Προς το περιεχόμενο

Πληροφορική και λοιπές σχολές

Brisingr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε ποιους άλλους τομείς όσον αφορά το υλικό μπορεί να εργαστεί κάποιος στην ελλάδα; σημ. Ανέκαθεν το υλικό μου προκαλούσε περισσότερο ενδιαφέρον από το .

embedded systems

Δημοσ.

Γενικότερα top σχολές στην Ελλάδα θεωρούνται το CSD (Παν. Ηρακλείου) για software και η αντίστοιχη σχολή της Πάτρας για hardware.

Δημοσ.
Γενικότερα top σχολές στην Ελλάδα θεωρούνται το CSD (Παν. Ηρακλείου) για software και η αντίστοιχη σχολή της Πάτρας για hardware.

Πια είναι αυτή; :rolleyes:

Δημοσ.

Πτυχιουχος ΤΕΙ Πληροφορικης.

Γνωμη μου:

1. Στην σημερινη αγορα εργασιας κανενα πτυχιο και μεταπτυχιακο δεν συγκρινεται με την προυπηρεσια.

2. Οι γνωσεις που απαιτουνται για οποιαδηποτε θεση στο τομεα της πληροφορικης, αποκτωνται ως επι τον πληστον με προσωπικη ενασχοληση με το αντικειμενο. Η σχολη θα σου δωσει 2 πραγματα α. ερεθισματα β. τιτλο-πτυχιο. Ο τιτλος δεν ειναι τοσο απαραιτητος οσο η πραγματικη-πρακτικη γνωση. Τα ερεθισματα ειναι απαραιτητα σε περιπτωση που δεν τα εχεις ηδη και θες να ασχοληθεις με τη πληροφορικη. Αν ηδη εχεις διαλεξει το δρομο σου πχ προγραματισμο/βασεις δεδομενων/hardware/δικτυα κλπ, και εχεις εμβαθυνει σε καποιο απο αυτα, τοτε δε χρειαζεσαι ουτε ερεθισματα απο τη σχολη. Αν παλι χρειαζεσαι ερεθισματα, να εισαι βεβαιος οτι η σχολη θα στα δωσει, αλλα και παλι θα πρεπει να εμβαθυνεις ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ.

Τι θελω να πω. Αν εισαι 18 και εισαι ενας πολυ καλος web designer με σελιδες στο ενεργητικο σου και νιωθεις ικανοποιημενος με αυτο που ασχολεισαι, δεν χρειαζεται να σπουδασεις. Δεν θα αποκτησεις επιπλεον γνωσεις στο web design απο τις πολυ καλες που ηδη εχεις. Πιο πιθανο ειναι να τις ξεχασεις σπουδαζωντας λογω της φοιτητικης κρεπαλης κλπ που ισχυει στην Ελλαδα.

Και επισης. Αυτα τα 4-5 χρονια σπουδων που θα χρειαστεις, θα μπορεις αντι για σπουδες να τα μεταφρασεις σε προυπηρεσια στο αντικειμενο σου (συν εργασιακη εμπειρια, συν επαγγελματικη γνωση στο αντικειμενο σου, συν οικονομικα ωφελη). Αν καποτε απολυθεις και ψαξεις για νεα δουλεια, να ξερεις οτι 2 χρονια προυπηρεσιας >>>> πτυχιου ΑΕΙ/ΤΕΙ.

Δημοσ.

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να περάσεις Αθήνα και να βρείς δουλειά έστω και απλήρωτος σε εταιρείες που να γουστάρεις αυτο που κάνουν και να έχεις προυπηρεσία. Στο 4ο έτος κάνεις και την πρακτική της σχολής και στα 4 (ή 5 αν είναι Πολυτεχνείο) χρόνια βγαίνεις και με πτυχίο και με προυπηρεσία.

Συμφωνώ με την σημαντικότητα της προυπηρεσίας αλλά χωρίς πτυχίο πλέον το CV σου θα καταλήγει στον κάδο των αχρήστων ή χειρότερα: θα σε προσλαμβάνουν με τους χαμηλότερους μισθούς επειδή είσαι ανειδίκευτος.

Δημοσ.

Συμφωνώ με Blondeamon, όσο μαμάω και να είσαι αν το CV γράφει απολυτήριο Λυκείου αμφιβάλλω αν περνάει από δεύτερη ματιά.

Κι αν όχι ακόμα, σε 5 χρόνια που θα έχει πτυχίο η μισή Ελλάδα, θα τσούζει πολύ. Εξάλλου όποιος μπει σε πανεπιστήμιο δεν σημαίνει ότι σταματάει να ασχολείται με ό,τι τον ενδιαφέρει.

Και για να είμαι ontopic έχω ακούσει κι εγώ πολύ καλά λόγια για το software κομμάτι του CSD Κρήτης.

Δημοσ.

Όταν μιλάμε για αγορά εργασίας το ξανατονίζω για ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (όχι ερευνητική δουλειά σε πανεπιστήμια κτλ κτλ όχι δημόσιο ) το πτυχίο είναι το τελευταίο που κοιτάνε οι εργοδότες. Αν έχεις στο βιογραφικό πολύ καλή προυπηρεσία σαφέστατα και θα προτιμηθείς.

Δεν υπάρχει περίπτωση να κακοπληρώνεσαι υπο νορμαλ συνθήκες γιατί δεν έχεις δυνατό χαρτί και άλλες τέτοιες βλακείες. Στην Ελλάδα για κάποιο λόγο έχουμε βάλει κατώτατες αμοιβές για αυτούς που έχουν πχ πτυχίο μηχανικού και άλλους λες και σε άλλες χώρες που δεν έχουν τέτοιες 'προστατευτικές' ρυθμίσεις πληρώνονται χειρότερα. Κανείς σοβαρός εργοδότης δε θα βάλει το πτυχίο πάνω από την εργασιακή εμπειρία στο εκάστοτε αντικείμενο. Όσο και αν πονάει αυτή είναι η αλήθεια. Και σας το λέει απόφοιτος ελληνικού πανεπιστημίου με μάστερ.

Η αγορά εργασίας είναι ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ όχι αγορά πτυχίων. Προφανως και μιλάω πάντα για ΙΤ / Εnginnering τομέα και όχι για δικηγόρους και άλλα επαγγέλματα που η κατάσταση είναι διαφορετική. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι υπάρχει εργοδότης στην Ελλάδα που να ψάχνει πχ για Java Developer και να διαλέξει ένα CV που να είναι από καλό πανεπιστήμιο από ένα άλλο που έχει την τρελή εμπειρία σε Java projects και ας μην έχει πτυχίο πανεπιστημίου κτλ κτλ

Το μόνο που μπορεί να βοηθήσει το πτυχίο είναι να σε βάλει σε καμιά συνέντευξη το πολύ άντε και να βρεις καμιά πρώτη δουλειά. Μετά το ξεχνάς και στο CV σου έχεις την εργασιακή εμπειρία.

Τώρα για το παιδί που ψάχνεται, θα συνιστούσα αν μπορεί να παει σε πολυτεχνείο που εκ των πραγμάτων ασχολούνται με παρα πολλούς τομείς. Πίστεψε με ακόμα δεν ξέρεις τι θέλεις οπότε όσο πιο πολλά δεις στο πανεπιστήμιο τόσο καλύτερα.

Δημοσ.

Τώρα για το παιδί που ψάχνεται, θα συνιστούσα αν μπορεί να παει σε πολυτεχνείο που εκ των πραγμάτων ασχολούνται με παρα πολλούς τομείς. Πίστεψε με ακόμα δεν ξέρεις τι θέλεις οπότε όσο πιο πολλά δεις στο πανεπιστήμιο τόσο καλύτερα.

Η φάση είναι ότι με συμβουλέυετε να κάνω ακριβώς αυτό πάνω στο οποίο έχω ανάγκη για πληροφορίες..

Υπάρχει σχολή (και αν είναι πολυτεχνική πια ; )η οποία να συνδιάζει software/hardware/δικτυα κλπ; Μπορεί κάποιος να αναφέρει κάποιες;

Υπάρχει πολυτεχνική σχολή που να ασχολείται με υπολογιστές; Didn't know that.:rolleyes:

Δημοσ.

Υπάρχει πολυτεχνική σχολή που να ασχολείται με υπολογιστές; Didn't know that.:rolleyes:

Μηχανικοί Η/Υ & Πληροφορικής Πάτρας

Ηλεκτρονικοί Μηχανικοί και Μηχανικοί Υπολογιστών Κρήτης

κλτ.

Γιατί δεν μπαίνεις στο site κάθε σχολής να δεις τι μαθήματα έχει και γενικά τι περιλαμβάνει, περισσότερα θα αποκομίσεις από εκεί.

Δημοσ.
Μηχανικοί Η/Υ & Πληροφορικής Πάτρας

Ηλεκτρονικοί Μηχανικοί και Μηχανικοί Υπολογιστών Κρήτης

κλτ.

Γιατί δεν μπαίνεις στο site κάθε σχολής να δεις τι μαθήματα έχει και γενικά τι περιλαμβάνει, περισσότερα θα αποκομίσεις από εκεί.

Τις είχα υπόψην μου αυτές τις σχολές αλλά ι) νόμιζα πως η πάτρας δεν ήταν πολυτεχνική (αν και είναι η σχολή που έχω κυρίως στο μυαλό μου) και ιι)απ'ότι έχω καταλάβει δεν αξίζει και πολύ να πάς ημ/μυ για να ασχοληθείς με υπολογιστές (ίσως κάνω λάθος)

Δημοσ.

Και κάτι άλλο, τα 5 χρόνια του Πολυτεχνείου καταντάνε βραχνάς και σε κρατάνε πίσω. Αν βρείς μια 4ετη σχολή που να σου αρέσει μην κολλήσεις στους τίτλους, όσο πιο νωρίς βγείς εκεί έξω στην Ζούγκλα τόσο το καλύτερο για σένα.

Δημοσ.

Μπες σε ένα πανεπιστήμιο πληροφορικής με όνομα , ασχολησου με το αντικείμενο που σου αρέσει. Όταν θα έρθει η ώρα να ανεβείς όλα θα παίξουν τον ρόλο τους . Και η προϋπηρεσία και τα τυπικά προσόντα. Αν τα χαρτιά σου αντικατοπτρίζουν τις γνώσεις σου θα είσαι τζάμι. Από μένα πληροφορική στο οικονομικό πανεπιστήμιο αθηνών.

Δημοσ.
εγώ είμαι στο HMMY κρήτης 4ο ετος (TUC) και μπορώ να σου πω ότι κάνουμε και software και hardware. Γενικά υπάρχουν 4 "τομείς" στο τμήμα: Πληροφορικής, Ηλεκτρονικής-Hardware, Συστημάτων και Τηλεπικοινωνιών που πιστεύω καλύπτουν πολύ ευρύ φάσμα γνώσεων. Δεν θα σου ζητήσουν να διαλέξεις τομέα, απλά ο κάθε ένας έχει δικά του μαθήματα και παίρνεις ότι θες ανάλογα με το τι σου αρέσει. Υπάρχουν φυσικά και τα βασικά μαθηματικά-φυσικές αρχικά. Από το 3ο εξάμηνο αρχίζεις και μπαίνεις λίγο στο νόημα. Γενικά γίνεται καλή δουλειά αλλά ετοιμάσου για πολλέεες εργασίες.

ε ναι.. :-D εσένα ότι σου αρέσει..Απλά εγω είμαι πιο πολύ του hardware :-) .

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...