Προς το περιεχόμενο

ΕΛΤΑ και παραλαβή από εξωτερικό.

Lucifer

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για πείτε πως μπορώ να είμαι καλυμμένος σε περίπτωση που κάποιο λαμόγιο ταχυβρώμος ή μεταφορέας ψηθεί να μου βουτήξει το δέμα μου.

Μιλάω για αποστολή από χώρα της ΕΕ, όχι με ιδιωτική εταιρεία courier κτλ και δε με πειράζει η παραλαβή να γίνεται από το ταχυδρομείο και να μην τη φέρνουν σπίτι.

Δημοσ.

Ναι αλλά αν χαθεί αφ' ότου φύγει από τη χώρα στην οποία έγινε η ασφάλεια;

Θα δεχτεί ο Έλλην να το πληρώσει;;;;;;

Δημοσ.

Δεν έχει σημασία πού θα χαθεί, εφ' όσον έχεις πληρώσει ασφάλεια θα αποζημιωθείς. 'Ασε που τα ασφαλισμένα περνάνε από πολλούς ελέγχους και αρμόδιους που υπογράφουν σε κάθε στάδιο, οπότε είναι πολύ δύσκολο να χαθεί/κλαπεί κτλ

Δημοσ.

tracking number και ασφάλιση. Για τα ελτά νομίζω είναι 1,5% για το ποσό που ασφαλίζεις. Πάντως το τι συμβαίνει πρέπει να παίζει από περιοχή σε περιοχή. Πχ εδώ που βρίσκομαι ΕΛΤΑ rulez.

Δημοσ.

Ανάλογα, πρέπει να ρωτήσεις στο ταχυδρομείο που θα το στείλεις. Πάντως μη σε ανησυχεί, στο ξαναλέω, τα ασφαλισμένα δεν πάνε με την πλέμπα, περνάνε από ελέγχους,υπογραφές και έχουν tracking number ώστε να μπορεί να εξακριβωθεί και να εντοπιστεί κάθε στάδιο της αποστολής του δέματος όπως και ο εκάστοτε υπεύθυνος αν συμβεί κάτι (χλωμό, γιατί δε τους συμφέρει να χάνονται ασφαλισμένα δέματα).

Εγώ ένα ζίπο από ebay είχα παραγγείλει και χάθηκαν τα ίχνη του και κινητοποιήθηκαν 1 αγγλικό postal office, 2 ελτά και το γραφείο στο ελ.βενιζέλος για να μου το βρούν.

Δημοσ.

Ούτε εγώ είχα ποτέ κάνα κρούσμα, ξέρω και τον ταχυβρώμο μου προσωπικά (αν δεν πέθανε από ζάχαρο ή έσπασε το παπί) αλλά ανησυχώ για το πριν. Σε φάση τον άγνωστο τύπο που θα τα ξεφορτώνει απ' το αεροπλάνο ξερωγώ, ή τον τύπο που θα τα ταξινομεί ανάλογα σε πιο ταχυδρομείο να διανεμηθούν. Και επειδή θα είναι ψιλοτακτικές οι αποστολές και θα έχουν και σχετικό όγκο (άρα θα δίνουν στόχο) ψιλοκωλώνω. Τώρα αν είναι μόνο για ενάμισι-δύο ευρώ που λες Ather, προφανώς και χωρίς δεύτερη σκέψη.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τον κόπο scullyist, αλλά ενδιαφέρομαι για δέμα ΠΡΟΣ Ελλάδα ΑΠΟ εξωτερικό! =)

Δημοσ.

Συστημένο αρκεί (να έχει tracking number). Η ασφάλιση είναι υπερβολή νομίζω.

Αν η χώρα αποστολής είναι Γερμανία - Αυστρία (DHL, όχι τα courier) και πρόκειται για βαρύ δέμα, παίζει να το στείλουν οδικώς και θα αργήσει πολύ.

Δημοσ.

Ουπς, σόρρυ,

αυτά παθαίνεις αν διαβάζεις insomnia και συγχρόνως ακούς τον Παπακωνσταντίνου να ζαχαρώνει τα χάλια μας. :o

.

Το σάιτ του εκεί ταχυδρομείου πάντως -πιθανόν το έχεις τσεκάρει κι εσύ- δεν βοηθά απ'ότι είδα, έχει υπολογισμό μόνο για απλό δεμα χωρίς υπολογισμό πιθανών έξτρα υπηρεσιών (αναφέρει γενικά μόνο ότι μπορείς να το στείλεις insured, registered).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...