pgmank Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Όταν λες Host OS λες το λειτουργικό σύστημα που τρέχει το VirtualBOX, έτσι δεν είναι. Πάντως σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την βοήθειά σου flik ! Και κάτι άλλο τι είναι τα PDF exploits ; Επίσης καμιά φορά μου εμφανίζει έναν update manager στην εκκίνηση του λειτουργικού XP και στα 7 που τρέχω τα PDF, ενώ στους άλλους υπολογιστές ένας με Vista και ο άλλος με dual-boot XP και 7 δεν το βγάζουν, εγώ πάτησα update και έγινε, μήπως ήταν τέτοιο πρόγραμμα εκμετάλευσης όπως λες ;
flik Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 host είναι το κανονικό. guest είναι το εικονικό. Δεν μεταφέρονται ιοί μεταξύ των σε καμία περίπτωση. Εντάξει, αν έχεις shared folder και μεταφέρεις αρχεία είναι προφανές. Αλλά ως εκεί.. pdf exploits είναι αυτά που εκμεταλλεύονται τα κενά ασφαλείας (exploits) κυρίως του acrobat reader. Το περιέγραψα παραπανω όσο ήξερα και μπορούσα. Το acrobat updater, κάπως έτσι λέγεται νομίζω, απλά είναι για να ενημερώνει το πρόγραμμα, κάτι που κρίνεται απαραίτητο σε θέμα ασφάλειας. Φυσικά ισχύει για όλα τα προγράμματα, suna java, browsers κτλ, καθώς και system updates. Δεν είναι κενό ασφαλείας, είναι Normal κατάσταση, αν θες το απενεργοποιείς απο την αυτόματη εκκίνηση, μέσα απο το msconfig-εκκίνηση. Αλλά θυμάμαι οτι είναι για ενημέρωση. Άρα μπορείς και manual να την κάνεις. Τώρα γιατι δεν είναι στα άλλα συστήματα δεν γνωρίζω. Δες αν τρέχουν την ίδια ακριβώς έκδοση. Απο pdf δεν είναι σύνηθες να μολυνθείς. Παρόλα αυτά σου συνιστώ να χρησιμοποιείς κάποιο άλλο πρόγραμμα όπως foxit, pdf-Xchange viewer. Αλλά απο μόνα τους δεν κατεβάινουν τα pdfs. Αν έρθει με email απο άγνωστο αποστολέα απλά δεν ανοίγεις. Γενικά δεν κινδυνεύεις πολύ απο αυτά, αν προσέχεις ελάχιστα.
FISHERAKOS Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Για να πω και εγώ τη γνώμη μου σαν καλό παιδι.. καθημερινά κατασκευάζωνται εκατοντάδες για να μη πω χιλιάδες ιοι πάνω στον Η/Υ... κανένα πλήρως ενημερωμενο antivirus δεν μπορεί να μας προστατεψει 100 % αυτό είναι πλέον δεδομένο.... Ενας ιος μπορεί να βρεθεί σε καθε είδος αρχείου που είναι άμεσα προσβάσιμο απο το ιντερνετ..Επίσης υπάρχει και η περίπτωση να πάρεις εναν ιο και απο "Φίλους" που τους εχουν είτε αθελα τους είτε όχι γραμμένους σε καποιο αποθηκευτικό μεσο για αυτό ΟΤΙ ΟΤΙ μπενει στον πύργο μας πρεπει να scannarete.. αλλα και παλι ποτε δεν θα μαστε 100% σίγουροι για το σωστο αποτελεσμα... αυτα τα ολιγα..
pgmank Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Windows XP εχεις? Έχω XP και 7 σε dual-boot. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους, είστε πάρα πολύ εξηπηρετικοί, να 'σται καλά !
lagoudakis Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Όχι τίποτα δεν έτρεξα, πιστεύω πως μάλλον θα έτρεξαν από το κιβώτιο ιών διότι όταν πήγα να τα δω δεν υπήρχαν, όυτε καν στο φάκελο στα Αρχεία Εφαρμογών που τα βάζει το avast!, κάπου θα μεταφέρθηκαν. Επίσης τώρα έβαλα και της AVG το boot CD και σκανάρει Και όσον αφορά για το avast! έχω το 4.8 το pro και δεν ξέρω εάν το κλειδί του κλανει και για το 5, κάνει ή όχι ; οταν λες κλανει;μιλαμε για πολλες κλανιες η μια;:-D:-D:-D
pgmank Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 χαχα :-D:-D τώρα το πρόσεξα ευχαριστώ που μου το είπες
benign Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Τα XP ειναι πιο ευαλωτα σε ιους απο τα Vista και τα 7. Εγω παντως που απο το 2006 εχω Vista και απο φετος Windows 7 με Microsοft Security Essentials δεν αντιμετωπισα ποτε ουτε ενα προβλημα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.