Προς το περιεχόμενο

Hard Disk Data Recovery(???)

F1spa

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Δε πολυκατάλαβα τί έκανα, πάντως όταν άνοιξε, έψαξα παντού και δε βρήκα τον δίσκο.

Μετά με αρκετή δυσκολία κατάφερα να μπω στο αρχικό λογισμικό μου, κι έβαλα το testdisk. Ενώ όπως είδατε στο device manager υπάρχει εγκατεστειμένος, το testdisk δεν τον βλέπει.:cry:

Οπότε τί κάνω τώρα? Τον ανοίγω?

Αυτό "έπρεπε να κάνεις" σε Λίνουξ περιβάλλον : να δεις αν υπάρχει ο δίσκος.

...περί device manager : μάλλον......."εγκατεστραμμένος" θα έλεγα πως εμφανίζεται....

Από 'δω και πέρα :

3) Aν τα παραπάνω δεν, τότε βγάζεις τον σκληρό απ' το κουτί. Το οποίο σημαίνει μάλλον ακύρωση της πιθανής εγγύησης. Εκτός κι αν ανοίγει χωρίς σημάδια παραβίασης-ή έστω το κάνεις προσεκτικά. Αφού τον βγάλεις, τον συνδέεις εσωτερικό, κι ως τελευταία ελπίδα ανάκτησης επαναλαμβάνεις τα πρώτα 2 βήματα.
  • Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Άνοιξα τον δίσκο. Είναι όμως από τους μεγάλους, όχι σαν αυτόν στο βίντεο. Έχει μέσα 2 σκληρούς 500GB που συνδέονται μεταξύ τους με ένα αρκετά μεγάλο chip. Αnyway.

Όταν τους σύνδεσα μέσω sata, δεν έβλεπε κανέναν.

Έπειτα όμως σύνδεσα τον έναν σε ένα άλλο κουτί που έχω που κάνει το sata usb. Τότε στη διαχείριση δίσκων βρήκε τον δίσκο, και έλεγε 100GB χωρητικότητα, ελεύθερος χώρος 100%.

Καλό είναι αυτό?

Άνοιξα το testdisk αλλά ούτε αυτό ξέρω πως να το δουλέψω γιατί βγάζει δύο χιλιάδες πράγματα!!!! Πάτησα κάτι (δοκιμαστικά) και υποτίθεται πως κάνει ένα recover, όμως:

α)Πως γίνεται να τον βλέπει ως 100GB αφού ο ένας μόνο που έχει συνδεθεί είναι 500GB??

και

β) Αυτό το recovery που γίνεται βγάζει τυχαία ονόματα στα αρχεία. Έτσι θα μείνει ή θα αλλάξει στο τέλος? Και μάλιστα τα τραγούδια είναι κομμάτια κομμάτια.

Sorry για την ασχετοσύνη μου :(

Δημοσ.

Τον δοκίμασα αλλά δεν τον έβλεπε, δεν είχα πολύ χρόνο όμως, θα το ξανακοιτάξω. Η βλακεία είναι πως έχω ένα πρόβλημα με το δίκτυο αυτές τις μέρες κι έρχομαι σ'ένα φίλο κάθε φορά.....

Δημοσ.

Όταν τους σύνδεσα μέσω sata, δεν έβλεπε κανέναν.

Έπειτα όμως σύνδεσα τον έναν σε ένα άλλο κουτί που έχω που κάνει το sata usb.

...θα τους συνδέσεις ως εσωτερικούς (άσε τις USB συνδέσεις), και θα τρέξεις το Active File Recovery (full scan-ΙΣΩΣ πάρει ώρα-ώρες για κάθε δίσκο) στον καθένα.

Τότε στη διαχείριση δίσκων βρήκε τον δίσκο, και έλεγε 100GB χωρητικότητα, ελεύθερος χώρος 100%.

Καλό είναι αυτό?

..."όχι".

Άνοιξα το testdisk αλλά ούτε αυτό ξέρω πως να το δουλέψω γιατί βγάζει δύο χιλιάδες πράγματα!!!!

>[url]http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=254891&page=4[/url]

Πάτησα κάτι (δοκιμαστικά) και υποτίθεται πως κάνει ένα recover, όμως:

α)Πως γίνεται να τον βλέπει ως 100GB αφού ο ένας μόνο που έχει συνδεθεί είναι 500GB??

...το θέμα (ποτέ) δεν είναι ποιό είναι το "πραγματικό μέγεθος" ενός δίσκου - αλλά ως πόσο το διαβάζουν διάφορα προγράμματα (τί στοιχεία "δίνει ο ίδιος ο δίσκος" δηλαδή). Αν υπάρχουν προβλήματα στο δίσκο -διαφόρων ειδών, και περιπτώσεις παίζουν μπόλικες- δεν είναι καθόλου "περίεργο" άλλα να ξέρεις ότι είναι τα στοιχεία, κι άλλα να σου παρουσιάζονται.

β) Αυτό το recovery που γίνεται βγάζει τυχαία ονόματα στα αρχεία. Έτσι θα μείνει ή θα αλλάξει στο τέλος? Και μάλιστα τα τραγούδια είναι κομμάτια κομμάτια.

...recovery με ποιό εργαλείο; Με το Test Disk ή με κάποιο άλλο; (...κομμάτια-κομμάτια; τί εννοείς...; )

(...επίσης τί εννοείς "αυτό το recovery που γίνεται βγάζει [...] ";

Έτρεξες κάποιο -και ποιό- πρόγραμμα ανάκτησης δεδομένων, και

α) σου ΕΔΕΙΞΕ τί αρχεία βλέπει ΚΑΙ

β) άρχισες να τα ανακτάς σε άλλο δίσκο; Υπάρχουν δηλαδή ανεκτημένα -αντεγραμμένα δλδ είναι στην ουσία- σε ΑΛΛΟ δίσκο, ως αποτέλεσμα της λειτουργίας του προγράμματος;

Τέλος, τί εννοείς "έτσι θα μείνει;"; Μιλάς για ονόματα αρχείων που ΑΝΑΚΤΗΘΗΚΑΝ;

Γράφε όσο πιο συγκεκριμένα γίνεται).

Sorry για την ασχετοσύνη μου :(

...λες κι εμείς γεννηθήκαμε σχετικοί :-) ( = don't worry, κι όσο δίνεις βάση σε όσα σου λέγονται/ρωτώνται, δεν υπάρχει θέμα...)

Δημοσ.
...recovery με ποιό εργαλείο; Με το Test Disk ή με κάποιο άλλο; (...κομμάτια-κομμάτια; τί εννοείς...; )

(...επίσης τί εννοείς "αυτό το recovery που γίνεται βγάζει [...] ";

Έτρεξες κάποιο -και ποιό- πρόγραμμα ανάκτησης δεδομένων, και

α) σου ΕΔΕΙΞΕ τί αρχεία βλέπει ΚΑΙ

β) άρχισες να τα ανακτάς σε άλλο δίσκο; Υπάρχουν δηλαδή ανεκτημένα -αντεγραμμένα δλδ είναι στην ουσία- σε ΑΛΛΟ δίσκο, ως αποτέλεσμα της λειτουργίας του προγράμματος;

Τέλος, τί εννοείς "έτσι θα μείνει;"; Μιλάς για ονόματα αρχείων που ΑΝΑΚΤΗΘΗΚΑΝ;

Γράφε όσο πιο συγκεκριμένα γίνεται).

Mε το testdisk, αυτό χρησιμοποίησα μόνο μέχρι τώρα. Οπότε έτσι απάντησα όλες τις υπόλοιπες ερωτήσεις, ε? Δηλαδή δεν είδα αρχεία κτλ.

Κομμάτια κομμάτια εννοώ πως όχι μόνο έχει βάλει τυχαία ονόματα, αλλά όλα τα mp3 έχουν κοπεί σε αρκετά μέρη(από κάποια δευτερόλεπτα το καθένα). Μήπως δεν είναι recovery αυτό, ιδέα δεν έχω........

Στον φάκελο που είναι το exe του testdisk επανέρχονται κάποια αρχεία(μάλιστα λέει θέλει 11 ώρες...)

Δε ξέρω, απελπισία.....

Δημοσ.

...το Test Disk, αυτό καθ' εαυτό, είναι για ανάκτηση partition - εκτός κι αν έμμεσα χρησιμοποίησες την εφαρμογή PhotoRec (.exe)

ιδού οι διαφορές :

sshot1sk.jpg

sshot2r.jpg

Οδηγό για τη χρήση του Test Disk, ως εργαλείο ανάκτησης partition, υπέδειξα στο προηγούμενο ποστ (δεν έχω ακόμη καταλάβει πώς ακριβώς το χρησιμοποίησες).

Επίσης, είπαμε για ανάκτηση αρχείων, χρησιμοποίησε το Active File Recovery (πολύ πιο εύχρηστο, με graphic intreface κι όχι απλά command line περιβάλλον - συν το ότι κατά 99.99% τα αρχεία που θα ανακτήσει, θα είναι με τα κανονικά τους ονόματα κτλ - και ως επί το πλείστον στους αρχικούς τους φακέλους, κι αν όχι σ' αυτούς, πιθανώς σε κάποιο υποφάκελο του !Lost and Found! φακέλου που θα φτιάξει)

Δημοσ.

Tι ακριβώς σημαίνει "ως εργαλείο ανάκτησης partition"?

Εγώ λοιπόν πλέον θα χρησιμοποιήσω το Active File Recovery? Οπότε ακυρώνω ό,τι έκανα πριν έτσι? (τώρα που το λες το PhotoRec χτυπάει κάποια καμπάνα ;) )

Δημοσ.

Η εφαρμογή testdisk.exe κάνει ανακτήση χαμένων partition, όχι αρχείων, αυτό σημαίνει.

...Αφού όμως έτρεξες (και; ) το photo_rec.exe (που το βρήκες μέσα στους υποφακέλους του Test Disk, αναρωτιέμαι), ε, ξερωγω, αν θες ασ' το να ολοκληρώσει.

ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟ όμως εργαλείο, για ανάκτηση ΑΡΧΕΙΩΝ, είναι το Active File Recovery (αυτό δεν είναι free, shareware είναι, αλλά αν έχεις τον τρόπο σου, το βρίσκεις...).

Δημοσ.

Ναι,το βρήκα ήδη. B)

Thanks λοιπόν μέχρι εδώ, ειλικρινά ευχαριστώ, και θα επανέλθω αύριο με τα καινούρια κατορθώματα μου. Χαράς την υπομονή σας :-D

Υ.Γ.

...Αφού όμως έτρεξες (και; ) το photo_rec.exe (που το βρήκες μέσα στους υποφακέλους του Test Disk, αναρωτιέμαι),

άλλο πρόγραμμα είναι? Γιατί κάπου νομίζω το διάβασα μέσα στο testdisk. Ουφ, μπάφιασα..........

Δημοσ.
Γιατί κάπου νομίζω το διάβασα μέσα στο testdisk. Ουφ, μπάφιασα..........

...γι' αυτό κι εγώ είχα γράψει για "χρήση ως προγράμματος ανάκτησης partition"...

Δημοσ.

Μήπως να πατήσω quick scan αντί για super scan? Γιατί εδώ και 8 ώρες περίπου είναι στο 10%!!

Α, και αυτός ο δίσκος έχει μέγεθος 465,8 GB. Οπότε θα έχει τα μισά data και χρειάζεται να κάνω το ίδιο και με τον άλλον ε?

Δημοσ.

...δεν ξέρω τί σόι πράμμα ήταν αυτό που είχες (ο εξωτερικός).

Ίσως ήταν 2 σκληροί για διάταξη RAID ;

Τεσπα δεν ξέρω με ποιά "λογική" (σειρά) γραφόντουσαν πράμματα στον/στους δίσκους, γι' αυτό απλά ναι, τρέξ' το και στον άλλον, μετά.

Και όχι απλό scan, super.

Δημοσ.

Aν καταφέρει να ολοκληρωθεί (δεν κολλήσει) και σου ανακτήσει αρχεία (όχι κατεστραμμένα δε), πάλι καλά να λες.

Εν τω μεταξύ, αν ζορίζεται (λόγω προβλήματος στον δίσκο), μπορεί να φαίνεται ότι κόλλησε. Μην κλείνεις το πισί όμως, ασ' το, γιατί καμμιά φορά "φαίνεται" να κόλλησε, αλλά τρέχει.

Μπορεί δε αν/όταν ξεπεράσει τα προβληματικά σημεία, να τρέχιε πιο γρήγορα (να μην πάρει μέρες δηλαδή).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...