lilivic Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 γεια σας θα ηθελα να μαθω τι ειναι το pci γιατι εχω ενα λαπτοπ που μου λεει οτι δεν υπαρχει pci και ακομα αν ξερετε κανενα link για να το κατεβασω ευχαριστω
lilivic Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 ευχαριστω αλλα θα ηθελα να ξερω τι σημαινει για το λαπτοπ μου δηλ. τι χρειαζεται καποιο driver για το pci υπαρχουν διαφορα ειδη η ειναι ενα? και αν ξερετε καννα link για να το κατεβασω
isay Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 lilivic σταμάτα να κλαψουρίζεις. To pci δεν είναι πρόγραμμα. Είναι κομμάτι του hardware ενος υπολογιστή και είτε το έχει από το εργοστάσιο ή δεν το έχει καθόλου. Τα laptops δεν το έχουν. Αν ακόμα δεν κατάλαβες, είναι σαν ο υπολογιστής σου να έχει οθόνη 13 ιντσών και εσύ να ρωτάς πως μπορείς να κατεβάσεις μια οθόνη 17 ιντσών. Απλά δεν γίνεται.
stm00192 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 Χμμμμ για να το παιξω λιγο μαντης.... ψιλιαζομαι οτι ο lilivic εχει καποια pci device η οποία δεν έχει ανaγνωριστεί από το λειτουργικό και στο device manager του το βγάζει ως "αγνωστη συσκευή pci"! αν οντος παιζει κατι τετοιο καλό ειναι να μας πεις πιο φορητό εχεις και ποιο λειτουργικο για να σου πούμε και εμείς από που πρέπει να κατεβασεις drivers!!
isay Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 Σαν να έχεις δίκιο. Κλασσικό πρόβλημα λάθους περιγραφής τους προβλήματος.
washcloud Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 isay σε καταλαβαίνω μαν, αλλά επειδή μάλλον πρόκειται για κοπελιά, ε, πού χάθηκε ο ιπποτισμός σου βρέι; τον αντάλλαξες με κάνενα απ' τα κουπόνια του Κόσιον μήπως; Χαλαρώστε, μη παίρνουμε κόσμο απ' τα μούτρα, χωρίς να προκληθούμε κι όλας... Στη χειρότερη, μια συμβουλή που θα οδηγήσει σε φίλο/γνωστό σχετικότερο, ή έστω σε τεχνικό, δε βλάφτει (αν δούμε ότι δε βγαίνει συμπέρασμα). ...κατά τ' άλλα, για τί "PCI device" λες "σε φορητό", stm00192 ; (και πού συμφωνείς για δίκιο, isay;! Σας έχασα...) lilivic τώρα : α) όσο σαφέστερη περιγραφή του προβλήματος/μηνύματος που σου βγήκε κάνεις, τόσο αφέστερα θα βοηθηθείς. β) η χρήση του Google όταν έχεις "βασικές απορίες", τις λύνει πολλές φορές ευκολότερα/γρηγορότερα από το να ρωτήσεις σε ένα φόρουμ (καλή ώρα). Αν βέβαια με τα πρώτα αποτελέσματα, δε βλέπεις να δίνονται άμεσες απαντήσεις, τότε ναι ρώτα για διευκρινήσεις.
stm00192 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 ...κατά τ' άλλα, για τί "PCI device" λες "σε φορητό", stm00192 ; (και πού συμφωνείς για δίκιο, isay;! Σας έχασα...). Και τα λαπτοπ παραδόξος έχουν pci devices.. Στο δικό μου ας πούμε την κάρτα ήχου, και το ασύρματο μετα από καθαρή εγκατάσταση λειτουργικού και πριν περάσω drivers τα βλέπει ως ''αγνωστες συσκευες pci''
washcloud Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 Λάπτοπ δεν έχω ξεκοιλιάσει ποτέ μου, και δεν έχει και γενικώς να ξέρω, αλλά έχω την εντύπωση πως ήχος, γραφικά, δίκτυο - όλ' αυτά είναι ενσωματωμένα (κι αν ακόμα έχω λάθος εντύπωση, πάλι μου φαίνεται απίθανο να έχουν κανονικές PCI θύρες - κάτι προσαρμοσμένο θα είναι........not; ). Απλά ρωτάω.
stm00192 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 Λάπτοπ δεν έχω ξεκοιλιάσει ποτέ μου, και δεν έχει και γενικώς να ξέρω, αλλά έχω την εντύπωση πως ήχος, γραφικά, δίκτυο - όλ' αυτά είναι ενσωματωμένα (κι αν ακόμα έχω λάθος εντύπωση, πάλι μου φαίνεται απίθανο να έχουν κανονικές PCI θύρες - κάτι προσαρμοσμένο θα είναι........not; ).Απλά ρωτάω. Ναι ρε συ εννοειται οτι έτσι είναι ..... δεν είναι κανόνικες pci θύρες... και παρόλο που είνια ενσωματωμένες αυτο δεν πάυει να τις κάνει συσκευές pci .... Ουσιαστικα το pci ειναι προτόκολλο εποικοινωνία σε μια μητρική... και δεν εμφανίζεται μονο ως η κλασσική θύρα που όλοι γνωρίζουμε στους desktop!!!
The_Judas Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 Υπάρχουν οι mini-pci, που συνήθως είναι κάρτες ασύρματου δικτύου (και όχι μόνο). Δεν είναι απαραίτητα ενσωματωμένες αλλά μπαίνουν και εκ των υστέρων.
pournaras Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 PCI στην ουσια ονομαζεται το συγκεκριμενο πρωτοκολλο επικοινωνιας των συσκευων με τον υπολογιστη. Δεν ειναι τοσο απαραιτητο να ειναι οπωσδηποτε στο στυλ της θυρας που γνωριζουμε απο τα desktop μας, σε ενα λαπτοπ με περιορισμο χωρου, ακομη και κολλημενη πανω στην πλακετα να ειναι καποια καρτα (πχ modem), παλι σαν pci συσκευη θα τη βλεπει το λαπτοπ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.