BritGreek Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Παιδιά, χρειάζομαι άλλους 10 υπολογιστές για ένα φροντιστήριο που ανοίγει, και βρήκα αυτούς: http://www.skroutz.gr/c/24/desktops.html?keyphrase=KIDBOX Θα ήθελα τη γνώμη σας, σύμφωνα με τα εξής δεδομένα: 1) θα είναι εξεταστικό κέντρο πιστοποίησης πληροφορικής 2) κανείς δεν ξέρει να μου πει αν αναβαθμίζεται η RAM από 1GB σε 2. 3) Πιθανώς να χρησιμοποιηθούν για εξετάσεις Microsoft Office (νέας έκδοσης). Θα τρέχει το office σε Pentium 4; Σκέφτομαι να τους αγοράσω από εδώ: http://www.ebw.gr/store/ProductView.aspx?productid=6925 γιατί τους δίνει με διαφορετικά χαρακτηριστικά (καλύτερα). Τους πήρα τηλέφωνο να ρωτήσω για τη RAΜ και η απάντηση ήταν ότι είναι σφραγισμένοι, κι έτσι δεν ξέρουν να μου πουν. Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας.
stm00192 Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Μήπως να πήγαινες σε κάτι τέτοιο.. καλύτερα http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.908602 μαζι με http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.169583 Ξέρω βγαίνει λίγο πιο ακριβά αλλα λογικα για τέτοια παραγγελιά θα σου κάνουν καλύτερη τιμή και θα έχεις και κατι αρκετά καλύτερο από αυτό που έχεις ήδη διαλέξει!!
elvisjedi Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Για την δουλεια που τα χρειαζεσαι και επειδη τρεχουν XP πιστευω πως δεν υπαρχει καννενας λογος για αναβαθμιση της μνημης. στην δουλεια εχω ενα dell με παρομοια χαρακτηριστικα με 512 ραμ και δεν εχει καννενα προβλημα σε οποιαδηποτε εργασια, μεχρι και επεξεργασια εικονων σε photoshop κανω χωρις ιδιαιτερες καθυστερησεις, οποτε νομιζω οτι με το 1gb θα καλυφθεις απολυτα
isay Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 BritGreek θεωρώ ότι ήδη ξέρεις ότι ο υπολογιστής αυτός είναι παλαιάς τεχνολογίας και ... παλιός. Προφανώς είναι κάποιο μοντέλο workstation IBM το οποίο δεν υφίσταται πλέον στην αγορά (ούτε σαν υπολογιστής ούτε σαν κατασκευαστής - έγινε LENOVO). Για το αν δέχεται ή όχι επιπλέον μνήμη μπορείς να το δεις μονο αν ξέρεις το μοντέλο του υπολογιστή και μέσω της ιστοσελίδας της Ibm να δεις τις τεχνικές λεπτομέρειες. Φρόνιμο θα ήταν να πας να δεις από κοντά το μοντέλο (γιατί βγαίνουν διάφορα μοντέλα με διαφορές στη μνήμη και τον δίσκο) και μετά να το ψάξεις μεσω ibm.com Πριν προχωρήσεις στην αγορά να δεις και τι μνήμη δέχεται γιατί μπορεί να μην βρίσκεις ή να κοστίζουν μια περιουσία. Αυτά με το μηχάνημα. Για το από που θα το αγοράσεις, καλό θα ήταν να κοιτάξεις τα παρακάτω Links http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=296820 http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=342473 http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=269561
EddieObscurant Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Σιγά μην πληρώσεις ρε φίλε 250+ ευρώ για να πάρεις το 2010 εναν p4 , εναν 160αρη δίσκο 1 gb ram και μια tft 17αρα. Απ'ότι βλέπω το ebw, σου βάζει και το openoffice kai avast που είναι δωρεάν. Nice !!! Koροιδα ψάχνουν φίλε, οπότε μακριά !!! Πάρε ένα τετοιο ή ένα τετοιο στη χειρότερη, βάλε μια μνήμη, ένα δίσκο και μια οθόνη της αρεσκείας σου και στα ίδια λεφτά έχεις πολύ μικρότερη κατανάλωση και καλύτερη απόδοση απο τον ανύπαρκτο pentium4. Mε 400 ευρώ βέβαια φτιάχνεις πολύ καλύτερο συστηματακι χωρίς τον διπύρινο atom αλλά αν θες ό,τι φθηνότερο αυτό είναι πολύ καλύτερο απο τον pentium4.
BritGreek Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 Παιδιά, σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Πρέπει, όμως, το κόστος για κάθε υπολογιστή να μην υπερβαίνει τα 220 ευρώ. Κάποια άλλη πρόταση;
stm00192 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 Σε τόσο χαμηλή τιμή κάτι καινουργιο μαζί με οθόνη δεν νομιζω οτι υπάρχει... από την άλλη παλι 220Ε για μηχανημα τεχνολογιας δεκαετίας + για μένα είναι η χειρότερη επιλογή!! Για τέτοιο μηχάνημα εγώ όπως και οι περισσότεροι εδω μέσα δεν πιστεύω ότι θα δίναμε παραπάνω από 100 ευρουλάκαι και αυτά με το ζόρι!!!
elvisjedi Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 ενταξει ειπαμε καλη η τεχνολογια και η προοδος αλλα να μην τρελαινομαστε κι ολας.. το μηχανημα που θελει ο φιλος ειναι μια χαρα για την χρηση που το θελει και απο την στιγμη που δεν υπαρχει καποια αντιπροταση στα ιδια χρηματα νομιζω οτι ειναι πολυ καλη επιλογη και οτι θα τον καλυψει. στα 180ε (220-φπα αφου μιλαμε για επαγγελματικη χρηση) ολοκληρωμενο συστημα με οθονη + αδεια για windows νπιστευω οτι ειναι μια χαρα
stm00192 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 1) Μιλάμε για τεχνολογία 10ετιας... οπότε και για σχεδόν μηδενική υποστήριξη... (βασικό για προιντα που θα χρησιμοποιηθουν σε επιχείρηση!! 2) Μιλάμε για αδεια windows xp... τα οποία εχουν πεθάνει.... 3) πέτα του πάνω το επερχόμενο office 2010 και μετά έλα να μου πεις τι αντέχει και τι δεν αντέχει... 4) Οταν εξοπλίζεις μια νέα επειχείρηση κοιτάς να την εξοπλίσεις με κάτι φρέσκο για να έχει διάρκεια ζωης ... αν πάρει κάτι τετοιο το λιγότερο σε 1 - 2 χρόνια θα πρεπει να τα αλλάξει... Ολα τα παραπάνω είναι καθαρά η αποψη μου... μην παρεξηγηθούμε κιολλας...
necromancer_t Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 Εγώ θα συμφωνήσω κυρίως με αυτό: 1) Μιλάμε για τεχνολογία 10ετιας... οπότε και για σχεδόν μηδενική υποστήριξη... (βασικό για προιοντα που θα χρησιμοποιηθουν σε επιχείρηση!! Τώρα αν το σύστημα χρησιμοποιηθεί για τα office 2010, σύμφωνα με τις απαιτήσεις που έχει, θα το σηκώνει. Σε τόσο χαμηλή τιμή σίγουρα δεν θα βρεις κάτι καλύτερο. Επίσης σε ένα τέτοιο σύστημα και για την χρήση που θα το κάνεις τα 2GB Ram δεν είναι απαραίτητα.
telarin Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 1) Μιλάμε για τεχνολογία 10ετιας... οπότε και για σχεδόν μηδενική υποστήριξη... (βασικό για προιντα που θα χρησιμοποιηθουν σε επιχείρηση!!2) Μιλάμε για αδεια windows xp... τα οποία εχουν πεθάνει.... 3) πέτα του πάνω το επερχόμενο office 2010 και μετά έλα να μου πεις τι αντέχει και τι δεν αντέχει... 4) Οταν εξοπλίζεις μια νέα επειχείρηση κοιτάς να την εξοπλίσεις με κάτι φρέσκο για να έχει διάρκεια ζωης ... αν πάρει κάτι τετοιο το λιγότερο σε 1 - 2 χρόνια θα πρεπει να τα αλλάξει... Ολα τα παραπάνω είναι καθαρά η αποψη μου... μην παρεξηγηθούμε κιολλας... έχεις βρει καλύτερο σύστημα κομπλέ με άδεια χρήσης windows, tft monitor μέχρι τα 220 ευρώ που διαθέτει; αν ναι πες το να το ψάξει ο άνθρωπος, αν όχι τι κάθεσαι και αερολογείς ;
cb_papi Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 Πιστεύω ότι για αυτή την τιμή έχεις κάνει μια καλή (σχετικά) επιλογή. Απ' την στιγμή που το φροντιστήριο είναι κέντρο πιστοποίησης πληροφορικής, και φαντάζομαι ότι θες να κρατήσεις τους υπολογιστές καμμιά 5ετία, νομίζω ότι πρέπει να αυξήσεις το budget. Τα προγράμματα που θα βγαίνουν θα έχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις και καλύτερο είναι να αγοράσεις τώρα κάτι ακριβότερο παρά να ξοδέψεις 200€ τώρα και 500€ του χρόνου ξέρω γω.. Άσε που ο συγκεκριμένος υπολογιστής δεν έχει την on-site εγγύηση που σίγουρα θα σου χρειαστεί ως επιχείρηση.
stm00192 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 έχεις βρει καλύτερο σύστημα κομπλέ με άδεια χρήσης windows, tft monitor μέχρι τα 220 ευρώ που διαθέτει; αν ναι πες το να το ψάξει ο άνθρωπος, αν όχι τι κάθεσαι και αερολογείς ; Αν έιχες διαβάσει όλο το θέμα θα είχες δει ότι έχω ήδη προτείνει κάτι διαφορετικο και πολύ πιο σύγχρονο με λίγα χρήματα παραπάνω... Και επίσης είπα οτι στα 220Ε δεν υπάρχει κατι αξιόλογο... Στο post μου, που με τόσο μεγάλη επιτυχία σχολιάζεις και κρίνεις χωρις από την άλλη να προσφέρεις καποια χρησιμη άποψη, αναφέρω τους λόγους που ΕΓΩ πιστεύω οτι δεν αξίζει μια τέτοια αγορά.. και ότι ίσως θα επρεπε για δίκό του τελικό συμφέρον να διαθέσει λίγα παραπάνω χρήματα.... Και ΄τωρα αναρωτιέμαι γιατι καθομαι και χανω το χρόνο μου για να σου απαντήσω!!!
karakatsanisg Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 Παιδιά, χρειάζομαι άλλους 10 υπολογιστές για ένα φροντιστήριο που ανοίγει, και βρήκα αυτούς: http://www.skroutz.gr/c/24/desktops.html?keyphrase=KIDBOX Θα ήθελα τη γνώμη σας, σύμφωνα με τα εξής δεδομένα: 1) θα είναι εξεταστικό κέντρο πιστοποίησης πληροφορικής 2) κανείς δεν ξέρει να μου πει αν αναβαθμίζεται η RAM από 1GB σε 2. 3) Πιθανώς να χρησιμοποιηθούν για εξετάσεις Microsoft Office (νέας έκδοσης). Θα τρέχει το office σε Pentium 4; Σκέφτομαι να τους αγοράσω από εδώ: http://www.ebw.gr/store/ProductView.aspx?productid=6925 γιατί τους δίνει με διαφορετικά χαρακτηριστικά (καλύτερα). Τους πήρα τηλέφωνο να ρωτήσω για τη RAΜ και η απάντηση ήταν ότι είναι σφραγισμένοι, κι έτσι δεν ξέρουν να μου πουν. Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας. Και αν σου χαλάσει ... ;;; Ρώτησες για εγγύηση - υποστήριξη ;;;;
BritGreek Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 Και αν σου χαλάσει ... ;;;Ρώτησες για εγγύηση - υποστήριξη ;;;; Αναφέρεται ξεκάθαρα ότι έχει 1 χρόνο εγγύηση. ---------- Προσθήκη στις 16:58 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 16:56 ---------- Πιστεύω ότι για αυτή την τιμή έχεις κάνει μια καλή (σχετικά) επιλογή. Απ' την στιγμή που το φροντιστήριο είναι κέντρο πιστοποίησης πληροφορικής, και φαντάζομαι ότι θες να κρατήσεις τους υπολογιστές καμμιά 5ετία, νομίζω ότι πρέπει να αυξήσεις το budget. Τα προγράμματα που θα βγαίνουν θα έχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις και καλύτερο είναι να αγοράσεις τώρα κάτι ακριβότερο παρά να ξοδέψεις 200€ τώρα και 500€ του χρόνου ξέρω γω.. Άσε που ο συγκεκριμένος υπολογιστής δεν έχει την on-site εγγύηση που σίγουρα θα σου χρειαστεί ως επιχείρηση. Γιατί, έχουν τα turbo-x; Μια ζωή εγώ τα κουβαλάω στο Πλαίσιο. ---------- Προσθήκη στις 17:00 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 16:58 ---------- Αν έιχες διαβάσει όλο το θέμα θα είχες δει ότι έχω ήδη προτείνει κάτι διαφορετικο και πολύ πιο σύγχρονο με λίγα χρήματα παραπάνω... Και επίσης είπα οτι στα 220Ε δεν υπάρχει κατι αξιόλογο... Στο post μου, που με τόσο μεγάλη επιτυχία σχολιάζεις και κρίνεις χωρις από την άλλη να προσφέρεις καποια χρησιμη άποψη, αναφέρω τους λόγους που ΕΓΩ πιστεύω οτι δεν αξίζει μια τέτοια αγορά.. και ότι ίσως θα επρεπε για δίκό του τελικό συμφέρον να διαθέσει λίγα παραπάνω χρήματα.... Και ΄τωρα αναρωτιέμαι γιατι καθομαι και χανω το χρόνο μου για να σου απαντήσω!!! Μιλάμε για συγκεκριμένο budget το οποίο έχει ανώτατο όριο. Αν δεν υπάρχουν αντιπροτάσεις, υπάρχει ΜΟΝΟ αυτή η επιλογή για μενα. Άλλωστε και τώρα P4 έχουμε. Το μόνο πρόβλημα με τους μονοπύρηνους που με πειράζει εμένα, είναι τα κολλήματα που τρώνε στο skype. Αλλά λύθηκε κι αυτό με τα linux mint.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.