tao Δημοσ. 10 Μαΐου 2010 Δημοσ. 10 Μαΐου 2010 Για σας παιδιά θα ήθελα την βοήθεια σας γιατί δεν μπορώ να βγάλω ακρία. Μου χάρισε ένας φίλος μου ένα fujitsu simens pi 1536.τι μου παρουσιάζει; Ζεσταίνετε αρκετά (42C ) το άνοιξα το καθάρισα από σκόνες του έβαλα νέα σιλικόνη αλλά τίποτα η θερμοκρασία παραμένει το ανεμιστήρα του δουλεύει κανονικά. Και μετά από λίγη ώρα περίπου 20 λεπτά κολάι και δεν μπορεί να κάνει τίποτα απολύτως, υπέθεσα ότι ίσως φταίνε τα win τα πέρασα ξανά για να δω και πάλι τα ίδια. Τι να φταίει??? Πήρα τηλ την fujitsu simens και μου είπαν ότι μπορεί να έχει πρόβλημα η μητρική εσείς τη λέτε? Να πάρω μια αλή να βάλω θα παίξει? Αν όχι μη την αγοράσω άδικα Σας ευχαριστώ εκ τον προτέρων
Moderators Gi0 Δημοσ. 10 Μαΐου 2010 Moderators Δημοσ. 10 Μαΐου 2010 42 βαθμοι δεν ειναι πολλοι.Το αντιθετο θα ελεγα.Καπου αλλου ειναι το προβλημα.
tao Δημοσ. 10 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 10 Μαΐου 2010 Για laptop δεν είναι πολύ? Άρα παίζει να είναι η μητρική ??
Moderators Gi0 Δημοσ. 10 Μαΐου 2010 Moderators Δημοσ. 10 Μαΐου 2010 Για laptop δεν είναι πολύ? Άρα παίζει να είναι η μητρική ?? Οχι,μια χαρα ειναι η θερμοκρασια.Τωρα αν φταιει η μητρικη δεν μπορω να σου πω,δεν ειναι ή το ενα ή το αλλο.
tao Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Τις μνήμες τις τσέκαρα δεν έχουν κάποιο πρόβλημα Ο σκληρός είναι οκ Η cpu πάει μέχρι τους 44 c Η κάρτα γραφικών μέχρι 32 c Τι Άλο μπορώ να κάνω για να δω ποιος είναι ο λόγος που κολάι?
v-tidus Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Κατεβασε το burn in test και κανε το τεστακι του. Πιανει ολα τα μερη του υπολογιστη.
Moderators Gi0 Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Moderators Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Τις μνήμες τις τσέκαρα δεν έχουν κάποιο πρόβλημαΟ σκληρός είναι οκ Aυτα τα δυο πως προεκυψε πως ειναι οκ?memtest και disk checks? Το κολλημα συμβαινει καθε φορα πανω κατω 20 λεπτα μετα απο το boot?
tao Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Ναι έκανα memtest και disk checks δεν μου έδηξαν κάτι Τώρα π.χ. μου κόλλησε περίπου σε 1 ώρα όταν λέω κολλάει παγώνει τελείως και το σβήνω από το κουμπί όταν το ανάψω ξανά δουλεύει μια χαρά ος που σε κάποια στιγμή ξανά τα ίδια
Moderators Gi0 Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Moderators Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Τώρα π.χ. μου κόλλησε περίπου σε 1 ώρα όταν λέω κολλάει παγώνει τελείως και το σβήνω από το κουμπί όταν το ανάψω ξανά δουλεύει μια χαρά ος που σε κάποια στιγμή ξανά τα ίδια Απο το πρωτο σου post καταλαβα πως τα 20 λεπτα που αναφερεις ειναι ο γενικος κανονας ας πουμε.Τωρα λες για 1 ωρα μετα.Μ αλλα λογια δεν υπαρχει σταθερος χρονος και τα κολληματα ειναι ακανονιστα.Σωστα? Μηπως εχεις παρατηρησει κατι κοινο οσον αφορα τα κολληματα?Ας πουμε βλεπεις συνηθως βιντεο εκεινη την ωρα?Εισαι ας πουμε στο youtube?Παιζεις καποιο παιχνιδι?Υπαρχουν φορες που το κολλημα εμφανιζεται χωρις να κανεις τιποτα στο pc και ειναι απλα ανοιχτο?
tao Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Στο pc αυτό δεν κάνω κάτι το ιδιαίτερο προς το παρών τα κολλήματα μου σιμβενου απλά χωρίς να κάνω απολύτως τίποτα π.χ πριν έγραφα κάτι στο word και εμφάνιζε τα γράμματα πολύ ώρα μετά από την πληκτρολόγηση τους ος που κόλλησε τελείως κόπια αλη στιγμή είχε μπει η προστασία οθόνης και είχε μίνι εκεί . Γενικά δεν έκανα ποτέ κάτι βαρύ απλά ξαφνικά μουλαρώνει
Moderators Gi0 Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Moderators Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 To κακο ειναι πως δεν εχεις καμια ενδειξη(πχ μια bsod)για να παρεις μια ιδεα τι παιζει.Το οτι περασες τα windows απο την αρχη και παλι σου εβγαλε το ιδιο προβλημα,μαλλον καπου στο hardware σκαλωνεις. Αν εισαι σιγουρος πως δεν υπαρχει προβλημα hardware ή θελεις να το δοκιμασεις μηπως και ειναι software το προβλημα,ριξε μια ματια στον οδηγο που εχω γραψει για τετοια κολληματα.Τονιζω πως αν ειναι hardware το προβλημα,δεν θα σε βοηθησει πουθενα το παραπανω.
tao Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Το πρόβλημα είναι hardware το τσέκαρα και την στιγμή που κολλάει ο επεξεργαστής πιάνει θερμοκρασίες 58 c- 59 c και 60 c είναι έτοιμος να ψηθεί το θέμα τώρα είναι για πιο λόγο ανεβάζει θερμοκρασίες η ψήκτρα του είναι τοποθετημένοι σωστά ο ανεμιστήρας δουλεύει σε φουλ στροφές δεν έχει σκόνες και τέτοια για να το φρακάρουν άρα τι να είναι??
@topos Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Δεν ειναι καθολου υψηλη θερμοκρασια τα 60αρια που αναφερεις για λαπτοπ..
randy1989 Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Το πρόβλημα είναι hardware το τσέκαρα και την στιγμή που κολλάει ο επεξεργαστής πιάνει θερμοκρασίες 58 c- 59 c και 60 c είναι έτοιμος να ψηθεί το θέμα τώρα είναι για πιο λόγο ανεβάζει θερμοκρασίες η ψήκτρα του είναι τοποθετημένοι σωστά ο ανεμιστήρας δουλεύει σε φουλ στροφές δεν έχει σκόνες και τέτοια για να το φρακάρουν άρα τι να είναι?? A, ναι? Και εμένα που πιάνει 100c θα πρέπει να φρικάρω? Ισα ίσα που εσένα είναι και πολύ κρύος. Τέλος πάντων άμα μιλάς για το Fujitsu Siemens Amilo Pi 1536, απ'οτι θυμάμαι είχα διαβάσει και αλλού ότι φριζάρει. Μάλλον το πρόβλημα είναι στην κάρτα γραφικών (Ati Mobility Radeon X1400 512 Mb). Αυτή δεν έχει το λάπτοπ σου?
aquasonic Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 A, ναι? Και εμένα που πιάνει 100c θα πρέπει να φρικάρω? Ισα ίσα που εσένα είναι και πολύ κρύος. Τέλος πάντων άμα μιλάς για το Fujitsu Siemens Amilo Pi 1536, απ'οτι θυμάμαι είχα διαβάσει και αλλού ότι φριζάρει. Μάλλον το πρόβλημα είναι στην κάρτα γραφικών (Ati Mobility Radeon X1400 512 Mb). Αυτή δεν έχει το λάπτοπ σου? Αν ειναι της σειρας 7χχχ η 8χχχ της nvidia ναι, γιατι θα σου μεινει στο χερι συντομα. Τωρα για τον αιμιλιο Δοκιμασε να βρεις εναν gpu stresser για να ανεβασεις την καρτα γραφικων σε θερμοκρασια να δεις αν θα γινει τιποτα. Επισης κοιταξε και το τροφοδοτικο. Ειναι πιθανο να εχει προβλημα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.