Προς το περιεχόμενο

Κλοπή σε κατάστημα και καταγραφή από κάμερες ασφαλείας

katsikoula

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Και άλλαξε τον τίτλο γιατί αν δεν έβλεπα το χεράκι και δεν έμπαινα στο thread να διαβάσω, θα καταλάβαινα ότι τα Focas σέβονται τον πελάτη και μας διηγείσαι μια τέτοια εμπειρία.

Αφού εφαρμόζουν το νόμο από την ΑΠΠΔ, άρα το σέβονται.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Εχει περάσει καιρός, αλλά έχω μια φίλη που έχει το δικό της καταστημα με ρουχα, έχουν βαλει 3 καμερες που πληρωσαν καμια 100€ και τις 3 μαζί και ειναι μονο για φιγουρα. Το καλώδιο δεν συνδέεται πουθενα. Σου λέει αν ψαρώσει ο αλλος ψάρωσε.

Στο κάτω κατω οι καμερες σε καταστηματα ειναι μονο και μονο για το ψάρωμα, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ η αστυνομία να κάτσει να ασχοληθεί για να βρει τον κλέφτη.. Εδώ δεν βρίσκουν άλλους και άλλους.. το μεροκαματιάρη κλέφτη που σου πήρε ενα πορτοφόλι θα ψάξουν?

Εσυ να σαι καλά και το πορτοφόλι ας παει στο καλο.

Δημοσ.

Στο εξωτερικό (EU) ισχύουν άλλοι νόμοι; Γιατί Αγγλία θυμάμαι είχε και εκπομπή στην tv που έδειχνε από τις κάμερες στα μαγαζιά πως κλέβαν και τους έπιαναν κιόλας οι security, δλδ καταγραφόντουσαν όλα.

Δημοσ.

δηλ. θα δωσει το dvd στην γαδα να περαστει απο βιομετρικο ελεγχο κτλ.και αφου υποθεσουμε πως ολοι οσοι πανε αυτοφωρο κτλ περνανε τα βιομετρικα τους στοιχεια σε βαση ,θα τον βρουν...

Σιγουρα..

Δημοσ.

Περί κλειστών κυκλωμάτων ισχύουν αυτά http://www.dpa.gr/pls/portal/url/ITEM/431F706F4FEB2BF4E040A8C07D2447A1

+ ό,τι περιγράφει ο νόμος Ν. 2472/1997 περί Προστασία του ατόμου από την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων http://www.dpa.gr/pls/portal/url/ITEM/436B5E45EF910DDFE040A8C07D244566

.

Δημοσ.

Όταν μου είχε συμβεί παρόμοιο περιστατικό στην Αγγλία μέσα στα Marks & Spencer αποζημίωσαν το πελάτη με το ποσό που τους είπε ότι είχε μέσα στο πορτοφόλι του, χωρίς καν να κοιτάξουν κάμερες κτλ.

Απλά το αναφέρω για να δείτε διαφορά αντιμετώπισης, μου είχε κάνει μεγάλη εντύπωση τότε πριν 10 χρόνια περίπου.

Δημοσ.

σκεψου να πηγαινει ο καθε Ελληναρας και να λεει "εχασα τοσα" και το οποιο καταστημα να πρεπει/θελει να τους αποζημιωσει.. 5.000.000 "κλοπες" θα γινονταν καθε μερα..

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Την Παρασκευή 21.05.2010 πηγα στο καταστημα Focas στην Ερμου για να αγορασω καποια πραγματα. Μαζι μου ειχα μια τσαντα (σακουλα χαρτινη από άλλο καταστημα) στην οποια ειχα το πορτοφολι μου, μια ομπρελα και κατι αλλα μικροπραγματα. Καποια στιγμη την αφησα για ένα λεπτο πανω σε έναν παγκο με ρουχα ακριβως από πισω μου για να δω ένα παντελονι που μου εδειχνε η πωλητρια και μολις πηρα παλι την τσαντα στα χερια μου διαπηστωσα εκπληκτος ότι ελειπε το πορτοφολι από μεσα! Κοιταξα τριγυρω αλλα τιποτα. Κατευθειαν πηγα στην δουλεια μου (εκει διπλα) και πηρα τηλεφωνο να ακυρωσω τις πιστωτικες καρτες. Μετα πηρα τηλεφωνο την αστυνομια η οποια με συμβουλεψε να ζητησω να δω τις καμερες ασφαλειας του καταστηματος από την στιγμη που υπηρχαν. Ετσι γυρισα στο καταστημα και ζητησα να μιλησω στον υπευθυνο ασφαλειας. Μολις του ειπα τι ειχε γινει του ζητησα να δω το βιντεο από τις καμερες ασφαλειας την συγκεκριμενη ωρα που ημουν εκει και η απαντηση που πηρα ηταν η εξης: «Οι καμερες δεν καταγραφουν»

Δηλαδη εχουν ένα καταστημα γεματο καμερες οι οποιες όμως δεν καταγραφουν? Και γιατι τις εχουν τοτε??? Για να τις βλεπουν οι υποψηφιοι κλεφτες και να μην κλεβουν ή για να βλεπουν αν οι υπαλληλοι διπλωνουν σωστα τα ρουχα? Μαλλον καποιος τους εχει παρει ειδηση…

Τα συμπερασματα δικα σας…

Κότα να στο έκλεψε ο ίδιος :o

Δημοσ.

Τεχνικα ειναι λιγο δυσκολο να καταγραφεται η εικονα απο 20 καμερες που θα εχει ενα μεγαλο καταστημα.

Σε 2 καταστηματα που ειχα δουλεψει και υπηρχαν καμερες ασφαλειας, δεν καταγραφαν, απλως αναπαρηγαγαν εικονα σε πραγματικο χρονο, σε μια οθονη καποιου Η/Υ.

Για την απορια που εκφραστηκε "και τι τις εχουνε αν δεν καταγραφουν?":

Αφενος για λογους ασφαλειας, απο μια φωτια εως μια κλοπη, με σκοπο την αμεση αντιδραση, αφετερου για τον φοβο των Ιουδαιων, δηλαδη για να μη κωλοβαρανε οι υπαλληλοι με το φοβο οτι ανα πασα στιγμη μπορει να τους τσεκαρουν ανωτεροι.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...