PotirasK.O Δημοσ. 18 Μαΐου 2010 Δημοσ. 18 Μαΐου 2010 Λοιπον παιδιά εχω ενα προβλημα στην υλοποιηση ενος UML διαγραμματος. Θα ηθελα την βοηθεια σας. Με λίγα λόγια θα ηθελα να μου πείτε αν γράφτηκε σωστά ο κώδικας. Εχω την κλάση Α η οποία συνδέεται με 1...1 ( ενα προς ενα ) με την κλάση IclassB ( που είναι το interface ) και η κλάση classB περιέχει τις υλοποιήσεις. > #ifndef classA_h #define classA_h class classA { public: classA(int number_){ //constructor setNumber(number_); } ~classA(){} //destructor virtual void setNumber(int number_){ number = number_; } virtual int getNumber()const{ return number; } private: int number; }; #endif // classA_h [color="Red"]Η παρακάτω κλάση ειναι το INTERFACE[/color] #ifndef IClassB_h #define IClassB_h class classA; class IClassB { public: // virtual destructor for interface virtual ~IClassB() { } virtual void setName(const string *name_)=0; virtual string * getName()const=0; private: classA *myclassA; }; #endif // IClassB_h #ifndef classB_h #define classB_h #include "IClassB.h" #include "string.h" class classB : virtual public IClassB { public: classB(string *name_){ //constructor setName(name_); } classB(){ delete name; } virtual void setName(string *name_){ name = new string (*name_); } virtual string * getName()const{ return name; } private: string *name; }; #endif // classB_h Thanks!
bxenos Δημοσ. 18 Μαΐου 2010 Δημοσ. 18 Μαΐου 2010 είναι λίγο μπερδεμένο... τι θέλεις να κάνεις με τα classA,B; Τι αναπαριστούν; Εχεις φτιάξει το interface, ποιά class θα "κάτσουν" πάνω στο Interface σου;
PotirasK.O Δημοσ. 18 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 18 Μαΐου 2010 είναι λίγο μπερδεμένο... τι θέλεις να κάνεις με τα classA,B; Τι αναπαριστούν;Εχεις φτιάξει το interface, ποιά class θα "κάτσουν" πάνω στο Interface σου; Ριξε μια ματια στο διαγραμμα που εχω επισυνάψει και θα καταλάβεις. Επίσης η εξάρτηση πως μπορεί να υλοποιηθεί μεταξύ δυο κλάσεων???
xampos20 Δημοσ. 19 Μαΐου 2010 Δημοσ. 19 Μαΐου 2010 Ριξε μια ματια στο διαγραμμα που εχω επισυνάψει και θα καταλάβεις. Επίσης η εξάρτηση πως μπορεί να υλοποιηθεί μεταξύ δυο κλάσεων??? H εξαρτηση δεν φαινεται στον κωδικο σου , γιατι.... δεν μπορεί να φανεί.... τουλαχιστόν με όσες γνώσεις έχω εγώ και όσα project είχα κάνει ποτέ στο κώδικα δεν εβαλα τα relationships ... Απο εκεί και έπειτα σαν κωδικας θεωρω οτι είναι σωστος με μία μικρή αμφιβολία στο 2ο κομματι που δημιουργεί το interface αλλά και πάλι πιστευω κατα 90 % εισαι σωστός....
xampos20 Δημοσ. 19 Μαΐου 2010 Δημοσ. 19 Μαΐου 2010 Ριξε μια ματια στο διαγραμμα που εχω επισυνάψει και θα καταλάβεις. Επίσης η εξάρτηση πως μπορεί να υλοποιηθεί μεταξύ δυο κλάσεων??? H εξαρτηση δεν φαινεται στον κωδικο σου , γιατι.... δεν μπορεί να φανεί.... τουλαχιστόν με όσες γνώσεις έχω εγώ και όσα project είχα κάνει ποτέ στο κώδικα δεν εβαλα τα relationships ... Απο εκεί και έπειτα σαν κωδικας θεωρω οτι είναι σωστος με μία μικρή αμφιβολία στο 2ο κομματι που δημιουργεί το interface αλλά και πάλι πιστευω κατα 90 % εισαι σωστός....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.