Προς το περιεχόμενο

Αναγνωρίζονται τα πτυχία των κολεγίων

alan2

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

τι σκεπτικο ειναι αυτο οτι επειδη εχει μαπες ολος κοσμος πρεπει να εχει και η ελλαδα?

Αν αυτα τα παραρτηματα ελεχθουν ας τα αναγνωριζουν , αλλα αυτα τα κολλεγια ειναι κατω του μετριου.

Εμεις στα ΤΕΙ στεφ, ειμαστε μαμακες που για να παρεις 5-6 πρεπει να ριξεις σοβαρο διαβασμα και για να παρεις 9-10 πρεπει να περασεις μερονυχτα πανω απο τα βιβλια?

οπως το ειπες μα...κες ειμαστε που δεν εχουμε παρει ακομα στο κυνηγι ολους τους κομπλεξικους καθηγητακους στην στεφ που κανουν οτι γουσταρουν,η ασυδοσια του δημοσιου στο μεγαλειο της.

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

οπως το ειπες μα...κες ειμαστε που δεν εχουμε παρει ακομα στο κυνηγι ολους τους κομπλεξικους καθηγητακους στην στεφ που κανουν οτι γουσταρουν,η ασυδοσια του δημοσιου στο μεγαλειο της.

+10000 το μονο θετικο ειναι οτι περνουμε μια γευση απο πιθανους μελλοντικους κομπλεξικους εργοδοτες .

Υ.Γ1 Ευτηχως υπαρχουν και καποιοι καθηγητες στηνΣΤΕΦ διαμαντια εγω στην Καβαλα ειχα την ευκαιρια να γνωρισω 2-3

Υ.Γ2 Εχω την εντυπωση πως για να σου αναγνωρισουν πτυχιο κολλεγιου πρεπει ειτε να πας για ενα χρονικο διαστημα να φοιτησεις στην εδρα του ή να κανεις ακριβως το πριγραμμα σπουδων με τι ιδιο επιπεδο καθηγητων .

Υ.Γ3 Τελικα με τους μηχανικους των ΤΕΙ τι θα γυνει ???

Δημοσ.

Ναι πρέπει πρώτα να αποκτήσουν Ε.Δ. στην χώρα απ'την οποία προέρχεται το πτυχίο (ή από άλλη εκτός Ελλάδας αλλά εντός Ε.Ε.) και μετά να τα "μεταφέρουν" εδώ...κι επειδή σ'οποιαδήποτε άλλη χώρα δεν δίνουν Ε.Δ. "για πλάκα" (όπως π.χ. εδώ αν είσαι από Πολυτεχνείο,πάρ'τα όλα δικά σου και απεριόριστα) υπάρχουν διαδικασίες για να τα αποκτήσεις (εξετάσεις,εμπειρία,μεταπτυχιακό κ.λπ.) και επιπλέον ερχόμενος εδώ πρέπει είτε να δώσεις εξετάσεις (στον αρμόδιο επαγγελματικό φορέα) είτε να γραφτείς χωρίς εξετάσεις αλλά με 3 χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας (και υπομονής)!Ειδικά η τελευταία "δυνατότητα" αναγνώρισης είναι άλλη μια ευκαιρία που παρέχει το καλό μας κράτος σ'εμάς τους εργοδότες να προσλαμβάνουμε για 3 χρόνια επιστήμονα με μισθό ανειδίκευτου...

Όσο για τους μηχανικούς των Τ.Ε.Ι.,ή θα γίνουμε αγρότες ή θα μεταναστεύσουμε παιδιά,so simple! :rolleyes:

Δημοσ.

Δεν κατάλαβες;

Τι να καταλάβει. Τι μηχανικός από ΤΕΙ, πως γίνεται αυτό.

Σαν να λέμε γιατρός από ΤΕΙ νοσηλευτικής? πλάκα κάνετε;

Δημοσ.

Ο τίτλος διπλώματος από τει για την ΣΤΕΦ είναι μηχανικού. Πχ εγώ που είμαι στην ηλεκτρονική το πτυχίο μου θα αναφέρει

Ηλεκτρονικός Μηχανικός Τεχνολογικής Εκπαίδευσης.

Δημοσ.

:wacko:

Δημοσ.

Ο τίτλος διπλώματος από τει για την ΣΤΕΦ είναι μηχανικού. Πχ έγω που είμαι στην ηλεκτρονική το πτυχίο μου θα αναφέρει

Ηλεκτρονικός Μηχανικός Τεχνολογικής Εκπαίδευσης.

Ακριβώς αυτό. Ο τίτλος τουλάχιστον έχει αλλάξει για τα πτυχία σε "Μηχανικός" στις ΣΤΕΦ από το 2003, κ με νόμο του κράτους δημοσιευμένο με ΦΕΚ.Οι συγκεκριμένες σχολές θεωρούνται τετραετείς σπουδές κοινώς ΑΤΕΙ. H ονομασία δεν αλλάζει για το "Α" μπροστά επειδή υπάρχουν στα εκάστοτε ιδρύματα σχολές εκτός ΣΤΕΦ οι οποίες δεν ανταποκρίνονται σε τετραετείς σπουδές. Αυτά. Τώρα αν κάθεται κόμπος στο στομάχι του υπεροπτικού ΤΕΕ ότι βγαίνουν μηχανικοί από ΤΕΙ να πάρει Maalox. Ήδη έχουν φάει αρκετή ξεφτίλα τον τελευταίο καιρό σε θέματα ερευνας από κάποια "ποταπά" ΤΕΙ. Αυτά τα κόμπλεξ την έχουν φάει την τριτοβάθμια γι αυτό ο καθένας παίζει το πουλί του εκεί μέσα.Συγκεκριμένα, επειδή έχω βαρεθεί να πείθω ότι δεν είμαι ελέφαντας σε κάθε τέτοια διαφωνία:

Ν. 3174/2003, ΦΕΚ 205Α΄/28-08-2003, άρθ. 9 παρ. 6. Καταργείται ο κλάδος “Τεχνολογικών Εφαρμογών” και μετονομάζεται σε κλάδο ΤΕ Μηχανικών και αφορά τους Πτυχιούχους ΤΕΙ και τους ισοτίμους με αυτούς.

Δημοσ.

Γεια σας παιδιά και καλώς σας βρήκα.Ένα google search με έφερε στο φόρουμ σας και θα ζητήσω την συμβουλή σας.

Φοιτητής του τμήματος φυσικής είμαι στην Αθήνα.Για να ακριβολογώ πολύ κακός και πρώην φοιτητής πλέον.Έχω αρχίσει να συλλέγω πληροφορίες για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια ή κολέγια καθώς αποφάσισα να σταματήσω τις σπουδές μου στο φυσικό.Μέχρι στιγμής έχω επισκεφθεί το BCA και το Mediterranean College ενώ αύριο θα συναντήσω έναν σύμβουλο στο DEREE.Ο τομέας που με ενδιαφέρει είναι η πληροφορική.Από μικρός ήθελα να ασχοληθώ με αυτόν τον κλάδο δυστυχώς όμως τα μόρια των πανελλαδικών μου δεν έφταναν για μπω σε μια τέτοια σχολή.Το ξέρω ότι δεν θα αποκτήσω τις γνώσεις ενός τελειόφοιτου δημόσιου πανεπιστημίου και φυσικά ούτε την αναγνώριση όμως θα είναι μία ψυχολογική ένεση για μένα να ασχοληθώ με κάτι που μου αρέσει από την αρχή και να το κάνω σωστά.Θα ήθελα λοιπόν να μου προτείνετε αυτά που θεωρείτε ότι είναι τα καλύτερα στον κλάδο αυτόν.

Δημοσ.

Αποψη μου:Τέλειωσε το τμήμα σου και μετά έχεις και δυνατότητα ακόμα και για μεταπτυχιακό στη πληροφορική.Εναλακτικά θα μπορέσεις να κανεις αίτηση στο ανοιχτό πανεπιστήμιο για να αποκτήσεις 2o πτυχιο στη πληροφορική, αλλα μην εγκαταληψεις τις σπουδές σου, εκτός και αν έχεις στρωμένη δουλειά στο τομέα.

Δημοσ.

Αποψη μου:Τέλειωσε το τμήμα σου και μετά έχεις και δυνατότητα ακόμα και για μεταπτυχιακό στη πληροφορική.Εναλακτικά θα μπορέσεις να κανεις αίτηση στο ανοιχτό πανεπιστήμιο για να αποκτήσεις 2o πτυχιο στη πληροφορική, αλλα μην εγκαταληψεις τις σπουδές σου, εκτός και αν έχεις στρωμένη δουλειά στο τομέα.

Αυτό θα ήταν το ιδανικότερο.Να τελειώσω τις σπουδές μου.Αλλά είναι κάτι το οποίο δεν μπορώ να κάνω.Ίσως κατά βάθος να μην θέλω.Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι έχω κάνει πολλές προσπάθειες να επανέλθω μετά τον φοιτητικό μου "λήθαργο" αλλά μάταια.Είμαι στο 7ο έτος και έχω βγάλει μόλις το 1/4 της σχολής...Τραγικό...Πιστεύω πως είναι ψυχολογικό το πρόβλημα πλέον.Γι'αυτό θέλω να κάνω μια καινούργια αρχή τώρα που ακόμα μπορώ με κάτι που πραγματικά μου αρέσει,με όρεξη και μεράκι.Και φυσικά δουλεύοντας παράλληλα.

Στρωμένη δουλειά δεν έχω.Αν είχα ίσως σκεφτόμουν αυτή την επιλογή από την αρχή.Σπουδάζοντας ακόμη και στο εξωτερικό.

Τώρα όμως νομίζω πως είναι η μόνη μου επιλογή και επειδή μιλάμε για μεγάλο οικονομικό κόστος θα ήθελα να κάνω την καλύτερη επιλογή όσων αφορά το κολέγιο που θα επιλέξω...

Δημοσ.

Μην μπερδεύουμε την βούρτσα με την @#$ οι σχόλες ιατρικής είναι ένα εντελώς άλλος κλάδος και για αυτό περνούν και Phd με το που βγαίνουν αλλά και πάλι αν θες μια απάντηση υπαρχουν επαγγέλματα σε κλινικές όπως λογοθεραπευτής ή φυσικοθεραπευτής που είναι απόφοιτοι ΤΕΙ .

Το μεγάλο μπέρδεμα είναι ότι τα λαμογια του ΤΕΕ δεν κανουν τα αυτονόητα δηλαδή ο Ηλεκτρολόγος του ΤΕΙ να είναι Barchelor ενώ του Πολυτεχνείου Barchelor + Master άλλωστε σε όλο των κόσμο τα Barchelor είναι τριετής και οι φοιτητές έχουν δικαίωμα για να συνεχίσουν για άλλα 2 χρονιά .

Τα ΤΕΙ τα αναγνωρίζουν μια χαρά αφού άλλωστε ( τουλάχιστον για το τμήμα μου ) το πρόγραμμα σπουδών μετριέται σε ECTS , επισης αν έχεις φράγκα να τα σκάσεις σε ένα καλό πανεπιστήμιο του εξωτερικού και κάνεις ένα 2χρόνο Master στην ειδικότητα σου γίνεσαι κάτοχος MEng και είσαι ίσος μην σου πω και καλύτερος του Πολυτεχνείου .

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...