PTmax13 Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 Γεια σε όλους, Θα ήθελα να ρωτήσω αν έχεις κανείς εμπειρία ή γνώση για να με βοηθήσει με το παρακάτω θέμα. Είμαστε 2 όροφοι πολυκατοικίας με ένα router Thompson στον καθένα (Από Forthnet 2play και οι δυο). Τα router βρίσκονται το ένα κάτω από το άλλο και έτσι το σήμα του wireless είναι καμπάνα (το τσέκαρα με το laptop μου). Το ερώτημά μου είναι το εξής. Υπάρχει δυνατότητα μέσω των δυο router να γίνει μια συνένωση των δικτύων, έτσι ώστε να γίνει ένα ενιαίο δίκτυο; Οι υπολογιστές που χρησιμοποιούνται είναι δυο σταθεροί χωρίς Wireless κάρτες, γι αυτό ρωτάω αν γίνεται να γίνει η συνένωση μέσω των router. Προφανώς αυτό που με ενδιαφέρει είναι να ενώσω τους 2 σταθερούς κάτω από ένα δίκτυο. Αν κάποιος είναι σίγουρος ότι δεν γίνεται κάτι τέτοιο με τον συγκεκριμένο εξοπλισμό, θα το εκτιμούσα εάν μου πρότεινε μια λύση με επιπλέον εξοπλισμό. Ευχαριστώ!
tsakonas Δημοσ. 27 Μαΐου 2010 Δημοσ. 27 Μαΐου 2010 Με 10 ευρώ παίρνεις ένα switch και με αλλα 3 μια pci NIC και φτιάχνεις ένα δικτυακi ethernet με τον φίλο σου. Τα thompson συνδέονται μεταξύ τους αλλα όχι όπως το σκέφτεσαι και θα γίνει μπέρδεμα.
vdanasto Δημοσ. 27 Μαΐου 2010 Δημοσ. 27 Μαΐου 2010 Να συνδέσεις τα δύο router μεταξύ τους ασύρματα δεν γίνεται. Για να κάνεις το δίκτυο που θέλεις, πρέπει και οι 2 υπολογιστές να συνδεθούν σε ένα router. Αυτή είναι και η δουλειά του router άλλωστε.
tsakonas Δημοσ. 27 Μαΐου 2010 Δημοσ. 27 Μαΐου 2010 γιατί δε γίνεται? Γίνεται φυσικά ,αλλα για επέκταση σήματος (WDS) όχι για να παίζουν και τα δυο σε 2 ISP.
vdanasto Δημοσ. 27 Μαΐου 2010 Δημοσ. 27 Μαΐου 2010 γιατί δε γίνεται? Γίνεται φυσικά ,αλλα για επέκταση σήματος (WDS) όχι για να παίζουν και τα δυο σε 2 ISP. Κι εγώ τί είπα; Είπα κάτι διαφορετικό;
tsakonas Δημοσ. 27 Μαΐου 2010 Δημοσ. 27 Μαΐου 2010 Ναι είπες να συνδέσεις ασύρματα τα δυο router μεταξύ τους δε γίνεται.
vdanasto Δημοσ. 27 Μαΐου 2010 Δημοσ. 27 Μαΐου 2010 Ναι είπες να συνδέσεις ασύρματα τα δυο router μεταξύ τους δε γίνεται. Ναι, για να κάνει αυτό που ζητάει δεν γίνεται. Δεν μιλούσα γενικά κι αόριστα, ούτε αναφέρθηκα στο WDS.
PTmax13 Δημοσ. 27 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2010 Ρε μάγκες δεν σας πιάνω... τελικά γίνεται ή δεν γίνεται? και πως? Για να ξεκαθαρίσω το ερώτημα, αυτό που θέλω είναι τα 2 σταθερά μηχανήματα να βλέπει το ένα το άλλο σαν LAN. Δεν με ενδιαφέρει το Internet και τα λοιπά, μου αρκεί να βλέπονται τοπικά. Α! επίσης μιλάμε για μια λύση ασύρματη, το να περάσω καλώδια δεν είναι λύση.
vdanasto Δημοσ. 27 Μαΐου 2010 Δημοσ. 27 Μαΐου 2010 Ρε μάγκες δεν σας πιάνω... τελικά γίνεται ή δεν γίνεται? και πως?Για να ξεκαθαρίσω το ερώτημα, αυτό που θέλω είναι τα 2 σταθερά μηχανήματα να βλέπει το ένα το άλλο σαν LAN. Δεν με ενδιαφέρει το Internet και τα λοιπά, μου αρκεί να βλέπονται τοπικά. Α! επίσης μιλάμε για μια λύση ασύρματη, το να περάσω καλώδια δεν είναι λύση. Δεν γίνεται να συνδέσεις τα 2 router μεταξύ τους για να δημιουργήσεις LAN μεταξύ των υπολογιστών. Δίκτυο μπορείς να κάνεις μόνο αν συνδέσεις και τους 2 υπολογιστές σε ένα μόνο από τα 2 router. Παράδειγμα, συνδέεις τον υπολογιστή σου ενσύρματα με το router σου και ο γείτονας συνδέει τον υπολογιστή του ασύρματα και αυτός στο router σου. Μια πολύ φθηνή λύση είναι να αγοράσετε και οι 2 από μια ασύρματη κάρτα και να κάνετε έτσι ένα δίκτυο μεταξύ των δύο PC. Ο ένας υπολογιστής θα ρυθμιστεί να λειτουργεί ως Access Point και ο δεύτερος σαν client.
_Anonymous_ Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Μεσω wds υπαρχει μια συγκεκριμενη γκαμα routers που συνδεονται φτιαχνοντας LAN ετσι ωστε και αλλο pc να μοιραζεται αρχεια, internet, κ.λ.π. Σε αυτα τα 2 συγκεκριμενα, οχι φιλε, δε γινετε.
PTmax13 Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. Τελικά δεν τον γλιτώνω τον επιπλέον εξοπλισμό. Είναι λίγο ηλίθιο να το σκεφτεί κανείς, οτί 2 μηχανάκια με wireless (πόσο μάλλον όταν είναι router) δεν μπορούν να κάνουν χωριό μεταξύ τους. Υποθέτω ότι εκτός της λύσης του φίλου vdanasto, με ένα access point θα κάνω επίσης δουλειά, έτσι?
vdanasto Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. Τελικά δεν τον γλιτώνω τον επιπλέον εξοπλισμό. Είναι λίγο ηλίθιο να το σκεφτεί κανείς, οτί 2 μηχανάκια με wireless (πόσο μάλλον όταν είναι router) δεν μπορούν να κάνουν χωριό μεταξύ τους.Υποθέτω ότι εκτός της λύσης του φίλου vdanasto, με ένα access point θα κάνω επίσης δουλειά, έτσι? Και πάνω στο Access Point θα πρέπει με κάποιο τρόπο να συνδεθούν οι 2 υπολογιστές (ασύρματα ή ενσύρματα). Το ίδιο το router μπορεί μόνο να δεχθεί συνδέσεις τέτοιου είδους πάνω του, δεν μπορεί να συνδεθεί κάπου αλλού (πχ στο Access point που αναφέρεις).
PTmax13 Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Ευχαριστώ φίλε για την γρήγορη απάντηση. Μόνη λύση που μένει οι κάρτες λοιπόν...
poulinos Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 παντως τα δυο ρουτερακια μεταξυ τους wireless διαμεσω wds παιζουν.δεν δοκιμασα μεταφορα αρχειων αλλα τα windows 7 εβλεπαν το ενα το αλλο μηχανημα για την μουσικη.
PTmax13 Δημοσ. 29 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 29 Μαΐου 2010 Επειδή λείπει ο ξάδερφος από πάνω για λίγες μέρες δεν μπορώ να το δοκιμάσω. Μόλις γυρίσει θα το δοκιμάσω και θα μπω να γράψω τα αποτελεσματα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.