F1spa Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 Λοιπόν, έχουμε και λέμε: Βάζω τον Μy Book 1TB, ακούγεται ο ήχος εισόδου συσκευής αλλά στον υπολογιστή μου τίποτα. Πηγαίνω στη διαχείριση δίσκων, τίποτα. Στη διαχείριση συσκευών αφού έκανα εγκατάσταση τους drivers(πριν δεν τον αναγνώριζε) δείχνει αυτό: Αφού έκανα το σιντάκι του δίσκου εγκατάσταση - το My Book Raid Manager - και το ανοίγω, μου βγάζει αυτό: Μιλάμε για 1 TB όλη η μουσική, τα προγράμματα και παιχνίδια!! Ένας δίσκος που δεν κουνιόταν ποτέ!! Δε ξέρω πως χάλασε, στην αρχή νομίζω δε δούλευε το firewire 800 που έχει. Anyway. Τώρα: διάβασα αρκετά θέματα, λέτε να χρησιμοποιήσω το testdisk και το GetDataBack?? Είναι τέτοιου είδος πρόβλημα και χρειάζεται ανάκτηση? Με τα chkdsk D:/r και τέτοια δε κατάφερα να κάνω τίποτα γιατί δεν το πολυκατέχω. Αναμένω...
umaga Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 μπουταρε με ενα live cd linux και παρε τα δεδομενα σου
v-tidus Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 'Η δοκιμασε το getbackdata σε παρομοιο προβλημα που δεν εβλεπε καθολου δεδομενα δισκου μου τα βρηκε ολα.
liopyr Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 Tα χρονοβόρα getdataback/recuva κλπ, να τα αφήσεις αφού έχεις εξαντλήσει κάθε άλλο ενδεχόμενο να ξαναδεί τα δεδομένα σου.
Nik.K Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 Βγαλε τον σκληρο απο το κουτι και βαλτον σαν κανονικο σκληρο....Εχεις αρκετες πιθανοτητες να ειναι θεμα του Controller και οχι του σκληρου.
F1spa Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 Οπότε συνοψίζοντας, ξεκινάω με το live cd linux και για τέλος αφήνω το getbackdata ? Γιατί σε λίγο δε θα έχω δίκτυο, μη κάνω καμιά βλακεία.. ---------- Προσθήκη στις 23:52 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 23:51 ---------- Βγαλε τον σκληρο απο το κουτι και βαλτον σαν κανονικο σκληρο....Εχεις αρκετες πιθανοτητες να ειναι θεμα του Controller και οχι του σκληρου. Δε βγαίνει φίλε μου...
liopyr Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 Το testdisk δεύτερη λύση, αν αποτύχει κάποιο live cd.
F1spa Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 Οκ, thanks!! Θα επανέλθω αύριο. Ή αν αποτύχω θα δέσω μία πέτρα και δε θα επανέλθω
Nik.K Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 Τι εννοεις δεν βγαινει ? Κουτι ειναι, ειτε θα εχει βιδες ειτε θα ειναι κουμπωτο...Το ανοιγεις και τον βγαζεις....
F1spa Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 Τι εννοεις δεν βγαινει ?Κουτι ειναι, ειτε θα εχει βιδες ειτε θα ειναι κουμπωτο...Το ανοιγεις και τον βγαζεις.... Α τέτοιο βγάλσιμο? Να κάνω κάτι τέτοιο δηλαδή?
umaga Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 μπορει να μιν χρειαζεται δοκιμασε πρωτα με το λινουξ και αν δεν κανεις τιποτα τοτε ανοιξε το για το πως θα το ανοιξεις θα βρεις βιντεο στο youtube
Nik.K Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 Ανοιξε τον, βγαλε τον σκληρο, βαλτον στο μηχανημα και δοκιμασε να δεις αν παιζει κανονικα. Αν οχι τοτε οκ δοκιμασε με Linux δεν χανεις κατι.
washcloud Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 Σειρά : 1) Test Disk (το λιγότερο χρονοβόρο για αρχή, σε περίπτωση που δεν έχει ΗΔΗ Linux Live CD - συν το ότι μπορεί να έχει χαθεί απλά το partition του δίσκου και να το ανακτήσεις με αυτό, εφ' όσο βλέπει τον δίσκο. Αν δεν βλέπει καν δίσκο, ούτε λίνουξ ούτε μίνουξ - πας στο βήμα 3. 2) Αν βλέπει δίσκο το TestDisk, αλλά δεν βρίσκει partition ν' ανακτήσει, Active File Recovery, και προσπάθεια ανάκτησης των αρχείων σε άλλο δίσκο. 3) Aν τα παραπάνω δεν, τότε βγάζεις τον σκληρό απ' το κουτί. Το οποίο σημαίνει μάλλον ακύρωση της πιθανής εγγύησης. Εκτός κι αν ανοίγει χωρίς σημάδια παραβίασης-ή έστω το κάνεις προσεκτικά. Αφού τον βγάλεις, τον συνδέεις εσωτερικό, κι ως τελευταία ελπίδα ανάκτησης επαναλαμβάνεις τα πρώτα 2 βήματα.
F1spa Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 Λοιπόν, επειδή δεν πρόλαβα να δω το μήνυμα, έκανα πρώτα το ubuntu. Δε πολυκατάλαβα τί έκανα, πάντως όταν άνοιξε, έψαξα παντού και δε βρήκα τον δίσκο. Όλους τους άλλους τους έβλεπα κανονικά. Μετά με αρκετή δυσκολία κατάφερα να μπω στο αρχικό λογισμικό μου, κι έβαλα το testdisk. Ενώ όπως είδατε στο device manager υπάρχει εγκατεστειμένος, το testdisk δεν τον βλέπει. Οπότε τί κάνω τώρα? Τον ανοίγω? (Βασικά στα linux δε κατάλαβα τί έπρεπε να κάνω. Πήγα πάντως κι εκεί που δείχνει αναλυτικά τους δίσκους μου και δεν υπήρχε...)
umaga Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 αν εχεις δοκιμασει ολα τα αλλα τοτε [ame]http://www.youtube.com/watch?v=6FlySnyJ0CQ[/ame] ---------- Προσθήκη στις 21:19 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 21:15 ---------- ο δισκος ακουγεται να δουλευει?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.