Zaxi Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 Καλησπέρα σας, Ψάχνομαι για υπολογιστή για αγορά τις επόμενες εβδομάδες. Είμαι ανάμεσα σε Imac 23,5(intel coreduo 3,06) & τον HP Touchsmart x3 amd. Η χρήση θα είναι multitasking βαρών προγραμμάτων, photoshop,flash,dreamweaver,κ.ο.κ.. Τι έχετε να προτείνετε;
@topos Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 Πιστευω πως για την δουλεια που το θελεις δεν θα σου φανει ιδιαιτερα χρησιμη η touch οθονη-γινετε κουραστικος ο χηρισμος της και για να "δουλεψεις" καταφευγεις σε κανονικο ποντικι/πληκτρολογιο.. Υποθετω πως το διλλημα σου πρεπει να τεθει αναμεσα σε mac -με οτι συνεπαγεται με αυτη την επιλογη: snow leopard design/εξοικονομιση χωρουη/μειωμενες επιδοσεις και μηδενικη αναβαθμισημοτητα η σε δυνατο "συμβατικο" τετραπυρηνο/εξαπυρηνο με ssd/6-8gb ram/οθονη 24+full hd 16:10(1920x1200)... Eαν πεις ποσο διαθετεις θα σου βγαλουμε μερικες συνθεσεις...
UpToDate_ Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 Όντως...χίλιες φορές να δώσεις χρήματα για ένα κανονικό pc με χαρακτηριστηκά όπως αυτά που ανέφερε ο @topos παρά να πάρεις κάποιο mac..
Zaxi Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 Κατ'αρχάς δικό μου λάθος - αναφέρομαι στον imac 21,5. Το budget έχει ταβάνι τα 1300-1400€. Ευχαριστώ!
arxaggelos Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 Δεν ξέρω τι σχέση έχεις με τον υπολογιστή που θέλεις να αγοράσεις, αλλά κάποια πράγματα είναι σίγουρα: -Τα windows vista/7 δεν φτιάχτηκαν καθόλου με τη νοοτροπία αφής, και δυστυχώς αυτό φαίνεται στη χρήση. Είχα δοκιμάσει κάποιο touchsmart και μου έβγαλε την πίστη, απλά δεν γινόταν δουλειά με τίποτε. Εάν το πάρεις και τελικά δεν χρησιμοποιήσεις την οθόνη αφής, ΟΚ. -Τα mac σαν προϊόντ πράγματι δεν αναβαθμίζονται, γιατί πολύ απλά δεν προορίζονται για αγοραστικό κοινό με τέτοιες ανησυχίες. Εννοείται φυσικά ότι αυτό ισχύει για επεξεργαστή και κάρτα γραφικών, αν θέλεις να αναβαθμίσεις τη μνήμη ή τον σκληρό, μια χαρά αναβαθμίζονται. Από κάρτες/controllers δικτύου είναι έτσι κι αλλιώς σχετικά πλήρεις, ενώ από κάρτες ήχου οι επαγγελματίες macάδες χρησιμοποιούν εξωτερικές, κάποιες εκ των οποίων βγαίνουν μόνο για Mac, που τρίβεις τα μάτια σου (συγγνώμη, τα αυτιά σου), με το κατάλληλο αντίτιμο βέβαια. Και, συνήθως, με μια αναβάθμιση μνήμης είσαι ΟΚ με ένα Mac για αρκετά χρόνια. Επίσης η οθόνη των καινούριων iMac είναι απλά φοβερή, καμία σχέση με τις φτηνιάρικες που συνήθως προτιμα η HP. -Καποιες εφαρμογές δεν υπάρχουν για Mac OS, δεν ξέρω για αυτές που αναφέρεις, αλλά κάνε μια λίστα με τις απαρότητες σε εσένα, γιατί αν έχεις τέτοιες τελικά απλά δεν υφίστατι δίλημμα, πας σε pc. Είναι κρίμα να πάρεις Mac και να τρέχεις Windows, θα έχεις δώσει τσάμπα λεφτά. -Πολύ κοντά στα λεφτά σου είναι ο iMac 27", ο οποίος αποδεδειγμένα είναι το καλύτερο value for money σε Mac (ειδικά αν έχεις άκρη να το φέρεις από έξω), αλλά είναι ιδιαίτερα μεγάλη η οθόνη, εμένα προσωπικά δνε θα με βόλευε. -Αν η δουλειά σου απαιτει συνέχεια τρην τελευταία και καλύτερη vga, ούτε αν ατο συζητάς για Mac, αλλά καλύτερα ρώτα παιδιά στο αντίστοιχο subforum να σου πουν με τι hardware δουλεύουν. -Τα iMac είναι σχεδόν στο τέλος της ζωής τους, πιθανότατα θα δούμε αναβαθμίσεις σύντομα, αλλάκαι πάλι θα σε κατατοπίσουν για αυτό το subforum για τα mac για να μη σου λέω και ό,τι να ΄ναι. Για να μην αρχίσουμε πάλι το eternal loop των Mac vs PC, να πω ότι δουλεύω ευτυχισμένα και με τα δύο μηχανήματα ταυτόχρονα (Mac OS και Win7).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.