Προς το περιεχόμενο

DVDRW και σύνδεση με παλιό υπολογιστή

empyr3an

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά ζητάω βοήθεια για να συνδέσω ένα Optiarc DVDRW με sata2 σε ένα υπολογιστή p4 με μητρική abit IS7. Η μητρική έχει πάνω της έναν σκληρό δίσκο ΑΤΑ, ένα DVDROM επίσης ATA και διαθέτει δύο θύρες sata1.

Δεν είμαι ειδικός στις ρυθμίσεις του Bios αλλά πίστευα πως θα το κατάφερνα. Μετά από αρκετές δοκιμές λοιπόν αν και βλέπω το DVDRW στο Bios, όταν μπαίνει στα XP δεν εμφανίζεται πουθενά.

Παραθέτω εικόνες από τις τωρινές ρυθμίσεις μου στο Bios

81135555.th.jpg 61499262.th.jpg

Δεν ξέρω εάν έχει σχέση αλλά όταν πάω στη διαχείριση συσκευών, εμφανίζονται τα εξής: 2χ Intel 82801EB Ultra ATA Storage Controllers, 2x Πρωτεύων δίαυλος IDE και 2χ δευτερεύων.

Τι να κάνω για να λειτουργήσει;

Δημοσ.

Πηγαινε παρε ενα controller να βγαζει sata 2 κουμπωσε το στην pci και συνδεσε εκει το dvd για να εχεις και την ταχυτητα απο sata2 αντι sata1.

Τωρα απο θεμα bios δεν ξερω την μητρικη σου αλλα για δοκιμασε να το βαλεις στο enable to ide bus, και στο ide channel 4.

Στην διαχειρηση συσκευων εκει που λεει dvd/cd drives στα εμφανιζει?

Δημοσ.
Στην διαχειρηση συσκευων εκει που λεει dvd/cd drives στα εμφανιζει?

Όχι.

Στο bios δοκίμασα τις αλλαγές που μου είπες αλλά κανένα αποτέλεσμα. Έχω δοκιμάσει κι εγώ διάφορες ρυθμίσεις. Νομίζω πως είναι θέμα windows αφού στο bios το βλέπω το αναθεματισμένο...

Για sata controller δε το πολυσκέφτομαι αφού ούτε χρόνο έχω να πάω να αγοράσω αυτή τη περίοδο, ούτε θεωρώ ότι το pc θα ζήσει πολύ καιρό ακόμα ώστε να το αξίζει. Διαφορές ταχύτητας μεταξύ sata1 και sata2 δε ξέρω εάν υφίστανται στα DVD drivers και δε με νοιάζει κιόλας η ταχύτητα.

Καμμιά άλλη ιδέα;

Δημοσ.

Απεγκατάστησε τους driver για τους controller απ' τη διαχείριση και restart, μπας και.

(τα ΧΡ θα τους ξαναπεράσουν όταν ξανανοίξουν)

Kατά τ' άλλα, αν το χρειάζεσαι οπωσδήποτε, ψάξε τί σε βολεύει μέσω Skroutz.gr, για SATA PCI controller, που ειπώθηκε : με κα'να δεκαπεντάρι (σταδιάλα...λίγους μήνες πριν με 10 έβρισκες...) παίρνεις μία με VIA chip (...), με 1 workable SATA θύρα ΚΑΙ έναν IDE κονέκτορα (=2 ΙDE συσκευές). Workable λέω, γιατί έχω τέτοιες, και σε ό,τι μηχάνημα και να τις έβαλα τις ρημάδες, μόνο η μία SATA δουλεύει τελικά...

Δημοσ.

Λοιπον αλλη λυση πηγαινε εναρξη-εκτελεση ,πατα regedit ...

και πηγαινε HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}

δεξια λεει Upperfilters και Lowerfilters καντα με δεξι κλικ delete ,κλεισε και restar.

Αν δεν λεει Upperfilters kai Lowerfilters μην κανεις τιποτα απλα κλειστο και πες μου.

Δημοσ.
Απεγκατάστησε τους driver για τους controller απ' τη διαχείριση και restart, μπας και.

(τα ΧΡ θα τους ξαναπεράσουν όταν ξανανοίξουν)

Το cd της μητρικής αν θυμάμαι σωστά δεν είχε τέτοιους drivers. Στην προσθαφαίρεση προγραμμάτων δε βρίσκω κάτι σχετικό. Ούτε και στη διαχείριση εργασιών. Από το site της abit δοκίμασα να εγκαταστήσω το INTEL Application Accelerator RAID Driver αλλά λέει ότι δεν έχω το απαιτούμενο hardware - κάτι τέτοιο. Αν δε μπορέσω να το εγκαταστήσω τελικά ίσως το βάλω σε ένα καινούργιο pc(το κακό είναι ότι το DVDRW είναι ασημί - έλεος) που σκοπεύω να πάρω το φθινόπωρο, και αγοράσω άλλο DVDRW με ΑΤΑ γι' αυτό το pc. Απλά θα ήταν το ιδανικό να δουλέψει σ' αυτό γιατί είμαι χωρίς αντιγραφικό και όλο και κάτι το χρειάζομαι.

Αν δεν λεει Upperfilters kai Lowerfilters μην κανεις τιποτα απλα κλειστο και πες μου.

Δεν υπάρχουν Upperfilters και Lowerfilters. Έχω windows XP SP3. Τι σημαίνει αυτό;

Δημοσ.

Α τώρα κατάλαβα. Ποιον να κάνω uninstall όμως; Γράφω στο πρώτο μου ποστ τι μου εμφανίζεται.

Ίσως είναι χαζή ερώτηση... Αφού το DVDRW είναι στο IDE Channel 3 Master σύμφωνα με το Bios, δε θα έπρεπε να έχω και τριτεύων δίαλο IDE στη διαχείριση;

Δημοσ.

Λογικά απλά βγάζει 2 διαφορετικούς controller - με 2 κανάλια για τον καθένα...

Απεγκατάστησέ τους όλους, δεν υπάρχει πρόβλημα : τα Win θα ξαναπεράσουν driver κατά το μπουτάρισμά τους

Δημοσ.

washcloud έκανα αυτό που μου είπες, σε δύο από αυτά μου ζητούσε επανεκκίνηση - φαντάζομαι ήταν αυτά στα οποία ήταν συνδεδεμένα το DVDRom και ο σκληρός. Στην επανεκκίνηση λοιπόν, αναγνώρισε μεν τις δύο συσκευές και τους ελενγκτές αλλά όχι το DVDRW.

Δημοσ.

...μπας και, όπως είχα πει - αλλά δεν ε. Μάλιστα.

...Eν τω μεταξύ, σίγουρα μιλάμε για SATA II drive ; Eίχα την εντύπωση πως δεν θα έβγαιναν τέτοια, μια και δεν είχε καν λόγο ύπαρξης η δυνατότητα ταχύτητας του πρωτοκόλλου αυτού, σε οπτικό μέσο. Τεσπα -αν και δε νομίζω- για δες αν παίζει τζαμπεράκι για συμβατότητα με SATA I (όπως με τους δίσκους δλδ).

Αν και κάτι μάλλον έχει στραβώσει με τα Win, αφού στο BIOS υπάρχει (και αυτό σημαίνει αν δεν κάνεις μια επανεγκατάσταση,,,δε θα είσαι σίγουρος. Μια και οι κλασσικές μέθοδοι με τους driver των controller και τα filters δεν κάναν τίποτα).

Δημοσ.

Ωχ έχεις δίκιο, λάθος δικό μου. Το DVDRW δεν είναι sata2. Απλό sata είναι. Επομένως ακόμα χειρότερα που δε το βλέπω. Σκέφτηκα να τρέξω κανα linux live αλλά δε βρίσκω κανένα cd και δεν μπορώ να γράψω - ειρωνία ε; Αύριο αν έχω χρόνο θα περάσω από ένα φιλαράκι να γράψω ένα live cd να δω τουλάχιστον με σιγουριά ότι είναι πρόβλημα των windows. Αν έχετε καμμιά ιδέα μέχρι τότε ακούω. Δεν έχει pins από πίσω για τζαμπεράκια.

Δημοσ.

Λοιπόν αυτή τη στιγμή γράφω από λίνουξ ubuntu 10.04 και μαντέψτε, το DVDRW αναγνωρίζεται άψογα. Τα έκανα μάλιστα εγκατάσταση, αλλά δεν είναι πρακτικό να αλλάζω λειτουργικό κάθε στιγμή που θέλω να γράψω ένα δισκάκι.

Δοκίμασα και το UBCD για να δω αν θα μου αναγωρίσει το αντιγραφικό και δεν το έκανε. Τρελά πράγματα;!;! Να πω έδω πως το DVDRW είχε λειτουργήσει παλαιότερα σε παρόμοιο σύστημα με windows xp.

Ίσως να είναι κάποια ρύθμιση στη registry όπως ανέφερε ο Τζερόνιμο. Αν έχετε να προτείνετε κάτι αλλο να δοκιμάσω μπας και δουλέψει εδώ είμαι και ακούω. Ευχαριστώ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...