Προς το περιεχόμενο

Hard Disk Data Recovery(???)

F1spa

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δε φαίνεται να κολλάει καθόλου, πάει αργά, αλλά σταθερά. Τον έχω πολλά χρόνια, αλλά δεν τον έχω κουνήσει ούτε μία φορά απ'τη θέση του. Δε ξέρω γιατί το έπαθε αυτό.

Πάντως είναι δεδομένο πως το chip με τα usb και firewire έχει πρόβλημα ε?

• Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Δε ξέρω γιατί το έπαθε αυτό.

...ένας καλός υποψήφιος "λόγος", είναι πάντα αυτός :

Τον έχω πολλά χρόνια

(όχι απαραίτητα βέβαια : οι δίσκοι, απ' τη μια στιγμή στην άλλη μπορούν να σαλτάρουν - πόσο μάλλον αυτοί που βρίσκονται εντός εξωτερικής θήκης...)

Αυτό με "USB/Firewire chip" δεν ξέρω αν το 'πιασα καλά - αλλ' αν εννοείς "έφταιγε ο controller του κουτιού;", θα έλεγα μάλλον ναι, αλλά ίσως ΚΑΙ ο ίδιος ο σκληρός. Ανάκτησε ό,τι μπορέσεις πρώτα, και βλέπουμε για παρακάτω.

Δημοσ.

Αυτό με "USB/Firewire chip" δεν ξέρω αν το 'πιασα καλά - αλλ' αν εννοείς "έφταιγε ο controller του κουτιού;"

Βασικά αυτό λέω, αλλά αν το δεις πως είναι... Γομάρι! Έχει 10 πυκνωτές!! :P

Δημοσ.

Μετά από πολλές μέρες κατάφερε και τέλειωσε το scan, αλλά νομίζω πως τα νέα δεν είναι καλά.

RECOVERY.png

Ο Δίσκος είναι με το όνομα: "WDC WD50 00AAKS-07TMA0"

Τώρα λογικά εκεί που λέει SuperScan [2010-05-03 14:10:37] πρέπει να έχει τα αρχεία?

Όταν πατάω πάντως επάνω στον δίσκο μου λέει πως δεν έχει γίνει scan ακόμα(!!!!!)

Τί κάνω λοιπόν τώρα?

A, και δίπλα στον mybook λέει (very bad) :cry:

Δημοσ.

...very bad αυτό.

Τεσπα, κλίκαρες στο partition "My Book #0", στα δεξιά και σου λέει περί σκαναρίσματος.....;

Αν ναι, δες τί έχει βρεθεί μέσα στον φάκελο "Files Recognized by Signatures" (μπαίνε στον κάθε υποφάκελο που θα βρίσκεις, κι αν βλέπεις αρχεία σώζε τα, κι ακόμα καλύτερα κάνε δεξί κλικ σε όλο τον φάκελο και σωσ' τον σε άλλο δίσκο, και κάνε το ψάξιμο από 'κει, κι ό,τι βρεις το κρατάς. Τα μαυρισμένα αρχεία είναι πάντως κατεστραμμένα, ενώ τα καλά είναι τα άσπρα, να ξέρεις. Διάβασε και το help του προγράμματος που τα εξηγεί αυτά).

Επίσης, ελπίζω να μην πρόλαβες να κλείσεις το μηχάνημα μετά το σκαν τόσων ημερών. Αν δεν το έκλεισες, πάνε στο μενού "file " κι επέλεξε "save scan results". Θα φτιάξει ένα αρχείο το οποίο όταν θα το διπλοκλικάρεις, θ' ανοίγει το πρόγραμμα με τ' αποτελέσματα του σκαν (δε θα χρειαστεί να ξανασκανάρεις δλδ, και θα μπορείς να κλείσεις το πισί).

Δημοσ.

(Το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν το σώσιμο!)

Όταν πάτησα στον αρχικό δίσκο που έκανα scan μου λέει πως δεν έχει σκαναριστεί. Στον mybook δε λέει τίποτα τέτοιο.

Αρχεία κανονικά δε βρήκα όμως, μόνο αυτά:

RECOVERY_2.png

---------- Προσθήκη στις 19:57 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 19:28 ----------

Δοκίμασα να κάνω recovery στη κατηγορία mp3, η οποία έχει τα πιο πολλά, όμως όλα τα κομμάτια έχουν διάρκεια γύρω στα 10-20 δευτερόλεπτα(20kb!!!! :cry:

Δημοσ.

2 τα "περίεργα" : να μη βρίσκεται ούτε ένα αρχείο (του πούστη, δε μπορεί...) για να ανακτηθεί ΟΛΟΚΛΗΡΟ,

και το γεγονός ότι ο "1ΤΒ" ήταν στην ουσία ΔΥΟ 500άρηδες.

Πράγμα που με κάνει να σκέφτομαι ΜΗΠΩΣ ήταν 2 δίσκοι σε RAID-0 διάταξη...; (το είχα αναρωτηθεί και πριν). Αν έτσι είναι, σκέτο scan δε νομίζω όντως να μπορεί να βρει τίποτα (ψαχ' το, αν το μοντέλο του εξωτερικού σου δούλευε έτσι, σε RAID δλδ).

...για το οποίο RAID, ΕΧΕΙ επιλογή το AFR. Tην οποία δεν έχει όμως τύχει να δοκιμάσω ποτέ (δεν είχα και ποτέ δίσκους σε RAID). Για έχε και τους 2 δίσκους πάνω, πάτα το σχετικό κουμπάκι στο AFR, και δες τί γίνεται.....

Δημοσ.

Αν ήταν σε διάταξη RAID 0 είναι σχεδόν αδύνατο να ανακτήσει τα δεδομένα (βέβαια το RAID 0 δεν είναι τόσο κακό όσο το JBOD) και αυτό γιατί το μισό αρχείο είναι στον ένα σκληρό και το μισό αρχείο στον άλλον αλλά όχι σε κανονική σειρά. Έστω ότι ένα αρχείο αποτελείται από τα κομμάτια 1,2,3,4,...10. Τότε στον έναν είναι γραμμένα τα κομμάτια 1,3,5,7,9 ενώ στον άλλον τα κομμάτια 2,4,6,8,10.

Δημοσ.
2 τα "περίεργα" : να μη βρίσκεται ούτε ένα αρχείο (του πούστη, δε μπορεί...) για να ανακτηθεί ΟΛΟΚΛΗΡΟ,

και το γεγονός ότι ο "1ΤΒ" ήταν στην ουσία ΔΥΟ 500άρηδες.

Πράγμα που με κάνει να σκέφτομαι ΜΗΠΩΣ ήταν 2 δίσκοι σε RAID-0 διάταξη...; (το είχα αναρωτηθεί και πριν). Αν έτσι είναι, σκέτο scan δε νομίζω όντως να μπορεί να βρει τίποτα (ψαχ' το, αν το μοντέλο του εξωτερικού σου δούλευε έτσι, σε RAID δλδ).

...για το οποίο RAID, ΕΧΕΙ επιλογή το AFR. Tην οποία δεν έχει όμως τύχει να δοκιμάσω ποτέ (δεν είχα και ποτέ δίσκους σε RAID). Για έχε και τους 2 δίσκους πάνω, πάτα το σχετικό κουμπάκι στο AFR, και δες τί γίνεται.....

Αν ήταν σε διάταξη RAID 0 είναι σχεδόν αδύνατο να ανακτήσει τα δεδομένα (βέβαια το RAID 0 δεν είναι τόσο κακό όσο το JBOD) και αυτό γιατί το μισό αρχείο είναι στον ένα σκληρό και το μισό αρχείο στον άλλον αλλά όχι σε κανονική σειρά. Έστω ότι ένα αρχείο αποτελείται από τα κομμάτια 1,2,3,4,...10. Τότε στον έναν είναι γραμμένα τα κομμάτια 1,3,5,7,9 ενώ στον άλλον τα κομμάτια 2,4,6,8,10.

Λοιπόν, δοκιμάζω το Raid 0 και θα σας πω τί θα γίνει.Βάζω και τους 2 δίσκους κι επιλέγω στο Virtual Volume Type το Stripe [RAID-0].

Δημοσ.

Είπαμε πως τα σύγχρονα προγράμματα ανάκτησης έχουν και δυνατότητα ανάκτησης από RAID συστοιχίες (δοθέντος πως αμφότεροι οι δίσκοι είναι οκ).

Την κατάσταση JOBD επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί την θεωρείς "χείριστη".

Τέλος γνωρίζω την θεωρία λειτουργίας του RAID-0 (μισά εδώ-μισά εκεί, για πιο γρήγορα), αλλά δε νομίζω να χάνει τίποτα να δοκιμάσει ανάκτηση για RAID συστοιχία. Άλλωστε τα αποτελέσματα "based on signatures" ΔΕΝ την έχω ξαναδεί στο AFR, και είναι πολύ "ύποπτη" ( = παίζει να ήταν σε RAID oι 2 δίσκοι)

Δημοσ.

Έκανα λοιπόν RAID και τους ένωσε κι έκανε ενιαίο scan. Πάτησα μεν superscan, αλλά κάπου είχε επιλογή για πιο γρήγορα και την επέλεξα για να μην περιμένω πάλι 4-5 μέρες.

Έχουμε και λέμε:

1)raidrecovery2.png

Moυ έβγαλε άπειρα warnings κάτω και για κάποιο λόγο χώρισε το search σε 3 μέρη (poor, bad, very bad - ίσως γι'αυτό).

2)raidrecovery1.png

Όταν πατάω σε κάποιο φάκελο +, μου βγάζει κάποια από τα αρχεία μου(κανονικά, ολόκληρα) αλλά δεν είναι όλα άσπρα. Αυτά που είναι μαύρα είναι κατεστραμμένα?

Όπου δεν έχει + έχει μέσα αρχεία χίμα, χωρίς όνομα στον φάκελο, απλά FOLDERτάδε, και μαύρα όλα.

Κι έχω κι άλλο ένα ερώτημα, αξίζει να κάνω κανονικό scan ή θα χάσω άλλες 5 μέρες άδικα?

Δημοσ.

Τα warnings σημαίνουν ότι δεν μπορεί να διαβάσει κάποιους sectors.

Αρχεία είναι εκείνα που φαίνονται στην πρώτη πικ (και είναι μαύρα, συγκεκριμένα. Και είναι κατεστραμμένα. Τα δε γκρίζα, είναι ανακτήσιμα, όπως φυσικά και τα άσπρα. Διάβασε το help).

Στην 2η έχει φάκελους (που περιέχουν υποφακέλους, και κάποιοι αρχεία).

Οπότε, ψάχνεις, βρίσκεις, σώζεις (τα περισσότερα ίσως τα βρεις στο Lost And Found).

Όσο για το super scan, στα έχω πει : είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις. Αν θα χάσεις χρόνο τσάμπα, δεν μπορεί να το ξέρει κανείς.

Τέλος, δεν πρόκειται για "χώρισμα σε 3 μέρη" - και τα warnings δεν έχουν σχέση μ' αυτό. Είναι 3 διαφορετικές εκδοχές του partition. Το πρώτο (Poor) είναι η καλύτερη - αλλά ρίξε μια ματιά και στ' άλλα, μπας κι έχουν κανένα αρχείο που δεν έχει αυτό.

Δημοσ.

Μμμμ.. καρδιά περιβόλι..........

Anyway όμως. Η κρίσιμη ερώτηση τώρα:

Με τους δίσκους αυτούς τί κάνω? Με format ύστερα δε θα δουλεύουν καλά ε?

Δημοσ.

Η εταιρία τους παρέχει εργαλεία για διάφορες δουλειές. Όπως το να τους γεμίσεις μηδενικά = πλήρης διαγραφή των πάντων, συμπεριλαμβανομένου ακόμα και του συστήματος αρχείων.

στη συνέχεια δημιουργία συστήματος αρχείων απ' τα win, και τέλος έλεγχος με το διαγνωστικό της εταιρίας. Κι όποιος βγει υγιής.

Δημοσ.

Λοιπόν, πάνω που είχα σκάσει επειδή κανένα αρχείο δεν δούλευε τελικά (ούτε από τα άσπρα) και δε βρήκα κι αυτά που ήθελα, βάζω πάλι τους δίσκους στο κουτί τους και ξαφνικά ανοίγει ο δίσκος κανονικά, ως MyBook! Το θέμα είναι πως ανοίγει για μερικά δευτερόλεπτα και ξεσυνδέεται πάλι(δε ξέρω αν συμβαίνει αυτό ακριβώς) χωρίς να προλαβαίνω να αντιγράψω κανένα αρχείο :(

ΤΩΡΑ??? Ο controller φταίει? Κι αν ναι, τότε το recovery γιατί έλεγε κακή κατάσταση δίσκου και είχε και κατεστραμμένα αρχεία??

---------- Προσθήκη στις 22:42 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 22:35 ----------

Μαλακία τελικά. Τα περισσότερα αρχεία δεν τα βλέπει(πχ όλος ο φάκελος μουσική δεν ανοίγει) και αυτά που βλέπει(αρκετά βέβαια) ούτε ανοίγουν ούτε αντιγράφονται.

Οπότε τί παίζει??

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...