Προς το περιεχόμενο

Ξαφνικα ο υπολογιστης δεν ανοιγει

goumas21

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα.

Πριν λιγες ωρες λοιπον και ενω επαιζα ενα παιχνιδι (COD 6 αν εχει σημασια) ο υπολογιστης desktop κολλησε κ δεν εσβηνε ουτε πατωντας παρατεταμενα το κουμπι,ουτε πατωντας το κουμπι του restart.Εβγαλα το καλωδιο κ μετα προσπαθουσα κανα τεταρτο να τον ανοιξω κ δεν ανοιγε.σημειωτεον οτι πιο παλια ειχα προβλημα με το κουμπι εκκινησης διοτι δεν εκανε καλη επαφη αλλα το ειχα φτιαξει.Ξαναπαταω λοιπον το κουμπι κ αποτι φαινεται εκανε επαφη κ ανοιξε κ μπηκε κανονικα στα XP.κανω λοιπον το σταυρο μου κ λεω ας κανω και ενα restart στο παιδι.σβηνει λοιπον κ μολις ανοιξε το απολυτο χαος.

η οθονη ειναι σαν να ειναι σβηστος ο υπολογιστης κ δεν εχει σημα.επισης η μητρικη κατα την εκκινηση δεν κανει το γνωστο "μπιπ".τα εχω δοκιμασει ολα.εβγαλα το καλωδιο κ το αφησα αρκετη ωρα.εβγαλα τη μπαταρια τησ μητρικης.εβγαλα τις μνημες κ δοκιμασα αν αλλαζει κατι.το τροφοδοτικο δινει κανονικα ρευμα και ο ανεμηστηρας του επεξεργαστη,του τροφοδοτικου κ της καρτας γραφικων δουλευουν κανονικα.

Καρτα γραφικων αποκλειεται να ειναι γιατι τη δοκιμασα σε αλλο pc.τροφοδοτικο δε νομιζω,αρα μας μενει κατα τη γνωμη μου η μητρικη...

μπορει καποιος να με επιβεβαιωσει ή να βοηθησει μηπως ειναι κατι αλλο μιας και λεφτα για νεα μητρικη δυσκολα θα βρω...

και πιο πολυ μου κανει εντυπωση οτι ενω ανοιξε κανονικοτατα μετα το restart δημιουργησε αυτο το προβλημα.

ευχαριστω...

Δημοσ.

Για να είσαι σίγουρος, καλό είναι να δοκιμάσεις και με ένα άλλο τροφοδοτικό μήπως και αυτό που έχει πάνω δε δίνει σωστή τάση. Κοίταξε και τη μητρική προσεκτικά μήπως κανένας πυκνωτής της έχει φουσκώσει ή έχει ανοίξει. Δες αν είναι επίσης καμία υποδοχή για μνήμη, ή της κάρτας γραφικών μαυρισμένη. Δες και τις μνήμες και την κάρτα γραφικών στο κάτω μέρος τους που κουμπώνουν αν έχουν μαυρίσει. Επίσης μόνο με την κάρτα γραφικών επάνω στη μητρική και χωρίς τίποτα άλλο (ούτε σκληρό, ούτε οπτικά κλπ) εκτός τις μνήμες, συνεχίζει να είναι η οθόνη μαύρη.

Δημοσ.

Είχα πάθει ακριβώς το ίδιο..!

όλα έδειχναν να δουλεύουν αλλά στην οθόνη τίποτα..!

Τελικά μετά από άπειρο ψάξιμο στο ίντερνετ και αφού τα είχα δοκιμάσει σχεδόν όλα, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι έφταιγε το BIOS... To φλασαρα και όλα δούλευαν μια χαρά....

Κάνε όλα αυτά που σου λέει ο alex89 και αν ακόμα έχεις πρόβλημα, έχε στο πίσω μέρος του μυαλού σου και την δικιά μου περίπτωση...

Δημοσ.

Δοκιμασε να αλλάξεις και θέσεις στις RAM. Πολλές φορές για έναν άγνωστο λόγο δημιουργείται παρόμοιο πρόβλημα. Το ότι δεν ακούγεται το χαρακτηριστικο "μπιμπ" στην αρχή για μνήμη πάει το μυαλό μου. Για θέμα επεξεργαστή δεη θέλω καν να το σκέφτομαι!

Δημοσ.

1. Βγάλε το PC από την πρίζα

2. Κράτα πατημένο το κουμπί ON/OFF για 1-2 λεπτά (μετρημένα)

3. Βάλε πάλι την πρίζα

4. Πάτα το ON/OFF

Δημοσ.

Φιλε ελπιζω να βγω ψευτης αλλα ολα εχουν τον κυκλο τους.Ποια μητρικη εχεις και ,ειναι εκτος εγγυησης?

Δημοσ.

Λοιπον παιδια τα δοκιμασα ολα τα παραπανω και δεν αλλαξε κατι.μονο αυτο που λεει ο filip123go δεν εκανα.αλλα πως να φλασαρω το bios αφου ο υπολογιστης δεν μπαινει καν στο BIOS....

ο υπολογιστης δειχνει σαν να μην ανοιξε καν.ουτε σκληρο διαβαζει ουτε τπτ.και αποκλειεται να ειναι προβλημα σκληρου γιατι θα εμπαινε τουλαχιστον σε DOS.

@benign: Η μητρικη μου ειναι MSI K9A2 CF-F

καποια αλλη ιδεα πριν παω να παρω μητρικη???

Δημοσ.
Λοιπον παιδια τα δοκιμασα ολα τα παραπανω και δεν αλλαξε κατι.μονο αυτο που λεει ο filip123go δεν εκανα.αλλα πως να φλασαρω το bios αφου ο υπολογιστης δεν μπαινει καν στο BIOS....

ο υπολογιστης δειχνει σαν να μην ανοιξε καν.ουτε σκληρο διαβαζει ουτε τπτ.και αποκλειεται να ειναι προβλημα σκληρου γιατι θα εμπαινε τουλαχιστον σε DOS.

@benign: Η μητρικη μου ειναι MSI K9A2 CF-F

καποια αλλη ιδεα πριν παω να παρω μητρικη???

Για δες κι εδώ http://www.tomshardware.co.uk/forum/251227-12-k9a2-boot

Δημοσ.

Πριν πάντως πεις ν' αλλάξεις μητρική (=σοβαρός υποψΟφιος), καβάτζωσε ένα δανεικό τροφοδοτικό

...έλα τώρα, όλο και κάπου θα βρεις ένα

και δες αν γίνεται τπτ.

Α και για τον φόβο των Ιουδαίων απλώς, ξεκίνα το εργαλείο, όχι με το "πρώην προβληματικό κουμπί", αλλά βγάζοντας το βυσματάκι του που καταλήγει στα σχετικά πινάκια, και "βραχυκύκλωσέ" τα (μ' ένα κατσαβίδι πχ).

Δημοσ.

Πριν πάντως πεις ν' αλλάξεις μητρική (=σοβαρός υποψΟφιος), καβάτζωσε ένα δανεικό τροφοδοτικό

...έλα τώρα, όλο και κάπου θα βρεις ένα

και δες αν γίνεται τπτ.

Α και για τον φόβο των Ιουδαίων απλώς, ξεκίνα το εργαλείο, όχι με το "πρώην προβληματικό κουμπί", αλλά βγάζοντας το βυσματάκι του που καταλήγει στα σχετικά πινάκια, και "βραχυκύκλωσέ" τα (μ' ένα κατσαβίδι πχ).

Δημοσ.

Εχεις και την επιλογη Clear CMOS...

Καπου στην μητρικη πανω υπαρχει ενα jumperακι το οποιο του αλλαζεις θεση

Αν ειναι προβλημα με το BIOS, μετα απο αυτο θα λειτουργησει κανονικα η μητρικη σου

Δημοσ.

ευχαριστω ολους για τη βοηθεια.

το προβλημα ηταν στη μητρικη αν και μετα με παιδεψε λιγο...

αλλαξα μητρικη και ο υπολογιστης μεχρι να περασει windows κ μεχρι να bootαρει εκανε 5-10 λεπτα χωρις λογο.

επι 2 μερες εψαχνα προβλημα στο hardware αλλα δεν εβρισκα κ ξαφνικα αφου τσεκαρα για χιλιοστη φορα ολα τα κομματια δουλεψε λες κ δεν ειχε γινει τιποτα και τωρα πεταει το μηχανημα (προς το παρον).

ας ελπισουμε να συνεχισει ετσι.ηδη το δουλευω 10 ωρες και ολα καλα.

ευχαριστω ολους κ παλι

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...