Lucifer Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Για πείτε πως μπορώ να είμαι καλυμμένος σε περίπτωση που κάποιο λαμόγιο ταχυβρώμος ή μεταφορέας ψηθεί να μου βουτήξει το δέμα μου. Μιλάω για αποστολή από χώρα της ΕΕ, όχι με ιδιωτική εταιρεία courier κτλ και δε με πειράζει η παραλαβή να γίνεται από το ταχυδρομείο και να μην τη φέρνουν σπίτι.
freedubus Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Πληρώνεις κάτι παραπάνω και το ασφαλίζεις μέχρι κάποια (δηλωθείσα) αξία.
Lucifer Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Ναι αλλά αν χαθεί αφ' ότου φύγει από τη χώρα στην οποία έγινε η ασφάλεια; Θα δεχτεί ο Έλλην να το πληρώσει;;;;;;
freedubus Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Δεν έχει σημασία πού θα χαθεί, εφ' όσον έχεις πληρώσει ασφάλεια θα αποζημιωθείς. 'Ασε που τα ασφαλισμένα περνάνε από πολλούς ελέγχους και αρμόδιους που υπογράφουν σε κάθε στάδιο, οπότε είναι πολύ δύσκολο να χαθεί/κλαπεί κτλ
Lucifer Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Χμ. Και πόσο πάει αυτή ξερωγώ; Κόστος προϊόντων είναι κοντά στα 120 ευρώ.
Ather Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 tracking number και ασφάλιση. Για τα ελτά νομίζω είναι 1,5% για το ποσό που ασφαλίζεις. Πάντως το τι συμβαίνει πρέπει να παίζει από περιοχή σε περιοχή. Πχ εδώ που βρίσκομαι ΕΛΤΑ rulez.
freedubus Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Ανάλογα, πρέπει να ρωτήσεις στο ταχυδρομείο που θα το στείλεις. Πάντως μη σε ανησυχεί, στο ξαναλέω, τα ασφαλισμένα δεν πάνε με την πλέμπα, περνάνε από ελέγχους,υπογραφές και έχουν tracking number ώστε να μπορεί να εξακριβωθεί και να εντοπιστεί κάθε στάδιο της αποστολής του δέματος όπως και ο εκάστοτε υπεύθυνος αν συμβεί κάτι (χλωμό, γιατί δε τους συμφέρει να χάνονται ασφαλισμένα δέματα). Εγώ ένα ζίπο από ebay είχα παραγγείλει και χάθηκαν τα ίχνη του και κινητοποιήθηκαν 1 αγγλικό postal office, 2 ελτά και το γραφείο στο ελ.βενιζέλος για να μου το βρούν.
Lucifer Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Ούτε εγώ είχα ποτέ κάνα κρούσμα, ξέρω και τον ταχυβρώμο μου προσωπικά (αν δεν πέθανε από ζάχαρο ή έσπασε το παπί) αλλά ανησυχώ για το πριν. Σε φάση τον άγνωστο τύπο που θα τα ξεφορτώνει απ' το αεροπλάνο ξερωγώ, ή τον τύπο που θα τα ταξινομεί ανάλογα σε πιο ταχυδρομείο να διανεμηθούν. Και επειδή θα είναι ψιλοτακτικές οι αποστολές και θα έχουν και σχετικό όγκο (άρα θα δίνουν στόχο) ψιλοκωλώνω. Τώρα αν είναι μόνο για ενάμισι-δύο ευρώ που λες Ather, προφανώς και χωρίς δεύτερη σκέψη.
scullyist Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Oι τιμοκατάλογοι των ΕΛΤΑ για δέματα (ασφάλιση κλπ)
Lucifer Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Ευχαριστώ για τον κόπο scullyist, αλλά ενδιαφέρομαι για δέμα ΠΡΟΣ Ελλάδα ΑΠΟ εξωτερικό! =)
kx5 Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Συστημένο αρκεί (να έχει tracking number). Η ασφάλιση είναι υπερβολή νομίζω. Αν η χώρα αποστολής είναι Γερμανία - Αυστρία (DHL, όχι τα courier) και πρόκειται για βαρύ δέμα, παίζει να το στείλουν οδικώς και θα αργήσει πολύ.
scullyist Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Ουπς, σόρρυ, αυτά παθαίνεις αν διαβάζεις insomnia και συγχρόνως ακούς τον Παπακωνσταντίνου να ζαχαρώνει τα χάλια μας. . Το σάιτ του εκεί ταχυδρομείου πάντως -πιθανόν το έχεις τσεκάρει κι εσύ- δεν βοηθά απ'ότι είδα, έχει υπολογισμό μόνο για απλό δεμα χωρίς υπολογισμό πιθανών έξτρα υπηρεσιών (αναφέρει γενικά μόνο ότι μπορείς να το στείλεις insured, registered).
grigas Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 http://www.postdanmark.dk/contentfull.dk?lang=en Special types of itemsA parcel can be sent as a insured parcel registered parcel fragile parcel large-volume parcel Saturday Delivery Parcel
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.