Προς το περιεχόμενο

Σκριπτ για ερωτηματολόγιο σε blog

Morticia

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας!

Θέλω να κάνω μία έρευνα-δημοσκόπηση. Έχω ετοιμάσει το ερωτηματολόγιο μόνο κάτι υπογραφές από το πανεπιστήμιο μου λείπουν για να είναι νόμιμη η έρευνα.

Σκεφτόμουν εκτός από τα ερωτηματολόγια που θα μοιράσω σε κόσμο εγώ η ίδια (θα βγω στους δρόμους στην κυριολεξία), να ανεβάσω ερωτηματολόγιο σε blog όπου ο συμμετεχων θα μπορεί να το συμπληρώνει (χωρίς να χρειάζονται ονόματα ή e-mails) και να πατάει submit.

Εάν πραγματοποιηθεί το παραπάνω, θα έχω πρόβλημα με bot ?

Ξέρετε που μπορώ να βρω έτοιμο σκριπτ για κάτι τέτοιο?

Επίσης, σε άλλα σημεία του ερωτηματολογίου οι επιλογές είναι 2, ή 3 και σε άλλα 5, ενώ μόνο σε ελάχιστα πεδία χρειάζεται μία ή δύο λέξεις

Και κάτι ακόμα, μιας και δεν το έχω ξανακάνει, πώς θα συλλέγω τα data?

Δημοσ.

Συνήθως τα bots χτυπάνε φόρμες οι οποίες εμφανίζουν κάποιο κείμενο στη σελίδα, π.χ. comments σε άρθρα. Φαντάζομαι πως στη δική σου περίπτωση δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Από εκεί κ πέρα αν θέλεις να έχεις κάποια προστασία θα μπορούσες να βάλεις κάποιο captcha και να έχεις λιγότερα bot που θα περνάνε data στη φόρμα σου. Δες σε αυτό το link ένα script για captcha. Έχει ένα ενδιαφέρον η σελίδα αυτή επειδή έχει κ κάποια tips για το αν το χρειάζεσαι πραγματικά κ αναφέρει κάποιες απλές τεχνικές που θα μπορούσες να αποφύγεις το spamming χωρίς το captcha.

Για τη συλλογή των data θα χρειαστείς ένα script που θα γράφει τα αποτελέσματα σε μία database ή κάποιο αρχείο. Εκεί χρειάζεσαι php ή κάτι αντίστοιχο για να κάνεις process τα data σου.

Δημοσ.

Επίσης, από όσα ξέρω, για να είναι έγκυρη η έρευνα θα πρέπει να έχεις και κάποια στοιχεία αυτών που απάντησαν που να επιβεβαιώνουν την υπόστασή τους, μέσω Internet θα είσαι ιδιαίτερα τυχερή αν σου δώσουν το πραγματικό τους email...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...