Προς το περιεχόμενο

Restart :((

lefteris210

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παιδιά σήμερα άνοιξα τον υπολογιστή και βλέπω ότι τραβάει συνεχεια restart, δεν προλαβαίνει να φόρτωση τα windows ούτε καν το Βίος....

τι έγινε στα καλά του καθουμένου?

μέχρι χθες δούλευε κανονικά.

κάτι τρέχει με hardware σίγουρα αλλα τι....

φτου ρε γαμώτο και αύριο είναι αργία να το πήγαινα στο e-shop :(((

άναψε μετά από πολλά restart και εκεί που δούλευα ξαφνικά δεν έβλεπε τα usb keyboard και mouse....

πωπω παναγια μου λέτε να είναι motherboard ??

• Απαντ. 88
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Θα σου ήταν εύκολο να μας ξεκαθάριζες λίγο περισσότερο τι συμβαίνει; (εγώ δεν κατάλαβα αυτό με το "τραβάζει συνέχεια restart").

:)

Δημοσ.

είναι πολύ απλό

πατάω το κουμπάκι να άνοιξη το PC και αυτό κάνει restart συνεχεια, δηλαδή δουλεύει 3-4 sec και restart και πάει λέγοντας

Δημοσ.

γιατί βρε αδερφέ reset bios ?

---------- Προσθήκη στις 20:13 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 20:10 ----------

επίσης έτρεξα το burn in test Pro τσεκάρει όλες τις συσκευές αν δουλεύουν σωστά και μετά από 15 λεπτά που τελειωσε το test δεν μου βρήκε τίποτα και το test ήταν θετικό.

Δημοσ.

Σύμφωνα με αυτά που λες στο 3# post, (3-4 sec και συνεχή restart) καταλαβαίνω πως πρόκειται για μία λειτουργία προσπάθειας της μητρικής να κάνει αυτόματα reset ώστε να καταφέρει να boot-άρει.

Όσο δε το καταφέρνει, θα προσπαθεί.

Το συνηθίζουν οι gigabyte.

Αυτά αν δε boot-άρει καν ως το post screen.

Aν το πρόβλημα εμφανίζεται αργότερα, αλλάζει το θέμα.

Δημοσ.

Που ακριβως κανει restart ...

Δε φορτωνει καθολου τη μπαρα ..??

Κανει post και ρεσταρτ ..?

Ξεκαθαρισε το λιγο ...

Δημοσ.

δεν μου φέρνει εικόνα δεν βγάζει γράμματα....

και όταν δουλεύει σωστά έτσι κάνει πατάω κουμπί ανάβει...κάνει 3-4 sec γιατί προφανώς η mobo κάνει test και μετά έρχεται εικόνα που λέει CPU και τα γνωστά όταν φορτώνει το βίος και στη συνεχεια τα windows...

τώρα που γράφω το PC άνοιξε κανονικά και δουλεύει κανονικά , αλλα πολύ περίεργο δεν είναι ??

Δημοσ.

αν δεν εκανες ακομα ενα clear cmos καντο

τετοιο ειδος restart μου κανει κατι σε τροφοδοτικο

επισης ελεγξε μητρικη μην βραχυκυκλωνει στο κουτι και ελεγξε οτι εχεις συνδεσει τις παροχες ρευματος σε μητρικη και επεξεργαστη

επισης αποσυνδεσε τελειως την τροφοδοσια του υπολογιστη απο τη πριζα και πατα του κουμπι του power on για 10 δευτερολεπτα να αδειασουν οι πυκνωτες. ξανασυνδεσε και δοκιμασε. συνδιασε το με το clear cmos που σου λεω αρχικα. οσην ωρα κανεις αυτα κοιτας και τη μητρικη για αλλοιωσεις σε ηλεκτρονικα στοιχεια

ο υπολογιστης ειναι συνδεμενος σε πριζα με γειωση ετσι?

Δημοσ.
αν δεν εκανες ακομα ενα clear cmos καντο

τετοιο ειδος restart μου κανει κατι σε τροφοδοτικο

επισης ελεγξε μητρικη μην βραχυκυκλωνει στο κουτι και ελεγξε οτι εχεις συνδεσει τις παροχες ρευματος σε μητρικη και επεξεργαστη

επισης αποσυνδεσε τελειως την τροφοδοσια του υπολογιστη απο τη πριζα και πατα του κουμπι του power on για 10 δευτερολεπτα να αδειασουν οι πυκνωτες. ξανασυνδεσε και δοκιμασε. συνδιασε το με το clear cmos που σου λεω αρχικα. οσην ωρα κανεις αυτα κοιτας και τη μητρικη για αλλοιωσεις σε ηλεκτρονικα στοιχεια

ο υπολογιστης ειναι συνδεμενος σε πριζα με γειωση ετσι?

τι εννοείς clear cmos ??

το PC το έχω 1,5 χρόνο και δεν έχει πειραχτεί ποτε από θέμα ρεύματα βύσματα , το μονο που ανοίγετε είναι για φύσημα από σκόνη.

---------- Προσθήκη στις 21:39 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 21:38 ----------

Mήπως έκανες κάνα overclock στην RAM? Τώρα λειτουργεί κανονικά?

δεν είμαι fun του overcloack και δεν έχω κάνει ποτε :)

ναι λειτουργεί κανονικά.

το θέμα είναι όμως ότι αύριο πχ μπορεί να μου το ξανακάνει , γενικά είναι random ποτε το παρουσιάζει.

Δημοσ.

ωχ , αυτό το πράμα φοβάμαι να το κάνω, υπάρχει περίπτωση να είναι το bios ?εγώ δεν το νομίζω...

---------- Προσθήκη στις 21:43 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 21:42 ----------

παρεπιπτόντως πως γίνετε reset?

Δημοσ.

παρεπιπτόντως πως γίνετε reset?

...είτε αλλάζοντας (για μερικά δεύτερα) θέση σε σχετικό jumper (τζαμπεράκι, ελληνιστί) (θα βρεις τη θέση του πάνω στη μητρική, μέσα στο μάνιουάλ της) (...manual, αγγλιστί) - είτε βγάζοντας (κι αφήνοντας) για μερικά λεπτά (για "σιγουριά" πχ 5-10, και πατώντας μερικές δε φορές και το power-on button)

α) την μπαταρία λίθίου ("χάπι") που υπάρχει στη μητρική

ΚΑΙ

β) το καλώδιο ρεύματος που από την μπρίζα καταλήγει στο τροφοδοτικό

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...