gerontas Δημοσ. 14 Μαΐου 2010 Δημοσ. 14 Μαΐου 2010 Τα ιδιωτικά ΙΕΚ σου δίνουν ίδιο πτυχίο με αυτό τον ΤΕΙ όχι των δημόσιων ΙΕΚ. Εδώ (στην ενότητα "Σπουδές" -> "Γενικές Πληροφορίες") τα λέει όπως ο kage. Κάποια πηγή για τον δικό σου ισχυρισμό;
nickarmy Δημοσ. 15 Μαΐου 2010 Δημοσ. 15 Μαΐου 2010 πολυ ομορφα να μαθαινεις κ αλλα θα χρησιμοποιησω τις γνωσεις αυτες για καλο και ελπιζω να πανε ολα καλα και με την ευλογια του θεου!βεβαια,θα ρισκαρω να δανειστω για να δω αν οντως θα δωσουν δουλεια είσαι στενός συγγενής- φίλος της οικογένειας γιατί δεν μπορείς τόσο απλά να πέρνεις τέτοια ρίσκα γιατί ούτε ξέρεις τι σου επιφυλάσει το μέλλον ( μιλάει η ρεαλιστική ψυχρή πλευρά μου)
random Δημοσ. 15 Μαΐου 2010 Δημοσ. 15 Μαΐου 2010 Τώρα το τι σπουδάζει νομίζω πως δεν μας απασχολεί...ας σπουδάζει και κομμώτρια πια η διαφορά με το να σπουδάζει υδραυλικός...τα δίδακτρα είναι ίδια. κι όμως, εχει σημασία στο κατα πόσο θα πιάσεις αρκετά γρήγορα, και με τί αμοιβές, δουλειά, ωστε να αποσβέσεις την επένδυση που έκανες (σε χρήμα, διάβασμα, και χρόνο). Λυπάμαι που το λέω, αλλα με marketing, και marketing from ιεκ δέλτα, δεν πάς πουθενά. Στρατός ολόκληρος ειναι εκει έξω και ψάχνει για δουλειές εφοδιασμένος με χαρτιά "μάρκετινγκ": Χαρτιά απο ΑΕΙ, ΤΕΙ, Deree, ΙΕΚ's, και οποιονδήποτε εχει άδεια εκτύπωσης "χαρτιών". Αν εισαι τυχερή/ός θα γίνεις γραμματέας, ή οτιδήποτε άλλο άσχετο με μαρκετινγκ. ( η "τυχη" σου θα αυξηθει σημαντικά αν δεχτεις τα 700 "μαυρα"). Δηλαδη δουλειές που έπιασε συγγενείς μου με μοναδικά προσόντα απολ.λυκείου και Lower. Αν σπουδαζες ψυκτικός, ηλεκτρολόγος, ή υδραυλικός θα ειμουν πιό αισιόδοξος ** Οι υπευθυνοι στη σχολή σας, αν ηθελαν πραγματικά να βοηθήσουν θα επρεπε όχι να σας μιλάνε για παράταση εξόφλησης, ή πως να δανειστείς για να μας πληρώσεις, αλλα... να σας περάσουν απο ανάκριση , τυπου, : για ποιό λόγο θες να σπουδάσεις αυτο που ζητάς, ξερεις τι προοπτικές έχει; ελα να σου δείξουμε μερικές εναλλακτικές (μεσα απο την ιδια σχολή , δεν λεω να διώχνουν πελάτες) ελαν να δουμε μαζι δεικτες ανεργίας ανα κλάδο, και ενδεικτικές αμοιβές ανα ειδικότητα, στην αγορά... ** (αναφέρομαι παντα σε Ελλάδα, του 2010. το τι γινόταν παλιά, τι θα γίνεται σε 10 χρόνια, ή τι γίνεται στο εξωτερικό, ειναι αλλονών παπαδων...)
margaritagr Δημοσ. 15 Μαΐου 2010 Δημοσ. 15 Μαΐου 2010 Το θεμα ειναι οτι και να τελειωσει, οι πιθανοτητες να βρει δουλεια σχετικα με το πτυχιο της ειναι ελαχιστες Ευχομαι να γινει ο,τι καλυτερο για την κοπελα (με τισ πανελληνιες τι ειχε κανει; Θα σκεφτοταν να ξαναδωσει; ) Αποστολή από iPhone με το Insomnia.app
mithrid Δημοσ. 16 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2010 random=μεγαλες αληθειες! βεβαια δεν θελω να την αγχωσω,γιατι εκανε τις επιλογες της οποτε θα μεινω στον τροπο εκπληρωσης του στοχου nickarmy ευτυχως για τους αλλους δυστυχως για μενα αλλα την εχω πατησει ηδη εναντι καλοπροαιρετης πραξης σαν αυτην,αλλα πρεπει να ζυγιζονται ολα.εκτακτα και μη...βρισκω παρηγορια οτι θα υπαρξει εξελιξη
kage Δημοσ. 16 Μαΐου 2010 Δημοσ. 16 Μαΐου 2010 παλιοτερα νομιζω υπηρχε τροπος να μπεις μεσω καποιων εξετασεων απο τα ιεκ σε τει... edit:προς το παρον δεν ισχυει τιποτα... αλλα απο τα λιγα που διαβασα εφοσον τα ιεκ θα βαθμολογουντε με credits μαθηματων θα μπορουν να τα μεταφερουν σε αλλα πανεπιστημια ευρωπαικα ισως και τει κτλ...
tolis_01 Δημοσ. 16 Μαΐου 2010 Δημοσ. 16 Μαΐου 2010 Τα ιδιωτικά ΙΕΚ σου δίνουν ίδιο πτυχίο με αυτό τον ΤΕΙ όχι των δημόσιων ΙΕΚ. Wait..... what? Την ίδια πιστοποίηση παίρνουν όλοι (και από δημόσιο και από ιδιωτικό ΙΕΚ), την κρατική (αφού δώσουν κρατικές εξετάσεις).
noname2010 Δημοσ. 16 Μαΐου 2010 Δημοσ. 16 Μαΐου 2010 κι όμως, εχει σημασία στο κατα πόσο θα πιάσεις αρκετά γρήγορα, και με τί αμοιβές, δουλειά, ωστε να αποσβέσεις την επένδυση που έκανες (σε χρήμα, διάβασμα, και χρόνο). Λυπάμαι που το λέω, αλλα με marketing, και marketing from ιεκ δέλτα, δεν πάς πουθενά. Στρατός ολόκληρος ειναι εκει έξω και ψάχνει για δουλειές εφοδιασμένος με χαρτιά "μάρκετινγκ": Χαρτιά απο ΑΕΙ, ΤΕΙ, Deree, ΙΕΚ's, και οποιονδήποτε εχει άδεια εκτύπωσης "χαρτιών". Αν εισαι τυχερή/ός θα γίνεις γραμματέας, ή οτιδήποτε άλλο άσχετο με μαρκετινγκ. ( η "τυχη" σου θα αυξηθει σημαντικά αν δεχτεις τα 700 "μαυρα"). Δηλαδη δουλειές που έπιασε συγγενείς μου με μοναδικά προσόντα απολ.λυκείου και Lower. Αν σπουδαζες ψυκτικός, ηλεκτρολόγος, ή υδραυλικός θα ειμουν πιό αισιόδοξος ** Οι υπευθυνοι στη σχολή σας, αν ηθελαν πραγματικά να βοηθήσουν θα επρεπε όχι να σας μιλάνε για παράταση εξόφλησης, ή πως να δανειστείς για να μας πληρώσεις, αλλα... να σας περάσουν απο ανάκριση , τυπου, : για ποιό λόγο θες να σπουδάσεις αυτο που ζητάς, ξερεις τι προοπτικές έχει; ελα να σου δείξουμε μερικές εναλλακτικές (μεσα απο την ιδια σχολή , δεν λεω να διώχνουν πελάτες) ελαν να δουμε μαζι δεικτες ανεργίας ανα κλάδο, και ενδεικτικές αμοιβές ανα ειδικότητα, στην αγορά... ** (αναφέρομαι παντα σε Ελλάδα, του 2010. το τι γινόταν παλιά, τι θα γίνεται σε 10 χρόνια, ή τι γίνεται στο εξωτερικό, ειναι αλλονών παπαδων...) Σαν το καλό κρασί είσαι ρε μπαγάσα,όσο παλιώνεις τόσο καλύτερος γίνεσαι. keep posting,m8.
black_widow Δημοσ. 16 Μαΐου 2010 Δημοσ. 16 Μαΐου 2010 +1 στον random. Είμαι τελειόφοιτη ΤΕΙ Διοίκησης Επιχειρήσεων και οι μόνες δουλειές που βρίσκω είναι ως γραμματέας - πολυεργαλείο, δηλαδή με τα εξής καθήκοντα: καφέδες, ταμείο, γραμματειακή υποστήριξη, πωλήσεις, after sales support κ.λ.π. με ωράριο δήθεν 4ωρο-5ωρο , βασικός φυσικά μειωμένος ανάλογα με το "ωράριο" και αν πέσω σε κανένα καλό εργοδότη μου βάζει και ΙΚΑ αμα λάχει και με αρχική δοκιμαστική 2 μηνη σύμβαση. Με κόβω να καταλήγω σε κανένα telemarketing ή σε καμία εισπρακτική γιατί έχει πέσει πείνα.Θα πήγαινα και σερβιτόρα να δουλέψω αλλά είμαι πλήρως αδέξια. Δουλεύω από τα 19 μου ( δεν είναι η πρώτη μου δουλειά δηλαδή, έχω κάποια εμπειρία ως υπάλληλος γραφείου -ταμίας), 2 ξένες γλώσσες , υποτροφία ΙΚΥ, πολύ καλούς βαθμούς στο ΤΕΙ αλλά βρίσκω μόνο δουλειές αποφοίτων λυκείου ( όχι ότι με παίρνουν και πολλά τηλ. για συνέντευξη, λέμε τώρα, πιο πολλά πάντως από άλλους συνομίληκους μου). Τουλάχιστον όμως με παρηγορεί το γεγονός ότι δεν πλήρωσα δίδακτρα όπως κάνουν αυτοί των ΙΕΚ και των κολεγίων και ότι σπούδασα στην πόλη μου δουλεύοντας παράλληλα και δε ζήταγα χαρτζηλίκι. Έχω αρχίσει πολύ σοβαρά να σκέφτομαι το ενδεχόμενο να αλλάξω τελείως αντικείμενο, να σπουδάσω κάτι άλλο πριν με πάρουν τα χρόνια και το μετανιώσω. Υπάρχουν πόσοι πτυχιούχοι ΑΕΙ και ΤΕΙ με master και συνεχίζουν και πηγαίνουνε κάθε χρόνο πόσοι για Master, ακόμα και να υπάρξουν θέσεις στο μέλλον σχετικές με Management πολύ απλά θα είμαι στην απέξω γιατί δεν είχα λεφτά να κάνω master, τα παιδιά που πάνε στο ΙΕΚ τι δουλειά θα βρουν; Κρίμα τα λεφτά που δίνουνε δηλαδή, χίλιες φορές να τα δώσουν για να μάθουν καμία τέχνη. Υ.Γ. Ο αδερφός μου που δε σπούδασε και έμαθε τέχνη σε τεχνική σχολή δουλειά έχει από όταν ενηλικιώθηκε , εγώ που σπούδασα και όλοι οι συνομίληκοι τι κατάλαβαν; Μουτζώνω τον εαυτό μου που πριν 3 χρόνια απέρριπτα δουλειές πιο σχετικές με το αντικείμενο γιατί φοβόμουν ότι θα παρατήσω τη σχολή...
kage Δημοσ. 16 Μαΐου 2010 Δημοσ. 16 Μαΐου 2010 προς το παρον δεν ισχυει τιποτα... αλλα απο τα λιγα που διαβασα εφοσον τα ιεκ θα βαθμολογουντε με credits μαθηματων θα μπορουν να τα μεταφερουν σε αλλα πανεπιστημια ευρωπαικα ισως και τει κτλ...
insomniaK Δημοσ. 16 Μαΐου 2010 Δημοσ. 16 Μαΐου 2010 +1 στον random. Είμαι τελειόφοιτη ΤΕΙ Διοίκησης Επιχειρήσεων και οι μόνες δουλειές που βρίσκω είναι ως γραμματέας - πολυεργαλείο, δηλαδή με τα εξής καθήκοντα: καφέδες, ταμείο, γραμματειακή υποστήριξη, πωλήσεις, after sales support κ.λ.π. με ωράριο δήθεν 4ωρο-5ωρο , βασικός φυσικά μειωμένος ανάλογα με το "ωράριο" και αν πέσω σε κανένα καλό εργοδότη μου βάζει και ΙΚΑ αμα λάχει και με αρχική δοκιμαστική 2 μηνη σύμβαση. Με κόβω να καταλήγω σε κανένα telemarketing ή σε καμία εισπρακτική γιατί έχει πέσει πείνα.Θα πήγαινα και σερβιτόρα να δουλέψω αλλά είμαι πλήρως αδέξια. Δουλεύω από τα 19 μου ( δεν είναι η πρώτη μου δουλειά δηλαδή, έχω κάποια εμπειρία ως υπάλληλος γραφείου -ταμίας), 2 ξένες γλώσσες , υποτροφία ΙΚΥ, πολύ καλούς βαθμούς στο ΤΕΙ αλλά βρίσκω μόνο δουλειές αποφοίτων λυκείου ( όχι ότι με παίρνουν και πολλά τηλ. για συνέντευξη, λέμε τώρα, πιο πολλά πάντως από άλλους συνομίληκους μου). Τουλάχιστον όμως με παρηγορεί το γεγονός ότι δεν πλήρωσα δίδακτρα όπως κάνουν αυτοί των ΙΕΚ και των κολεγίων και ότι σπούδασα στην πόλη μου δουλεύοντας παράλληλα και δε ζήταγα χαρτζηλίκι. Έχω αρχίσει πολύ σοβαρά να σκέφτομαι το ενδεχόμενο να αλλάξω τελείως αντικείμενο, να σπουδάσω κάτι άλλο πριν με πάρουν τα χρόνια και το μετανιώσω. Υπάρχουν πόσοι πτυχιούχοι ΑΕΙ και ΤΕΙ με master και συνεχίζουν και πηγαίνουνε κάθε χρόνο πόσοι για Master, ακόμα και να υπάρξουν θέσεις στο μέλλον σχετικές με Management πολύ απλά θα είμαι στην απέξω γιατί δεν είχα λεφτά να κάνω master, τα παιδιά που πάνε στο ΙΕΚ τι δουλειά θα βρουν; Κρίμα τα λεφτά που δίνουνε δηλαδή, χίλιες φορές να τα δώσουν για να μάθουν καμία τέχνη. Υ.Γ. Ο αδερφός μου που δε σπούδασε και έμαθε τέχνη σε τεχνική σχολή δουλειά έχει από όταν ενηλικιώθηκε , εγώ που σπούδασα και όλοι οι συνομίληκοι τι κατάλαβαν; Μουτζώνω τον εαυτό μου που πριν 3 χρόνια απέρριπτα δουλειές πιο σχετικές με το αντικείμενο γιατί φοβόμουν ότι θα παρατήσω τη σχολή... Εσύ και η Αλίκη...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.