάτι που θα έπρεπε να προσέξω κατα την αγορά?Αυτααααά!

• Απαντ. 102
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Πόλη με χωματόδρομο ενιοτε...

ideal Megisto ...πολυ απλα...

σε χαμηλο μπατζετ και σε ιντελα και με βαση τις απαιτησεις σου ειναι το μοναδικο που θα σε καλυπτει και στις τρεις παραμετρους που θετεις και ειναι και value for money :-)

Δημοσ.

Πολύ καλό για τη χρήση που θες είναι το Orbea Aos. :-)

Ακριβό μεν σε σχέση με άλλα... αλλά είναι ένα επίπεδο πιο πάνω. Orbea (= εγγύηση) και με κουρσάδικη γεωμετρία, συνεπώς πολύ ευέλικτο και γρήγορο. Για πόλη και λίγο χωματόδρομο (όχι γκρεμοτσακίλες και πέτρες δηλαδή) να αποφύγεις ποδήλατο με αναρτήσεις. Είναι αρκετά πιο δύσκολα στην οδήγηση διότι σου "τρώνε" δύναμη στο πεταλάρισμα.

Δημοσ.

Γενικά θέλω ένα ποδήλατο,all terain ή dirt...η μάλλον θα ήθελα ένα ποδήλατο που ο σκελετός του να μπορεί με τις κατάλληλες προσθήκες να ανταποκριθεί σε διαδρομές μη ομαλού δρόμου(λάσπη,χώμα,δρόμος με κλίση)...γενικά αν ξέρουμε κανέναν ιστότοπο η κατάστημα με μεταχειρισμένα θα ενδιαφερόμουν...

Δημοσ.

Λοιπόν.

Για δρόμο με κλίση (= ανηφοριές) καταληλότερη είναι μια κούρσα. Διότι έχει ελαφρύ σκελετό με μικρές τριβές (λεπτά λάστιχα κλπ) και συνεπώς ανεβαίνεις ευκολότερα. Για λάσπη θες ποδήλατο με δισκόφρενα (τουλάχιστον αν μιλάμε για πολύ λάσπη) διότι το δισκόφρενο "μπουκώνει" πολύ πιο δύσκολα σε σχέση με τα συμβατικά φρένα. Και δισκόφρενα βρίσκεις στα πολύ καλά mtb ή στα πολύ φτηνιάρικα. Στα πρώτα αποτελούν απαραίτητο εργαλείο και στα δεύτερα... μόστρα.

Για χώμα (απλά χώμα, όχι ανώμαλους δρόμους και πέτρες) ένα οποιοδήποτε ποδήλατο κάνει δουλειά.

Οπότε όπως καταλαβαίνεις δεν υπάρχει "all-in-one" ποδήλατο. Θα πρέπει να διαλέξεις: άσφαλτο ή βουνό. Αν πάρεις κάτι που εξυπηρετεί στο ένα, θα σε δυσκολέψει στο άλλο. Γιατί ούτε με κούρσα μπορείς να ανέβεις στα κατσάβραχα, ούτε ένα mountain bike ενδείκνυται για διαδρομές σε ασφάλτινους δρόμους.

Πριν αρχίσεις να ψάχνεις μαγαζιά λοιπόν η συμβουλή μου είναι να ξεκαθαρίσεις τι ποδήλατο χρειάζεσαι.

Δημοσ.

To AOS εχει πιο σκυφτη θεση οδηγησης απο το Megisto. Tο Megisto ειναι πιο πολυ για ασφαλτο και πατημενο χωματοδρομο, το AOS ειναι για δρομο και καθολου χωματοδρομο, θα τσουλησει βεβαια αλλα θα σε ταλαιπωρησει πιο πολυ.

Εχω Orbea αλλα δεν το πηρα για την εγγυηση, τι να κανω την εγγυση σε ενα ποδηλατο; Το Ideal για εμενα ειναι εξισου αξιοπιστο, ειναι και το μοναδικο προιον ελληνικης συναρμολογησης που φτιαχνει αυτη η χωρα.

Δημοσ.

Το Megisto έχει ανάρτηση μπροστά...

Σε άσφαλτο κάτι τέτοιο δε χρησιμεύει, ίσα που σου τρώει δύναμη. Αν θέλει να το πάει σε ανώμαλο δρόμο καλώς. Αλλά απ' όσο καταλαβαίνω πιο πολύ city bike ψάχνει... που εκεί νικάει κατά κράτος το Aos.

Δημοσ.

Άσφαλτο κυρίως...αλλα που και που έχει ψιλοβρέξει και γουστάρω μια διαδρομή απο το χώμα...η μια φορά μπορεί να θέλω να κόψω δρόμο απο χωματόδρομο η πολυ συχνά μπορεί να θέλω να κατέβω μια κλειστή και απότομη στροφή...οπότε θέλω ένα καλό ποδήλατο δρόμου που να μην τα βρεί σκούρα αν βρέξει η θέλω να κόψω δρόμο...;)

Δημοσ.

Εγώ προς ένα καλό city bike θα κοιτούσα.

Θα μπορέσει να πάει και σε χώμα (βρεγμένο ή στεγνό) αλλά σίγουρα όχι με την άνεση/σιγουριά ενός mtb. Αντίστοιχα όμως και το mtb θα τα βρει πιο σκούρα στην άσφαλτο. Μιας και ενδιαφέρεσαι όμως κυρίως για άσφαλτο (και χώμα «μια στο τόσο» και «αν/όταν») για μένα δε τίθεται θέμα.

Και μη κάνεις καφρίλες. Οι κλειστές κατηφορικές στροφές είναι για φρένο και προσοχή, όχι για εκρήξεις αδρεναλίνης. :P

---------- Προσθήκη στις 00:19 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 00:17 ----------

ΥΓ: Έχω πάει σε βουνό (μονοπάτι με κοτρόνες & ξύλα) με κούρσα. Οπότε μη το δένουμε σκοινί κορδόνι ότι θα κωλώσει ένα city σε έναν απλό χωματόδρομο. :P

eqy23l.jpg

:o

Δημοσ.

Παιδιά,πάνω απο 300 ευρώ δεν μπορώ για την ώρα,γι'αυτό με ενδιαφέρει ο καλός σκελετός(ώστε να το αναβαθμίζω και σταδιακά ν'αποκτήσω ένα αρκετά καλό και ποιοτικό ποδήλατο) και τα μεταχειρισμένα...

Δημοσ.
Παιδιά,πάνω απο 300 ευρώ δεν μπορώ για την ώρα,γι'αυτό με ενδιαφέρει ο καλός σκελετός(ώστε να το αναβαθμίζω και σταδιακά ν'αποκτήσω ένα αρκετά καλό και ποιοτικό ποδήλατο) και τα μεταχειρισμένα...

και εγω στην ιδια φαση ειμαι 200-300 ευρω το πολυ πολυ! ξερει κανεις τι παιζει με τα no name ποδηλατα των σουπερμαρκετς κτλ...?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...