Προς το περιεχόμενο

Πρόγραμμα Snapshot-Grabing

egio13

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

ξέρει μήπως κανείς κανένα πρόγραμμα που να κάνει το καλύτερο snapshot(grabing)

ενός καρέ (ας πούμε φωτογραφιας ) τη στιγμή που παίζει μια ταινία (ΠΡΟΣΟΧΗ όμως!να

εμφανίζει την κανονική διάσταση της εικόνας μετά την αποθήκευσή της στο σκληρό δίσκο).

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Δημοσ.

Ευχαριστώ.

Στα "ΒΗΜΑΤΑ" (στην εγκατάσταση) ακολουθώ ότι συνιστάται;

Ευχαριστώκαι πάλι.

Υ.Γ.Γιατί δε βλέπω στην ενότητα το αρχικό μου ερώτημα;

Δημοσ.

Λοιπόν καθώς παίζει η ταινία ή είναι σε παύση (pause) πατάς δεξί κλικ και πας capture, ύστερα εκεί σου έχει πολλές δυνατότητες να κάνεις, όπως αυτές το να φωτογραφίσεις ένα frame. Τέλος ναι στα ΒΗΜΑΤΑ διαλέγεις τα συνιστώμενα ! :-)

Δημοσ.

Σ΄ευχαριστώ καταρχήν.Δυστυχώς όμως θα θέλει κάποια ρύθμιση ,γιατί μου βγάζει το μήνυμα "impossible to work at superspeed mode,or there is no KPM transform filter".

Γνωρίζεις τισ ρυθμίσεις;

Δημοσ.

Δεν ξέρω, εγώ πάντως το κάνω και με τα default του προφράμματος. Λοιπον για να το κάνεις default πήκαινε στο KMPlayer άνοιξέ τον και πάτα F2. Στη συνέχεια πάτα Reset Current Preset και yes και είσαι έτοιμος !

Δημοσ.

Θεωρητικά, οποιονδήποτε player κι αν χρησιμοποιείς, μπορείς να πάρεις screenshot στην πραγματική διάσταση του video με PrintScreen/Alt+PrintScreen, αρκεί να κάνεις τα παρακάτω:

1. Να ρυθμίσεις τον player ώστε να χρησιμοποιεί έναν από τους software renderers των Windows όπως VMR-7, VMR-9, EVR, αντί του απλού Overlay renderer. Αυτό, για να πιάνει το PrintScreen το καρέ του video

2. Να ρυθμίσεις την ορατή περιοχή του player σε 100% zoom. Άλλοι μπορεί να το αναφέρουν στα μενού τους και ως 1:1. Αυτό, για να πάρεις το καρέ στις πραγματικές του διαστάσεις, δηλαδή την ανάλυση του video

3. Paste σε έναν image editor/image viewer και προσεκτικό crop για να μείνει μόνο η ορατή περιοχή του video με το καρέ

Επειδή όμως τα παραπάνω είναι λίγο μπελάς, καλό είναι να χρησιμοποιήσεις όπως προτάθηκε ήδη κάποιον video player που τα κάνει αυτόματα όλα αυτά. Εκτός κι αν έχεις «περίεργες» απαιτήσεις για το frame grabbing (συγκεκριμένο frame number, interleaved grabbing κ.ά.), οπότε μπορείς να δεις κάτι πιο εξειδικευμένο όπως χρήση του ffdshow codec ως video decoder και ενεργοποίηση της λειτουργικότητας Grab που παρέχει:

post-4351-129063095059_thumb.png

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ όλους!

Βασικά αυτό που θέλω είναι να κάνω grabing στην καλύτερη ποιότητα(ανάλυση) που είναι δυνατόν να υπάρξει(π.χ.από ένα ψηφιακό βίντεο γάμου έκανα snapshot μερικά καρέ τη στιγμή που χαιρετούσαν τους νεονύμφους -με το pinnacle 12 και νομίζω και με το vlc-αλλά και δεν ήταν ικανοποιητικά τα αποτελέσματα από τη μία ,και στην προβολή μου εμφάνιζε μικρές τις αποθηκευμένες φωτογραφίες.

Όσο για τις πιο εξειδικευμένες ρυθμίσεις parsifal που προτείνεις μάλλον θα χρειαστώ οδηγίες στην περίπτωση που θα έχω όντως ένα καλό αποτέλεσμα.

Ευχαριστώ για ακόμη μία φορά.

---------- Προσθήκη 04-06-2010 στις 00:13 ---------- Προηγούμενο μήνυμα 03-06-2010 στις 23:38 ----------

Διευκρινίζω συμπληρώνοντας ότι δεν έχω δοκιμάσει ακόμη το fastone capture στο δε Kmplayer έσωσα φωτο αλλά θα τις δω τώρα.Το ffdshow codec θα το ψάξω να το βρω.

---------- Προσθήκη στις 00:22 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 00:13 ----------

To ffdshow δεν είναι πρόγραμμα(συυγγνώμη για την άγνοιά μου);

Δημοσ.
Βασικά αυτό που θέλω είναι να κάνω grabing στην καλύτερη ποιότητα(ανάλυση) που είναι δυνατόν να υπάρξει(π.χ.από ένα ψηφιακό βίντεο γάμου έκανα snapshot μερικά καρέ τη στιγμή που χαιρετούσαν τους νεονύμφους -με το pinnacle 12 και νομίζω και με το vlc-αλλά και δεν ήταν ικανοποιητικά τα αποτελέσματα από τη μία ,και στην προβολή μου εμφάνιζε μικρές τις αποθηκευμένες φωτογραφίες.

Η «καλύτερη ποιότητα(ανάλυση που είναι δυνατόν να υπάρξει» είναι η εγγενής ανάλυση που έχει το video. Αν π.χ. είναι καρέ από DVD-Video, θα πάρεις εικόνα με ανάλυση 720x576 (η ανάλυση του video). Αν είναι από βιντεοκάμερα FullHD, θα πάρεις εικόνα με ανάλυση 1920x1080.

Μη μου πεις ότι απώτερος σκοπός σου είναι να τυπώσεις φωτογραφία, ξέρω 'γω 9x13 ή 10x12cm ή πόσο είναι δε θυμάμαι, από frame του video... :P

Δημοσ.

Μη μου πεις ότι απώτερος σκοπός σου είναι να τυπώσεις φωτογραφία, ξέρω 'γω 9x13 ή 10x12cm ή πόσο είναι δε θυμάμαι, από frame του video... :P

Εννοείς πως είναι πολύ καλή ανάλυση για να τυπωθεί μικρή φωτογραφία ε?

Δημοσ.

Δεν είναι μόνο η ανάλυση, που των video είναι όντως πολύ μικρή για να παράγεις αξιοπρεπή φωτογραφία σε normal διαστάσεις από grabbed frame. Αλλά και το γεγονός ότι στα μεμονωμένα καρέ ενός video υπάρχει θολούρα, ατέλειες και ψηφιακό θόρυβος σε τέτοιο βαθμό που δεν τα προσέχουμε τόσο (όχι από επιλογή: το μάτι και ο εγκέφαλός μας ως μηχανισμοί έχουν κι αυτά τους περιορισμούς τους) όταν αναπαράγονται σε αλληλουχία, αλλά είναι διακριτά και «χτυπάνε» όταν τα παρακολουθούμε ως ακίνητα στιγμιότυπα.

Δημοσ.

Ναι ,βασικά είναι για εκτύπωση φωτογραφιών ,αλλά σε μεγαλύτερο μέγεθος (13χ18,ίσως ακόμη και σε 20χ25),μπορεί όμως να χρησιμοποιηθούν και εντός περιοδικού.

Υ.Γ.1.Στο kmplayer η ανάλυση ήταν αν θυμάμαι καλά 720χ480(σε original size) , ενω στο fastone capture πολύ μεγαλύτερη, αλλά, για ποιόν λόγο δεν ξέρω , με λιγότερα kb.

2.To βίντεο του γάμου είναι σε dvd(ψηφιακό).Αυτό αλλάζει τίποτα;

Δημοσ.

σε full screen το βιντεο γίνεται scale στην ανάλυση της οθόνης.. οπότε το kmplayer σου κάνει capture to frame στην original ανάλυση.. (offline)

το fastone σου κάνει capture στην ανάλυση που έχεις εκείνη την ώρα τον player πχ. full screen @ 1280x1024.(realtime)

η διαφορά στο μέγεθος του αρχείου προκύπτει απο τη διαφορά του αρχείου.. πχ. bmp,jpeg..

Δημοσ.
Στο kmplayer η ανάλυση ήταν αν θυμάμαι καλά 720χ480(σε original size) , ενω στο fastone capture πολύ μεγαλύτερη, αλλά, για ποιόν λόγο δεν ξέρω , με λιγότερα kb.

Το FastStone ανοίγει αρχεία video ή έκανες grab ενώ έπαιζες το video σε fullscreen με τον KMplayer; Αν το 2ο, τότε υποπτεύομαι ότι το Faststone:

1. Έκανε grab όχι το καρέ το ίδιο στην πραγματική του ανάλυση, αλλά την ορατή περιοχή στην οποία προβαλλόταν η ταινία

2. Αποθήκευσε το αρχείο σε JPEG format με μεγαλύτερο ποσοστό συμπίεσης από ο,τι το grab του KMPlayer, εξ ου και η διαφορά στο μέγεθος. Ίσως πάλι ο KMPlayer να έκανε grab σε format μη απωλεστικό (π.χ. BMP ή PNG), οπότε ακόμη πιο έντονη διαφορά στο filesize

Τo βίντεο του γάμου είναι σε dvd(ψηφιακό).Αυτό αλλάζει τίποτα;

Όχι, δεν αλλάζει τίποτα.

Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι grab στη φυσική διάσταση του καρέ (720x480) και οπωσδήποτε σε κάποιο μη απωλεστικό format (κοινώς, όχι JPEG). Στη συνέχεια, να χρησιμοποιήσεις ένα πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας ή κάποιον image viewer/converter που να έχει αποδεδειγμένα καλής ποιότητας resize αλγορίθμους, και να ανεβάσεις την ανάλυση της εικόνας σε επίπεδα που να δίνουν αποδεκτό τυπωμένο αποτέλεσμα.

Τώρα: Ποιο πρόγραμμα; Ο kastel θυμάμαι ότι σε μέλη με παρόμοια ερωτήματα πρότεινε σταθερά ένα πρόγραμμα που αυτοδιαφημιζόταν ότι εξειδικεύεται στην παραγωγή μεγάλης ανάλυσης εικόνων με αφετηρία μικρής/πολύ μικρής ανάλυσης εικόνα. Μου διαφεύγει όμως το όνομα του προγράμματος... :o Κάνε μία αναζήτηση για posts του...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...